آخرین خبرهمراه شدن ترامپ در جنگ اسرائیل علیه ایران تاثیر بسیار زیادی در شکست او داشت/ احتمالاً «پیت هگست» استیضاح می شود
16بازدید
۲۱۱

چرا عناصر شبکه سوم سیما، حتی اجازه حفظ برند «نود» را برای تلویزیون نمی‌دهند؟

در شرایطی که نتایج تازه‌ترین نظرسنجی ملی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران نشان می‌دهد، ۵۱ درصد مردم ایران در چند سال گذشته، برنامه نود را دنبال کرده‌اند، لجبازی و اصرار مدیران شبکه سه برای تعطیلی برنامه‌ای با بیش از چهل میلیون مخاطب ـ که نشانگر این است چه برند گرانقیمتی برای صداوسیما محسوب می‌شود ـ نشان می‌دهد شرایط در تلویزیون تا چه حد می‌تواند حتی خلاف مصالح سازمان باشد.

چرا عناصر شبکه سوم سیما، حتی اجازه حفظ برند «نود» را برای تلویزیون نمی‌دهند؟

چرا عناصر شبکه سوم سیما حتی اجازه حفظ برند «نود» را برای تلویزیون نمی‌دهند؟با وجود آنکه گزارش‌هایی درباره احتمال انتقال برنامه نود به دیگر شبکه‌های تلویزیون منتشر شد، قائم مقام علی فروغی مدیر شبکه سوم سیما آب پاکی را روی دست همه ریخت و تأکید کرد، آنها در شبکه سوم سیما اجازه چنین کاری را نمی‌دهند؛ ادبیاتی که نشان می‌دهد، این عناصر دست کم در تعابیر کلامی‌شان چنین قدرتی برای خود متصورند که برای کل تلویزیون تصمیم‌گیری کنند و حاضرند ولو به قیمت تعطیلی همیشگی نودِ عادل فردوسی‌پور، اوضاع تغییر کند.

به گزارش «تابناک»؛ در روزهای اخیر گزارش‌هایی منتشر شده بود که از تلاش‌های مدیران ارشد صداوسیما از جمله مرتضی میرباقری معاون سیما سازمان صداوسیما برای حفظ «نود» ولو در قالب انتقال به شبکه دیگر خبر می‌داد؛ گزارش‌هایی که تأکید داشت این تلاش‌ها پس از حجم بازخورد منفی تعطیلیِ نود و حذف عادل فردوسی‌پور بود که مدیران صداوسیما با آن مواجه شده‌اند. میرباقری و دیگر مدیران ارشد رسانه ملی نسبت به این گزارش‌ها سکوت و از تأیید یا تکذیب آن پرهیز کردند.

در مقابل عوامل تصمیم گیر در شبکه سوم سیما به سرعت واکنش نشان دادند و در همین راستا، جعفر عبدالملکی، قائم مقام مدیر شبکه سه سیما، دیروز در جریان گفت و گویی در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه دیگری جایگزین «نود» شده است، توضیح داد: «این برنامه در قالب برنامه دیگری پخش خواهد شد. بخش عمده‌ای از برنامه «نود» بر عهده برنامه «فوتبال برتر» است. به‌ نوعی فوتبال برتر جایگزین شده است. البته ما جلسه‌های اختصاصی برگزار خواهیم کرد تا جایگزین خوبی برای 90 متناسب با ذائقه مردم تولید کنیم.»

چرا عناصر شبکه سوم سیما حتی اجازه حفظ برند «نود» را برای تلویزیون نمی‌دهند؟

در کنار حرف‌های عجیب و غیرقابل قبولی که قائم مقام علی فروغی در این گفت و گو مطرح کرده و اظهار داشته این تغییرات باید چند سال قبل رخ می‌‎داد، عبدالملکی یک نکته کلیدی را مطرح کرده که تلاش برای ممانعت از حفظ 90 را نشان می‌دهد. عبدالملکی تأکید کرده است: «شبکه سه سیما اجازه نخواهد داد 90 در هیچ شبکه دیگری روی آنتن برود. ما سعی داریم که جایگزین برنامه را متناسب با ذائقه مردم طراحی و تولید آن را شروع کنیم. این جایگزینی بدون حضور ایشان خواهد بود و قطعاً عادل فردوسی‌پور در شبکه سه نخواهد بود.»

بیشتر بخوانید

این تعابیر نشان می‌دهد، مدیران شبکه سوم سیما خود را در مقام تصمیم‌گیر برای کل تلویزیون قلمداد می‌کنند، چرا که تصمیم‌گیرنده درباره اینکه آیا یک برنامه تداوم داشته باشد و یا در کدام شبکه ادامه یابد یا اساساً پخش نشود، قاعدتاً در حوزه اختیارات مدیر و قائم مقام مدیر شبکه سوم سیما نیست و در سطح اختیارات رئیس سازمان صداوسیما و معاون سیما رسانه ملی است و طبیعتاً این مصاحبه مصداق دخالت در اختیارات رئیس و معاونین صداوسیماست؛ دخالتی که شاید با تعطیلی برنامه نود، اعتماد به نفس مورد نیاز برای آن نزد مدیران شبکه سه شکل گرفته است.

در شرایطی که نتایج تازه‌ترین نظرسنجی ملی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران نشان می‌دهد 51 درصد مردم ایران در چند سال گذشته برنامه نود را دنبال کرده‌اند، لجبازی و اصرار مدیران شبکه سه برای تعطیلی برنامه‌ای با بیش از چهل میلیون مخاطب ـ که نشان می‌دهد چه برند گرانقیمتی برای صداوسیما محسوب می‌شود ـ حاکی از آن است، شرایط در تلویزیون تا چه حد می‌تواند حتی خلاف مصالح سازمان باشد؛ سازمانی که اگر برخی مدیرانش با برخی رفتارهای فردوسی‌پور در نود مخالف باشند، قاعدتاً دست‌کم باید به خاطر درآمد نجومی این برنامه برای صداوسیما حفظش می‌کردند.

ممانعت از انتقال برنامه نود به سایر شبکه‌ها که می‌توانست پروژه تعطیلی این برنامه و پایین کشیدن فردوسی‌پور را با شکست مواجه نماید، تا همین جا به منزله از دست دادن نیمی از مردم ایران برای ساعتی از هر هفته است؛ فرصتی که در مقاطع حساس قابل بهره‌برداری بود، ولی شواهد برای ناظران چنین متبادر می‌سازد که هیچ تدبیری برای حفظ این ظرفیت وجود ندارد و دورانِ «سنجش هزینه و فایده» در تصمیم‌گیری برای امور اساسی تلویزیون به سر آمده است.

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۲:۲۲

▪ ‌‏بالاخره کار مدیر شبکه سه درست بود یا غلط!؟

مسعود فروغی، سردبیر روزنامه فرهیختگان نوشت:
دقایقی پیش (ساعت ۲۳ و هشت دقیقه) برنامه موفق #فوتبال۱۲۰به تهیه‌کنندگی #عادل_فردوسی_پور از شبکه ورزش شروع شد، برنامه‌ای که چند سال است به صورت تخصصی به فوتبال خارجی می‌پردازد و یک نوع نود دوم است!
نکته مهم اما تغییر مجری بسیار موفق برنامه است! فردوسی‌پور بعد از اینکه #محمد_حسین_میثاقی برنامه فوتبال برتر را اجرا کرد، میثاقی را کنار گذاشت و مجری ضعیفتری را جایگزینش کرد!

خب! عادل بعنوان تهیه کننده برنامه حق دارد با هر کسی بخواهد کار کند، حتی اگر مجری ضعیفتری باشد؛ اما چطور علی فروغی در مقام رییس شبکه سه حق ندارد تهیه کننده‌اش را توبیخ کند؟!
همان داستان رطب و...!

-
کانال #فارس_پلاس:
@Fars_plus

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۵ ۰۰:۰۰

فروغی بایدبرکناربشه بااین کارنامه درخشانش

امیر۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۱۳:۱۳

این نهایت بی احترامی به مردم ایران هست.............درود بر عادل باشرف...

علي۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۱۲:۳۴

صدا و سيما ارث باباي فرد خاصي نيست ! لزومي ندارد يك برنامه تا قيامت بروي انتن برود با اين توجيح كه مخاطب دارد .

مجتبي۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۱۲:۱۶

عبدالملكي خودش رو پاسوز فروغي كرد و پاش رو از گليمش درازتر كرد.امروز عزل شد.الحمدلله

ابراهیم۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۱۱:۰۹

سلام تاسف برای رسانه میلی

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۱۰:۴۸

توجه کنید همچین مسئولینی داریم تو کشور. همونهایی که ربنای شجریان رو حذف کردند. و جالب اینه مردم این مسئولین رو نمیخوان ولی اینها همچنان به کارشون ادامه میدن و فقط از سازمانی به سازمان دیگه منتقل میشن.

پوریا۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۰۸:۱۲

واقعا برای صدا و سیما بسی جای تاسف هست عادل خان همه پشت سر شما هستیم برگرد ننگ بر چنین مسئولینی

Irinan۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۰۴:۳۵

چطور باید نظر یک شهروند ایرانی پخش بشه لطفا گزارش بگذارید

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۰۴:۳۱

.میگن قائم مقام از خودی داماد تشریف دارند حیس

بابک۱۳۹۸/۰۱/۲۴ ۰۰:۳۰

شله شله شله شله شله ... غاذل بمونه علی بره

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۲۲:۲۷

عادل باید برود شبکه جم اسپورت، مدیریت کل شبکه را به دست بگیرد، برود جایی که قدرش را می دانند و آزاد هست.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۲۱:۲۲

حسوده طرف. عادل جون غمت نباشه این ها موقتی است ...

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۷:۴۳

وقتی مدیران سیما بر اساس فامیل سالاری انتخاب شده اند نه تخصص و تعهد انتظار دارید بهتر از این باشد؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۷:۰۳

صداوسیما محبوبیت و حمایت مردمی را قربانی بچه بازی و قدرت طلبی یک عده میکند

منصور۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۶:۰۸

آخرین سوال از علی دایی در نشست خبری امروز مربوط به برنامه نود بود؛ دایی در خصوص غیبت و خلا برنامه نود گفت: هیچ برنامه‌ای نمی‌تواند جای برنامه ۹۰ را بگیرد، متأسفانه در این مدت با برنامه‌های دیگر خواسته‌اند جای ۹۰ را پر کنند، اما هزار سال دیگر هم این اتفاق نمی‌افتد.

به گزارش تابناک ورزشی، سرمربی سایپا ادامه داد: ۹۰ در خانواده‌ها هم جا پیدا کرده و تنها برنامه‌ای بود که مردم برای تماشای آن بیدار می‌ماندند. به نظرم با این تصمیمات مردم را از صداوسیما دور می‌کنند. متأسفانه برنامه‌های دیگر شادابی برنامه ۹۰ را ندارد. شاید هجمه‌ای که این برنامه علیه من راه انداخت بیشتر از همه بود، اما من صلاح فوتبال کشور را می‌خواهم.

علی دایی افزود: شما نگاه کنید از وقتی برنامه ۹۰ تعطیل شده وضعیت داوری‌ها به چه شکلی شده است، ۹۰ برنامه‌ای بود که می‌توانست به فوتبال ما کمک کند. شاید با حذف برنامه ۹۰ تجربه دو دهه اخیر را زیر سوال بردیم و از آن چشم پوشی کردیم. در تمام دنیا سعی می‌کنند برند ایجاد کنند، اما در کشور ما یک برند را هم که با کمک مردم و مدیریت عادل فردوسی‌پور ایجاد شده بود از بین بردیم.

احمد۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۵:۲۹

پشت این داستان حداد خان هست

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۳:۳۵

جبران اشتباهات در گام دوم این بود؟

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۳:۲۳

جريان پشت سر فروغي كل صدا و سيما رو اداره ميكنه.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۳:۱۹

مملكت كلا به نظر مردم اهميت نميده

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۲:۴۵

رسانه میلی ازهرفرديابرنامه ای که مردمی شودهراس دارد.رسانه متاسفانه مردمی وبرای مردم نیست و متعلق به یک جریان سیاسی است

داریوش روشن ضمیر۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۲:۱۷

من فوتبالی نیستم.اما این را می دانم برنامه و مجری توانمندی که اینقدر مورد اقبال مردمی قرار گرفته را حذف کنند توهین به شعور و خواست مردم است. صدا و سیمای ایران به راستی رسانه ای ملی که صدای همه ی مردم باشد نیست. صدا و سیما صدای یک جریان خاص و البته در این مورد حول محور یک کج سلیقگی و لجبازی قرار گرفته است.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۱:۱۱

در مقابله با ریاست گمنام و ارزشی شبکه سه پیشنهاد می شود چهره های ورزشی در همراهی با طرفداران برنامه نود و مجری نامدار آن به هیچ وجه در برنامه جایگزین نود در شبکه سه شرکت نکنند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۱۰:۱۳

این دقیقا مشخص می کند که اگ اصول گرایان کاملا و صد درصد حاکم شوند احتمالا همه باید از ایران مهاجرت کنند. سانسور نکن

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۹:۳۶

فروغی آدم حسودی است حسادت بدترین صفت است

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۷:۱۵

موضوع حق پخش فوتبال و مافیای فوتبال اقایون را به این نتیجه رسوند که نود تعطیل بشه

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۴:۴۲

ازمنبع موثق شنیدم اپلیکیشن های ستاره مربع به مدیر شبکه سه پیشنهاد دادند.
جای فردوسی پور بیشتر از شبکه های حکومتی صدا وسیما است.

قاسم۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۴:۲۸

سلام تامديران عقده اي محروم ازشعور باپشتوانه استفاده ازعناويني كه يدك مي كشند تا سواربرجرياني شوند تا حاكميت فردي رامقدمتراز نظر مردم بدانند اينطوري مي شود كه نظر وراي چند ميليون مخاطب را ناديده مي گيرند وفقط عقده وكمبود اين اشخاط مقدم بر مردم است.تنها برنامه سيما همين نود بود كه ارزش ديدن راداشت مابقي حيف وميل بودجه مملكت است.كاش مدعي عمومي بود تا ازحق مردم دفاع مي كرد وشبكه رامحل جولان شخصي قزار نمي داد.گرچه صدا وسيما مردمي نيست ووابسته به تشكل راست تندرو است.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۲:۵۵

شب پره گر وصل آفتاب نخواهد از رونق بازار آفتاب نکاهد.
رسانه میلی باید منت افرادی مثل فردوسی پور را بکشد که ساعتی چند مردم را از برنامه های ماهواره جدا میکرد. فردوسی پور به هر شبکه ماهواره ای که برود قدر میبیند و بر صدر مینشیند.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۲:۵۳

شواهد وقراین نشان می دهد رئیس شبکه ۳ در تقلب نظر سنجی مشارکت داشته ولی چون بند پ او مافوق قوی ست رئیس سیما برای حفظ پستش نمی تواند به ایشان بگوئید بالای چشمت ابرو است اینجا جای مدیران بی غل و غش همچون سرافراز است

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۲:۴۳

اقای رییس صبح که سرکار می رود اول به اتاق رییس شبکه ۳ میرود وبعد از سلام وگزارش به ایشان به اطاق خود می رود الان فرق اقای سرافراز مشخص می شود

امیر محمد۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۲:۳۷

این اقا نزدیک به 18 سال برنامه اجرا کرده و از طریق حواشی فوتبال فکر و وقت جامعه رو به این بخش از فوتبال جلب کرده. 3/5(ساعت طول مدت برنامه)*54 (هفته)*18(سال)*(xبیننده نفر)=عددی شگفت انگیز از عمر یک ملت(اغلب جوانان). گرچه کمی دیر شده اما این تحول را در رسانه ملی به فال نیک میگریم و از برنامه های چون عصر جدید و برنده باش حمایت می کنیم. البته ای کاش حواشی مالی این برنامه ها نیز مدیریت می شد. پاینده ایران

تاجی۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۲:۳۴

عادل از مردم بود و اسطوره شد و در اوج خداحافظی کرد همیشه مثل تختی‌؛ شجریان؛ مارادونا؛ محمد علی کلی و عادل تک هستن و دومی ندارن و تاریخ هم که ثابت کرده که یک جوری اینها حذف شدن

یک فرهنگی۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۲:۲۵

تو را به خدا به فکر شکم مردم هم باشید. گرانی بیداد می کند ..................... آهااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای آهااااااااااااااااااااااااای کسی نبود؟؟؟؟ وزیر کشاورزی هم یه چیزهایی میگن گفته ........................... خدا به دادمون برسه .......................... آهااااااااااااااااااااااااااااااااای

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۰:۲۹

امثال فروغي پشتشون گرمه!!

سیدعلی۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۰:۲۳

فردوسی پور باید تحت مدیریت مسولین مربوطه درچارچوب سیاست‌های صدا وسیما عمل میکرد
نه اینکه خودسرانه مدیران را دور بزند

یه همراه۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۰:۲۰

در صدا وسیما میلی فقط نود بود که بود که دیگه نیست پس دیگه رسانه میلی هم نیست

میثم۱۳۹۸/۰۱/۲۳ ۰۰:۰۳

عقل که نباشد جان در عذاب است

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۲:۳۶

کاش دیگر فردوسی پور را رها کنیم دو روز دیگر سر از زندان در میاوردبابا ولش کنید

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۲:۲۹

آدم یا کل کل امین حیایی و ژوله توی خندوانه میفته.
در حقیقت ۵۰ درصد مخاطبین برنامه ی ۹۰ رو نمی بینند و از روی لجبازی در نظرسنجی چنین رای دادند.

نیکا۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۲:۲۸

مردم مساوی با هیچ یهزینه عده‌ای شدن مسئول هرکاری دلشون میلاد میکنن

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۲:۲۶

الان اگه تو این وضعیت مثلا عادل از ایران بره و یه برنامه ماهواره ای برای خودش دست و پا کنه همین اقایون دم از عرق ملی، وطن پرستی میزنن ، ولقب مزدور و خائن را برای عادل خان لحاظ میکنن، اقای فروغی یکم به خودت بیا لطفا اقازاده . فردوسی پور عشقش و فکرش فوتباله چرا نمیزارید کارشا بکنه، واقعا اگه باهاش مشکلی دارید یه مناظره زنده تدارک ببینید و رودرو صحبت کنید و مردم هم قضاوت میکنن از شفافیت نترسید اقای فروغی همانند اقوام مسئولتان که شما را با این سن وسال در یک مسند مهم گماردند. رک و راست بگید مشکلتون با عادل سرچیه؟

ساسانt۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۱:۵۸

مراقب میثاقی های زندگیتون باشین

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۱:۴۶

باسلام.مشت نمونه خرواراست.این نمونه بارز ضعف مدیران درکشوراست.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۱:۰۴

همچین می گه انگار عادل رو به عنوان اسیر گرفته!!!!

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۰:۵۱

خواهشا اینقدر نگویید مدیر شبکه سه. سمت رسمی آقای فروغی ، پسر باجناق است.

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۰:۲۴

تابناک جون واقعا خیلی مردمی هستی تا جایی که اگه مردم مثلاً خلاف شرع رو هم بخواهند تو تحلیل مردمی میزنی آفرین ادامه بده

ناشناس۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۰:۲۳

آقا یا خانم تابناک (هرکدوم که هستی)
شما خودت کم از صدا و سیما نداری و برای چند ماه نظرات مثبت و منفی یادداشت های مردم را برداشتی

سعید۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۰:۲۲

برنامه نود پلاس بسازه تو یه شبکه دیگه، حتما که نباید اسمش نود باشه، مهم حضور فردوسی پوره برا ما

حسینی کلشتری۱۳۹۸/۰۱/۲۲ ۲۰:۰۶

همین شما رسانه های زرد بودین که افراط بازی ها و لودگی های فردوسی پور رو ندید گرفتین و اون هرکاری دلش میخواست میکرد حتی مصاحبه با ظریف در یه برنامه فوتبالی .

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.