آلودگی ۹۶ درصدی دست نانوایان

پژوهشگران با بررسی سطوح و دست کارکنان نانوایی‌ها، مراکز تهیه و عرضه شیرینی و اغذیه فروشی‌ها، میزان آلودگی و نوع آن را مشخص کردند.
کد خبر: ۱۰۳۸۱۱۶
|
۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۸ 02 March 2021
|
8966 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، امروزه مردم به دلیل محدودیت زمانی برای تهیه غذا،‌ علاقه زیادی به غذاهای آماده مانند غذاهای خیابانی و غذاهای رستورانی دارند. همچنین مواد غذایی غیرخانگی آماده، به گونه‌ای ارائه می‌شود که مردم را جذب می‌کنند. این در حالی است که در تهیه بسیاری از این مواد غذایی اصول بهداشتی رعایت نمی‌شود و می‌توانند منجر به خطرات بهداشتی از جمله مسمومیت حاد و مزمن شوند.

با توجه به اهمیت نظارت و ارزیابی آلودگی میکروبی مراکز تهیه مواد غذایی، پژوهشگران بهداشت محیط با انجام مطالعه‌ای آلودگی سطوح تماس و دست کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان فردیس استان البرز را بررسی کردند.

در این مطالعه که در سال ۱۳۹۷ انجام شد، میزان بار میکروبی سطوح تماس مواد غذایی و دست کارکنان سه واحد تهیه و توزیع مواد غذایی شامل نانوایی‌های سنتی،‌ مراکز تهیه و عرضه شیرینی سنتی و اغذیه‌فروشی‌ها، بررسی شد.

پژوهشگران برای اندازه‌گیری بار میکروبی از دستگاه لومینومتر و سواب کشف آلودگی کلی سطوح استفاده کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که نزدیک ۹۰ درصد سطوح تماس مواد غذایی نانوایی‌های سنتی، حدود ۸۳ درصد اغذیه فروشی‌ها و ۲۲.۵ درصد مراکز تهیه و عرضه شیرینی دارای آلودگی میکروبی بالای ۳۰ RLU (واحد اندازه‌گیری دستگاه لومینومتر) بود.

بررسی باکتری‌ها نشان داد که بر روی سطوح تماس مواد غذایی در نانوایی‌های سنتی، اغذیه فروشی‌ها و مراکز تهیه و عرضه شیرینی، به نسبت‌های مختلف باکتری‌های اشرشیاکلی، کلی‌فرم و استافیلوکوکوس اورئوس وجود داشت. این مشاهدات حاکی از این است که روش‌های تمیزکردن فعلی سطوح تماس مواد غذایی، برای کنترل باقی‌مانده‌های پاتوژن‌ها به اندازه کافی مناسب نیستند.

ارزیابی آلودگی دست کارکنان نشان داد که نزدیک به ۹۶ درصد دست نانوایان، ۱۲ درصد دست کارکنان مراکز تهیه و عرضه شیرینی و ۲۵ درصد دست کارکنان اغذیه فروشی دارای آلودگی میکروبی بالای ۳۰ RLU بود.

بر روی دست نانوایان نزدیک ۳۵ درصد باکتری اشرشیاکلی، ۴۳.۵ درصد کلی‌فرم و ۴۳.۵ درصد باکتری استافیلوکوکوس وجود داشت. بر روی دست کارکنان تهیه و عرضه شیرینی ۶۶.۷ درصد باکتری کلی‌فرم شناسایی شد.

باکتری اشرشیاکلی به طور معمول روی دست حضور ندارد و به نظر می‌رسد که وجود این باکتری نشانه آلودگی مدفوعی (پاتوژن‌های روده‌ای) است. باکتری‌های استافیلوکوکوس جزو باکتری‌های فلور طبیعی پوست انسان هستند و به راحتی سطوح تماس را آلوده می کننند. این باکتری‌ها به عنوان پاتوژن‌های فرصت‌طلب شناخته شده‌اند و وجود آن‌ها روی دست و سطوح عاملی برای عفونت‌های انسانی است و شستشوی موثر دست و ضد عفونی سطوح به جلوگیری از اثرات مضر احتمالی کمک می‌کند.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ ضروی است با نظارت و کنترل مستمر این اماکن و تدوین قوانین عملی و ضمانت اجرایی آن‌ها و ارائه آموزش‌های مناسب در سطح جامعه، سلامت مردم و جامعه تضمین شود.

در انجام این مطالعه، سمیه مختاری، مهدی فرزادکیا، لیلا جانانی و احمد جنیدی جعفری؛ پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، مشارکت داشتند.

یافته‌های این تحقیق به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارزیابی آلودگی میکروبی روی سطح تماس تهیه مواد غذایی و دستان کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان فردیس استان البرز» در مجله سلامت و محیط‌زیست زیر نظر انجمن علمی بهداشت محیط ایران؛ منتشر شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
خبر 10 درصد فايده داره، راه كار اجرايي تان چيست شماهایی كه مملكتو رها كردين؟
ناشناس
|
Turkey
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
خوب بررسی انجام شد وزارت بهداشت و اصناف چه اقدامی جز تاسف و ارشاد زبانی و نصیحت بلد است من بعضی مواقع دیده ام که با دست های بسیار کثیف بعضی نانوایان بخصوص سنگگ نان درست میکنند و اعتراض ما هم به نانوان با پاسخ برو از جای دیگر نان بخر روبرو شده ایم باور کنید این دیگر مشکل امریکا و اروپا و تحریم و ... نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
بر روی دست نانوایان نزدیک ۳۵ درصد باکتری اشرشیاکلی وجود دارد ؟ باکتری اشرشیاکلی به طور معمول روی دست حضور ندارد و به نظر می‌رسد که وجود این باکتری نشانه آلودگی مدفوعی (پاتوژن‌های روده‌ای) است؟
چه بهداشتی ؟!!! چه سیستم و نظارتی؟!!!
چی به خورد مردم میدهند
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
مطلب خوبی اوردید .
باور کنید دستها تا ارنج پر از مو و انواع میکروبهای نامریی و بدون لباس استین دار دارند هر کاری می کنند باید بهداشت یا لباس استین دار بپوشاند و یا اجبار کند موهای دستها تا ارنج پاک شود و ناخن و ... افتضاح . مردم مجبورا این روند غلط را تحمل کنند
h
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
متولیان بهداشت کشور باید بنشینند و فکری بکنند برای رعایت بهداشت توسط این مراکز ، نان جزء مایحتاج زندگی عموم مردم است و چاره ای جز خرید از نانوایی های شهر ندارند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
جالبه! یکی از کم بازدید ترین صفحات هم هست!
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
چون نظارتی نیست کارت بهداشت وسلامت را باپول میخرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
پس چرا مسئولین مربوط نظیر وزارت بهداشت و تعزیرات و اتحادیه نانوایان و فرمانداری و استانداری و .... هیچ کاری و حرکتی نمیکنند؟!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
خوشبختانه بهداشت جهاني گفت كرونا با خوردني ها منتقل نميشه اونم نون كه ٣٠٠ درجه داغ ميشه و همه ميكروبا و ويروساش جزغاله ميشن پس بيخود فاز ندين
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
علت اینست که نمی گذارند خمیر طبیعی حاصل شود اگر خمیر خوب تخمیر شده باشد مخمرها اجازه رشد باکتریهای بیماریزا را روی دست نانواها نمی دهند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟