به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران، بر اساس این مطالعه، مصرف کنندگان به طور فزایندهای برای اجتناب از آفت کش ها، کودها و کشندههای علفهای هرز به سمت غذاهای ارگانیک روی میآورند، اما تیم محققان اسپانیایی در آزمایش نمونههایی از محصولات ارگانیک خود دریافتند که این غذاها میتوانند به جای آن با باکتریهای مضر از منابع حیوانی و انسانی آلوده شده و این باکتریها در طول فرآیند رشد، داشت و برداشت به سبزیجات منتقل شوند.
تیم محققان ۱۷ نمونه کاهو و اسفناج ارگانیک را از سوپرمارکتهای محلی در والنسیا بین نوامبر ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱ جمعآوری کردند تا این تحقیقات مقدماتی را در مورد آمیبهای زنده آزاد انجام دهند که میتواند تهدیدی برای سلامت عمومی باشد. آنها از تکنیک خاصی برای شناسایی DNA هر باکتری که در آمیب زندگی میکند، استفاده کردند.
در بیانیه مطبوعاتی کنفرانس اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی آمده است که محققان کشف کردهاند که آمیبهای بیماریزا که روی کاهو و اسفناج ارگانیک زندگی میکنند از عوامل بیماریزای انسانی مانند سودوموناس، سالمونلا و باکتری هلیکوباکتر محافظت میکنند که میتوانند باعث بیماریهای جدی شوند.
در تقریباً دو سوم نمونه ها، محققان باکتریهایی را شناسایی کردند که میتوانند باعث کوری و آنسفالیت شوند.
دکتر یولاندو مورنو، از دانشگاه پولیتکنیک والنسیا توضیح داده است: "غذا و محیطهای مرتبط با آن محل مناسبی برای اختلاط آمیبهای زنده و باکتریهای بیماریزاست، ولی با این وجوداطلاعات زیادی در مورد تنوع آمیبهای آزاد در سبزیجات ارگانیک و نقش آنها در انتقال عوامل بیماریهای انسانی وجود ندارد.
آیا محصولات ارگانیک سالم هستند؟
در حالی که کارشناسان میگویند برای اطمینان از ایمنی محصولات ارگانیک به مطالعات جهانی بیشتری نیاز است، یافتههای مورنو نشان میدهد که انتخاب محصولات ارگانیک ممکن است همیشه ایمنترین یا سالمترین راه نباشد.
آلودگی میتواند در نتیجه تصفیه خاک با کودهای آلی مانند کود دامی و لجن فاضلاب حاصل از آب آبیاری ایجاد شود و سبزیهای برگدار مانند کاهو و اسفناج به دلیل نزدیک بودن به زمین در معرض آلودگی بیشتر هستند.