به گزارش «تابناک»، به نقل از «مجله تصویر زندگی»، سیر را تازه خریداری و مصرف کنید. اگر سیرها داخل مغازه جوانه زده بودند، از خیر خریدن آنها بگذرید، زیرا جوانه زدن، نشانه تازه نبودن محصولات کشاورزی است.
سیر گیاهی است با دهها خاصیت ، به طوری که امروزه در تمام داروخانه ها می توان عصاره و کپسول و قرص هایی که از این گیاه جادویی تهیه شده اند را یافت.
بهار فصل سیر تازه است ، اما این گیاه مفید را چگونه می توان نگهداری نمود؟
بر اساس بررسی هایی که در اینترنت نموده ایم سیر را برای مدتی خیلی طولانی نمی توان نگهداری نمود.
دسته های سیر که با ساقه سبزشان نگهداری می شوند نیز پس از مدتی پوسیده و حتی غیر قابل استفاده می شوند.
در ادامه چند روش برای نگهداری سیر پیشنهاد می کنیم:
حبه سیرهای تمیز و کاملا خشک را در خرد کن بریزید. چند پالس کوتاه بزنید تا زیاد خرد نشود.
نصف شیشه تمیز و خشک را روغن مایع بریزید. شیر ها را داخل روغن بریزید.
باید روغن روی سیر را گرفته و سرشیشه خالی بماند.
درب شیشه را بسته و در یخچال نگهداری کنید.
در این روش هیچ وقت از نمک استفاده نکنید.
سیر پوست گرفته شده را با با سه چهار قاشق نمک داخل غذا ساز بریزید و خرد کنید. ولی زیاد له نکنید که آب بیندازد.
مقدار سیر به اندازه ای باشد که غذاساز قادر به خرد کردن آن باشد. ضمنا هنگام طبخ غذا نمک سیر را در نظر بگیرید.
سیر خرد شده را در ظرفهای کوچک در بسته بریزید و در فریزر نگهداری کنید. در ظرف کیپ باشد تا هم سیر تغییر رنگ نداده و هم مواد غذایی دیگر بوی سیر نگیرد.
با این روش سیر تا یکسال هم قابل نگهداری است.
حبههای سیر را بیآن که آنها را از یکدیگر جدا سازید، در داخل فریزر قرار دهید. هنگام مصرف آنها را پوست بکنید و قبل از آن که یخ آنها ذوب شود، خرد کنید.
اگر می خواهید سیر را برای مدتی حدود ۶ ماه تا حداکثر یک سال نگهداری کنید بهتر است بصورت حبه یا بته در کیسه فریزر گذاشته و بصورت منجمد در فریزر نگهداری نمایید.
برای مدتهای کوتاه تا حدود سه ماه می توانید سیر های حبه شده خود را در ظرف های حاوی روغن زیتون بدون بو یا سایر روغن های سالادی نگهداری کنید.
سیر شما به این صورت هم تازه می ماند و هم روغن معطری که به این ترتیب درست می شود سالادهای شما را خوش طعم تر و معطر می کند.
اگر سیر درسته را درون شیشه حاوی روغن مخصوص طبخ غذا نگهداری کنید، هیچ گاه خشک نخواهد شد.
پس از آن که سیر را مورد استفاده قرار دادید، میتوانید روغن آن را نیز که طعم و مزه سیر گرفته است، روی سالاد بریزید.
با نگهداری سیر در محیط های تاریک و خشک هم می توان تا حدود یکی دو ماه آنها را تازه نگهداشت.
اگر قرار است سیر را به مدت طولانی نگهداری کنید، آنها را در جایی کاملا خشک و خنک داخل روزنامه بپیچید.
یا اینکه ابتدا برای چند روز متوالی، سیرها را کامل و بوته ای با پوست رویی شان زیر نور آفتاب بگذارید تا پوستشان کاملا خشک شود.
سپس آنها را در محلی خشک و خنک برای حدود ۴ ماه بدون نگرانی از جوانه زدن، نگه دارید.
می توانید سیرها را حبه کنید، آنها را با پوست رویی شان بشویید تا آلودگی هایی مانند گل و لای نداشته باشند، سپس خشکشان کنید.
نکته :
حواستان باشد سیری که قرار است برای مدتی طولانی نگهداری شود، نباید چاقو بخورد.
خرد یا رنده کردن سیر پیش از نگهداری داخل فریزر، باعث از دست رفتن ارزش تغذیه ای آن می شود.
سیر جوانه زده را نه دور بریزید و نه جوانه آن را استفاده کنید. بهترین کار این است که پوستش را بگیرید، جوانه را خارج کنید و سپس بقیه سیر را استفاده کنید.
جوانه زدن سیر، نشانه فساد آن نیست اما می تواند نشان دهنده کهنه بودن سیر باشد یا به شما بگوید که جای مناسبی را برای نگهداری از آن انتخاب نکرده اید.
دقت کنید هرچه محل نگهداری سیر گرم تر باشد، امکان جوانه زدن آن هم بیشتر خواهد شد.