آخرین خبردموکرات‌ها خواهان پایان درگیری‌ها در خاورمیانه هستند
5بازدید
۲۵

صورت‌های مالی گل‌گهر زیر ذره‌بین تابناک

پاداش‌ نجومی و سفرهای میلیاردی / در شرکت گل گهر چه خبر است؟

۲۲۲ میلیارد تومان حق سفر برای مدیران این شرکت!

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر با مدیریت عتیقی، در حالی صورت‌های مالی خود را منتشر کرده که نشانه‌هایی از ریخت‌وپاش‌های میلیاردی، جهش هزینه‌ها و افزایش بدهی‌های بانکی در آن دیده می‌شود؛ مسیری که نشان از بی‌انضباطی مالی در یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی کشور دارد.

پاداش‌ نجومی و سفرهای میلیاردی / در شرکت گل گهر چه خبر است؟

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین فعالان بخش معدن کشور، در تازه‌ترین صورت‌های مالی خود تصویری نگران‌کننده از رشد هزینه‌ها و بدهی‌های بانکی به نمایش گذاشته است.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک؛ مدیریت این شرکت معدنی از سال ۱۳۹۹ تاکنون در اختیار ایمان عتیقی است؛ مدیری که از دولت حسن روحانی بر مسند نشسته و تاکنون در جایگاه خود ابقا شده است. با این حال، بررسی عملکرد مالی شرکت نشان می‌دهد که در شرایطی که سودآوری گل‌گهر افزایش قابل توجهی نداشته است، هزینه‌های جاری و مالی شرکت با جهش کم‌سابقه‌ای افزایش یافته است، شرکتی که عمده فعالیتش به صورت خام فروشی است.

هزینه ها در گل‌گهر جهش کرد!

براساس صورت‌های مالی حسابرسی‌شده سال گذشته، سود شناسایی‌شده به ازای هر سهم با افت ۱۳ درصدی همراه بوده، اما در مقابل، هزینه‌های فروش، اداری و عمومی شرکت با افزایش ۷۰ درصدی از مرز ۶۸۰۰ میلیارد تومان عبور کرده است. همچنین، ردیف «سایر هزینه‌ها» بدون شفاف‌سازی دقیق، با رشد ۱۳ درصدی به بیش از ۱۲۴ میلیارد تومان رسیده است.

از سوی دیگر، هزینه‌های مالی شرکت نیز با رشد چشمگیر به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. در مقیاس تلفیقی (شامل شرکت اصلی و شرکت‌های زیرمجموعه)، این ارقام ابعاد بزرگ‌تری پیدا می‌کند؛ به‌طوری‌که هزینه‌های فروش، اداری و عمومی گروه گل‌گهر در پایان سال قبل با جهش ۹۸ درصدی از ۱۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته و هزینه‌های مالی تلفیقی نیز به بیش از ۵۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

عملکرد سه‌ماهه نخست امسال نیز همین روند را تکرار می‌کند. در بهار، هزینه‌های فروش، اداری و عمومی گل‌گهر با رشد ۹۸ درصدی به بیش از ۲۴۰۰ میلیارد تومان رسیده و هزینه‌های مالی نیز با افزایش ۷۸ درصدی، مرز ۹۸۸ میلیارد تومان را پشت سر گذاشته است. همزمان سود هر سهم شرکت در این دوره سه‌ماهه افت ۳ درصدی را تجربه کرده است.

ریخت و پاش نجومی برای سفر و پاداش

جزئیات هزینه‌ها نیز نکات قابل‌تأملی دارد. تنها در بخش هزینه‌های اداری و عمومی گروه، بیش از ۲۲۲ میلیارد تومان صرف سفر و مأموریت کارکنان و مدیران شده که نسبت به سال قبل ۸۵ درصد رشد دارد. حق‌الزحمه خدمات کارشناسی و مشاوره نیز با جهش ۸۱ درصدی به ۱۷۸ میلیارد تومان رسیده است. همچنین در یک سال گذشته، مجموعاً ۲۱ میلیارد و ۱۵۴ میلیون تومان به‌عنوان پاداش هیئت‌مدیره (شامل شرکت اصلی و زیرمجموعه‌ها) پرداخت شده که نسبت به سال قبل ۲۳۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

پاداش‌ نجومی، سفرهای میلیاردی، بدهی‌ بانکی و جهش هزینه ها/ در شرکت گل گهر چه خبر است؟ بدهی ۱۶ هزار میلیارد تومانی گروه گل گهر

صورت‌های مالی نشان می‌دهد که بدهی‌های غیرجاری گل‌گهر در بخش تسهیلات مالی تا پایان خردادماه امسال به حدود ۹۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است؛ رقمی که رشد ۴۴ درصدی را ثبت کرده است. در مقیاس تلفیقی، بدهی‌های غیرجاری گروه به بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان در پایان سال گذشته افزایش یافته که نشان‌دهنده جهش ۹۴ درصدی است.

همچنین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که بدهی غیرجاری گل‌گهر (ذینفع واحد در سه فقره تسهیلات) به بانک تجارت نیز رقم قابل‌توجهی است؛ به‌طوری‌که تا پایان خردادماه، مجموع بدهی غیرجاری این شرکت به بانک تجارت از مرز یک هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

پاداش‌ نجومی، سفرهای میلیاردی، بدهی‌ بانکی و جهش هزینه ها/ در شرکت گل گهر چه خبر است؟

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۲۰:۵۱

همون خبری که در سایر شرکتهای پولدار دولتی هست

مفتخری۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۲۰:۰۶

خدایا به ما بصیرت بده تا در انتخابات تحت‌تأثیر تبلیغات رسانه های بیگانه و معاندان داخلی قرار نگیریم تا بدینوسیله بتوانیم افراد انقلابی ،پاک دست و توانمند را انتخاب و قدرت اجرایی را به آنها بسپاریم .

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۷:۴۶

امروز تصویر فیش حقوقی یک ابدارچی شاغل در شهرداری تهران رو دیدم با حقوق ۴۴ میلیونی !!! این نمونه دیگری از برقراری عدالت در پرداخت حقوق هست !!!

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۶:۴۹

همین..ا رو میکنن سهامدار بدبخت کلا تو ضرره

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۶:۰۶

سهامدار رو بیچاره کردن برا خودشون حال میکنن مملکت که نیست ...

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۵:۴۰

نوش جانشون

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۴:۲۵

اینها اختلاس سهامداران سازمان سهام عدالت هست. هرچه زودتر باید این سازمان سهام عدالت منحل بشه و پرتفوی مردم در بورس اضافه بشه.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۳:۵۹

هیچ خبری نیست این تنها یک روند معمول و انحصاری و بدون طابظه و بازرسی است ..

بازنشسته۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۳:۵۲

سلام خطابم به شرکت بورس و دولت دکتر پزشکیان است . شرکت های بورسی فاقد انظبات مالی و کنترل کافی هستند . و از این طریق ضرر هنگفت به سهامداران وارد شده است . اعتماد مردم به سیستم به خاطر اینگونه ناکارمدی ها و پاسخگو نبودن کمتر میشود . هزینه تراشی های بیخود و سفر های پر هزینه خارج از جیب سهماداران بد بخت است . بهتره هر چه زودتر هیات مدیره و مدیر عامل شرکت گل گهر تغییر یابند .

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۳:۵۰

وقتی مدیران شرکت در ماموریت راضی به بلیط اکونومی نمیشوند و باید براشون بلیط بیزنس در هواپیما گرفته شود.

حامد۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۳:۴۶

گزارش تابناک چند مورد کم داره:
۱- سهم تورم در افزایش هزینه ها
۲- سهم قیمت گذاری دستوری دولت در هزینه ها
۳- هزینه های دور زدن تحریم ها
۴- نقش هزینه برِ ایمیدرو در صنایع

Mhd۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۳:۰۴

از قدیم گفتن مفت باشه .نفت رو خام می فروشیم ،معادن خام میفروشیم ،بسیاری از محصولات کشاورزی که نیاز به فرآوری داره خام میفروشیم چونکه خام فروشی راحت و پول ش سریع توی جیب.ولی بی خبر که چه ضربه‌ای به اقتصاد و صنعت می‌زنیم.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۱:۴۸

با سلام، اگر واقعا می خواهید مشکلات کلان کشور حل شود، خیلی ساده است، تمامی قوانین کار، بیمه و مالیاتی و ...، به قوانین قبل از سال ۱۳۸۸ بازگردند ( قبل از تصمیمات احمدی‌نژاد وهمفکرانش ) + تمام خصوصی سازی ه از سال ۱۳۸۸ا باطل شوند و تمامی آن شرکتها و کارخانجات و معادن و ...، مجددا و تماما به دولت برگردانده شوند و زیر نظر ساختار و انضباط مالی و ذیحسابی های سابق اداره شوند و ... .

فکر کنم همه ما یادمان می باشد، شرایط اقتصادی همه ما قبل از سال ۱۳۸۸ چگونه بود و اختلاس ها و تخلفات مالی و اداری به مراتب کمتر از این سال ها بودند.

فقط یک مسئله مهم، آن چند شخصی که اصولا در پست ها می آیند منفی می دهند و با شیرین زبانی های خود، ساز مخالف نظرات واقعی و نیز واقعیت های موجود را می زنند، من ایشان را به خدا واگذار می کنم، چون دارند خود را مدیون تمامی مردم ایران در این شرایط بد اقتصادی می کنند و ... .

یاشار از سلماس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۴:۳۱

دقیقا جان کلام را گفتید

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۱:۲۱

دیگه نمی شه به هیچی باور داشت همه ....

محمود۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۱:۰۰

بخاطر یک جرثقیل 20 نفر به ماموریت خارجی رفته اند
بخاطر سفر خارجی تجهیزاتی را که د رسیستم های برق،شرکتهای ایرانی تولید و صادر می کنند از خارج میخرند
در سالهای اخیر باید سیرجانی ووابسته باشید تا بتوانید استخدام شوید حتی اگر اهل شهرهای اطراف هم باشید نامحرم و غیر بومی حساب میشوید.مدیران بازنشسته اکثرا با ثروت های افسانه ای به خارج از کشور رفته اند و د رکانادا و اروپا ساکن هستند

سیرجانی۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۰:۵۵

1_هزینه های شرکت های وابسته به گل گهر بسیار زیاد است و بشدت ناکارآمد هستند
2_اغلب نیروهای شاغل و مدیران دارای وابستگی به نماینده سابق سیرجان و مدیران ارشد هستند
3_حقوق دولتی ناشی از برداشت از ذخایر معدنی متعلق به تمام مردم به درستی پرداخت نمی شود
4_در تغییر مدیریت شرکت گوهر زمین مشخص شد تمامی رسانه های مجازی استان ،متاسفانه تحت نفوذ شرکتهای وابسته به گل گهر هستندو سیستم الیگارشی بسیار فاسدی بر این ناحیه ،مافیا گونه حکمرانی می کند
5_عدم عدالت د رپرداخت باعث شده هیچ شرکتی غیر از گل گهر نتواند نیرو جذب کند .یا شما د رگل گهر کار می کنید یا هیچ انگیزه ای برای کار ندارید

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۰:۴۶

پول زیاد هست الکی میگن نیست برا مردم نیست اما ریخت و پاششون سرجاشه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۰:۴۵

نهاد خاص هم اسمش میاوردی نشون میداد صادقانه نوشتی

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۰:۰۵

همه دور سفره نشستن جز مردم

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۶:۵۱

تو کشورهای شرق اسیا این ادما رو رسوا میکنن و حتی تو چین راست اعدامه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۰:۰۲

مال مفته توی گروه مس (فملی) بخور بخوریه که نگو

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۹:۰۷

دولت و مجلس محترم جلوی صادرات گازوئیل به افغانستان را بشدت تمام بگیرد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۴:۵۵

وقتی هیچ قانون و نظارتی نیست و مملکت مال یک عده خاصه همینه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۲۰ ۱۲:۲۸

تابناک
سما خوشبختانه سالها و بخصوص امسال گزارشات کاملی در مورد گزارشات مال بانک‌ها و سازمانهای دولتی و وابسته بدولت داده اید
ولی با کماسف در مرد هیچ از گزارشان مدیران آن موسسات و یا مقامات بالاتر مثل بانک مرکزی و وارارت سمت ، وزارت اقتصاد و دارئی
نه آنها پاسخی بشما داده اند نه شما پیگیری کرده اید جالب اینکهظاهرا هیچکدام از شما شکایت نکرده اند که بمانی صحت گزارش شما
می باشدجالب اینکه مجلس هم تاکنون هیچ
توجهی به مطالب شما نکرده

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.