رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرعکس: طبیعت مه آلود
8بازدید
۱۱

جگر دام را نخورید

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از مردم خواست که نکات خرید و ذبح دام در عید قربان را رعایت‌ کنند.

جگر دام را نخورید

به گزارش تابناک به نقل از از ایسنا؛ مهندس محسن فرهادی، با بیان اینکه جایگاه عید قربان برای مردم حائز اهمیت است، اظهار کرد: ابلاغیه‌ای به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی اعلام کرده‌ایم تا تیم‌های بازرسی از آمادگی کامل برای روز عید قربان برخوردار باشند. همچنین هدف دیگر ابلاغیه مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت این است تا هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های مرتبط مانند سازمان دامپزشکی و شهرداری‌ها برقرار شود تا چندین عملیات را به صورت ویژه مورد بازرسی و اقدام قرار دهند.

او درباره میادین عرضه دام گفت: میادین عرضه دام با همکاری سازمان دامپزشکی، شهرداری‌ها و کارشناسان بهداشت در برخی محل‌ها جانمایی شده‌اند. پیش از جانمایی این میادین، کارشناسان بهداشت محیط نسبت به بررسی مواردی مانند دسترسی به آب، سیستم زباله و پسماند و همچنین فاضلاب اقدام کرده‌اند و سپس این مراکز عرضه جانمایی شده‌اند. مردم با مراجعه به این میادین می‌توانند دام مورد تایید شبکه دامپزشکی را خریداری کنند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه عملکرد مردم در زمینه ادای نذر متفاوت است، توضیح داد: عمکلرد مردم به دو دسته تقسیم می‌شود؛ گروه نخست، افرادی هستند که نسبت به ذبح حیوان در میادین عرضه دام اقدام می‌کنند. نظارت بر شیوه ذبح در میادین عرضه دام بر عهده کارشناسان بهداشتی است.

او ادامه داد: گروه اول، اصرار چندانی بر ذبح حیوان در یک مکان خاص ندارند؛ این در حالی است که برخی افراد خواهان ذبح حیوان در یک مکان خاص مانند منازل، مساجد، معابر و حسینیه‌ها هستند. به عبارت دیگر، آنها بر ذبح دام در یک مکان خاص اصرار دارند و نمی‌توانیم افراد را مجبور به ذبح حیوان در میادین عرضه دام کنیم.

فرهادی گفت: به افرادی که خواهان ادای نذر خود در یک مکان خاص هستند، توصیه اکید داریم که دام را از میادین اصلی عرضه دام تهیه‌کنند تا اطمینان خاطر از سلامت دام وجود داشته باشد.

او درباره بیماری‌ها مشترک میان انسان و دام اظهار کرد: گاهی‌اوقات، بیماری‌های میان انسان و دام بسیار مهلک است؛ به طور مثال، تب‌خون‌ریزی دهنده کریمه‌کنگو "CCHF" از این بیماری‌ها به شمار می‌رود. جگر دام، محل بسیاری از بیماری‌های انگلی است؛ اگر پیش از ذبح دام، جگر مورد تایید دامپزشک متخصص و مجرب قرار نگیرد، می‌تواند خطر مهلک داشته باشد.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۴:۰۵

کسی حق نداره گوشت حیوانات رو بخوره انقدر گران کنید که همه مجبور بشن گیاه خوار بشن

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۳:۱۰

گوشت را دیگه تو خواب ببینیم

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۲:۴۴

دیگر کسی توان قربانی کردن ندارد یک قربانی ۵۰ میلیون هزینه دارد

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۲:۳۱

همه اینایی که فرمودن وظیفه اداره دامپزشکیه چرا ایشون نظر دادن؟یه مقام ادار دامپزشکی موجود نبود؟؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۲:۰۶

مگر کسی دیگه پول داره گوسفند قربونی کنه؟

محمد۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۱:۴۲

یعنی اینهمه جگر که در جگرکی ها عرضه می شود، "خطر مهلک" دارد؟ اگر چنین است چرا اجازه ی عرضه کردن داده می شود؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۱:۱۱

بمیرم بهتر از اینه که جگر نخورم...

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۱:۰۹

انتخاب عکس کودک در کنار گوسفندی که قرار است ذبح شود نهایت کج سلیقگی ست.کودکان نباید شاهد این صحنه ها باشند

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۱:۳۳

محل ذبح چیه؟ به اون میگن باسکول، وسیله ای برای تعیین وزن

هژبر۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۱:۰۲

جچر خوشمزه است میخوریم

ناشناس۱۴۰۵/۰۳/۰۵ ۱۰:۴۸

چشم

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.