آخرین خبرهشدار باران و برف در تهران از پنجشنبه
1بازدید

هرمزگان رتبه سوم همسرآزاري را دارد

كارشناسان معتقدند استان هرمزگان پيرامون همسرآزاري در كشور رتبه سوم را دارد كه البته براي مقابله با اين پديده چه در سطح استان و چه در سطح كشور تدابير ويژه‌اي نظير آگاهي دادن به زنان در خصوص حقوقشان انديشيده شود.

مرتضي فيضي معاون امور اجتماعي بهزيستي هرمزگان بيان داشت: يكي از آسيب‌هاي اجتماعي كه جامعه با آن روبه‌روست و منجر به بعضي جدايي هاست خشونت همسرآزاري است كه اكثر قربانيان آن زنان هستند. فيضي در ادامه عنوان كرد: اين نوع خشونت از آزارهاي رواني همانند تحقير، بهانه‌جويي و بيان احساس تنفر شروع شده و به شايع‌ترين شكل آزار جسمي منتهي مي‌شود همچنين انواع ديگر آن خشونت اجتماعي منع از كار و تحصيل، گاهي خرجي ندادن به همسر و آزارهاي جنسي است.

محبوبه مهرابي پژوهشگر علوم اجتماعي در اين رابطه به خبرنگار مهر گفت: همسرآزاري حاصل مشكلات درون جامعه است، اين واقعيت تلخ حاصل بي‌پناهي افراد آزارديده، ترس و شرم اعضاي خانواده در بيان آزار، كاستي‌هاي قانوني و بي‌توجهي نهادهاي حمايتي است. به نظر اين پژوهشگر يكي از مهم‌ترين عواملي كه موجب آزار همسران و به ويژه زنان در خانواده مي‌شود حاصل دخالت خانواده‌ها در زندگي زناشويي است، همچنين محصول تفكر خرافي و به دليل تابعيت زن از مرد است كه ريشه تاريخي دارد.

مهرابي معتقد است كه آمار و اطلاعات درستي در مورد همسرآزاري در دسترس نيست چراكه دست كم در كشور ما زناني كه مورد آزار و تهاجم قرار مي‌گيرند، اغلب به خاطر حفظ آبرو و بنيان خانواده يا وساطت فاميل اين مسئله را كتمان كرده و از مراجعه به دادگاه خانواده مي‌پرهيزند، عده‌اي هم از ترس بيشتر شدن آزارها سكوت را به اعتراض ترجيح مي‌دهند. وي افزود: همسرآزاري به جهت موارد فرهنگي، اجتماعي از استاني به استان ديگر متفاوت است اما در مورد استان هرمزگان به نظر مي‌رسد اين استان در بين استان‌هاي كشور وضعيت مناسبي ندارد و متاسفانه براساس تحقيقات انجام شده، هرمزگان رتبه سوم كشور را دارد.

معاون امور اجتماعي بهزيستي هرمزگان اظهارداشت: بر اساس گزارشات اورژانس اجتماعي 123و پذيرش بهزيستي چهار درصد از كل مراجعين بهزيستي تحت عنوان همسرآزاري خدمات دريافت مي‌كنند كه تاكنون 75درصد اين افراد تغيير وضعيت داشته و 16.5درصد بهبود يافته‌اند. معاون امور اجتماعي بهزيستي هرمزگان با اشاره به اينكه تمام مراجعين تحت همسرآزاري از سوي زنان بوده در مورد سطح سواد آنها بيان كرد: 20 درصد زنان بي‌سواد، 16درصد در مقطع ابتدايي، 16درصد در مقطع راهنمايي، 16 درصد در مقطع متوسطه، دو درصد ديپلمه و سه درصد داراي تحصيلات دانشگاهي هستند. همچنين در مورد تاثير سطح سواد در نوع خشونت پديده همسر آزاري بسياري از محققان بر اين باورند كه خشونت فيزيكي در طبقات پايين و كم سواد جامعه و آزارهاي رواني در طبقات مرفه و با سواد جامعه شايع است.

الهام رجب لاريجاني استاد دانشگاه آزاد بندرعباس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بيان داشت: براساس ماده يك قانون مجازات، همسرآزاري به عنوان جرم شناخته نشده همچنين اصطلاح همسرآزاري در قانون مجازات وجود ندارد و اين به عنوان يك نقص قانوني تلقي مي‌شود.وي گفت: در صورت وقوع توهين، افترا، ضرب و شتم در بين هر فردي، بدون در نظر گرفتن نسبت آنها اين موارد به عنوان جرم محسوب مي‌شود و براي آن خسارت مادي و معنوي تعيين شده است. اين حقوقدان تاكيد كرد: در قانون مسئوليت معنوي، خسارت معنوي قابل مطالبه است كه دادگاهها اين ماده را ناديده گرفته و در نتيجه خسارتي هم در نظر نمي‌گيرند.


آصفه رنجبري -  تهران امروز

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.