بهترین راهكار برای ضد عفونی سبزیجات

وقتی صحبت از مایع ظرفشویی برای ضد عفونی كردن سبزی ها می شود باید دقت داشت كه بنابر تحقیقات انجام پذیرفته، این مایع قابلیت انگل زدایی سبزی ها را نداشته و به كیفیت، طعم و ظاهر آن نیز آسیب وارد می كند.
کد خبر: ۱۹۵۱۶۱
|
۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۰ 31 January 2018
|
61206 بازدید
|
۶
به گفته متخصصان تغذیه، مایع ظرفشویی قابلیت انگل زدایی سبزی ها را ندارد.
شست و شوی سبزی ها مرحله بسیار مهمی برای مصرف آن محسوب می شود و این اقدام باید با آب سرد انجام شود.

به گزارش سلامت نیوز، استفاده از آب با دمای بالا برای شستن سبزیجات سبب از بین رفتن مواد مغذی داخل سلول های گیاهی است.

وقتی صحبت از مایع ظرفشویی برای ضد عفونی كردن سبزی ها می شود باید دقت داشت كه بنابر تحقیقات انجام پذیرفته، این مایع قابلیت انگل زدایی سبزی ها را نداشته و به كیفیت، طعم و ظاهر آن نیز آسیب وارد می كند.

بهترین راهكار برای ضد عفونی و میكروب كشی

سبزی ها استفاده از محلول پركلرین و قراردادن 10دقیقه ای سبزی ها در محلول آب و پركلرین است.

متاسفانه استفاده از حرارت بالا در پخت سبزی ها، ویتامین های آن بویژه ویتامین C و اسید فولیك را از بین برده و بیماری های مختلفی در انسان را سبب می شود. بنابراین اگر قرار بر این باشد كه سبزی ها با حرارت پخته شوند بهتر است آنها را به مدت 5 تا 10ثانیه داخل آب جوش كرده و سریع خارج كرد.

ظروف شیشه ای بهترین ظروف طبخ غذا هستند كه مواد مغذی سبزی ها را درون خود حفظ می كنند. همچنین بدترین ظروف برای پخت سبزی ها آلومینیوم و تفلون است كه سرطان زا هستند.

مضرات خرد كردن سبزی ها

سبزی ها حاوی آنتی اكسیدان هستند كه با خرد كردن آنها چه به صورت دستی و چه ماشینی ویتامین C آن را از بین می رود. بنابر این باید تا حد ممكن ازاین كار پرهیز كرده و اگر مجبور به این عمل شدیم باید بلافاصله بعد از خوردن آن را مصرف كرد. در مجموع خشك كردن و سرخ كردن سبزی ها به كیفیت سبزی آسیب وارد می كند.

زیاد روی در مصرف سبزی ها ممنوع

استفاده از سالاد و سبزی همراه با غذا از فرهنگ های خوب ایرانی هاست. با توجه به اینكه بدن انسان روزانه به 12 تا 15گرم فیبر نیاز دارد كه به وفور در سبزی ها یافت می شود، البته باید از مصرف بیش از اندازه مواد بویژه سبزیجات خام پرهیز شود؛ چرا كه استفاده بیش از حد باعث شل شدن بدن، تغییر مزاح و حتی سبب ابتلای فرد به اسهال می شود.

متاسفانه عادت بد غذایی كه هم اكنون وجود دارد این است كه مردم همراه با سالاد از سس مایونز و سس فرانسوی استفاده می كنند. این درحالی است كه این مواد سرشار از چربی بوده و سبب دریافت بیش از حد انرژی و چاقی و افزایش وزن می شود.
از طرف دیگر درتهیه سس مایونز از مواد شیمیایی و افزودنی استفاده می شود كه بسیار سرطان زا بوده و از لحاظ تغذیه ای نیز قابل قبول نیست. پس بهتر است به جای آن از ماست كم چرب و یا از چند قطره آب لیموی تازه استفاده شود.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶
بهروز
|
Netherlands
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۶
محققان سازمان غذا و داروی آمریکا در یک بررسی روش‎های مختلف شستن میوه را با هم مقایسه کردند و 4 روش شستشو با صابون ضدباکتری؛این روش را متخصصان ایمنی غذا مناسب نمی‌دانند. استفاده از محلول رقیق سرکه؛ یک قسمت سرکه و 3 قسمت آب و بعد شستن با آب، ساییدن با فرچه و شستن با آب ساده بررسی شد. بعد از شستشو از هر گروه، تعدادی میوه به صورت نمونه انتخاب کردند و به مدت چند روز تعداد کلونی‎های باکتری آنها را آزمایش کردند. نتیجه این آزمایش نشان داد که شستن میوه‎ها با فرچه 85 درصد، کمی‎‎کمتر از شستن با آب تنها، باکتری‎ها را از بین می‎برد. اما بهترین روش استفاده از محلول رقیق شده سرکه است که 98 درصد از باکتری‎های موجود در پوست میوه را از بین می‌برد.
منبع : http://www.hamshahrionline.ir/details/236972
مجید گلستاندرزونکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
سلام.بنده به مدت زیاد از مایع ظرفشویی برای شستشوی سبزی وصیفی ومیوه ها استفاده کردم که باعث غلظت خون در من شد وزخمهای زیادی در انتهای دستها وپاهای من ایجاد کرد به محض مطلع شدن ازضرر استفاده از مایع ظرفشویی از مصرف آن خودداری کردم بطور محسوسی زخمها شروع به خشک شدن کردند.جهت اطلاع شما وبقیه هموطنان جهت ملاحظه و توجه.
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
اگر قرار بر این باشد كه سبزی ها با حرارت پخته شوند بهتر است آنها را به مدت 5 تا 10ثانیه داخل آب جوش كرده و سریع خارج كرد.
عرض 10 ثانیه یعنی پخته میشه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
خوردن سبزی ممنوع بجای آن از پیاز استفاده کنید که همان خاصیت سبزی را دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۲
..بعداز خوردن مصرف شود؟!
خسرو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
مصرف پرکلرین هم انسان ضرر داره چون مقداریش در سبزی شوسته شده میماند.
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
پاسخ های رئیس جمهور پزشکیان در اولین نشست خبری را چطور ارزیابی می کنید؟