آخرین خبرتوصیه پزشکیان به سفیران جدید ایران
2بازدید

24مهر ماه روز جهانی معلولین و روز پارالمپیک

روز جانبازانی که معنویت در ورزش را معنا کردند

جانبازان ما فعل خواستن را به اثبات رساندند و در هر دو عرصه دفاع مقدس و ورزش، ثابت کردند که معلولیت و مجروحیت، نمی‌تواند محرومیت به دنبال داشته باشد، بلکه شاید محدودیت به بار آورد و دوم آنکه تلاش آنها دیگران را هم که به نوعی با معلولیت دست و پنجه نرم می‌کنند و حتی شدیدترین معلولیت‌ها را هم دارند، به جنب و جوش واداشته و باید بیایید و مسابقات بوچیای پاراالمپیک را از نزدیک ببینید تا شادی و شعف را در سیمای این عزیزان در جریان مسابقات ببینید.

روز جانبازانی که معنویت در ورزش را معنا کردند
سرویس ورزشی «تابناک» ـ 24 مهر ماه، روز جهانی معلولین و روز پارالمپیک است و قرار است در این روز، در کشور ما نیز مراسمی برای گرامیداشت آن برگزار شود.

بنا بر این گزارش، امروز بازی‌های پارالمپیک، اهمیتی به اندازه المپیک پیدا کرده و می‌بینیم که دقیقا و بلافاصله پس از پایان بازی‌های المپیک، بازی‌های پارالمپیک با همان اندازه اهمیت و درجه اعتبار برگزار می‌شود و حتی در برخی موارد، استقبال مردم و هواداران بازی‌های پارالمپیک به مراتب بیشتر از المپیک است.

پارالمپیک و ورزش معلولین در کشور ما پس از انقلاب اسلامی، به ویژه همزمان با دوران دفاع مقدس، رنگ و بویی دیگر گرفت و با ورود بر و بچه‌های جنگ و جانبازان سرفراز ـ که بیشتر ورزشکارانی بودند که ایستاده به دفاع از میهن برخاستند و بر اثر توپ و تانک دشمن نشسته برگشتند ـ ورزش معلولین با جانبازان در هم آمیخت و آنگاه معنویت در حد اعلا وارد این عرصه از ورزش شد؛ ورزشی که آمیخته به معنویات شد و اردوهای تیم‌های ملی و مسابقات جانبازان و معلولین با ورود این دلاورمردان، رنگ و بوی جبهه‌ها را گرفت.

آنهایی که در خط مقدم جبهه به دفاع از کیان و ناموس و خاک مقدس ایران زمین پرداخته بودند و به نوعی مجروحیت داشتند، از پا ننشستند و این بار پا در عرصه ورزش گذاشتند.

ورزش جانبازان و معلولین از این به بعد بود که در ایران رنگی دیگر به خود گرفت و معلولین عزیزی هم که تا دیروز به دلیل نوع معلولیت از خجالت به کوچه و خیابان‌ها نمی‌آمدند و حتی در میان اقوام و خویشان و افراد درجه یک خانواده خود هم حاضر نمی شدند، وقتی که روحیه بالای بر و بچه‌ها جانباز را دیدند، از کنج عزلت بیرون آمدند و دوشادوش بچه‌های جانباز، فدراسیونی را تشکیل دادند که خیلی زود به یکی از فدراسیون‌های نمونه در فرهنگ ورزش ایران تبدیل شد.

اکنون دیگر معلولین چه بانوان و چه آقایان با افتخار وارد کوچه و محله و خیابان می‌شوند و در کنار بچه‌های جانباز پا در عرصه مسابقات جهانی و پارالمپیکی گذاشتند و افتخاراتی را رقم زدند که تا پیش از آن در حد رویا و آرزو بود.

والبیالیست‌های جانباز و معلول ایران، فاتحانه قهرمان چند دوره پارالمپیک و مسابقات جهانی شدند و دونده‌ها و پرتابگران ما هم قله‌های قهرمانی جهان و پارالمپیک را یکی یکی در نوردیدند تا مایه افتخار و مباهات خود، خانواده‌ها و ورزش ایران اسلامی شوند.

وقتی قهرمانان جانباز ایران زمین در مسابقات پارالمپیک آتلانتای آمریکا در والیبال و دو و میدانی، چند بار سرود مقدس جمهوری اسلامی طنین انداز کردند و پرچم زیبا و سه رنگ ایران اسلامی را در خاک آمریکا به اهتزاز درآوردند، آنگاه حقانیت ایران و ایرانی بیش از پیش بر همگان و به ویژه بر غربی‌ها آشکار شد و همه اینها در سایه مدیریتی شکل گرفت که خود از جمله جانبازان دفاع مقدس است و سالها در کنار بر و بچه‌ها جانباز و معلول بوده است و خود را خادم و کارگر آنها می‌داند.

بی‌گمان، فدراسیون جانبازان با محوریت حاج محمود خسروی وفا و با تلاش همه جانبازان دوران دفاع مقدس مثل سردار غفور کارگری، غلامرضا ابراهیمی و... همه آنهایی که که در این سی ساله برای ورزش جانبازان و معلولین زحمت کشیدند، امروز به یکی از قدرت‌های جهانی تبدیل شده و به ویژه در رویکرد جدید ورزش جهان که مدال‌های پارالمپیک به اندازه مدال‌های المپیک ارزش و اعتبار پیدا کرده است، می‌توان نگاهی جدی تر به این موضوع داشت.

اما آنچه در این نوشتار و به بهانه گرامیداشت روز معلولین می‌خواهیم بگوییم، دو نکته است:

یکی این که جانبازان ما فعل خواستن را به اثبات رساندند و در هر دو عرصه دفاع مقدس و ورزش، ثابت کردند که معلولیت و مجروحیت نمی‌تواند محرومیت به دنبال داشته باشد، بلکه شاید محدودیت به بار آورد و دوم آنکه تلاش آنها دیگران را هم که به نوعی با معلولیت دست و پنجه نرم می‌کنند و حتی شدیدترین معلولیت‌ها را هم دارند، به جنب و جوش واداشته و باید بیایید و مسابقات بوچیای پاراالمپیک را از نزدیک ببینید تا شادی و شعف را در سیمای این عزیزان در جریان مسابقات شاهد باشید.

موضوع دوم که بارها مورد تأیید و تأکید رییس‌جمهور و مسئولین ورزش قرار گرفته، حق و حقوقی است که باید به جانبازان و معلولین پرداخت شود و بعضا دیده می‌شود که از حجب و حیای آنها برداشت دیگری می‌شود که این برای جامعه اسلامی ما نمی‌تواند چندان زیبنده باشد، به ویژه امروز که در آستانه پاراالمپیک لندن هستیم.

فراموش نکنیم که پس از رخوت و ناامیدی که بر جامعه ورزش ما ناشی از نتایج ضعیف در المپیک 2008 پکن به دست آمد، بلافاصله این موفقیت‌ها و مدال‌های ارزشمند جانبازان و معلولین در پارالمپیک بود که شور و شعف را به جامعه ارزانی داشت و کاروانی که با نام مهر علوی به پکن رفته بود، با چه عزت و احترام و چه افتخاراتی برگشت؛ بنابراین، در آستانه پارالمپیک لندن، از دستگاه ورزش می‌خواهیم که نگاهی ویژه‌تر به این ورزشکاران عزیز و پر تلاش و پر افتخار داشته باشد. 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.