آخرین خبرهشدار باران و برف در تهران از پنجشنبه
7بازدید

«تکریم ارباب رجوع»؛ لقلقه زبان مدیران

از «دانشگاه تهران» چه می‌آموزید؟

نحوه برخورد با مراجعان به شکل آزار دهنده‌ای تدارک دیده شده، به گونه‌ای که نخست باید خود را به زحمت به یکی از مأموران انتظامات دانشگاه که در جلوی در ورودی ساختمان است برسانی و در لیستی که توسط وی تهیه می‌شود، نام‌نویسی کنید و شماره (بخوانید نوبت) بگیرید!

از «دانشگاه تهران» چه می‌آموزید؟
سرویس اجتماعی ـ امروز شرکت‌ها و مؤسسه‌های خدماتی در سطح جهان، در فضایی رقابت می‌کنند که توجه به خواست و انتظارات مشتریان را عاملی برای ادامه حیات حرفه‌ای خود معرفی می‌کنند. در مدیریت مثلی هست که می‌گوید: «ارباب رجوع، رئیس رئیس است»؛ اما آنچه اهمیت این بحث را برای ما افزون می‌کند، پرداختن به این موضوع از جایگاه رقابتی نیست، بلکه ریشه در اعتقاداتمان دارد؛ یعنی برای ما که داعیه مسلمانی داریم، رسیدگی به امور مردم اهمیت بسیار والایی دارد تا جایی که پیامبر عظیم الشان اسلام می‌فرمایند: «بهترین شما برای مردم سودمند‌ترین آنهاست به مردم.»؛‌‌ همان بحثی که امروزه با نام «تکریم ارباب رجوع» می‌شناسیمش و در حقیقت، شکل گسترده‌تر و جامعتری از‌‌ همان «مشتری‌مداری» است.

به گزارش «تابناک»، امروزه، شرایط و ساختار جوامع، به دنبال تحولات گوناگون آنچنان پیچیده شده است که تحقق اهداف و توسعه فعالیت‌های هر سازمان به آسانی شدنی نخواهد بود و بررسی بسیاری از تجارب و شواهد، نشان می‌دهد که با وجود تلاش‌ها و فعالیت‌های انجام شده، سازمان‌ها نتوانسته‌اند به موفقیت چشمگیری برسند و حتی فعالیت‌های بسیاری از آنها نیز شکست خورده است.

این در حالی است که رقابت شدید در عرصه خدمات، موجب شده که برقراری ارتباط سازمان‌ها با مردم و توجه به دیدگاه‌ و خواسته افراد جامعه ضروری به نظر برسد. تا آنجا که می‌توان گفت، شرط بقا و دوام هر سازمان، داشتن روابط پویا، عمیق و کارساز با مراجعه‌کنندگان است؛ نکته‌ای که از دید برخی مدیران دولتی مغفول مانده و گا‌ه زمینه‌ساز معضلات بزرگ دیگری می‌شود.

دانشگاه تهران ـ معاونت آموزشی


سال‌هاست که در پرداختن به این موضوع، در نحوه تعامل دانشگاه با صنعت، حوزه، جامعه، سیاست و... قلم‌فرسایی‌ها شده و همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی زیاد تدارک دیده شده تا نحوه تعامل مثبت به دو طرف یادآوری و حتی آموزش داده شود.

در این گردهمایی‌ها و سمینار‌ها، بیشتر دانشگاه را پایه علمی و سرچشمه تحولات می‌دانند؛ مثلا صنعتگران از قشر دانشگاهی توقع دارند با تحقیق و پژوهش در زمینه‌های گوناگون علمی، راهکارهایی دهند که در کاهش هزینه و تولید و افزایش بهره‌وری به کار گرفته شوند؛ طرح‌هایی که هم برای صنعتگران صرفه اقتصادی دارد و هم برای دانشگاهیان اشتغال را نوید می‌دهد. طبیعتا این مباحث در تئوری افق بسیار روشنی را ترسیم می‌کند؛ غافل از اینکه مدیران حاکم بر دو طرف، بیشتر از جنس سیاسیون هستند و یا اصلا دغدغه هم صنفان خود را ندارند!

در این مجال، نیت نداریم که به نقد نحوه گزینش مدیران بپردازیم، بلکه قصدمان ورود به نحوه برخورد یک سازمان علم نهاد با ارکان تشکیل دهنده‌اش است؛ نهادی که قرار است علم تولید کند و خروجی‌اش مبانی استانداردی باشد برای دیگر نهاد‌ها و سازمان‌های اجتماعی. به عبارتی ساده‌تر، دانشگاه، آموزشگاهی است که بر مبنای تحقیق و پژوهش بنا شده است که باید هر تصمیم مدیرانش بر آن استوار باشد.

شکایت و گلگی برخی کاربران «تابناک» از آموزش دانشگاه تهران، ما را بر آن داشت تا در مورد ضعف این سازمان علمی دقیق‌تر شویم. نقصی که به گونه‌ای آزار دهنده، صدای اغلب مراجعه کنندگان به آموزش کل دانشگاه تهران،نماد آموزش عالی کشور را درآورده است و شاید با انجام یک نظرسنجی، آماری فاجعه بار برای مدیریت دانشگاه در پی داشته باشد.

لازم بود برای بررسی بیشتر، سری به دانشگاه نمونه کشور بزنیم؛ قدیمی‌ترین دانشگاه کشور، با قدمتی بیش از ۷۷ سال که امروزه لقب «دانشگاه مادر» را یدک می‌کشد. با نزدیک شدن به ساختمان مرکزی دانشگاه، به انبوه مراجعانی برخوردیم که در محوطه جلوی ساختمان سرگردانند؛ افرادی که یا از قشر دانشجو هستند و یا فارغ التحصیل همین دانشگاهند. از دانشجوی کار‌شناسی گرفته تا فارغ‌التحصیل دکترا. کسانی که برای دریافت ریز نمرات، مدرک تحصیلی و یا دیگر امور مربوط به آموزش، گذرشان به این مرکز افتاده و اکنون تنها راه ارتباطیشان با مسئولین مربوطه، دریچه‌هایی است که در چند پنجره طبقه زیرین ساختمان مرکزی دانشگاه ایجاد شده و بعضا باز می‌شود تا ارباب رجوع مراجعه کند.

نحوه برخورد با مراجعان به شکل آزار دهنده‌ای تدارک دیده شده، به گونه‌ای که نخست باید خود را به زحمت به یکی از مأموران انتظامات دانشگاه که در جلوی در ورودی ساختمان یا طبقه است و مراجعان هم در آنجا تجمع کرده اند و هر کس چیزی می‌گوید، برسانی و در لیستی که توسط وی تهیه می‌شود، نام‌نویسی کنید و شماره (بخوانید نوبت) بگیرید و سپس هنگامی که نامتان را صدا کردند، به درون ساختمان بروی تا تازه بتوانی به کارشناس آموزشی خود مراجعه کنی. اگر هم درخواست کتبی داشته باشید، باید آن را تحویل همان مأمور انتظامات دهید تا اگر گم نشود، در روزهای آینده با گذراندن همین مراحل پاسخ بگیرید.

البته برخی کارمندان هم چندان آشنا نیستند. برای همین از پشت پنجره‌ها ـ اگر فرصت پیدا کنند ـ شما را راهنمایی می‌کنند. البته نمی‌توانند برای شما کاری کنند، زیرا باید از پیش مکاتبه کرده و یا نوبت گرفته باشید.

خانمی که در مقطع کار‌شناسی ارشد از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شده و برای دریافت ریزنمراتش آمده، می‌گوید: این نحوه برخورد بسیار بد است و برای صدور ریز نمرات، می‌گویند درخواست کتبی بدهم و یک ماه دیگر مراجعه کنم!

آقایی که کارشناسی‌اش را در این دانشگاه گرفته، می‌گوید: پیشتر برخی از این امور در آموزش دانشکده‌ها انجام می‌شد و در آموزش کل دانشگاه هم برای چند دانشکده کارشناس مسئولی بود که به راحتی به ایشان مراجعه می‌کردیم و کارها به آسانی انجام می‌شد؛ افزون بر آن، فرم‌های مشخصی بود تا مراجعان با تکمیل آن، بتوانند پیگیر کارهای خود باشند. البته در این باره باید گفت که این نحوه برخورد با مراجعین، اصلا زیبنده دانشگاه تهران نیست. حتی یک سالن انتظار هم تدارک ندیده‌اند تا مراجعین در محوطه سرگردان نباشند.

خانم مسنی متوجه سخنان ما می‌شود و می‌گوید: چون از نحوه گرفتن مدرک اصلی آگاه نیستم، بهتر دیدم از کار‌شناسان آموزش جویا شوم، ولی با کمال تأسف، تنها راهنمایی که پیدا کردم، مأمور انتظامات دانشگاه بود که اطلاعات ناقصی داشت! حتی کسی پیدا نمی‌شود که به اندازه یک گیشه اطلاعات به پرسش‌های مراجعین پاسخگو باشد.

این در حالی است که انتقادات گوناگون مراجعین به این نهاد، در ازای مشکلات آن دسته از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه که در دیگر نقاط کشور و یا دورترین نقاط دنیا زندگی می‌کنند، بسیار ناچیز است، چرا که تنها راه رسیدگی به مشکلاتشان، همین حیاط است و‌‌ همان پنجره‌های کذایی! البته سایت اینترنتی «سامانه جامع آموزش دانشگاه تهران» به آدرس  http://ems.ut.ac.ir هم تدارک دیده شده، ولی گویا کاربرد قوی و منسجمی ندارد (برای نمونه به آدرس معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران مراجعه کرده و روی هر دکمه که مایل بودید کلیک نمایید تا از دیدن نتیجه شگفت زده شوید!). خب معلوم است،‌ وقتی با مراجعه‌کنندگان حضوری، این گونه برخورد می‌شود، شما خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!

چه بسا اشکالاتی از این دست، موجب شده که نگارنده مطلب «دانشگاه تهران» در دانشنامه اینترنتی ویکیپدیا چنین بنویسد:

دانشگاه تهران، بزرگترین نهاد آموزش عالی در ایران و قدیمی‌ترین دانشگاه‌ ایران است که در سال ۱۳۱۳... تأسیس شد. هم اکنون دارای ۲۵ دانشکده‌ است و از استادان مجرب ایرانی در بیشتر رشته‌ها بهره می‌گیرد. با داشتن ۳۲ هزار دانشجو، یکی از بزرگترین دانشگاه‌های خاورمیانه است. با این حال، این دانشگاه تا کنون به خاطر مدیریت اشتباه علم و دانش در ایران، در سطح جهانی دانشگاه معتبری به شمار نمی‌رود و دارای رتبه جهانی مناسبی نیست؛ حال آنکه بهترین دانشگاه کشور ایران است.

و ظرف این سال‌ها، مراجعان پرشمار این صفحه رغبتی به تغییر محتوای این صفحه از بزرگترین دایره‌المعارف دنیای مجازی نداشته باشند؛ باشد که تلنگری باشد تا مسئولان این میراث بزرگ فرهنگی، پیش از هر تصمیمی، توجهی اندک به کارکرد محیط تحت مدیریتشان داشته باشند و یا دست‌کم با استخدام مشاوران کارآمد، باری به هر جهت اعمال نظر نکنند!

متن کامل گزارش را در تابناک اجتماعی (اینجا) بخوانید

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

دانشجوی دانشگاه تهران۱۳۹۱/۰۹/۱۳ ۰۹:۳۷

تابناک ! لطفا از افزایش سه برابری شهریه دکتری و پردیس های پولی دانشگاه تهران هم بنویس!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۸ ۲۳:۳۲

با سلام بنده فارغ التحصیل ارشد دانشگاه تهران هستم از شهرستان دور دو با برای اخذ مدرکم به آنجا رفته ام درخواست داده ام گفته اند 45 روز دیگه زنگ می زنیم هنوز که خبری نیست.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۲ ۱۶:۵۷

دستتون درد نکنه که حداقل اینو نوشتین.
به خدا این معاونت آموزشی شده کابوس واسه همه ما.
شما رو به خدا یه کاری بکنین. ما هفته ای یکی دو روزمون اونجا تلف می شه.
آخه حداقل ازشون بپرسین تا قبل از این که همه کارشونو راحت تو ساختمون انجام می دادن چه عیبی داشت که حالا سیستم رو این طوری تغییر دادین؟!!!!

امير۱۳۹۰/۰۸/۲۸ ۱۴:۵۷

دست شما درد نكند پس از اين كه شما مطلب فوق را اعلام كرديد ظاهرا مسئولين دانشكاه ناراحت شده و مسير را سخت تر كرده اند فكر ميكردم بسرعت وضعيت را سرو سامان خواهند داد

ش۱۳۹۰/۰۸/۱۹ ۱۲:۴۱

من دو ماه ديگه ميخوام دفاع كنم ولي هنوز نه استاد راهنماي من حكم داره و نه استاد مشاورم .... آموزش دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران هنوز به خودش زحمت نداده حكم اينا رو بزنه و هر بار هم كه من مراجعه ميكنم تا خودم دستي حكم ها رو بگيرم يه جوري دست به سرم ميكنن ..... مقصر خودم هستم كه تو اين مملكت موندم

فرشید۱۳۹۰/۰۸/۱۹ ۱۲:۳۰

فکر می کنم این گزارش سایت تابناک را ازته دل من نوشته اند که در طول چند ماه گذشته مشتری پرو پا قرص روزانه این سیستم معیوب بوده ام و برای کاری که به گفته خودشان سابق 14 روزه انجام می شد دقیقا 90 روز وقت گذاشتم و رفتارهای توهین آمیز و زننده و ساعت ها در صف ایستادن و جواب های سر بالا گرفتن ودنبال نخود سیاه فرستادن ! و گم کردن مدارک و پرونده و خونسردی مدیران و تحویل دادن لبخند از پنجره های طبقات بالای سازمان مرکزی و احتمالا اظهار رضایت از وضعیتی که پدید آورده اند و.... را تحمل کردم، باز هم خدارا شکر کردیم که کارمان انجام شد، ولی چقدر تاسف خوردم که بر سر دانشگاه تهران چه آمده

دانشجوي ارشد ساكن كوي۱۳۹۰/۰۸/۱۸ ۱۵:۴۲

سلام
سپاس از لطف بيكران شما در مورد دانشجويان دانشگاه تهران.لطفا از كوي دانشگاه تهران(پادگان نظامي كوي) كه محل سكونت دانشجويان تحصيلات تكميلي است نيز گزارشي تهيه نماييد و بيان نماييد رفتار دور از انسانيت كارمندان و انتظامات كوي را با دانشجويان تحصيلات تكميلي ساكن كوي.

منصور۱۳۹۰/۰۸/۱۸ ۱۲:۵۶

با سلام
من فارغ التحصیل دانشگاه خواجه نصیر طوسی هستم.
جا دارم همینجا از همه مسئولین این دانشگاه نشکر ویژه بنماییم.
خدا وکیلی ظرف نیم ساعت هم اصل دانشنامه و هم ریز نمرات و هم تسویه حساب صندوق دانشجویی ام را از آموزش دانشگاه گرفتم.
جا دارد همینجا باز هم از آنها تشکر کنم.
انشاالله دکترا را هم از همین دانشگاه خواهم گرفت.

دانشجوی دانشگاه تهران۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۴:۴۹

بعضیا فکر می کنن همیشه زنده ان.
آقای دکتر رهبر همین دو هفته پیش بود که ریاست قبلی دانشگاه تهران فوت شدن. بدون که آخرتی هم هست و مرگ خانه آخر همه ماست
تزکیه نفس فراموش نشود............

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۴:۴۳

یکی به دکتر رهبر بگه میز ریاست به هیچ کس وفا نکرده که دانشجویانو داره اینطور اذیت می کنه.البته شاید میدونه بعد از این دولت جایی تو حوزه ریاست دانشگاه تهران نداره،

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۴:۳۵

یکی این مطالبو به گوش دکتر رهبر هم برسونه که نشسته توی یه اتاقی و اجازه ملاقات به هیچ کسی رو نمیده حتی اساتید دانشگاه جالب تر اینکه یه ایمیل داده میگه جوابتونو کمتر از 24 ساعت می دم ولی کاملاً از جواب ها میشه فهمید که خودش اصلاً نه می خونه نه جواب میده دیده ها حکایت از این داره که چند نفرو مامور کرده جواب ایمیلا رو بدن که اوناهم هر طور دوست دارن جواب میدن. بقیه مسئولان و حتی کارمندای دانشگاه تهرانم از رئیس شون یاد گرفتن و هر طور دوست دارن شخصیت دانشجو رو خورد می کنن بعد میگن ما خدمت گذار دانشجویانیم .......

دانشجوی قربانی۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۳:۵۵

من ورودی امسال دانشگاه تهران توی مقطع ارشد هستم.
واقعن راست گفتید. برخوردها چه در روز ثبت نام و چه موقع گرفتن خوابگاه خیلی خوب نبود.
البته شاهد مثال آوردن از ویکیپدیای فارسی (که غیرمنصف بودنش بر اهل فن پوشیده نیست) کار جالبی نبود.
یا علی

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۳:۱۶

از تابناک خواهش می کنم با توجه به این خبر و نظرات ذیل آن که شاهدی بر صحت و درستی مطلب است، چه از جهت انسانی، اسلامی و ملی هم که شده آن را پی گیری و در مصاحبه با مسئولان وزارت خانه یا شورای عالی انقلاب فرهنگی یا حتی بازرسی کل کشور آن را به سرانجام برسانند

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۳:۱۳

بنده هم برای گرفتن اصل مدرک کارشناسی که بیش از ده سال از صدورش گذشته بود بارها مراجعه کردم و شاهد برخورد خارج از شان دانشجو بودم. متاسفانه دانشگاه به جای آن که کار را آسان کند و به حرمت نخبگان کشور احترام بگذارد، جایی شبیه به شعبات تامین اجتماعی درست کرده (صد رحمت به آن شعبات) که گروه گروه افراد بیایند و به جای نشستن در اتاق انتظاری فراخور، در حیاطی انبار مانند زیر برف و باران بایستند و ساعتها منتظر بمانند شاید نوبتشان برسد و کارشان در صف رسیدگی که گاهی تا چند ماه هم طول می کشد قرار بگیرد (خودشان نوشته اند که گرفتن دانشنامه حداقل به 40 روز وقت نیاز دارد). بنده به هر کسی که می توانستم گفتم، از روابط عمومی خود داشتگاه گرفته تا روابط عمومی وزارت علوم تا معاون آموزشی وزارت خانه، حراست دانشگاه، خبرگزاری های مختلف از مهر گرفته تا فارس و برنامه سر زده خبر سیما هم از این وضع گزارش و خبر تهیه کردند ولی گویی چنان پشت مسئولان محترم آموزش دانشگاه گرم است که سر سوزنی هم اصلاح امور و حتی عذرخواهی دیده نمی شود. معلوم نیست این ظلم فاحش را چه کسی باید پاسخ دهد و چاره کند. به ویژه آن که افراد نیازمند به مدارک خود هستند و کسانی هم از شهرستانهای دور و نزدیک و گرفتن مرخصی و رها کردن کار و زندگی به دنبال کار خود می آیند.

دردمند مظلوم۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۲:۳۳

دانشجوي مظلوم دانشگاه. منم با شما همدردم . دو بار به مصاحبه دكتري راه پيدا كردم بار دوم در كمال ناباوري فرد ديگري را به جاي من گرفتند كه اصلا از رشته ديگري آمده بود و روزمه اش هم از من ضعيف تر بود . به هر دري هم زدم بسته بود . وا مصيبتا جواب اين همه حق كشي را چه كسي خواهد داد. امان از روز قيامت . به خدا واگذارشان كرده ام .

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۲:۰۶

دانشگاه تهران و این طوری ؟؟! از خوندن این این مطالب واقعا متاسف شدم

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۱:۵۷

واويلا از برخوردي كه در خوابگاه با ساكنين مي شود. من خودم 7 سال تو خوابگاههاي اين دانشگاه زندگي كرده ام و هرگز فراموش نمي كنم جمله مسوول خوابگاه دختران را هنگام تيرماه كه همه ساكنان خوابگاه را وادار به تخليه اتاق وفرستادن وسايلشان به انبار مي كنند تا پس از 18 تير و البته يك هفته بيشتر :" اگر وسايلت را نبري انبار مي ريزم توي آشغالي " و يادم نمي رود كه چقدر اونجا از اين برخورد گريه كردم و همان مسوول خوابگاه كه به دانشجوي خارجي مي گفت:" گم شو " و آن بيچاره هاج و واج مانده بود كه چه بگويد.

كارمند دانشگاه۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۰:۴۲

اگر كارمند خوب كار كنه و دانشجو ازش راضي باشه فوري يه حرفي براش درست مي كنند و مي فرستنش يه گوشه خصوصا اگر خانم باشه كه ديگه واويلا ...........

محمد۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۱۰:۲۸

با سلام
ای کاش فرهاد رهبر عوض بشه. از مشکلات خوابگاه هم بگین.

سینا۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۰۹:۵۶

خیلی عالی، واقیت است به نظر من باید مجلس در خصوص عملکرد این دانشگاه وارد بشود

نادر۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۰۹:۱۷

خیلی عالی و نزدیک واقعیت بود

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۷ ۰۸:۴۸

ضمن تائيد نظر نفر اول(رضا)در مورد كار راه اندازي دونفر معرفي شده . من يك مورد ديدم كه يكي از اين نگهبانان به اصطلاح حراستي از ارباب رجوع تقاضاي پول مي كرد تا كارشو زودتر راه بندازه.قابل توجه دكتر

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۲۲:۱۵

فقط و فقط بی ... مسئولین دانشگاه را می رساند من هم شاهد بودم و تاسف خوردم برای همین نخبگان از این کشور میروند

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۷:۵۹

سریع از چین و افغانستان و عراق تعدادی دانشمند مقید به حساب و کتاب بیاورید امور مدیران توافقی را که با عنوان متعهد فعالیت دارند عمدتا برای تغییر ردیف دادن اعتبارات و ایجاد تنش و بحران سیاسی و سیاسی کردن جو دانشگاهی که ضربه به چهارچوب رقابت میزند و دو تابعیتی را مانع شوند و کنار ایشان امور را حساب و کتاب دار کنند و مدیر متهد به تعهد خود عمل کند و این افراد امور داشگاه و تخصص و رقابت و ... را بررسی کنند. و اگر رتبه و رانکینگ بالا نرفت بازخواست کنید و جریمه کلان.

سیما۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۷:۵۱

من دانشجوی دوره دکترای تخصصی دانشگاه تهران هستم . از دوره کارشناسی که در این دانشگاه درس می خوانم همواره شاهد برخوردهای نامناسب کارمندان با دانشجویان بودم.
همیشه از دانشجو طلبکارند و هیچ مرجع قانونی در دانشگاه هم به این مساله رسیدگی نمی کند.

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۵:۳۴

آقای تابناک لطفا بررسی کنید چرا ساختمان آموزش جابجا شد ؟
قبلا برای هر دانشکده چند کارشناس وجود داشت ( ساختمان قدیمی در خیابان 16 آذر ) از چند ماه پیش ساختمان عوض شده . و کلا 3 نفر گذاشتند برای کل دانشجویان دانشگاه تهران . البته یکی از آقایان حراستی هم هست که انصافا خیلی به بچه ها کمک می کند .
من اول در ساختمان قدیم درخواست مدرک موقت دادم و بعد از مدتی وقتی مراجعه کردم گفتند همه چیز عوض شده و ساختمان آموزش تغییر کرده . دوباره درخواست مدرک موقت دادم قرار بود تا 40 روز زنگ بزنند . الان 60 روز گذشته و کسی زنگ نزده .
تازه الان وضع خیلی بهتر شده . تا یک ماه پیش که زمان ثبت نام دانشگاهها بود و بچه ها مدارکی می خواستند بگیرند وضع خیلی خراب بود.

سعید۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۴:۲۶

من که چهار سال پیش تو تربیت مدرس بودم کادر اداری و آموزشی واقعاً خوب بودند

آشنا۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۴:۰۸

سلام
از لطفي كه در حق دانشجويان دانشگاه تهران كرديد سپاسگزاريم.اما مشكل ما در رابطه با مسائل نيروي انساني و يا نحوه ي مديريت نيست بلكه مشكل ما سيستم فكري اي هست كه مديريت مي كند.بنده دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه تهران هستم و در مقطع كارشناسي نيز در اين دانشگاه بودم اما در مدت 7 سال تحصيل در اين دانشگاه و سكونت در كوي دانشگاه تهران متوجه اين نكته شدم كه تنها چيزي كه مهم نيست، دانشجويان هستند و اين دانشگاه فقط منبع درآمدي براي يك سري از كارمندان و مسولين اين دانشگاه شده .وزير علوم نيز تا به حال به بزرگترين مجتمع خوابگاهي دانشگاهي كشور بزرگ ايران نشده و به مشكلاتي كه دانشجويان ساكن كوي با آن درگير هستند نمي پردازند.از شما بزرگواران در خواست دارم تا در صورت امكان از مشكلات كوي دانشگاه تهران گزارشي تهيه نماييد و به داد دانشجويان شهرستاني برسيد كه تنها جرمشان تحصيل در دانشگاه تهران است.

دانشجوی دکتری دانشگاه تهران۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۱:۵۴

من خودم دانشجوی دکتری این دانشگاهم چهار بار رفتم شماره گرفتم نتونستم به ملاقات حضرات نایل شوم تا با ر اخر که درخواستم رو دادم ولی چه فایدش برا مصاحبه دوتا گواهی می خواستم که اخرش هم بهم نرسید همین جور الکی الکی چندین امتیاز از دستمون رفت واقعا شورشو دراوردن اگه این گزارشو هم ریاست محترم دانشگاه بخونن بد نیست شاید بفهمن تو حوزشون چی میگذره!!!!!!!!!!!

ایرانی۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۱:۴۷

در اینجا درس برخورد و مردم داری را به دانشجویان و فارغ التحصیلان آموزش عملی میدهند که هیچوقت فراموش نکنند که در آینده هم اینها مردم را سر کار بذارند مدیر دانشگاه مطمئن باشد که بعد او همچنان این رویه ادامه خواهد داشت و بهترین جا از درب دانشگاه شروع میشود .

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۱:۳۰

من لیسانس را دانشگاه شهید بهشتی بودم و فوق تهران. وتفاوت این دو برام قابل لمسه!

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۱:۰۳

راستش من می خواستم یک نظر بذارم و از سیستم افتضاح ثبت نام دانشگاهمون شکایت کنم اما با خوندن نظرات فوق، منصرف شدم و از همه مدیران زحمت کش دانشگاه سمنان تشکر می کنم.

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۱۰:۲۶

از قرار معلوم، دانشگاه تهران هم در معرض تشعشعات مهرورزی قرار گرفته است!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۰۹:۳۹

نام دانشگاه را كه مي شنوم به ياد بيداري و جنبش دانشجويي و آزادانديشي و اصلاح و حركت براي مدنيت مي افتم.

دانشجوی مظلوم دانشگاه تهران۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۰۵:۰۸

5 سال پیش امتحان دکتری دانشگاه تهران رشته ... قبول شدم. رتبه نهایی ام 6 بود. ولی گفتند دانشگاه 4 نفر بیشتر پذیرش نمی کند بنابراین من نمی توانم در دوره دکتری ثبت نام کنم. من بطور مرتب پیگیر می شدم که بر اساس مقررات موجود با هزینه شخصی یا با اخذ بورس از یک سازمانی بتوانم ثبت نام کنم. ولی در هر مراجعه ای معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی جوابم می کرد. 2 ماه که از شروع ترم اول تحصیلی گذشته بود از یکی از دانشجویان کلاس که از دوستان بود شنیدم که در کلاس 7 دانشجو حاضر می شود پس از پیگیری متوجه صحت این قضیه شدم! ولی این واقعیت را که به دانشگاه تهران منعکس می کردم منکر آن می شدند! تا اینکه تصمیم گرفتم تا حقیقت امر را کشف نکنم این موضوع را رها نکنم. بلی موضوع واقعیت داشت من و نفر قبلی من که پنجم بود درس نمی خواندیم ولی در عوض 3 نفر دیگر که قطعاٌ رتبه شان بالاتر از من بود یا شاید (و باز هم میگم شاید) هم اصلاٌ جزء قبول شدگان نبودند درس می خواندند! بالاخره پس از پیگیریهای مکرر اندر مکرر با اکراه و مقاومت زیاد مجبور شدند نفر پنجم و من را ثبت نام کنند البته یک نفر دیگر هم بعد از ما آمد که بر اساس اطلاعات واصله ظاهراٌ ایشان اصلاٌ جزء مصاحبه شوندگان دوره دکتری نبودند! ظرف 2 ترم تحصیلی تمام دروس دکتری را با موفقیت تمام کردم. پس از گذشت 5 سال به این بهانه که سنوات تحصیلی ام (5 سال) تمام شده است به من حکم اخراجی زدند (این در حالی است که در اوایل سال سوم موضوع پایان نامه ام در گروه تصویب شد ولی تا سال 5 به این بهانه که ظرفیت استاد راهنمای من تکمیل است باید صبر می کردم تا ظرفیت استادم خالی شود که تحصیلات تکمیلی مثلاٌ رساله من را تصویب نهایی کند ولی چون کسی نبود که تا سال 5 پایان نامه خود را که با استاد من گرفته بود دفاع کند ظرفیت استادم هرگز خالی نشد و بنابراین با این بهانه موضوع تصویب نهایی پایان نامه مرا کش دادند تا 5 سال تمام شود!). این در حالی است که تمام بقیه ی دانشجویان کلاس که الان در ترم 13 هستند همچنان درس می خوانند و انتظار می رود حداقل 2 یا 3 ترم دیگر تحصیلاتشون طول بکشد! البته من موضوع را رها نکرده و تا توان داشته باشم دانشگاه را بطور جدی و در صورت لزوم به صورت علنی به چالش خواهم کشید. دوستان مخلص کلام اینکه ظلم از سر و ته به اصطلاح دانشگاه تهران می بارد و خانه از پایبست ویران است!
به امید پیروزی حق بر باطل

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۹ ۱۲:۵۳

خداییش این یکی مشکل شخصی است که ظاهرا مقصر نهاییش هم خودتان بودید، کسی که از ترم 9 ببعد در دانشگاه بماند طبیعتا جای یک نفر جدید را اشغال کرده است. ولی گزارش تابناک کاملا بحق است.

مشتاق۱۳۹۰/۰۸/۱۶ ۰۰:۴۳

سلام. شما هی گزارش بنویسید و نمک روی زخم دانشجویان و فارغ‎التحصیلان مراجعان و مردم یریزید و و اونها هم بیایند ودرد دل کنند و مسئولین دانشگاه هم به روی مبارک خودشون نیاورند در به همان پاشنه سابق بچرخد و . . .
بابا آخر چرا یکی از مسئولین دانشگاه که این همه استاد و مدیر نویسنده و فرهیخته هستند نمیاد و چند خظ در توضیح و توجیه این طرح نمی نویسه؟!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۲۳:۴۸

افسوس از دانشگاه عزیزم که در دست نا... است :(

محمد۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۲۳:۰۵

واقعا از این گزارشتون ممنونم. من خودم یک ماه پیش برای دریافت گواهی موقت فارغ التحصیلی ساعت 7 صبح مراجعه کردم که 11:30 نوبتم شد. بعد از اینکه رفتم داخل با رفتار زننده خانم مسئول مواجه شدم و پس از تکمیل فرم مربوطه بهم چند تا شماره تلفن داد که برای پیگیری کارم با اون قسمت تماس بگیرم. خدا شاهده هنوز نتونستم حتی یک بار بوق آزاد از این شماره ها بشنوم. 100% مطمئنم سر کارم

آمانج۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۲۲:۵۶

من از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه تهران هستم.لیسانس را در دانشگاه منطقه 3 ایلام گرفتم اما خدایش از نظر اداری و سیستم آموزشی صد شرف به این نهاد عظیم آموزشی کشور داشت

دانشجوی ارشد دانشگاه تهران۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۲۰:۲۱

این دانشگاه دو سه سال پیش سیستم اداری خودش رو به سیستم گلستان عوض کرد. آنطور که همه ما می دانیم سیستم باید سرعت کار رو بالا ببره. ولی به عنوان مثال خودم نیاز به گواهی اشتغال به تحصیل داشتم 4 روز از ساعت 1 تا 4 تو تحصیلات تکمیلی دانشکده بودم تا بتونم یک گواهی اشتغال به تحصیل بگیرم. در دانشگاه فردوسی مشهد این گواهی در حدود 5 دقیقه صادر می شد. البته یک گواهی دیگه لازم داشتم که باید از آموزش کل بگیرم یک روز رفتم و با جمعیت عظیم جلوی ساختمان آموزش کل مواجه شدم و پشیمان شدم و برگشتم. این گواهی برای آینده من تاثیر زیادی داشت.

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۹:۰۴

واقعا ممنون که دردو دل ما دانشجویان این دانشگاه بزرگ را بیان نمودید.
واقعا از اقای رهبر بیشتر انتظار می رفت که با این قشر تحصیل کردهو اینگونه با بی احترامی برخورد نکنند.
من از فارغ التحصیلان کارشناسی این دانشگاه هستم که برای فارغ التحصیلی از دانشگاه علامه در پایه ارشدو نیاز به تاییدیه معدل خود داشته ام و که با توجه به بی پاسخ گذاشتن 2 ساله از جانب دانشگاه تهران و حال که برای پی گیری امده ام و در صف و نوبت چندین ساعته و در نهایت با نوشتن درخواستی به خانه مراجعه کرده ام.
حال به من می گویند باز این درخواست بی نتیجه بوده است.
بحث اساسی این است که این جامعه و ای کشور از این مراکز است که احترام به جامعه علمی نخبه را اشائه می دهد. این برخورد که من تا به حال در هیچ جائی ندیده ام ، نشان دهنده ارزش قائل نشدن برای وقت و شخصیت جامعه علمی است. متاسفم برای جناب فرهاد رهبر

صالحه۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۹:۰۱

اگه اونجا اینطوره که وای به حال سایر دانشگاه ها!

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۹ ۱۲:۳۹

نه خداییش دانشگاههای دیگه اینطور نیستند، من یک درخواست دادم دانشگاه فردوسی دو هفته بعدش مثل یک آقا رفتم مدرک رو گرفتم، فکر میکنم یک تعمدی در دانشگاه تهران است برای حقیر کردن مراجعان و ایجاد مشکل، این را کاملا میتوان از طرز برخورد مسوولین دانشگاه در رسانه ها با این موضوع فهمید

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۸:۴۶

اگر شما برای دریافت ریز نمرات لاتین به معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران مراجعه کنیدمتوجه می شوید که به طور ناگهانی وقتی شماره حساب بانکی را برای واریز می خواهید، متصدی مربوطه ادعا می کند که پیش از شما یکی از دوستانتان پرداخت کرده و منصرف شده و پیشنهاد می دهد که شما با رسید بانکی مذکور و با پرداخت دستی 5-10 هزار تومان کارنامه را همان جا دریافت کنید...و شما که خسته از رفت و آمد و بروکراسی اداری هستید بسیار هم ممنون می شوید و پرداخت می کنید درحالیکه این روش کارمندان آنجا برای دستی پول گرفتن است و درخواست مدارکی چون ریز نمرات لاتین در پرونده ثبت نمی شود و اگر شما به بانک پرداخت کرده باشید رسید شما بعد از تحویل ریز نمرات نزد متصدی مانده و همین فیلم را برای نفر بعدی پیاده می کند... در یک روز اینجانب بالغ بر 30 هزارتومان به این شکل دستی پرداخت کردم ...

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۹ ۱۲:۵۵

من مراجعه کردم و چنین چیزی را به شخصه ندیدم ولی نوع محیط و هرج و مرج رایج بسیار مستعد چنین مسایلی هست.

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۸:۴۶

چیزی که من آموختم: بی سوادی، تقلب و ناامیدی....

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۸:۲۶

من دیروز ساعت 8 صبح برای دریافت گواهی موقت به آموزش دانشگاه مراجعه کردم شماره 185 را به من دادند و تا ساعت 16 نوبت به من نرسید که تنها یک سوال بپرسم واقعا برخوردها و مدیریت اداری دانشگاه نام و سابقه دانشگاه را لکه دار کرده است

احمد رحیمی۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۷:۲۲

خوب است یک گزارش هم از وضع گروهها تهیه شود. در گروه ... یک استاد سی سال قبل از دانشگاهی در آنکارا فارع التحصیل شده. خودش می گوید که حتی برای گرفتن مدرکش یک بار هم از کشور خارج نشده. این علامه دهر از روی یک جزوه هم در لیسانس، هم فوق لیسانس و هم دکتری درس می دهد. در دانشگاه آزاد هم تمام وقت فیش حقوقی دارد. و باور کنید که به تنهایی مانع جذب چند نفر از جوانان باسواد از جمله آقایی جانباز که کارمند دانشگاه است هم شده است. شاید باور نکنید که ایشان هنوز فارسی درست حرف نمی زند ولی چون ... است نگرش داشتن تا بکار آید.

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۷:۰۴

اولین دانشگاه ایرانی دانشگاه خواجه نصیر با 83 سال قدمت است.

منم دیگه تابنک جون۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۷:۰۱

از امروز من میشم از خوانندگان پر و پاقرصتون
مرگ بر این بروکراسی اداری
شرم باد بر طراحان این پروژه

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۶:۴۶

درود بر دانشگاه آزاد که همه چیزش به روز و کامندانش واقعآ باحالند

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۱۵ ۱۵:۴۸

دقیقا افتضاح همینطوریه.. قبلا اونقد مسئولای آموزشی خوب آدمو راهنمایی می کردند و خودشونو جزئی از بچه ها می دونستند که خیالت راحت بود کارشناسای دانشکده واسه حل مشکلت هواتو دارن..
اما الان شده شبیه گیشه ورزشگاه آزادی، مونده چیپس و پفک بفروشن.. تازه رو نیمکتای محوطه هم بشینی میان با دادو بیداد میگن که کی گفت بشینی. یادش بخیر احترامی که قبلا دانشجوها داشتن و دوره آقای دکتر ... دارن کجا..!!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.