آخرین خبرشکار دو پهپاد شناسایی آمریکایی در آسمان قشم
1بازدید

اولین آزمایش علمی کنجکاوی در مریخ +عکس

در پی انجام این ماموریت تیم کنترل کنجکاوی بر روی توئیتر این روبات نوشتند: یک کار علمی انجام دادم! اولین تماس علمی با سنگ هدف، جیک! در حدود 1.1 میلیون نفر در صفحه توئیتر این روبات عضویت دارند.

مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا برای اولین بار توانست خود را به تکه سنگی مریخی رسانده و با بازوی روباتیکش آن را لمس کند.

به گزارش همشهری آنلاین، مریخ‌نورد کنجکاوی (Curiosity) طی روزهای گذشته درحال بررسی سنگ هرمی شکل مرموزی به نام جیک ماتیژویک بوده‌ و تعدادی از ابزار‌های بازوی روباتیک خود را بر روی این هرم کوچک مورد آزمایش قرار داده است. این ابزارها شامل طیف‌نگار پرتو ایکس Alpha Particle یا APXS که ترکیب عناصر سنگ را محاسبه می‌کند، و تصویربرداری MAHLI هستند.

کنجکاوی این عملیات تماس را در روز شنبه و یکشنبه انجام داده‌است. در پی انجام این ماموریت تیم کنترل کنجکاوی بر روی توئیتر این روبات نوشتند: یک کار علمی انجام دادم! اولین تماس علمی با سنگ هدف، جیک! در حدود 1.1 میلیون  نفر در صفحه توئیتر این روبات عضویت دارند.

کنجکاوی در این عملیات با استفاده از ابزار ChemCam خود بر روی سنگ لیزر تاباند تا بتواند ترکیب عناصر آن را از روی بخش‌های تبخیر شده تشخیص دهد. این مریخ‌نورد درحال حرکت به سوی منطقه‌ای به نام گلنلگ در فاصله 400 متری از منطقه فرودش است و تا کنون نیمی از این مسیر را پیموده است.

جیک ماتیژویک نام مهندس ارشد سیستم‌های عملیاتی کنجکاوی بود که در 20 آگوست در سن 64 سالگی از دنیا رفت. این فرد بر روی سه مریخ‌نورد دیگر از جمله اسپیریت و آپارچونیتی نیز کار کرده بود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۰۴ ۲۳:۲۳

بابا این صحرای نوادا ست
مریخ کجا بود؟
دلتون خوشه

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۰۴ ۲۳:۱۶

عجب کیفیتی داره این تصاویر!!

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۰۴ ۲۲:۰۰

یعنی توی چند ماه فقط 200 متر راه رفته؟؟
مطمئن هستید در فاصله 400 کیلومتری نیست

کنجکاو۱۳۹۱/۰۷/۰۴ ۲۱:۱۸

همیشه برام سواله که چرا هرچی عکس از سطح کرات در فضا وجود داره همه سیاه سفیده؟! مگه دوربین های رنگی اونجا کارایی ندارند؟!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.