آخرین خبرهشدار منابع آمریکایی درباره احتمال حمله ترامپ به ایران
3بازدید
۳۲

برای همه آنهایی که کلیک می‌کنند؛

چرا تشنه سرک کشیدن در زندگی خصوصی هنرمندان هستیم؟

‌ای کاش‌ از عطشمان در مواجهه با زندگی خصوصی هنرمندان، ورزشکاران و مجموعاً چهره‌ها بکاهیم و اجازه بدهیم این قشر نیز در بستر جامعه زندگی طبیعی‌شان را به همراه خانواده داشته باشند و نشانه رفتن همیشگی موبایل‌ها به سمت آنان و نیز انتشار گسترده تصاویر زندگی شخصی‌شان، ایشان را به انزوا و محروم شدن از بخشی از حقوق طبیعی‌شان نکشاند.

چرا تشنه سرک کشیدن در زندگی خصوصی هنرمندان هستیم؟
از پرمخاطب‌ترین اخبار و تصاویر فضای اینترنت، ارتباط‌ با چهره‌های مطرح‌ هنری و به طور خاص سینماگران است؛ اما در این میان، یک آفت برای این کنجکاوی وجود دارد و آن تلاش برای سرک کشیدن به زندگی خصوصی هنرمندان است که طبیعتاً همچون دیگر قشرهای مردم حریم مشخصی دارند و آنچه نگران کننده است، تلاش وسیع برای ورود به چنین فضای غیراخلاقی است.

به گزارش «تابناک»، «تصاویر خصوصی بازیگران»، «عکس‌های لو رفته»، «زندگی خصوصی هنرمندان» و... برخی از عناوین مجموعه‌هایی از تصاویر مستمراً در حال به روزرسانی از هنرمندان و بیش از همه هنرمندان، بازیگرانی است که در سینما و تلویزیون حضور یافته و چهره شده‌اند؛ رخدادی که روز به روز در حال وسعت یافتن است و اگر در گذشته‌ موردی بود، حال در فضای آنلاین، به اتفاقی فراگیر بدل شده است.

بنا بر این گزارش، شکل‌گیری شبکه‌هایی همچون اینستاگرام برای گسترش چنین فضاهایی کارآمد‌ بوده و تمرکز بیشتر این مجموعه‌ها ـ که بعضاً تا دویست هزار لایک دریافت کرده‌اند ـ حکایت از علاقه فراوان مردم حاضر در فضای مجازی برای سر درآوردن از زندگی خصوصی‌شان دارد؛ جامعه‌ای که شاید نتوانند‌ به واسطه عدم فراگیری قالب اینترنت در سطح خانوارهای ایرانی، نماینده واقعی و جامعی برای همه مردم باشند‌، اما بی‌گمان روایتگر رفتار بخشی از جامعه است که اتفاقاً اکثراً از سطح سواد قابل توجهی برخوردارند.

این فوکوس روی زندگی خصوصی هنرمندان، گاهی به تشنج هم می‌انجامد و بار‌ها دیده شده ‌هنرمندان در برنامه‌هایی که حضور می‌یابند تا زمان سوار شدن بر خودرو و یا حتی پس از آن با چهره‌های پیگیری روبه‌رو می‌شوند که علاقه دارند لحظه به لحظه حضورشان را در موبایلشان در قالب فیلم و عکس داشته باشند و در بسیاری از اوقات، پیشنهادهای عجیبی به هنرمندان می‌دهند که دعوت به همکاری، دعوت به شام و درخواست تلفن شخصی هنرمندان، جزو درخواست‌های معمول در مقابل این پیشنهادهای عجیب محسوب می‌شوند!

طبیعتاً گاهی این فضا به تشنج نیز کشیده می‌شود، چرا که به هر حال هنرمندان نیز از آستانه تحمل مشخصی برخوردارند و ممکن است در مقابل برخی از این سماجت‌ها که از علاقه نسبت به هنرمندان نشات می‌گیرد، واکنش تندی داشته باشند که این کنش و واکنش بار‌ها مشاهده شده و به همین دلیل حضور مستمر بازیگران در فضاهای عمومی نظیر رستوران، پارک و... به ندرت اتفاق می‌افتد و بسیاری از هنرمندان نیز برای جلوگیری از سواستفاده از عکس‌هایشان، در فضای مجازی صفحه‌ای ندارند.

آنچه مسلم است، سرک کشیدن به زندگی خصوصی هنرمندان در بسیاری از کشورهای دنیا، بخشی جذاب و پرمخاطب است و اساساً فلسفه وجودی پاپاراتزی بر همین اساس استوار است و بسیاری از رسانه‌های معتبر انگلیسی زبان به این بخش توجه ویژه‌ای دارند و درباره برخی از اجزای زندگی خصوصی سلبریتی‌های غربی عکس‌هایی از چند کیلومتری شکار کرده و برایش شرح و تفسیر می‌نویسند که بازگویی‌اش نیز ممکن نیست.

با این حال آیا نسبتی میان اخلاقیات در کشورمان با آنچه در این نشریات انگلیسی زبان رخ می‌دهد وجود دارد؟ بدون تردید چنین رویکردی با مبانی اخلاق اسلامی و ایرانی نیز در تضاد است و به همین دلیل آنچه در حال وقوع است و در فضای مجازی بسط یافته، حداقل نسبتی با اخلاقیات ندارد و متأسفانه؛ گاهی منجر به آسیب دیدگی زندگی شخصی برخی از هنرمندانی می‌شوند که به آن‌ها علاقه‌مندیم.

از این دیدگاه، ‌ای کاش‌ از عطشمان در مواجهه با زندگی خصوصی هنرمندان، ورزشکاران و مجموعاً چهره‌ها بکاهیم و اجازه بدهیم این قشر نیز در بستر جامعه زندگی طبیعی‌شان را به همراه خانواده داشته باشند و نشانه رفتن همیشگی موبایل‌ها به سمت آنان و نیز انتشار گسترده تصاویر زندگی شخصی‌شان، ایشان را به انزوا و محروم شدن از بخشی از حقوق طبیعی‌شان نکشاند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۵۸

تابناک محترم،جمع نبندید. خیلی هااشتیاقی برای دانستن در باره هنرپیشه ها ندارند ..اگرچه از روی سرگرمی گاهی بعضی سریال ها ار می بینم ،اما بازیگر ها را همان آدم های عادی می دانم .چه بسا برخی از آنها را که از نزدیک می شناسم،گرفتاری های شخصی و شخصیتی بیشتری نسبت به مردم عادی دارند .

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۵۲

علاقه به دانستن از زندگی هنرمندان و سیاست مداران در دنیا یک امر طبیعی است به لحاظ شهرت انان است اینان در زمره افراد شخصی محسوب نمی شوند چهره های عمومی هستند شما اطلاع دارید حتی علت نداشتن سگ توسط فرزندان رییس جمهور امریکا توسط رسانه ها توضیح داده شد.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۵۲

بیکاری

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۵۱

نتیجه طبیعی مشهور شدن اینجور چیزاست. یکسری طبعات مثبت داره که خود هنرمندان ازش لذت میبرن . از اینکه مردم مارک تمام لباسها و مدل ماشین و اینجور چیزاشونو بدونن .حالا که از این رقابت فخرفروشی لذت میبرن باید بپذیرن که بازی اشکنک داره و بعضی وقتها هم بعضی چیزایی که دوست ندارن دیگران بفهمند لو میره ! نوش جونشون !

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۳۲

بايد قبول كرد شهرت به خصوص از نوع هنرپيشگي كه صرفا شخص رو به خاطر ظاهر مدام تحت انظار عمومي ميذاره يك سري مشكلات رو هم داره. اينكه طرفداران بدونن الان چه كار ميكنه خيلي دور از انتظار نيست. اگر كسي سختشه اصلا نبايد سراغ اين مشاغل بره

سعید۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۱۹

ادم نمیدونه دلش برای خودش بسوزه یا اینها.واقعا قاطی کردم نمیدونم حرف کیو باور کنم. امروز یک چیزی ارزشه ،فردا میشه بی ارزش.خدایشه باید همیشه منطقی بود و منطقی قضاوت کرد.
خلاصه اینکه گیجه گیجم.

شمس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۱۵

هنرمند با آدم معروف فرق می‌کند. هر کس که به خاطر خط و خال و ابرو معروف شد، هنرمند نیست.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۱۳

تابناک دو روز پیش خودتون اسامی هنرمندانی ک از هم جدا شدن رو اعلام کردین... حالا نظرت عوض شده؟http://www.tabnak.ir/fa/news/425038/%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B1-%D8%B3%D8%B1-%D9%88-%D8%B5%D8%AF%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86

ناراضی۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۱۱

یکی از دلایل اصلی این کار از نظر بنده :
این هنرمندها و بازیگران عرصه ورزش و تلویریون و سینما ... با پول بیت المال یعنی پول جیب من و شما به اینجا رسیدن و کاری جز سرگرم کردن مردم اونم تازه اگه بتونن و با بازیشون رو اعصاب مردم نرن ندارن
من به خودم حق میدم که بدونم پولم کجا و چطوری و توسط کی خرج میشه
ما پول و از کشاورز و دامدار و صنعت کار گرفتیم و دادیم به چنتا ........
شما میخوای این حق و از ما بگیری
تازه یادت رفته خیلی از این چیزا بازار گرمیه خودشونه
اینطوری مشهور میشن
این ریشه تبلیغاته . یه کاری کن بیفتی تو دهن مردم و بعد جیبشون و بزن !!!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۵۹

فضولی است و بس. کافیست که یه سر به خبرهای یاهو بزنید تا جاهلیت مدرن را ببینید

سوران۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۵۷

نه که الگو زندگی ما هستند ما هم میخوام بدونیم چگونه چرا زندگی موفق به طلاق میکشه

سینا۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۵۶

عهههههههههه :O
تابناک سه روز پیش تیتر زده بودی "طلاق در سینمای ایران" لیست ۲۱ نفری از طلاق سینماگران رو با ریز مطالبشون گذاشته بودی . الان میگی چرا در زندگی خصوصیه هنرمندان دخالت میکنیم ؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۵۱

طبیعت شغلشونه
ناراحتن مثل مردم عادی زندگی کنن
مردم عادی شئونات این مملکت رو رعایت می کنن پس اونها هم لطف کنن رعایت کنن
خودشون پول میدن روزنامه ها و مجلات ازشون حرف بزنن

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۴۹

به جای فوکوس می تونید از تمرکز استفاده کنید. من چندین دفعه اینجا نظر دادم که شما رسانه هستید و نباید واژگان نامناسب را وارد زبان کنید

زینال بندری۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۴۸

اکثر این هنر پیشه ها و بازیگران کارشون به طلاق می کشه مردم میخوان ببینن کدوم زودتر طلاق گرفته!!

آریا۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۴۴

ما که تشنه نیستیم و اصلا برامون جذابیتی نداره

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۴۳

همونطور که گفتید شبکه های مخصوصی وجود داره که لحظه به لحظه زنگی بازیگران هالیوود رو گزارش میدن. اگه این کار برای یک شهروند عادی انجام بشه قابلیت پیگرد قانونی داره اما برای هنرمندا خیر. چون گفته میشه اونها از همین راه به معروفیت رسیدند.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۴۳

دخالت و فضولی در زندگی همه مردم از وظایف ادم جاهله. خصوصیت های ادمهای غربی بدتره. پاپارازی ها شغلشون همینه و از این راه پول به دست میاورند

موسی۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۴۲

نراینکه شما اسامی مطلقه ها رو منتشر نکردید!!!!خودتون رو چی میگید

ارش کیان۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۴۲

بدلیل اینکه خبرنگاران و جراید ما عرضه کار های مفید و بنیادین ندارند چونکه کلا سطح سواد خبرنگاران وجراید بسیار پائین می باشد چونکه هنر خبرنگاری تبدیل به دلالی و دکه داری شده است
چونکه خبرنگاران اخلاق مدار نمی باشند
باز بگم از ماست که بر ماست

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۳۹

خود شما تابناک، سه چهار روز پیش خبری زده بودی در مورد طلاق بازیگران.
رطب خورده کی منع رطب تواند کرد.

محمد جعفر۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۳۲

جواب بسیار عالی و دندان شکنی بود. آفرین بر تو با این نکته سنجی. بسی حال نمودیم.

رخثاره۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۳۹

هر شغلی به نوعی دردسر داره. خب این اشتباهه که ما به سمتشون نشونه بریم ولی خب بعضی از هنرمندان با ارائه حرکاتی و ... در ملا عام منجر به جلب توجه می شوند.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۳۸

ژن خاله زنکها با لایک فعال میشه

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۳۵

خب اگر مجله های زرد چاپ نشن که منشی ها وصله شون سر میره

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۳۴

یک جور تفریح محسوب میشه خو.

مثل طلاق این روزهای برخی ها که نقل مجلسه شده .

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۳۳

کسانی که به زندگی افراد مشهور دقت می کنند رویایشان زندگی در شهرت و ثروت است و گمان می کنند زندگی ایده آل یعنی زندگی افراد مشهور و ثروتمند........
در صورتی که ثروت و شهرت امتحان سخت خداوند است و هر کسی توان سربلندی در این امتحان را ندارد........
در دهر هرآنکه لقمه نانی دارد
وز بهر نشست آشیانی دارد
نه خادم کس بود نه مخدوم کسی
گو شاد بزی که خوش جهانی دارد.......

محمد جعفر۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۳۰

باز این حس خود حقارت بینی ایرانی گل کرد، مگر این حس فقط مال ایرانه؟ شما صفحه اول اخبار یاهو رو نگاه کنید، 60 درصد اخبارش مال همین قشره و توش مسائل خصوصی هم به وفور پیدا میشه. و البته چه در ایران و چه در خارج از ایران این سرک کشیدن کار درستی نیست.

مینا۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۱۱

باورم نمیشه این کامنت محمدجعفر باشه آخه این حد از منطق از ایشون واقعا بعیده

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۳:۰۱

تابناک جان شما یه مقاله بنویس که چرا هنرمند چپ و راست عکس میزاره که گربمو ببینید،عینک جدیدمو ببینید ،تیپ جدیدم و.. خب طرفداراشونم بیکارن و دوست دارن ببینن الان گربه فلان بازیگر چیکا می کنه...

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۵۲

محمد جعفر خان . میشه اول نظرات بینندگان را خراب نکنید

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۱۲:۵۱

شما ياهو رم ميخوني معصيت داره نكن.....

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.