آخرین خبرعکس | حضور رئیس قوه قضائیه بر مزار رهبر شهید انقلاب
8بازدید

چرا باید به این اتفاق تازه دامن زد؟

آغاز «چالش ده کتاب» پس از «چالش سطل یخ»

بنا بر ‌قواعد «چالش ده کتاب / ۱۰ Books Challenge» که احتمالاً در روزهای آینده پررنگ‌تر و فراگیر‌تر خواهد شد، هر شخص ۱۰ عنوان کتاب که بر او تاثیرگذار بوده معرفی می‌کند و سپس یک، دو و یا سه تن را به چالش می‌کشد تا لیست ۱۰ عنوان کتابشان را معرفی کنند و بدین شکل این چالش گسترش می‌یابد.

آغاز «چالش ده کتاب» پس از «چالش سطل یخ»
پس از «چالش سطل یخ» که سرانجام به یک تفریح بدل شد و از اهدافش تا حدودی فاصله گرفت، این بار چالشی تازه از سوی اهالی فرهنگ آغاز شد که به سرعت در حال گسترش است و در ایران نیز در روزهای اخیر آغاز شده و آن هم «چالش ده کتاب» است؛ رخداد مهمی که در بدبیانه‌ترین تعبیر، تنها منجر به معرفی کتب ارزشمند می‌شود و حتی در این حالت نیز باید از دامن زدن به آن استقبال کرد.

به گزارش «تابناک»، کمپین «چالش سطل یخ / Ice Bucket Challenge» که در آمریکا به عنوان خاستگاه اصلی‌‎اش با هدف ایجاد شناخت وسیع نسبت به بیماران مبتلا به ALS به راه افتاد، در کشور میزبان و دیگر نقاط جهان علاوه بر کمک به معرفی این بیماری، به جمع‌آوری بیش از ۱۰۰ میلیون دلار کمک منجر شد و در واقع به اهدافش دست یافت؛ اما در ایران بیشتر به یک تفریح بدل شد و دقیقاً مشخص نیست، چند میلیون تومان به انجمن بیماری‌های خاص از قبل این کمپین در ایران کمک شد.

البته ناگفته نماند ‌در دیگر کشور‌ها نیز چنین اتفاق‌هایی رخ داده و مرگ برخی اشخاص در حین پاسخ به این چالش در فروکش کردن تب چالش سطل یخ بی‌تأثیر نبود؛ اما در کشورمان این میزان فراگیری آنچنان بود که برخی رسانه‌ها به دنبال هنرمندان راه می‌افتادند تا ابتکاری تازه برای شرکت در این سرگرمی تازه به کار ببرند و عموم مردم فعال در فضای آنلاین نیز استقبال خوبی انجام دادند تا آنجا که با این حجم خالی کردن سطل یخ‌های بیهوده می‌توان سریال ساخت.
آغاز «چالش ده کتاب» پس از «چالش سطل یخ»
در روزهای اخیر اما یک چالش تازه در سطح بین‌الملل و در بستر شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت که مضمونی فرهنگی دارد. «چالش ده کتاب / 10 Books Challenge» با هشتگ #‎10bookschallenge‬ به سرعت در سطح بین‌الملل گسترش می‌یابد و حال در شبکه‌های اجتماعی میان فارسی‌زبانان نیز شاهد ظهور و بروز این کمپین هستیم و برخی نویسندگان و گروهی از مردم در شبکه‌های اجتماعی به این حرکت پیوسته‌اند.

بنا بر ‌قواعد «چالش ده کتاب / 10 Books Challenge» که احتمالاً در روزهای آینده پررنگ‌تر و فراگیر‌تر خواهد شد، هر شخص ۱۰ عنوان کتاب که بر او تأثیرگذار بوده معرفی می‌کند و سپس یک، دو و یا سه تن را به چالش می‌کشد تا لیست ۱۰ عنوان کتابشان را معرفی کنند و بدین شکل این چالش گسترش می‌یابد؛ هرچند احتمالاً با توجه به اینکه چالش تازه به اندازه «چالش سطل یخ» هیجان انگیز، بدون نیاز به تفکر و ساده نیست، استقبال کمتری را در پی خواهد داشت.

در این میان، در شرایطی که این کمپین سر نگرفت‌، برخی نویسندگان و روزنامه نگاران به استهزای این حرکت پرداخته‌اند و حتی از نام «چالش سطل کتاب» استفاده کرده‌اند و از این منظر، حرکت تازه را نیز عوامانه خوانده‌اند و این اتفاق را نیز فرصتی برای شو آف عده‌ای تلقی کرده‌اند که در سال، یک برگ رمان ورق نمی‌زنند؛ اما شاخص‌ترین آثار ادبی را در این لیست‌ها به عنوان کتاب‌هایی که بر زندگی‌شان تأثیرگذار بوده، معرفی می‌کنند.

با این حال حتی اگر بدبیانه‌ترین برداشت ممکن را از حرکت تازه داشت و کل اتفاقات در «چالش ده کتاب» را یک شو آف خواند، می‌توان یادآوری کرد حتی در این شرایط نیز حداقل نام شمار چشمگیری از کتاب‌های ارزشمند پی‌درپی معرفی ‌و تبلیغ جدی برای حوزه کتاب می‌شود و حداقل نویسندگان باید از دامن زدن به این اتفاق تازه حمایت کنند.

اینکه گروهی از مردم به بهانه همین چالش تازه نفس، حتی به قصد شو آف نیز کتاب بخرند و یا زمینه تبلیغ مجانی و افزایش فروش کتب مهم را فراهم کنند و به بازار کتاب، رونق حداقلی ببخشند یک اتفاق مثبت است و نباید فراموش کرد، کتاب‌ها ـ حتی از نوع زرکوبش ـ برای همیشه در قفسه خانه‌ها ناخوانده ‌نمی‌مانند.

بنابراین، ای کاش در پی دامن زدن به این کمپین برآییم و حتی این کمپین را به این سمت ببریم که هر شخصی، تصاویرش را با ده کتابش بگذارد و شو آف برای هر شخصی اندکی هزینه داشته باشد و برای مؤلفین و مترجمین کتاب اندکی درآمد!

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۱:۵۸

1- دنیای هلوگرافیک
2- شیخ اشراق
3-تهوع

حسین۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۱:۲۳

سیری در سیره نبوی(مطهری)
داستان سیستان(امیرخانی)
لذات فلسفه(ویل دورانت)
خودسازی(تزکیه و تهذیب نفس - ابراهیم امینی)
شهید گمنام(72روایت از شهدای گمنام - انتشارات ابراهیم هادی)
50سال عبادت (انتشارات ابراهیم هادی)
کیمیای محبت (زندگینامه و ... شیخ رجبعلی خیاط)

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۱:۱۰

چقدر مسخره

ناب۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۱:۰۶

در ایران این چالش در نطفه خفه میشه
البته متاسفانه

علی۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۰:۵۶

آخه مسئله اینه که متاسفانه خیلی ها اصلا 10تا کتاب نخوندند تو عمرشون که بخوان اعلام کنند.

پیام۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۰:۳۸

کتاب های تاثیرگذار بر من
آبلوموف اثر گنچارف
جنایت و مکافات اثر داستایوسکی
دیوان سعدی
ربکا که متاسفانه یادم رفته کی نوشته!
زنبق دره اثر بالزاک
همه را به خواندن این کتابها دعوت می کنم.

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۰:۱۲

اینجور کارها مربوط به یک جامعه با طبقه متوسط وسیع و توانمند و فارغ البال است. در جامعه ما زمینه این کارها فراهم نیست. زیرا بیشتر مردم در بند نان و سرپناه هستند.

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۰:۱۱

خب تقاصشم باید مشخص بشه. ینی اگر کسی این کار را نکرد، به طور مثال، ده جلد کتاب به یک جایی (هرجایی) هدیه کنه. وگرنه قضیه لطفی نداره.

ستاره۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۰:۰۰

بسیار عالییییی من قبلا هم کامنت گذاشته بودم که واقعا با این حرکت پوچ و بی معنی چالش سطل یخ مخالفم و اونو یه حرکت بیهوده میدونستم ولی از این حرکت فرهنگی بسیار خوشحالم

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۹:۵۷

فکر نکنم اون قدر فراگیر بشه
اخر این چالش یه خورده زخمت داره ولی چالش قبلی فقط خنده و تفریحه

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۹:۲۷

نکته اینکه چنین چالشی پارسال در فیس بوک فارسی میان تحصیل کردگان راه افتاد البته با نام اثرنامه که با هشتگ #اثرنامه میتوان آن را مشاهده کرد.

سجاد۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۹:۰۷

یادمه یکی از اساتیدم برای یکی از امتحانات یک سوال خاص 1 نمره ای طراحی کرد :
نام کتابهای غیردرسی که تاکنون خوانده اید را بنویسید!
.
در کمال تعجب کمتر کسی لیست کتابهای خوانده شده ش بیش از 10 تا بود . یعنی اگر هم خونده بودن روشون نمیشد اسمش رو بنویسن .
چه برسه به اینکه کتاب تاثیرگذار خونده باشن .
حالا این وضع دانشجویان یکی از بهترین دانشگاههای ایران بود ، بقیه ملت رو خودتون حدس بزنید . . .

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۸:۵۵

نگران نباش چون خارجیه ازش استقبال میشه ، آخه کلاس داره.
آخجووووون برم کتابامو چک کنم...
کدوی قل قله زن ، شنل قرمزی ، حسنی ، ووو

تحليلگر۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۸:۵۲

تعداد كتاب ها زياد است. بهتر بود سه كتاب مطرح مى شد. خيلى بيشتر شركت مى كردند.

محمد یزد۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۸:۳۴

بعضی از ضد فرهنگیها ممکن است این حرکت را شو آف بنامند ولی بسیارحرکت خوب و پسندیده ای هست و مفید امیدوارم که پا بگیرد و بر طراح این حرکت سلام ودرود. ومن از همینجا نام چند کتاب را میبرم .
1: قران کریم
2: نهج البلاغه
3: منطق الطیر عطار
4:انسان کامل شهید مطهری
5: دیوان صائب
6:مغز متفکر شیعه حضرت امام صادق (ع)
7:نشان از بی نشانها
8:فلاسفه یونان
9:اصول حسابداری
10:دیوان سعدی

دلاور۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۱:۲۸

با توجه به وجود عنوان اصول حسابداری در لیست شما ، این احتمال مي‌رود تنها این کتاب‌ها را خونده باشید

عمید۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۸:۲۸

چقد مسخره. امیدوارم این یکی دیگه فراگیر نشه

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۸:۱۰

جالبه! مي تونه خيلي مثبت باشه.

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۷:۵۴

++++++++++

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۵:۱۰

http://www.amazon.com/72-Iranians-versus-American-L-ebook/dp/B00N9KYWOS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1410741613&sr=8-1&keywords=72+american+versus+iranian

سعید۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۰۴:۴۵

من 2 تا کتاب محبوبم رو معرفی میکنم و بقیه نظر دهندگان محترم رو به چالش( 2 کتاب) دعوت میکنم:
1- خوشه های خشم(جان اشتاین بک)
2-مزرعه حیوانات(جرج اورول)

مجید۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۰:۵۸

1.پیر مرد و دریا
2.بلندی های بادگیر

ناشناس۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۰:۵۱

مزرعه حیوانات واقا عالیه

حسين۱۳۹۳/۰۶/۲۴ ۱۰:۰۶

1. بار هستي (ميلان كوندرا)
2. ورونيكا تصميم ميگيرد بميرد (پائولو كوئيلو)

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.