آخرین خبرعکس | حضور رئیس قوه قضائیه بر مزار رهبر شهید انقلاب
3بازدید

علل ماندگاري حماسه عاشوراي حسيني

بي‌شک به دليل «مستندات تاريخي مکتوب» عاشوراي سال 61، بي‌نظيرترين حادثه تاريخ مي‌باشد و از زمان آدم ابوالبشر تا حال گفت‌وگوي پيامبران، امامان، عالمان، مصلحان، مجاهدان، شهيدان، آزادگان، گويندگان، نويسندگان و قهرمانان، بوده است

سيدرضا اکرمي در سرمقاله مردم سالاری نوشت:

1-‌ حدود 14 قرن قمري (1375 سال) از حماسه عاشوراي حسيني مي‌گذرد و هر سال «در دوران عمر و تاريخ ما» عاشورا پرشورتر و همراه با شعارهاي جديد و نگاه جديد، جلوه‌گري مي‌نمايد و هر سال دستاوردهاي جديد را شاهديم. اينک مي‌کوشم نکاتي در مورد ماندگاري آن فهرست‌وار تقديم نمايم.

2-‌ تاريخ حالت اطلاع‌رساني و وقايع‌نگاري صرف را ندارد، بلکه با خود «تحليل و تجزيه و تبيين و تطبيق» را نيز دارد که مي‌توان تاريخ را «آموزشگاه، دانشگاه، پژوهشگاه، پالايشگاه و آزمايشگاه» عنوان داد و از هر عنواني تابلويي ساخت و درس و بلکه درس‌هايي آموخت. بايد تاريخ را عامل حيات و پويايي و تجربه‌اندوزي انسان‌ها «من ورخ مومنا فقد احياه، سفينه‌البحار» دانست و ملت‌هاي داراي تاريخ را با ريشه دانست «فالملقيات ذکرا اونذرا، انما توعدون لواقع» که با خود حرف و حديث دارند، هشدار مي‌دهند و هوشياري مي‌آفرينند، اتمام حجت مي‌کنند، در تاريخ «عبرت‌سازي» وجود «لقد کان في قصصهم عبره لاولي الالباب، ما کان حديثا يفتري ولکن تصديق الذي بين يديه و تفصيل کل شيء و هدي و رحمه‌ لقوم يومنون، يوسف- 111» و قرآن که «آخرين کتاب وحي الهي» مي‌باشد «55» سرگذشت دارد که از حکومت‌ها و حاکميت‌ها و امت‌ها و افراد و اقوام ياد مي‌کند و تاريخ را با فلسفه تاريخ همراه «ان في ذلک لعبره لمن يخشي» ساخته است.

3-‌ بي‌شک به دليل «مستندات تاريخي مکتوب» عاشوراي سال 61، بي‌نظيرترين حادثه تاريخ مي‌باشد و از زمان آدم ابوالبشر تا حال گفت‌وگوي پيامبران، امامان، عالمان، مصلحان، مجاهدان، شهيدان، آزادگان، گويندگان، نويسندگان و قهرمانان، بوده است که آثار آنها را مي‌توان در نمايشگاهي به معرض نمايش گذارد و شگفتي‌هاي آن را مشاهده نمود.

4- درباره «علل ماندگاري عاشورا، در 1375 سال تا حال مي‌توان از تابلو «فتلقي آدم من ربه کلمات فتاب عليه انه هوالتواب الرحيم، بقره آيه 37» گفت که روح «محمد و علي و فاطمه و حسن و حسين عليهم‌السلام» بر آدم عرضه شد و واسطه فيض الهي قرار گرفتند و آدم از جبرئيل در مورد «امام حسين عليه‌السلام» پرسيد و پاسخ شنيد.

5- موسي‌بن عمران درباره امام حسين(ع) و عاشوراي وي سخن مي‌گويد و از آن ياد مي‌کند و حضرت سيدالشهدا عليه‌السلام نيز از وي در سفر عاشورايي ياد کرد و نيز از «يحيي‌بن زکريا» ياد مي‌نمايد و از پستي دنياپرستان مي‌گويد.

6- رسول اعظم اسلام در صحنه‌هاي مختلف از سالار شهيدان به نيکي و عظمت ياد مي‌کند و «حسين مني و انا من حسين» شاه‌بيت کلام حضرت است.

7- همه امامان از حضرت سخن گفته‌اند و براي حضرت سنگ‌تمام گذاردند، که حضرت مهدي عليه‌السلام خود را «منتقم» خون امام معرفي «اناالصمصام‌المنتقم» مي‌کند و فرشتگان در روز عاشورا از اين خبر آرام شدند.

8- حضرت زهرا عليها ‌سلام از «سيد شباب اهل الجنه» به عظمت ياد نموده و سفارش مهم درباره وي نمود.

9- خود امام «عامل» مهم ماندگاري عاشورا شد که با «بيست جنايت» آزمايش شد و مقاومت بالا نمود و همه موجودي خود را در راه «بقاي دين محمدي» هزينه کرد و فرموده‌اند «الاسلام نبوي‌الحدوث و حسيني‌البقاء» شد.

10- به همراه داشتن «خانواده» از ابتداي نهضت تا عصر عاشورا، با ترکيب «شيرخواره» مادر زايماني، خواهران و برخي برادران،‌ برادرزاده و خواهرزاده و فرزندان دختر و پسر که هجده هاشمي شهيد شدند، در هيچ جنگ و دفاع و جهادي سراغ نداريم. اين شيوه و شکل، نشان مي‌دهد که امام براي جهاد و تهاجم قيام نکرد، براي دعوت، اعتراض، اتمام حجت، ارشاد، اصلاح و در يک جمله «اريد ان آمر بالمعروف و النهي عن‌المنکر» مدينه را ترک نمود و به سوي مکه هجرت کرد و با دعوت مردم عراق به سوي کوفه روان شد.

11-‌ خانواده را به همراه آورد تا پس از شهادت از «تاکتيک اسارت» بهره گيرد و پيام‌رساني امام را به کوفه و شام، دنبال نمايد «ان‌الله شاء ان يراک قتيلا، ان‌الله شاء ان يراهن سبايا» و حقا از آگاه‌سازي و افشاگري بهره گرفتند و «استارت» اعتراض، انتقاد، قيام و انقلاب را کليد زدند که پيامبر اسلام «ان لقتل ‌الحسين حراره في قلوب‌المومنين لا تبرد ابدا» را فرموده است.

12- اصحاب امام که «72» تابلو بودند براي افراد در سنين مختلف و تيره و تبار مختلف که الگوي همه‌جانبه ديگران شدند که در ميدان «فداکار» و در خارج ميدان تبليغ و اطلاع‌رساني، لازم است.

13- عالمان ديني در طول تاريخ و مبلغان ديني پس از عاشورا تا حال «واعظ و مداح و مرثيه‌خوان» نقش ماندگاري را پي گرفتند. نويسندگان و هنرمندان «صدا و سيما و نگارش» سازندگان تکايا، حسينيه، مسجد، نمازخانه و برگزارکنندگان عاشوراي حسيني و واقفان هزينه عزاداري‌ها نقش برجسته داشته‌اند.

14- النهايه مجاهدان قيام‌ها و شهداي پيوسته تاريخ و خانواده بازمانده آنان مسير «سالار شهيدان» را پي گرفتند و ياد و نام و نماد آن حضرت بودند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.