آخرین خبرعکس | حضور رئیس قوه قضائیه بر مزار رهبر شهید انقلاب
1بازدید

تولید و واردات لامپ‌های رشته‌ای ممنوع شد

با تصمیم هیئت وزیران، صدور پروانه تولید جدید لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای (۴۰) وات و همچنین ثبت سفارش و ورود این نوع لامپها ممنوع شد.

با تصمیم هیئت وزیران، صدور پروانه تولید جدید لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای (۴۰) وات و همچنین ثبت سفارش و ورود این نوع لامپها ممنوع شد.

به گزارش ایسنا، بانک صنعت و معدن مکلف شد نسبت به اعطای تسهیلات لازم به منظور تغییر خطوط تولید لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای (40) وات به لامپ‌های پربازده با برچسب انرژی حداقل B اقدام نماید، به نحوی که خطوط مذکور ظرف هشت ماه پس از لازم‌الاجراء شدن این تصویب‌نامه جمع‌آوری شوند.

متن مصوبه هیئت وزیران به شرح زیر است:

1 صدور پروانه تولید جدید یا افزایش ظرفیت خطوط تولید موجود لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای (40) وات و همچنین ثبت سفارش و ورود لامپ‌های التهابی رشته‌ای از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این تصویب‌نامه ممنوع بوده و گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است از ترخیص لامپ‌های مذکور جلوگیری کند. همچنین واردات لامپ‌های پربازده صرفاً با برچسب انرژی حداقل B مجاز است.

2 بانک صنعت و معدن با رعایت قوانین و مقررات مربوط و پس از تصویب مرجع ذی‌صلاح، موظف است نسبت به اعطای تسهیلات لازم به منظور تغییر خطوط تولید لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای (40) وات به لامپ‌های پربازده با برچسب انرژی حداقل B (موضوع استاندارد شماره 7341 تحت عنوان «لامپ‌های الکتریکی تعیین معیار مصرف انرژی و دستورالعمل برچسب انرژی») و اصلاحات بعدی آن اقدام نماید، به نحوی که خطوط مذکور ظرف هشت ماه پس از لازم‌الاجراء شدن این تصویب‌نامه جمع‌آوری شوند.

تبصره1 یارانه سود و کارمزد تسهیلات پرداختی موضوع این بند به میزان سالیانه (8) واحد درصد توسط سازمان بهره‌وری انرژی ایران (سابا) از محل اعتبارات طرح یارانه سود تسهیلات و وجوه اداره‌شده برای‌کاهش شدت انرژی (موضوع تصویب‌نامه شماره 212343/ت41029ه مورخ 15/11/1387) و از طریق انعقاد قرارداد با عاملیت بانک صنعت و معدن، تأمین و متناسب با زمان بازپرداخت، در اختیار بانک عامل قرار می‌گیرد. بانک صنعت و معدن موظف است طرح‌های مربوط به پروژه‌های موضوع این بند را ظرف چهار هفته بررسی و نتیجه را به متقاضی اعلام کند.

تبصره2 وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است در پایان مهلت مقرر در این بند، پروانه تولیدکنندگان لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای (40) وات را در خصوص تولید لامپ‌های مذکور لغو کند.

3 از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این تصویب‌نامه، خرید لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای (40) وات توسط دستگاه‌های دولتی ممنوع است.

4 وزارت نیرو موظف است اقدامات لازم را برای فرهنگ‌سازی به منظور کاهش میزان استفاده از لامپ‌های التهابی رشته‌ای اتخاذ کند.

5 تولیدکنندگان لامپ‌های التهابی رشته‌ای موظفند ضمن رعایت مفاد این تصویب‌نامه، مضرات استفاده از این لامپ‌ها را به پیشنهاد سازمان بهره‌وری انرژی ایران (سابا) و متناسب با سطح بسته‌بندی محصولات بر روی آنها درج نمایند.

6 وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است ضمن نظارت بر حسن اجرای این تصویب‌نامه، نسبت به ارایه گزارش مربوط در فواصل سه ماهه به کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست و در پایان دوره هشت ماهه به هیأت وزیران اقدام نماید.

7 این تصویب‌نامه جایگزین تصویب‌نامه شماره 50064/ت48065ک مورخ 16/ 3/ 1391 می‌شود.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‎جمهور این مصوبه را برای اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت نیرو، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۵/۰۲/۲۹ ۱۷:۱۲

لامپ رشته ای برای سلامت انسان بسیار بهتر است چون مثل لامپهای به اصطلاح کم مصرف اشعه ندارد. اشعه و جیوه لامپهای به اصطلاح کم مصرف باعث اختلال اعصاب می شوند.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.