آخرین خبرازدواج‌ مجدد و پیوندهای نامتقارن ایرانیان در سایه آمارهای خاموش
2087بازدید
۰

احتمال پيشي گرفتن افغان‌ها از ايران در زعفران

استاد دانشگاه فردوسي مشهد گفت: در بحث زعفران با مشکل سياست‌گذاري روبه‌رو هستيم زيرا با دست خود، پيازي را که پايه و اساس کشت زعفران است، به کشور افغانستان مي‌دهيم.

به گزارش ستاد خبري سومين جشنواره ملي طلاي سرخ (زعفران)، حسن عاقل با بيان اين مطلب افزود: متأسفانه کشور ما به راحتي زعفران را به کشور افغانستان مي‌دهد تا جايگزين کشت خشخاش کند در حالي که اين روند به دليل وجود نيروي کار ارزان و سختکوش در افغانستان، باعث مي‌شود تا 6 سال آينده محصول زعفران افغانستان بهتر از توليدات ايران باشد‌.

حسن عاقل افزود: علماي بخش کشاورزي از تيزهوشان هستند که مدارج علمي را طي کرده‌اند ولي از بخش کشاورزي واقعا اطلاعي ندارند.

وي در خصوص اهميت برپايي جشنواره طلاي سرخ در قائن گفت: برگزاري جشنواره‌هايي مانند طلاي سرخ، بايد بيشتر نقش آموزشي و ترويجي داشته باشند اما در چند دوره اخير اين جشنواره بيشتر به مسائل تفريحي و هنري گرايش پيدا کرده است.

معاون دانشکده کشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد اضافه کرد: بخش علمي جشنواره ملي طلاي سرخ بايد فراي حضور متخصصين و استفاده صرف از تحقيقات تئوري خود باشد و لازمه برون‌رفت از اين بن‌بست، استفاده از کشاورزان پيشرو و عملياتي کردن تحقيقات و تجربيات آنهاست.

عاقل بيان داشت: تعاون ضرورت توسعه و پيشرفت بخش کشاورزي و به خصوص زعفران است و اين مهم با حضور دولت در روستاها و اعزام نيروهاي کار پرورش يافته در قالب تعاوني‌ها به اين روستاها مي‌باشد.

عاقل با اشاره به ضعف هويت ملي در ايران گفت: با وجود اين‌که 75 درصد جمعيت کشاورزان خرده مالک هستند اما تشکلي براي احقاق حق آنها وجود ندارد و به همين دليل هم اعتقاد ندارم که بخش کشاورزي پيشرفت کرده باشد زيرا اين 75 درصد نمي‌توانند از مزيت‌ها استفاده کنند.

گفتني است، سومين جشنواره ملي طلاي سرخ 16 و 17 آبان ماه سال جاري در شهرستان قاين برگزار مي‌شود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.