آخرین خبرازدواج‌ مجدد و پیوندهای نامتقارن ایرانیان در سایه آمارهای خاموش
3بازدید
۴۴

علی مطهری در گفتگو با «تابناک»:

دولت جسور است اما مجلس و قوه قضائیه نجیب‌اند و جسارت ندارند

اینجاست که سخن امام علی علیه السلام به یاد می آید که «حق وسیع ترین میدان هاست در مقام سخن گفتن و تنگ ترین میدان هاست در مقام عمل کردن». در مقام سخن می توان ساعت ها درباره حق و عدالت سخنرانی کرد اما در مقام عمل بسیار اندک اند افرادی که به حق و عدالت پایبند باشند/صورت ظاهر این کار یعنی استبداد، یعنی بی اعتباری مجلس و دموکراسی، یعنی یک بدعت خطرناک. اگر در اینجا همه کوتاه بیایند چه ضمانتی هست که...

دولت جسور است اما مجلس و قوه قضائیه نجیب‌اند و جسارت ندارند
نوع برخورد دولت دهم با مجلس و قوه قضائیه پدیده ای جدید است که در تاریخ 31 ساله انقلاب اسلامی سابقه ندارد. مجلس، قانونی را به نام هدفمند کردن یارانه ها تصویب می کند و شورای نگهبان نیز تأیید می نماید، اما دولت اعلام می کند که قابل اجرا نیست و اجرا نمی کنم و آنقدر پافشاری می کند بلکه آن را تغییر دهد.

 دكتر علي مطهري در گفتگو با "تابناك" ضمن بيان مطلب فوق گفت: صورت ظاهر این کار یعنی استبداد، یعنی بی اعتباری مجلس و دموکراسی، یعنی یک بدعت خطرناک. اگر در اینجا همه کوتاه بیایند چه ضمانتی هست که این بلا بر سر سایر قوانین نیاید. این صدای پای استبداد است که به گوش می رسد و اگر این کار باب شود و تبدیل به یک رویه گردد چیزی جز استبداد نخواهد بود.

نماينده مردم تهران در مجلس افزود: روش درست این است که دولت اجرای این قانون را آغاز کند و برای رفع اشکالات احتمالی آن، لایحه تقدیم مجلس نماید و البته مجلس برای تحقق کار بزرگ هدفمند شدن یارانه ها با دولت همراهی خواهد کرد. این در حالی است که استدلال های دولت برای رد این قانون چندان متقن نیست. مهمترین استدلال دولت این است که مبلغ بیست هزار میلیارد تومان برای درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی اثرگذار نیست و موجب کاهش مصرف و قاچاق سوخت نمی شود. در حالی که یک محاسبه نشان می دهد که با همین مبلغ، در قیمت بنزین و گازوئیل جهش ایجاد می شود و قطعاً اثر گذار خواهد بود.

وي ادامه داد: از سوی دیگر قوه قضائیه ضمن بازجویی از یک باند فساد اقتصادی متوجه می شود که رئیس این باند یکی از مقامات عالی رتبه دولتی است. لذا خواستار رسیدگی به اتهامات او می شود. اما دولت مقاومت می کند و حتی علیه یک نماینده مجلس که خواستار بازداشت آن مقام عالی شده بود اعلام جرم می کند با این منطق که چرا قبل از اثبات جرم از وی نام برده است. این در حالی است که رئیس جمهور محترم در مناظره انتخاباتی خود فرزندان دوتن از مقامات کشور را قبل از اثبات جرم آنها در یک دادگاه صالح، متهم به سوء استفاده از بیت المال نمود. اینجاست که سخن امام علی علیه السلام به یاد می آید که «حق وسیع ترین میدان هاست در مقام سخن گفتن و تنگ ترین میدان هاست در مقام عمل کردن». در مقام سخن می توان ساعت ها درباره حق و عدالت سخنرانی کرد اما در مقام عمل بسیار اندک اند افرادی که به حق و عدالت پایبند باشند.

علي مطهري اضافه كرد: رفتار دولت در موضوع اخیر یادآور رفتار او در موضوع مرحوم کردان است که دولت بی جهت در مقابل خواست افکار عمومی و نمایندگان مجلس مقاومت نمود و در نهایت موجب آزردگی آن مرحوم گردید، در حالی که اگر همان ابتدا وی استعفا می نمود و تشویق به ایستادگی نمی شد مسئله با هزینه ای بسیار کمتر خاتمه می یافت.

وي در پايان گفت: آری، دولت ما یک دولت جسور است اما مجلس و قوه قضائیه ما نجیب اند. دولت جسور نیاز به مجلس و قوه قضائیه جسور دارد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

سعید مسعودی۱۳۸۹/۰۱/۲۴ ۰۰:۱۱

صدای طرفدارهای دولت دهم رو نمیشنویم؟
عجیبه ...نه؟!!!
اگر مطلب حق گفته شده پس سکوت شما علامت صحت آن است.
و اگر ناحق میگوید شما دلیل بر رد آن را اعلام فمائید.
البته منطقی و با اخلاق !!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۳:۴۵

آقای مطهری: باش تا صبح دولتت بدمد کاین هنوز از نتایج سحر است !

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۳:۳۵

آفرين. مرحبا دكتر. اما منتظر باشيد تا براي شما هم پرونده بتراشند و ضد ولايت و بي دين بودنتان را ثابت كنند

اشرفیان۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۳:۲۷

درودبرفرزندعدالت.حق حق است وزیبا

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۲:۵۴

واقعا مثل پدرش جسور است كه حقايق را ميگويد خدا روح شهيد مطهري را شادكنه

بهرام۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۲:۴۷

آقای مظهری!!بگم.... بگم؟؟!!نه!! نذار بگم

سید۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۲:۴۲

خوب شد متوجه شدیم که آقازاده ها وحامیانشان چقدر نجیبند وپولشان چفدر نجابت برای عده ای آورده.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۲:۲۹

حرف حساب جواب نداره

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۲:۱۷

اقای مطهری مخالفت تعدادی نماینده از قبیل شما که بر هیچکس پوشیده نیست. الان هم با برشهای ناموزونی که باوساطت شماها به لایحه ارائه شده دولت خورده ، پافشاری شما بر اجرای ان ، فقط منظورتان تخریب وتضعیف این دولت است .ولی یدا... فوق ایدیهم . اینقدر خوراک برای خبرگزاریهای بیگانه ونیز این سایت سیاس تابناک درست نکنید . تا کی میخواهید با این بهبه و چهچه ها بچرخید ؟!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۲:۰۶

مطهری مدرس دوران است و حرفهایش کاملا درست و مستدل و به واقعیت نزدیک. خداوند او را از کینه کینه توزان حفظ و پدرش را با انبیا محشور نماید. و وکیل الدوله ها را از خواب بیدار که بد فتنه و امتحانی را پس می دهند

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۲:۰۰

خجالت می کشید نظرات خوانندگان رو حتی به صورت گزینشی منتشر کنید!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۰:۴۹

درود بر روان پاک شهید مطهری و شهید بهشتی که فرزندان شجاع از خود به یادگار گذاشته اند.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۰:۱۹

دوست دارم، روح پدر شهیدت شاد

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۰:۱۸

بسیار عالی و منطقی بود ممنون از آقای مطهری . بنده همین شک و تردید را در افشاگری های مناظراتی اقای احمدی نزاد داشتم و امروز به واقعیت پیوست. و باید گفت : چاه نکن بهر کسی اول....... .

غلامرضا۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۲۰:۰۷

چه عجب چشم نخوری

محسن۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۹:۵۴

جناب آقای مطهری، با گفتن این که دولت جسور است و ما نجیب، کوتاه آمدن هایتان را در مقابل زیاده خواهی های دولت توجیه کنید و شرعا و اخلاقا خود را تبرئه کنید از مسوولیتی که دارید. بیچاره مردم.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۹:۵۳

رحمت بر شیر پاکی که آقای مطهری خورده است

علی۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۹:۴۷

دولت قانونی را ارائه می کند روی قسمت هائی از کم و زیاد شدن این قانون هم حساب باز می کند ولی وقتی می بیند اصل قضیه کلی تغییر می کند می گوید نمی تواند این را که شما می گوئید اجرا کند زیرا مسئولیت اجرای آن با دولت است و در واقع نمی خواهد زیر بار چیزی که خودش فرستاده مجلس و کلی تغییر کرده برود. به نظر شما این استبداد است؟ آقای مظهری شما حتی ادبیاتی هم به کار می برید جالب است. استبداد؟ به نظر شما اگر نظر رهبر را در مورد این عبارت که شما در مورد دولت به کار می برید بپرسیم چه نظری دارند؟ البته تا به حال که خیلی پالس های مثبتی از تبعیت از نظرات رهبری در انتخابات و بعد از آن نشان ندادید و هر جا که رهبری صراحتا صحبت های شما را زیر سوال بردند بیشتر بر روی حرف هایتان تاکید کردید به نظرنان این لجبازی نیست؟

سعید۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۹:۴۶

روحت شاد
خوشحال شدم که هنوز نمایندگان دلاوری در مجلس داریم

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۹:۲۹

خود کرده را تدبیر نیست، وقتی جناح راست برای مصلحت به جای حمایت از دست کم محسن رضایی، همه تخم مرغهای خود را در سبد کس دیگری گذاشت که به اصطلاح تفرقه ایجاد نشود، وقتی از همه نقایص چشم پوشید تا مگر جناح مقابل شاد نشود و استفاده نکند، وقتی همه عیب ها را دید و سکوت کرد، حالا باید جور این را هم بکشد. آقای مطهری کاملا سخن متینی می فرمایند که باید در این شرایط هم از ایشان ممنون بود ولی حالا با آن سابقه همراهی و سکوت و حمایت چگونه می خواهند جلوی بی قانونی را بگیرند؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۹:۲۴

بسیار جالب و با اهمیت بود.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۹:۲۴

"اگر در اینجا همه کوتاه بیایند چه ضمانتی هست که این بلا بر سر سایر قوانین نیاید." عجب !!! این سخن را خیلی زودتر خیلی ها گفتند و همین آقای مطهری گفت صلاح سکوت است!!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۵۸

منطق حكم ميكند نماينده بايد جسور باشد همانطور كه مدرس بود همه شما در برابر خدا ومردم مسئوليد

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۵۷

من و بسیاری از هموطنان به این نوع اصولگرایی رای داده ایم دولت تکلیف خود را بداند ما پشت سر اینچنین فرزندان بزرگوار ملت ایران جناب آقای مطهری هستیم
اگر متهمین این پرونده خود را پاک می دانند باید به راحتی در یک دادگاه صالحه حاضر شوند تا بر همه این امی روشن شود

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۴۸

جناب اقای مطهری عزیز.ریشه و پشت پرده این جسارت و آن بقول شما نجابت (البته اصطلاح بی خاصیت بودن بهتر است) چیست؟

سیروان۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۳۹

احسنت به آقای مطهری که حرفشون مال دل خیلی ها بود.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۳۵

بابا جسور !!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۲۴

کثّرالله امثالکم جناب دکتر مطهری که جو و هوچیگری شما را مرعوب نمی‌کند

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۱۸

پسر کو ندارد نشان از پدر (درود بر شما و افکار روشنفکرانه شما)

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۰۵

فهمیدی ولی دیر شده

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۰۵

احسنت به شیر پاکی که خوردی.
آقای مطهری فکری به حال بچه های شهرستانی بکنید که با بومی کردن نهایت حق خوری و بی عدالتی در مورد این بیچاره ها داره انجام میشه.

مصطفی قادری۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۸:۰۱

در مقابل چنین روشنگری استادانه ای فقط باید گفت،احسنت بر تو ای نماینده واقعی ملت
تبارک الله

حسين عدل خواه۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۵۷

آقاي احمدي نژاد درمبارزه انتخاباتي خود دم از افشاگري مفسدان سخن مي گفت پس چي شد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۵۴

از ديدگاه آقاي مطهري و بيانات ايشان واقعا" لذت بردم. خدا شهيد مطهري را رحمت كند.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۵۲

خدا پدرت را بیامرزد که حرف دل مردم را می زنی!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۵۲

آفرین

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۴۶

علی آقا اگه شما و امثال شما در مقابل تقلب سکوت نمی کردین الان این وضعیت به وجود نمی یومد

سوسن۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۴۱

احسن آقای مطهری آفرین

امیر۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۴۱

همه در برابر قانون برابرند اما بعضی ها برابرتر!

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۳۳

باتشکر مجدد از سايت تابناک بخاطر درج نظرات مفيد و منصفانه دکتر علي مطهري به اميد اينکه اين سخنان به نتايج مثبتي براي مردم و کشور بيانجامد

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۲۸

بهتر است بگویید مجلس ما فرمایشی است

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۲۷

دمت گرم فرزند خلف انقلاب

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۲۵

بسیار زیبا گفتند.ای کاش مجلس ما تعداد نمایندگان شجاعش نظیر دکتر مطهری زیاد می بود.

ناشناس۱۳۸۹/۰۱/۲۳ ۱۷:۲۱

گوش اگرگوش تو وناله اگرناله من آنكه به حائي نرسدفرياداست

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.