آخرین خبرهمراه شدن ترامپ در جنگ اسرائیل علیه ایران تاثیر بسیار زیادی در شکست او داشت/ احتمالاً «پیت هگست» استیضاح می شود
2بازدید
۵۲

وزارت خارجه باید پاسخ محکمه پسند دهد؛

این همه هزینه از اعتبار بین‌المللی‌مان تنها برای یک انصراف؟!

پس از تجربه ناموفق در انتخابات پیشین این شورا، همچنین ناکامی در تلاش برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل و به دنبال آن، انصراف از عضویت در شورای حکام آژانس انرژی اتمی، این اقدام، تلاش ناکام دستگاه دیپلماسی ما در به دست ‌آوردن کرسی‌های بین‌المللی بوده است که.../ با نگاهی به اثرگذاری این دو شورا در افکار عمومی جامعه بین‌الملل، می‌توان به خوبی دریافت حتی در صورت وفای به عهد کشورهای آسیایی برای حمایت از ایران در انتخابات شورای جهانی حقوق زنان، باز این ایران است که زیان دیده است، زیرا...

این همه هزینه از اعتبار بین‌المللی‌مان تنها برای یک انصراف؟!

سرویس سیاست خارجی ـ ساعتی پس از انتشار اعلام رسمِ کناره‌گیری کشورمان از نامزدی برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل از زبان سخنگوی وزارت خارجه در رسانه‌های بین‌المللی همچون رویترز و واکنش برخی کشورها همانند ایالات متحده آمریکا و برخی سازمان‌های بین‌المللی، این پرسش را ایجاد کرده که به واقع، فلسفه نامزدی ما برای عضویت در شورای حقوق بشر چه بوده است؟

به گزارش «تابناک»، انتشار خبر انصراف ایران برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل در رسانه‌های بین‌المللی و به دنبال آن اعلام رسمی آن توسط رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه، این پرسش را در محافل رسانه ای و سیاسی ایجاد کرده است که با توجه به موضعگیری‌های مغرضانه برخی از اعضای سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و اشخاص فعال در زمینه حقوق بشر، وزارت خارجه ما با چه استدلال و اهدافی، چنین طرحی را در دستور کار خود قرار داده بود و چرا اکنون و پس از فضاسازی رسانه ای و سیاسی  سیاه غرب علیه کشورمان با استدلالی نه چندان محکم اعلام انصراف نمودیم؟ آیا از آغاز، پیش‌بینی چنین هجمه‌ای را نمی‌کردیم؟
این پرسش‌ها و چندین پرسش از این دست، به دنبال اعلام انصراف کشورمان از نامزدی برای عضویت در شورایی که هرچند نامش سیاسی نیست، به یقین اعضایش سیاسی برگزیده شده و عمل می‌کند، پیش روی افکار عمومی قرار گرفته است.

بر پایه این گزارش، با نگاهی به 47 عضو کنونی شورای حقوق بشر سازمان ملل که نام کشورهایی چون؛ مصر، چین، عربستان سعودی، کوبا و روسیه در آن به چشم می‌خورد، می‌توان دریافت که بحث رعایت حقوق بشر حتی در برخی کشورهای عضو این شورا بسیار وخیم‌تر از آن است که نشان دهد این شورا به واقع می‌تواند دیده‌بان مناسبی برای رعایت حقوق بشر در جهان باشد.

با این پیشینه، آشکار می‌شود که فرایند عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل، به یقین سیاسی است. از دیگر سو، تجربه پیشین کشورمان برای عضویت در این شورا و به دست آوردن 58 رأی که به نسبت آراي کسب شده توسط آخرین نامزد پذیرفته شده آسیایی، یعنی عربستان سعودی با 126 رأی، 68 رأی کمتر بوده است، مشخص می‌شود که موضوع انتخابات در این شورا، همگی سیاسی است، زیرا وضعیت حقوق بشر هرچند در ایران ایرادهایی داشته باشد، اما در قیاس با کشورهایی چون مصر، عربستان، کوبا و چین قابل قیاس نیست؛ بنابراین، با اذعان به این موضوع و همچنین تبلیغات گسترده علیه ایران در رخدادهای پس از انتخابات، هیچ کارشناس مسائل بین‌المللی، شانسی برای پیروزی ما بر دیگر رقبا یعنی، مالزی، مالدیو، قطر و تایلند قايل نبود؛ اما به راستی چرا با وجود چنین وضعیت روشنی، دستگاه دیپلماسی ما تصمیم به نامزدی در انتخابات یاد شده گرفت؟

تنها پاسخ اقناع کننده در برابر چنین پرسشی، می‌تواند این باشد که ما با این کاندیداتوری جنجالی که با واکنش تهاجمی رسانه‌های ضد ایرانی و در مقابل، انصرافی که با شادی و تحلیل‌های کینه ورزانه علیه نظام از سوی غرب، جریان‌های ضد نظام و برخی سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری سیاسی همراه بود، در پی گرفتن امتیاز از یکی از کشورهای نامزد عضویت در شورای حقوق بشر باشیم و یا اینکه دستاورد دیگری را در این زمینه طراحی کنیم، وگرنه تنها می‌توان گفت پس از تجربه ناموفق در انتخابات پیشین این شورا ـ که به سه سال پیش برمی‌گردد ـ همچنین ناکامی در تلاش برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل و به دنبال آن، انصراف از عضویت در شورای حکام آژانس انرژی اتمی، این اقدام، تلاش ناکام دستگاه دیپلماسی ما در به دست آوردن کرسی‌های بین‌المللی بوده که حاصل آن، پایین آوردن اعتبار و توان ایران در عرصه‌های بین‌المللی است.

این گزارش می‌افزاید؛ اما با نگاهی به چهار کشور دیگر نامزد برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل، می‌توان دریافت که سوابق عمل کشورهایی چون؛ قطر، تایلند، مالدیو و مالزی در برابر ایران در مجامع بین‌المللی و یا وجود روابط اقتصادی یا سیاسی استراتژیک کشورمان با کشورهای یادشده و یا حتی توان لابی کشورهای نامبرده  در میان دیگر کشورها، هیچ یک در جایگاهی نیستند که ما بخواهیم چنین سناریو هزینه‌زایی را طراحی کنیم.

اگر صاحب منصبان دستگاه سیاست خارجی ما اندکی به بررسی فضا سازی‌های منفی و بهره‌گیری سیاسی کشورها و جریان‌های ضد ایرانی در روزهای گذشته، مبنی بر تلاششان برای ناکام گذاردن ایران برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل بپردازند، درمی‌یابند که ما در برابر بهای گزافی که از این بابت و به ویژه کاهش توان دیپلماسی‌مان در نهادها و سازمان‌های بین‌المللی داده‌ایم، به هیچ وجه به اظهار نظرهایی چون سخنگوی وزارت خارجه بسنده نخواهند کرد و البته سبب این انصراف را اینگونه توجیه می‌کنند: «ايران از عضويت در شوراي جهاني حقوق بشر انصراف داده است تا يكي ديگر از كشورهاي قاره آسيا كه با نظر مساعد كشورهاي ديگر اين قاره انتخاب شده، جانشین ما شوند ... .
بنا بر تصميم‌گيري‌هاي صورت گرفته، قرار است ايران در شوراي جهاني حقوق زنان كانديدا شود و همه كشورهاي قاره آسيا با اجماع از عضويت ما حمايت خواهند كرد!

حال این پرسش مطرح است که آیا از نگاه وزارت خارجه، چنین معامله‌ای، یعنی پذیرش همه هزینه‌های ناشی از تقاضا و سپس انصراف از عضویت در شورای حقوق بشر، تنها با قول شفاهی کشورهای آسیایی برای عضویت در شورای جهانی حقوق بشر برابر می‌دانند؟
با نگاهی به اثرگذاری این دو شورا در افکار عمومی جامعه بین‌الملل، می‌توان به خوبی دریافت حتی در صورت وفای به عهد کشورهای آسیایی برای حمایت از ایران در انتخابات شورای جهانی حقوق زنان، باز این ایران است که زیان دیده به شمار می‌رود، زیرا حجم تبلیغات منفی بالا و همچنین خوشحالی کشورها و جریان‌های ضد ایرانی در پی انصراف کشورمان برای عضویت در شورای حقوق بشر، نشان از اهمیت این موضوع در عرصه بین‌المللی دارد.

به یقین، می‌توان گفت این کار وزارت خارجه، شکستی آشکار برای دستگاه دیپلماسی کشورمان بوده است و اکنون این پرسش همانند سه مورد پیش هست که چه لزومی بوده، ما در صورتی که به روشنی می‌دانیم مکانیسم انتخاب اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل از فرایندی سیاسی پیروی می‌کند و در شرایط کنونی امکان کسب آرای لازم را نداریم، باید چنین چالش‌هایی را برای خود پدید آوریم؟

آیا بهتر نبود با ژستی انتقادی اعلام کنیم که به واسطه سیاسی‌کاری در این شورا، از پایه تقاضای عضویت نداریم؟ آیا بهتر نبود پیش از تقاضای عضویت به چنین توافقی با دیگر کشورهای آسیای می‌رسیدیم که نخواهیم چنین هزینه‌ای را بدهیم؟

به نظر می‌رسد، مجلس شورای اسلامی باید جدی‌تر از گذشته، وزارت خارجه را برای چنین کاری که به واقع نوعی شکست برای ما در عرصه بین‌المللی به شمار می‌رود، به پاسخگویی وادار کند و وزارت خارجه نیز برای اقناع افکار عمومی اعلام نماید بنا بر چه سیاست و برنامه کارشناسی شده‌ای، چنین کاری کرده است تا در آینده شاهد تکرار چنین وضعیتی نباشیم؟!

گفتنی است، شورای حقوق بشر که از سال 2006 میلادی جایگزین «کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل» شده، یکی از نهادهای وابسته به سازمان ملل است که مقر آن در ژنو سویس است و کار اصلی آن، بررسی ادواری پرونده حقوق بشر کشورهای عضو سازمان ملل و تهیه گزارش از کشورهاست.

این شورا دارای 47 عضو است که 42 عضو آن غیر دایم و به مدت سه سال برگزیده می‌شوند و پنج عضو دیگر آن اعضای دایم شورای امنیت ملل متحد هستند.

همچنین این را باید در این باره افزود که هر ساله یک سوم اعضای این شورا (چهارده کشور) از عضویت این شورا خارج شده و اعضای جدید در آن عضو می‌شوند که سهمیه قاره آسیا از این چهارده کرسی، چهار کرسی است.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

...۱۳۸۹/۰۲/۰۶ ۱۴:۵۷

اوه... اوه... کی گفته تابناک اصلاح طلبه؟؟؟؟ ما که اصلاح طلبیم تابناک رو با این مواضع واقعا جالبش اصلاح طلب نمی دونیم!!!!
حالا یه انتقادیم می کنه که بگه ما انتقاد پذیریم!! نه... اصلا می خواد بگه ما اصولگرای میانه روییم!!!! از اون طرفم ماشاا... خوب زیرآب اصلاحاتیا رو می زنه.... هنوز یادم نرفته تیتر اون دفعشو: "حقوق میلیونی موسوی!!!" آدم واقعا می مونه چی بگه... آخه تو این دور زمونه زیر میلیون حقوق بگیری، زیره خط فقری که!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۶ ۱۱:۴۶

حتما آقایان این عقب نشینی را یک تاکتیک خواهند خواند. این نخبه گرایی حاکم در وزارت امورخارجه جز این نتیجه ای ندارد. از کوزه همان طراود که در اوست.

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۶ ۱۰:۰۳

من نميدونم چرا بعضي ها براي نشون دادن ضعيف بودن سياست خارجي ما يا حتي ضعيف بودن دولت دنبال دليل ميکردند. وزير خارجه اي کع وقتي بهش ميگن دکتراي شما وقعيه يا نه بر ميگرده ميگه اصلا به من نگيد دکتر

sina۱۳۸۹/۰۲/۰۶ ۰۳:۱۵

اصلا چيزي به نام شوراي جهاني حقوق زنان وجود ندارد

اشرف۱۳۸۹/۰۲/۰۶ ۰۱:۴۵

تا اونجایی که من تحقیق کردم شورای جهانی حقوق زنان نداریم .
اگر امکان دارد در مورد تاریخچه آن بنویسید.

تقی۱۳۸۹/۰۲/۰۶ ۰۱:۴۰

الحق که خیلی بی خردید.
بابا ما در عصر ارتباطات زندگی میکنیم.
یعنی شما نمیدانید که میتوان به راحتی از سایت سازمان ملل فهمید که اساسا شورا و یا چیز دیگی در مورد حقوق زنان در سازمان ملل وجود خارجی ندارد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۲۲:۱۰

نظر دهنده محترم اول چرا شما به لندن رفتن را نشانه نوکری میدانید اصلا چه ربطی به بحث دارد؟
درضمن حقوق بشر در غرب خیلی بهتر از کشور ما رعایت میشه لطفا خودتون را به نادانی نزنید

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۲۰:۳۷

گیر ندین دکتر تا حالا دستور الکی نداده

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۸:۲۶

بابا ما زیمباوه رو داریم کومورو داریم شورای حقوق بشر به چه دردمون میخوره.

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۷:۳۴

در یکی از پیامهای حضرت امام به شوراینگهبان اشاره شده بود که به فکر ابروی جمهوری اسلامی باشید به نظر شما کار این دولت در این رابطه حافظ ابروی جمهوری اسلامی بود

مجيد۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۶:۵۶

من هم با نظر اولي موافقم
اينكه اگر در كشورهاي اروپايي به اندازه كشور خودمون حقوق بشر رعايت نميشه ( كه به واقع رعايت نميشود)
چرا دوستان اصلاح طلبتون در اونجا سنگر گرفته اند ؟؟!!
شما اگه خيلي ميفهميد اين تناقض رو براي ملتمون روشن كنيد و خود دكتر بهتر از همه رموز سياست را بلدند

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۶:۰۱

بجای اینکه گیر بدید که چرا انصراف دادند به این گیر بدید که چرا کارهایی میکنند که مجبور بشن انصراف بدن.

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۵:۰۲

متاسفانه اين ايرادات و اشتباهات رو هيچ کدوم از اين افراد دولت قبول نميکنن که هيچ از اون به عنوان يک دستاورد بزرگ ياد ميکنن تا زماني عهم که اين جوري باشه وضع ما از ايني که هست بدتر ميشه

h۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۳:۱۲

ما که هرچی گشتیم تو سازمانهای وابسته به سازمان ملل چیزی به اسم شورای جهانی حقوق زنان ندیدیم اگه شما سراغ دارید آدرسشو به ما هم بدین تا ما هم از وجودش مطلع بشیم

محمد۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۳:۰۰

یکی نیست بگه اصلا چیزی به اسم شورای جهانی حقوق زنان وجود خارجی ندارد.

ناصر۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۱:۵۵

حتی مسابقات فونبال را هم که برای ما پیش بینی شده بود به قطر دادند وما میزبانی را نتوانستیم عهده دار باشیم.
فعالیت ما در جامعه جهانی همانند فعالیت برادر حاتم طائی و چاه زمزم است.

گلشن پژوه۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۱:۱۱

باعث تاسف است و به نظر من هم باید وزارت خارجه پاسخ روشنی بدهد. با این حال این گزارش هم خیلی دقیق نیست. انتخابات اعضا ربطی به اعضای شورای امنیت ندارد و هر 47 عضو بر اساس تقسیمات جغرافیایی انتخاب می‌شوند. امریکا در چندسال گذشته عضو نبود و تازه از 2009 عضو شد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۰:۴۹

حتما از اين انصراف به عنوان دستاورد بزرگ ياد خواهد شد ما دو سوم دنيا را ول كرده و چسبيديم به كشورهايي مثل مالديو-ونزوئلا-و...مطمئن باشيد اينها تازماني كه باج خور ماهستند از ماطرفداري ميكنند والا سروقتش بغضشون را خالي ميكنند در ضمن اون بنده خدايي كه گير داده بود به اقازاده ها : اخه چه ربطي داشت بازم ميخواهيد بگوييد خاتمي مقصره

محمدرضا۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۰:۴۸

بنده درعجبم چرا هروقت این دولت بی دست وپا افتضاحی دردنیا وداخل ایران به پا می کند چرا برخی افراد بی خرد به جای قبول واقعیتها حتی برخلاف نظررهبری که همه راتا درمحاکم محکوم نشده اند پاک می دانند ، شروع به جاروجنجال میکنند نمونش دوست عزیزمون که از انگلستان رفتن مردم ناراحتند . خدا به بصیرت شما بیافزاید .

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۰:۴۶

این نظر دهنده اولی رابطه چی کفته؟ یکی برای من ربطش رو به این مطلب مشخص کنه

علي سروري۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۰:۳۰

تابناك جون خواهشآ اين قدر به وزرات خارجه گير نده. بابا اينا فقط دستور مي گيرنو اجراش مي كنند. اگه انتقادي داري جاش اينجاها نيست الكي خودتو علاف نكن.

ایمان سیفی۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۰:۲۳

گشت ارشاد، عضویت در شورای حقوق زنان! خوشحالم که دولت ما تسلط کاملی بر ادبیات فارسی دارد. ظاهرا دولت به آرایه تناقض نیز علاقه زیادی دارد....! واقعا خودمونیم ...

فرجی۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۱۰:۱۰

واقعا" فکر میکنید اگر انصراف نمیدادیم ، راءی میآوردیم؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!

قلي۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۵۴

تازه مي خواهيم عضو گروهي بشويم كه اصلا مباني كاري ان را قبول نداريم

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۵۳

ببخشید من یه سوال داشتم این شورای جهانی حقوق زنان که ما قراره درش کاندید بشیم اصلا کجا هست تو سایت سازمان ملل که چیزی در موردش نبود که اگر هست لطفا لینکش رو بذارید

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۵۲

اشتباه نكنيد ، اتفاقا" خيلي خوب شد كه به دست خودمون انصراف داديم !

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۴۳

ظاهرا اصلا جایی به نام شورای جهانی حقوق زنان وجود ندارد بلکه کمیسیون حقوق زنان هست که امسال اصلا انتخاباتی در آن برگزار نمی شود و از این گذشته ایران عضو آن نیست که بخواهد در آن موقعیتی کسب کند!

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۴۰

شورای جهانی حقوق زنان چه شورایی است؟کجاست ؟چه می کند ؟
اصلاوجود خارجی دارد /؟//
ایا در انجا نیز انصراف خواهیم داد ؟
در این شورا به احتمال انکه وجود خارجی داشته باشد از چه چیزی می خواهیم دفاع کنیم ؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۳۹

به اين آقاي كاربر بفرماييد چيزي بنام شوراي جهاني حقوق زنان نداريم داداش سركار گذاشتنت

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۳۸

ماکه چیزی از علوم سیاسی نمی فهمیم ولی لطف کنید یکبار دیگر واژه"انزوا"را برای آن عزیزی که می فرمایند "امروز ایران باعث انزوای آمریکا و غرب شده است"را تعریف فرمایید.

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۳۴

انصراف دادن يعني بازگشت از يك روند وحركت .پس نميتوان براي كاري كه بازگشت در ان به ووضح مشخص است تباري از تدبير وهوشمندي درست كرد.اين بي تدبيري سياسيت خارجي ايران بود كه هم چغندر را خورد وهم پياز را.هم فشارهاي رسانه ها ودولت ها را براي راي ندادن به ايران تحمل كرد (چغندر)هم كنايه وريش خنده هايي كه از پس اعلام انصارف پديد امد(پياز)البته در ابن دولت همه چيز پيروزي است حتي مسخره شدن رد نشست دوربان

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۳۲

وقتي امثال ظريف بايكوت شدن همين ميشه

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۳۱

من حقوق بين الملل ميخونم. اصلا چيزي به نام شوراي جهاني حقوق زنان وجود ندارد و در حد يك كميسيون توي سازمان ملل داريم تازه عنوانشم اين نيست

reza rezaii۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۱۹

سلام
مي دانم چاپ نمي كنيد اما....
براي اعتبار كشور عزيزمان كه خوب نبود ولي براي انهايي كه چندين بار رفتند خارج و كلي هزينه شان شد و چندين ساله براي اين رفت و امدو ... حقوق مي گيرند كه بد نشد
لطفا نيمه پر ليوان رو ببينيد

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۱۷

به نظر مي رسد مسئولين سياسي كشور همان اشتباهي كه در سياست داخلي دارند در سياست خارجي هم دارند. تفاوت در مكانيزم ارزيابي اين دو سياست است.

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۱۶

به اين ميگن سياست خارجي موفق!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۱۲

انتخاب رئيس دانشكده در ايران يك انتصلب سياسي مي باشد، شما انتظار داريد انتخاب در شوراي حقوق بشر سياسي نباشد، شما از قافله عقب هستيد

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۱۲

نمی دانم عده ای دانسته یا ندانسته خود را به حماقت می زنند. کسی را که خوابیده با یک صدا زدن یا یک تکان می توان بیدار کرد ولی کسی ا که خود را به خواب زده با صدای توپ هم نمی توان بیدار کرد. آقازاده پناهنده یا هر کس دیگر چه ربطی دارد به بی تدبیری وزارت خارجه ؟!! به نظرتان وقت آن نرسیده که کمی به خود بیایید!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۰۸

چرا اینگونه به دستگاه دیپلماسی کشور حمله می کنید بابا اینها اینهمه زحمت کشیدند تا روابطمان با اوگاندا- زیمباوه _مالدیو بهبود یافته حالا از عضویت در یک شورای حقوق بشر انصراف داده موضوع مهمیه

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۹:۰۶

"زیرا وضعیت حقوق بشر هرچند در ایران ایرادهایی داشته باشد" خیلی شجاع شدید که از این چیزا نوشتید نمیترسید فیلترتون کنند.

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۵۹

از نظر سیاسی حامی مهمی نداریم کسی به ما رای نمیداد

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۵۹

من با نظر تابناک کاملا موافقم، این همه مثل همه دستاوردهای قبلی ....
می دانید در نمایشگاه نفت و گاز امسال بیش از 95% شرکت های خارجی چینی هستند!!!!
آفتاب آمد دلیل آفتاب، گر دلیلت باید از وی بر متاب

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۵۸

ایران که کنوانسیون رفع تبعیض زنان رو نپذیرفته چه جوری می خواد عضو شوراي جهاني حقوق زنان بشه

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۴۹

به دوستان باید عرض کرد که این رسم دیپلماسی است که خود را کاندید میکنی و با یک بده و بستون با طرفهای دیگر کنار میکشی. حالا باید دید در قبال این عقب نشینی چی گرفتیم

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۳۸

ما که از سیاست چیزی سر در نمیاریم فقط این را می فهمیم که دیگر هیچ جای دنیا اعتباری نداریم و حتی کشورهایی که تا چند سال پیش از دیدن یک گردشگر ایرانی ذوق زده می شدند و برای جلب نظر او به هر خفتی تن می دادند ، حالا دیگر با آزادی و اعتماد به نفس ، حقوق و احترام ایرانی را پامال می کنند.
در ضمن از رویه تابناک هم که هیچ کدام از نظرات من را نشان نمیدهد به شدت ابراز انزجار می کنم . باید بدانید که من نامید نمی شوم!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۳۰

بفرمائيد چرا اين 30 سال اين سولات از دولتهاي قبلي نشده است ؟
حتي در زمان دولتهاي پيشين ايران امتيازات ( پلمپ سايتهاي هسته اي و ... ) بسيار زيادي به آنها داده بود ، كه قدرت چانه زني را بالا مي برد اما چنين كاري صورت نگرفت .
لطفا همه چي رو وارونه به مردم القا نكنيد . بزرگترين رسالت يك خبرپراكني انتشار اخبار صحيح و تحليلهاي بدون قرض است .

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۳۰

در پاسخ به كسي كه راجع به آقازاده ها سوال كرده. اونوقت اين چه ربطي داشت.بعضي ها واقعا توي اين بابشوي سياسي قاطي كردند

سالم۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۱۸

شما خیلی نگران توضیح دیپلماسی خارجی نباشید . بالاخره مردم با پخش دفاعیات مدیر مسئول کیهان در مقابل خانم شیرین عبادی از صدا و سیمای ملی قانع شدند !!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۱۷

گریه بر مزاری که مرده داخل آن نیست
اول بفرمایید شوراي جهاني حقوق زنان آصلاً وجود خارجی داره یا نه بعد تصمیم بگیرید که عضو بشین

امیر۱۳۸۹/۰۲/۰۵ ۰۸:۱۰

خیلی کوچک شدیم .

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.