درخواست چندباره ترکیه از آمریکا

ترکیه پس از متهم کردن گولن به دست داشتن در کودتای ۲۰۱۶ به شدت برای استرداد او از آمریکا و حامیانش که قبل یا بعد کودتا از ترکیه گریخته‌اند، تلاش کرده است. آنکارا به دنبال استرداد ۸۰۷ عضو این گروه از ۱۰۵ کشور است.
کد خبر: ۹۹۰۴۷۲
|
۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۷ 14 July 2020
|
10478 بازدید


به گزارش تابناک "دیلی صباح"، کمیته امور ترکیه‌های مستقر در آمریکا در نامه‌ای به کنگره استرداد فتح الله گولن،‌روحانی در تبعید به آنکارا را خواستار شده است.

این در خواست همزمان با چهارمین سالگرد کودتای ۱۵ ژوییه ۲۰۱۶ که ۲۵۱ کشته و ۲۲۰۰ زخمی برجای گذاشت مطرح شده است. آنکارا گولن و حامیانش را به عنوان عاملان کودتا متهم کرده است.

وزارت دادگستری ترکیه نیز تاکنون درخواست استرداد ۸۰۷ عضو این گروه را از ۱۰۵ کشور، از جمله آمریکا، آلمان، رومانی و بلژیک صادر کرده است. تاکنون تنها ۱۱۶ عضو گروه از ۲۷ کشور مسترد شده‌اند. آلمان با حضور ۷۷ نفر از اعضای گولن در کشورش، در صدر لیست درخواست استرداد قرار دارد. این در حالی است که ترکیه همچنین به دنبال استرداد ۶۴ مضنون از یونان و ۳۶ تن دیگر از بلژیک نیز هست.

ترکیه چندین بار درخواست استرداد "فتح‌الله گولن" از آمریکا را داده، اما با وجود روابط نزدیک بین دو کشور، پاسخی نشنیده است. ترکیه چندین پوشه حاوی مدارکی دال بر درگیری گولن در چند پرونده مجرمانه در ترکیه به واشنگتن ارسال کرده، اما آن‌ها قدمی برای استرداد اعضای گروه برنداشته‌اند.

آنکارا مدعی است گروه گولن در دولت ترکیه، یک شبه‌دولت به وجود آورده بوده و سعی داشتند آن را از طریق یک کودتا و با هدف نهایی غلبه بر دولت، سرنگون کند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟