آخرین خبرچین میانجی مذاکرات ایران و آمریکا می شود؟/ از مذاکرات قطر تا ابتکار تازه پکن
14بازدید

تنش میان مسکو و واشنگتن بالا گرفت

یکی از مقام‌های آمریکایی گفت، واشنگتن به طرف روسی اعلام کرده که به پیمان کنترل تسلیحاتی "آسمان‌های باز" دیگر ملحق نمی‌شود که به هواپیماهای نظارتی و شناسایی اجازه می‌دهد تا پروازهایی را بر فراز یکسری از کشورها انجام دهند.

تنش میان مسکو و واشنگتن بالا گرفت

به گزارش تابناک، به نقل از خبرگزاری رویترز، وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا این تصمیم را به همتای روسی خود اعلام کرد و گفت: متحدان آمریکا در ائتلاف امنیت غربی ناتو و سایر شرکا از این مساله مطلع شده‌اند.

آمریکا در نوامبر سال گذشته میلادی با متهم کردن روسیه در نقض این پیمان از آن خارج شد؛ اتهامی که مسکو آن را رد کرده است.

دولت روسیه در ژانویه ۲۰۲۱ اعلام کرد که قصد دارد تا از این پیمان خارج شود و در ۱۱ مه قانونی را در این باره به پارلمان برای رسمی کردن این خروج ارائه داد. در آن زمان، یکی از سخنگوهای کرملین گفت که یک دلیل برای این کار این است که آمریکا هنوز می‌تواند اطلاعات مورد نیازش را از طریق متحدانش در ناتو به دست بیاورد.

در همین حال، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه امروز (جمعه) با اشاره به اینکه واشنگتن فرصتش را در شرکت برای تقویت امنیت در اروپا از دست داده، به اسپوتنیک گفت: روسیه بابت تصمیم آمریکا در عدم پیوستن مجدد به معاهده آسمان‌های باز ناامید است اگرچه این اقدامی قابل پیش بینی بود.

وی ادامه داد: تصمیم آمریکا برای عدم بازگشت مجدد به این پیمان درست پیش از یک نشست در سطح عالی ناامید کننده است. این تصمیم قابل پیش بینی بود. مطمئنا ما را خوشحال نکرد چون آمریکا فرصتش را برای یک شراکت مثبت در تقویت امنیت اروپا از دست داد. آنها همچنان اتهامات بی پایه و اساسی را علیه ما مطرح می‌کنند که بارها به آن واکنش نشان داده‌ایم.

وی ادامه داد: البته که این مرحله به ایجاد شرایط مناسب برای بحث در مورد مسائل کنترل تسلیحات در نشست رهبران کمک نمی‌کند. با این حال، من می‌خواهم تأکید کنم که با وجود اهمیت زیادی که برای کنترل تسلیحات وجود دارد، جلسه رهبران تا آنجا که من می‌دانم بر روی یک برنامه بسیار گسترده‌تر تمرکز دارد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.