به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا اکبرشاهی افزود: بنابر آخرین آمار تاکنون ۶ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدند که یک نفر جان خود را از دست داده است.
وی اضافه کرد: آمارها نشان میدهد که تب کریمه کنگو در استانهای اردبیل، مازندران، کرمانشاه، فارس و گیلان شیوع داشته و مورد فوتی مربوط به استان کرمانشاه بوده است.
اکبرشاهی ادامه داد: امسال وضعیت تب کریمه کنگو نسبت به سال قبل بهتر است که امیدواریم این روند استمرار یابد، اما به هر حال به واسطه گزارشهای اعلامی از استانها احتمال شیوع ویروس و سرایت وجود دارد.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی در توصیهای به دامداران بیان کرد: با توجه به فعالیت کنه در فصل گرما، دامداران نسبت به سمپاشی اصطبلها برای مبارزه با کنه اقدام کنند، همچنین مردم از کشتار غیر مجاز اجتناب کنند تا با گذراندن فصل گرما، خطر شیوع ویروس کاهش یابد.
وی با بیان اینکه با خرید گوشت از مراکز مجاز جای هیچ گونه نگرانی نیست، گفت: به عموم مردم این اطمینان خاطر را میدهیم که با خرید گوشت از قصابیهای مجاز و دقت به مهر دامپزشکی روی گوشت در زمان خرید جای هیچ گونه نگرانی در مصرف وجود ندارد. همچنین به افراد توصیه میشود که در صورت خرد کردن و بسته بندی گوشت و فرآوردههای خام دامی به واسطه انتقال بیماری از دستکش استفاده کنند و بلافاصله وسایل مورد استفاده و دستهای خود را شست و شو دهند.
اکبرشاهی با تاکید بر اجتناب از مصرف خام جگر بیان کرد: با توجه به تعدد بیماریهای مختلف انگلی به افراد توصیه میشود که پس از نگه داری ۲۴ ساعته جگر، دل و قلوه در یخچال نسبت به مصرف اقدام کنند.
وی با بیان اینکه خطر شیوع تب کریمه کنگو در تمامی استانها وجود دارد، گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و کم بارشی در تمامی استانها احتمال خطر وجود دارد و همواره به سبب گستردگی جا به جایی دام در کشور، توصیهها باید جدی گرفته شود.
به گفته اکبرشاهی، با توجه به نزدیک شدن به عید قربان به حجاجی که تصمیم دارند امسال قربانی کنند، توصیه اکید میشود که دام را از محل مورد تایید دامپزشکی خریداری کنند که سم پاشی و مبارزه با کنه انجام شده است.
وی ادامه داد: در کشتارگاهها، دامپزشکان حضور دارند و ضمن معاینه دام با تجهیزات و امکانات، لاشه دام ۲۴ ساعت به طور کامل در دمای سردخانه و یخچال نگهداری میشود و ویروس در این فرآیند به راحتی از بین میرود.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی در توصیهای به مردم برای ذبح دام در روز عید قربان بیان کرد: اگر افراد اصرار دارند که در خانه کشتار را انجام دهند، با همکاران دامپزشکی که به صورت اکیپهای ثابت و سیار حضور دارند، تماس بگیرند تا قبل و بعد از کشتار، دام را به لحاظ بیماریهای انگلی و سایر بیماریها بررسی کنند و سپس اقدام به ضد عفونی محل کشتار کنند.
اکبرشاهی تصریح کرد: افراد پس از ذبح لاشه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری و سپس اقدام به خرد کردن و استفاده از گوشت کنند، همچنین توصیه میشود که با توجه به فصل گرما، لاشه را به کشتارگاه منتقل کنند.