به گزارش تابناک، روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: با توجه به اهمیت پیشگیری و کاهش موارد ابتلا به تب کریمه کنگو ستاد ملی پیشگیری از این بیماری در سازمان دامپزشکی کشور تشکیل شد.
اولویت اصلی در این ستاد، اطلاعرسانی و فرهنگسازی عموم جامعه در جهت استفاده از گوشت سالم و نکات پیشگیری کننده از تب کریمه کنگو است.
چنانچه مردم توصیههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور را رعایت کنند این بیماری هیچگونه خطری به همراه نخواهد داشت، لذا از مردم محترم خواستاریم به این نکات توجه ویژه ای داشته باشند.
روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور نکات مربوط به جهت پیشگیری از این بیماری را به شرح ذیل اعلام کرد:
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی.
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام.
۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز.
۵- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.(مطلقاً از کنار جادهها گوشت تهیه نشود).
۶- نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال.
۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک).
۸- اجتناب از خوردن جگر خام و نیمپخته.
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن کامل گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود.
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
طبق اعلام وزارت بهداشت و درمان میزان ابتلا ۳۰ نفر و تعداد فوتیها متاسفانه ۲ نفر گزارش شده است.