آخرین خبرتریتا پارسی: ایران در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا پیروز شد
9بازدید

قیمت مرغ از ۱۱۰ هزار تومان عبور کرد

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد قیمت مرغ در سطح خرده‌فروشی‌های استان تهران به ۱۱۰ هزار تا ۱۱۲ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی با تشکیل قرارگاه تخصصی مرغ قرار بود این بازار را تحت کنترل درآورد.

قیمت مرغ از ۱۱۰ هزار تومان عبور کرد

به گزارش «تابناک» به نقل از تجارت نیوز، در حال حاضر نرخ مصوب مرغ برای مصرف‌کننده ۷۳ هرار تومان است که در میادین میوه و تره‌بار نیز با همین قیمت عرضه می‌شود، اما قیمت مرغ امروز، 25 تیر 1402، در برخی خرده‌فروشی‌های سطح بازار به ۱۱۲ هزار تومان هم رسیده است.

اکنون در حالی قیمت مرغ به نمودی از تورم اقتصاد ایران تبدیل شده که ابراهیم رئیسی در همان ابتدای روی کار آمدن خود در سال ۱۴۰۰ قصد داشت با تشکیل قرارگاه مرغ که احتمالاً بودجه میلیاردی صرف آن شده این بازار را تحت کنترل درآورد؛ اما از همان ابتدا مشخص شد که این بازار هم اعتنایی به زور و دستور ندارد و این عرضه و تقاضاست و البته سیاست‌گذاری‌های تنظیم‌گری است که راه بازار را مشخص می‌کند. اکنون نیز خبری از این قرارگاه نیست.

طی چند وقت اخیر نیز با افزایش تقاضا برای خرید مرغ به دلیل ایام عید قربان و غدیر و نزدیک‌شدن به ماه محرم، قیمت مرغ در بازار رکوردهای جدیدی را بر جای گذاشت.

گذشته از افزایش تقاضا، از مهم‌ترین دیگر دلایل افزایش قیمت مرغ می‌توان به کاهش جوجه‌ریزی‌، گرانی نهاده‌ها، زودتر راهی کردن مرغ‌های تولیدی با وزن کمتر به کشتارگاه توسط مرغداران و به‌طور کلی کاهش عرضه و سیاست‌گذاری‌هاای نادرست می‌توان اشاره کرد.

اما همین روز گذشته اتحادیه‌ها‌ پیش‌بینی کردند که تا یک ماه آینده قیمت مرغ کاهش یابد. چراکه به اعتقاد آن‌ها کاهش جوجه‌ریزی و گرانی جوجه یک‌روزه با رشد جوجه‌ریزی که در بهار امسال اتفاق افتاد، قابل جبران است.

طبق اعلام اتحادیه تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه، جوجه‌ریزی در خرداد و تیر امسال بیش از نیاز کشور انجام شده است، بنابراین احتمالاٌ در مرداد ماه و پس از پایان دهه اول محرم حتی مازاد عرضه مرغ در بازار رخ دهد و قیمت‌ها تا حدودی کاهش یابد. پیش‌بینی که مشخص نیست با این روند رو به رشد قیمت مرغ، تا چه حد محقق شود.
 
قیمت گذاری دستوری؛ بلای جان تولید

یک ماه پیش مهدی یوسف‌خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران، گفته بود که مرغ با قیمت مصوب به اندازه کافی و برای همه واحدهای صنفی تامین نمی‌شود. طوری که مرغ گرم با نرخ مصوب فقط برای یک‌پنجم صنوف تامین می‌شود و ۸۰ درصد مابقی باید از کشتارگاه‌ها با نرخ‌ حدود ۱۰ هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب بخرند. این وضعیت باعث شده اعضای این صنف به ناحق مشمول جریمه تعزیراتی شوند.

به طور کلی برخی کارشناسان معتقدند قیمت‌گذاری دستوری گوشت مرغ باعث شده تا تولید این محصول برای مرغ‌داران همراه با زیان باشد.

مرغ‌داران در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای ازجمله در تامین نهاده‌های تولید و دخالت‌های دولت در بازار مواجه بودند. هر چند پیش‌بینی می‌شد بخشی از مشکلات با حذف ارز دولتی که برای عده‌ای رانت ایجاد کرده بود برطرف شود، اما همچنان اوضاع نابسمانی در بخش تولید و بازار مرغ حاکم اس. و حذف ارز دولتی هم نه تنها بازار این محصول پروتئینی را آرام نکرد، بلکه بازار آن را کوچک‌تر کرد.

کاهش مصرف مرغ

طبق اظهارات اخیر مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی، سرانه مصرف مرغ تا پیش از حذف ارز دولتی کالاهای اساسی، حدود ۳۲ کیلوگرم به ازای هر نفر بود که پس از گذشت یک سال از اجرای این طرح، مقدار مذکور حدودا ۲۶ کیلوگرم شده است.

قیمت مرغ بعد از حذف ارز دولتی کالاهای اساسی در طرح موسوم به جراحی اقتصادی روند صعودی داشته است؛ طوری‌که قیمت مصوب این محصول از ۳۱ هزار تومان در فروردین سال قبل به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان در اردیبهشت، یعنی بعد از اجرای طرح رسید. البته افزایش قیمت مرغ در سال جاری هم ادامه داشت و در جدیدترین تصمیم قیمت هر کیلو از این محصول برای مصرف‌کننده ۷۳ هزار تومان تعیین شد. بنابراین افزایش بیشتر قیمت ممکن است باز هم کاهش مصرف به دنبال داشته باشد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

آریا۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۵:۲۱

عضویت در شانگهای یعنی برقراری تعرفه‌ صفر در مراودات اقتصادی بين اعضا،از آن جایی هیچ تولید صنعتی خاصی نداریم و خودروهای داخلی حتی به قیمت کیلویی هم در هیچ کشوری خریدار ندارد،فقط مواد غذايي ملت به دلیل بی ارزش بودن پول کشور و تعرفه صفر اعمال‌ شده‌، با شدت هر چه تمام تر از کشور خارج شده و به تاراج میرود و این کمبود ایجاد شده در مواد غذایی در کشور ،باعث میشود قیمت مواد غذایی سر به فلک بکشد و فهمیدن این فرآیند و تبعات مهلک پیوستن به شانگهای برای مسئولان فعلی به دلیل نداشتن تخصص و تحصیلات کافی و مربوطه، قابل درک نیست.

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۲:۲۳

قیمت مرغ از ۱۱۰ هزار تومان عبور کرد
اشکال نداره حجاب مهمه

رضا۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۰:۵۱

چرا مثل زمان روحانی در مجلس همین نمایندگان فریاد وا مصیبتا برای مردم سر نمی دهند...
البته من طرفدار روحانی و اصلاحطلب و اصولگرا نیستم ولی از درویی و نفاق خیل بدم می آید....

سالار۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۰:۰۷

آره درسته قرارگاه تخصصی !!!

ببینم کدومشون تخصص دارند و در چه رشته ای؟

مجتبی۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۹:۳۸

دوستان می دونستید اگه رییسی و تیمش نبود الان مرغ 300000 تومان بود و یا حتی بیشتر پس خدار اش کر کنید و فقط در گیر حجاب باشید

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۹:۰۳

قطار پیشرفت

اسکندر۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۸:۴۵

خسته نباشید لطفا به سید محرومان بفرمایبد ۵۰۰ دستگاه کویک هم در مقابل مرغ به ترکیه بفروشد .فعلا ایشان مسول دادوستد هستند

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۸:۳۴

مرغ خوب نیست مردم باید بروند به سمت مصرف مرغ بی جان یعنی بادمجان البته سرخ کرده نباید باشه چون هم برای سلامتی بده و هم روغن گرونه.

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۸:۲۳

از مدیریت جهانی بیخیال شدیم، لطفا همین یه قلم مرغ رو اگه بتونید قیمتش رو ثابت نگه دارید، خیلی مردید

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۸:۰۶

چشم مسئولان روشن!!!!!!!!!!!!!!!!!!مبارکه (((((# نگاه به شرق))))))))))

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۸:۰۶

وزیر جهاد رو باید حلوا حلواش کرد

مجید۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۷:۳۷

یه دسنور بده ارزان میشه

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۷:۱۷

هورا!!!!

محمد۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۶:۳۹

سلام ووقت بخیر، ظاهرا" شما بدتان نمی آآید گران شود چون تومحله ما 75000 تومان عرضه می شود بدون صف ومشگل .لطفا" در ارسال اطلعات دقت کنید منطقه ما نیروهوائی است

سید مهدی۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۴:۴۳

قطار نه ها قطاررررررررر

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۶:۰۰

قیمت مرغ سوار قطار پیشرفت رئیسی شده و میتازه . خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۵:۰۴

اینهم مدرک محکم دیگری بر ادعای کاهش تورم !!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۴:۵۰

این نشان از اهمیت دادن به تولید و بالارفتن قیمت یعنی اقتصاد رشد کرده ویک شکوفایی است

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۰:۴۳

واویلاااااااااااچه خبره ؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۲:۲۲

جنگل شده

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۰:۲۴

قیمت مهم نیست.....مهم قدذت خرید مردم است که روز به روز دارد تقویت می شود....

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۰:۲۳

سید محرومان

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۲:۰۶

سيد محروم ساز

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۳:۵۸

دست آقایون درد نکنه انشا... بعد مرغ نوبت ماکارونی و سویا و.... میرسه

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۳:۳۸

کل نظام فعلا در فکر حجاب هستن و رفاه و اقتصاد کلا تعطیله

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۲۰:۱۹

به خدا که اتفاقا در فکر حجاب هم نیستند. مگه اخیرا تو خیابون نرفتی؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۳:۲۵

روزی که به مردم می گفتید بیایید بخرید قیمت داشت به زیر 40 هزار تومن می امد برای حمایت از همین مرغداران مردم امدند خرید کردن که قیمت ها پایین نیاد حالا بگیرین بذارین توی جیبتون !!!!
حالا بیا درستش کن دولت عزیز !!!
حالا از این افراد حمایت کن !!!!!!!!!!!!!

کاربر۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۳:۲۰

با هر سخنرانی رئیس جمهور یه جنس قیمتش به آسمان میرود!!!

مهدی۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۳:۰۴

فعلاگشت ارشادازهمه چیز مهمتره

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۲:۱۸

مرگ بر مرغ

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۲:۱۶

زرشک

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۲:۱۰

قالیباف اگر چیدن سیسمونی را تمام کردی، یک نگاه هم به قیمت مرغ کیلویی ۱۰۰ هزار تومان بنداز. خلبان یادت میاد در سخنرانیهای انتخاباتی مرغ کیلویی ۲۰ هزار تومان را ناشی از بی عرضه بودن دولت روحانی می‌دونستی.

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۲:۰۴

مهم نیست مرغ بشه کیلویی یک میلیون مردم از گرسنگی بمیرند مهم حجاب است و گشت ارشاد

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۹:۳۶

چه ربطی داره؟
الان یعنی مرغدارها رو فرستادن گشت ارشاد که مرغ گرون شده؟؟؟
قیمت مرغ و بی‌حجابی هردوشون بد هستن، باید هردو رو درست کرد.
با منطق شما میشه گفت دزدها رو هم رها کنیم چون مرغ گرونه!!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۱:۵۷

دولت مثل بورس در مورد مرغ نیز علنا در دشمنی علیه مردم شمشیر را از رو بسته

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۱:۴۱

چ وضعشه آخه ،فقط یه مرغ نیست که

عشق منی رئیسی۱۴۰۲/۰۴/۲۵ ۲۱:۳۰

لطفا خبر را در جهان منتشر نکنید که باعث خنده جهانیان است مرغ کیلو دو دلار در هیچ جای دنیا وجود ندارد در عراق همسایه جنگ زده هر کیلو مرغ ۱۵ هزار دینار معادل ۶۰۰ هزار تومان رر امریکا بیست دلار در آلمان بیست یورو ، متاسفانه مردم قدر و منزلت دولت سید مرحومین نمیدانند

سید مهدی۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۴:۴۲

خودتو به روانپزشک نشون بده

ناشناس۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۱۲:۲۰

خالی نبند مرغ المان ضبح اسلامی 4 یورو هستش

مهدی۱۴۰۲/۰۴/۲۶ ۰۹:۳۲

سواره کی خبر دارد از پیاده، بیدار شو حقوق روزانه یک کارمند و کارگر ۵۰۰ هزار تومان هست باهاش می تونی توضیح بدی چی می تواند بخرد

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.