رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
1بازدید
۲۴

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید در گفتگو با تابناک؛

FATF تنها راه حل بحران اقتصادی ایران نیست/ اصلاحات مدیریتی داخلی، راه‌حل واقعی است

رهبر انقلاب با بررسی مجدد لوایح «پالرمو» و «CFT» در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کرد. وزیر اقتصاد این خبر را اعلام کرده و گفت امیدوار است تصویب این لوایح به رفع محدودیت‌های مالی و اقتصادی ایران کمک کند. با این حال، رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس، تأکید کرد که حل مشکلات اقتصادی کشور تنها به تصویب FATF بستگی ندارد و اصلاحات داخلی نیز باید در اولویت قرار گیرد.

FATF تنها راه حل بحران اقتصادی ایران نیست/ اصلاحات مدیریتی داخلی، راه‌حل واقعی است

FATF نمی‌تواند بحران اقتصادی ایران را حل کند/ اصلاحات مدیریتی داخلی، راه‌حل واقعی است

وزیر اقتصاد در خبری اعلام کرد: «از رئیس‌جمهور محترم شنیدم که مقام معظم رهبری با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کرده‌اند.»

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، لوایح پالرمو و CFT که در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بودند، پس از مواجهه با ایرادات شورای نگهبان در سال ۱۳۹۹ برای بررسی بیشتر و برطرف کردن ایرادها به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شدند. باوجود برگزاری جلسات متعدد با حضور مقامات دولتی از جمله وزیر اقتصاد و رئیس‌کل بانک مرکزی، هنوز تصمیم نهایی در خصوص این لوایح در مجمع گرفته نشده است و این لوایح همچنان در مجمع رسوب کرده‌اند.

با این حال، با موافقت رهبری انقلاب برای بررسی مجدد این لوایح در مجمع، تیم اقتصادی دولت ابراز امیدواری کرده است که در صورت تصویب و تأیید نهایی این لوایح، گشایشی در مسیر خروج از لیست سیاه FATF و کاهش محدودیت‌های مالی و اقتصادی کشور فراهم شود. به گفته وزیر اقتصاد، تصویب نهایی این لوایح می‌تواند محدودیت‌های مالی و پولی اعمال‌شده از سوی ۲۰۰ کشور و نهاد بین‌المللی علیه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی را کاهش دهد و زمینه را برای تعاملات اقتصادی و مالی کشور با سایر کشورهای جهان فراهم سازد.

جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک ضمن تأیید خبر موافقت رهبر انقلاب با بررسی مجدد FATF در مجمع اظهار داشت: رهبری اجازه داده‌اند تا این لوایح دوباره در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گیرند. اما این که در نهایت چه تصمیمی در این خصوص گرفته می شود، هنوز مشخص نیست و ما از جزئیات تصمیم‌گیری در مجمع اطلاعی نداریم.

مراقب گراهای داخلی باشید!

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس افزود: دولت امیدوار است که موضوع FATF حل و فصل شود و آثار مثبت آن برای کشور مشخص شود، اما باید به این نکته توجه داشت که حتی اگر لوایح FATF به تصویب برسد، در صورت عدم اصلاحات و برنامه‌ریزی‌های داخلی بنیادین، تأثیرات مثبتی ندارد. به‌عنوان مثال، بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام دولتی، هیچ ارتباط مستقیمی با تحریم‌ها و FATF ندارند و در صورتی که از ظرفیت‌های داخلی برای راه‌اندازی و تکمیل این پروژه‌ها استفاده نشود، گره‌های اقتصادی همچنان باقی می ماند.

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس با اشاره به آثار منفی نوسانات ارزی و بی‌ثباتی‌های اقتصادی داخلی، ادامه داد: در واقع، اگر همه مسائل اقتصادی کشور را به FATF و برطرف شدن تحریم‌ها گره بزنیم، ممکن است موجب تحریک طرف‌های خارجی برای اعمال فشار بیشتر بر ایران شویم. این در حالی است که بسیاری از مشکلات داخلی کشور به مسائل اقتصادی و مدیریتی در داخل ارتباط دارد و در صورت حل این مسائل، تأثیرات تحریم‌ها و موضوعاتی مانند FATF به تدریج کاهش خواهد یافت.

قادری همچنین به اهمیت اصلاح سیاست‌های سرمایه‌گذاری و شرایط اقتصادی داخلی اشاره کرد و تأکید کرد: اگر ما ضمانت‌های لازم برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ایجاد کنیم و آنها را مطمئن کنیم که سرمایه‌گذاری‌هایشان در ایران در برابر نوسانات ارزی و تحریم‌ها محفوظ می ماند، آن زمان مسائل مربوط به FATF کمتر اهمیت دارد. مشکلات اقتصادی کشور به‌ویژه در حوزه ارز و سرمایه‌گذاری داخلی، نیاز به اصلاحات عمیق و اساسی در سیاست های داخلی دارند و نباید تمام توجه کشور به حل یک مسأله خاص، مثل FATF، محدود شود.

وی در پایان افزود: حل و فصل مسئله FATF می‌تواند یکی از بهانه‌ها و موانع خارجی را از پیش پای ایران بردارد، اما این بهانه جای خود را به موانع و چالش‌های دیگری می دهد. 

به گزارش تابناک، بنابراین، لازم است به جای تمرکز بر یک مسأله خارجی، تلاش‌ها معطوف به اصلاحات داخلی و بهبود شرایط اقتصادی و تجاری کشور با استفاده از ظرفیت های داخلی شود. زمانی که اصلاحات اساسی در سیاست‌های داخلی انجام شود، مسائل نظیر FATF به تدریج فرعی می شوند و نقش و تأثیر آنها در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کاهش می یابد.

 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۶:۴۰

مساله FATF حل بشه حداقل بابانکهای چینی و روسی میشه کار کردو بعد ۲-۳ سال شاید بشه از بانکهای چینی خطوط فاینانس هم گرفت… کاری هست که باید سال ۹۶ انجام میشد و این همه سال هزینه های هنگفت به اقتصاد تحمیل نمیشد… متاسفانه

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۵:۲۳

شما اصلاحات واقعی ا در داخل انجام دهید fatf خود بخود حل میشه

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۴:۴۱

فعلا کی پاسخگوی اتفاقات ارزی است که این‌موک گرانی را به نردم تحمیل کرد پول مردم را در بانکها به یغما برد و فقط رانت رانتخواران را اضافه مرد ما جند بار باید از یک سوراخ نبش بخوریم کی تنام میشود

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۴:۲۳

این اصلاح طلب ها کار که بلد نیستند ، همش نگاهشان به خارج از کشور و یکی دیگر است . چند بار کشور را نابود کردید . بابا ول کنید برید به کاسبی شخصی خودتون برسید

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۴:۴۴

والا به قرآن

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۴:۱۱

بله همه مشکلات را که تک تک نگاه کنی تنها راه حل واقعی نیستند. مشکل FATF را باید در کلیت مشکلات کشور دید. fatf یکی از هزاران مشکلی است که باید حل شود.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۳:۳۳

چاره کار شفافیته اینکه هرکسی چقدر حقوق میگیره ویا چقدر درآمد داره وبراساس اون اولا جلوی خیلی از تخلفات گرفته میشه دوما هرکسی به اندازه درآمدش باید مالیات بده .

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۲:۴۰

مهم این جلیلی نشد جلیلی میشد نابود میشدیم نه یومد دلار بییست هزار تومان گران کردن

بنده خدا۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۱:۵۶

میدونید وضعیت مملکت مثل چیه؟ میگن مریض به خون و اکسیژن نیاز داره یاو میکه ناخنش و موی سرش رو اصلاح کنید یا دستش شکسته و یگجای بدنش پارگی داره ، بابا مریض داره میمیره میفهمید

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۱:۴۲

حالا فعلا اینو تصویب کنین برای بعدشم فکری می کنیم!

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۱:۱۲

وقایع یکسال اخیر نشون میده تحولاتی در کشور در حال رخ دادن است. انشالله گشایش مشکلات اقتصادی مردم

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۱:۰۹

ترامپ تاثیر داره

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۰:۴۳

بدون FATFهیچ سرمایه گذار خارجی تمایل یا قادر به سرمایه گذاری در ایران نمی باشد

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۰:۴۱

همش فیلم و شعار .خوب اصلاح کنید کی جلوتون رو گرفته هر کاری می کنید بکنید این همه مدت چرا اصلاح نکردید

محمد۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۰:۳۹

وقتی مسئولیت توزیع می شود ، هیچ کس مورد بازخواست قرار نمی گیرد. به نظر می رسد از ریاست جمهوری بسیار از مسئولیت های سلب شده است ؟!

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۰:۳۵

خوب این مدیریت داخلی چرااین همه مدت جواب نداده ؟همش شعار

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۰:۱۳

بعد از این همه کش و قوس از دولت اول روحانی تا همین امروز بر سر FATF، الحاق ما به پیمان دیگر خاصیت خودش را از دست داده، باید آن زمان که بخشی از تحریم ها رفع شده بود از مزایای اف ای تی اف استفاده می شد نه الان با این وضعیت. من فکر می کنم امروز با همین دست فرمان و با حداکثر سرعت ممکن باید به سمت افزایش تنش با آمریکا، اروپا، اسراییل، سوریه و اعراب برویم تا زودتر تعیین تکلیف بشویم

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۰:۱۰

مدیریت اگر اصلاح شدنی است بفرمایند چند سال یا قرن طول می کشد حدود نیم قرن تجربه مدیریتی حی و حاضر هست اگر راضی هستید پس اصلاح مدیریت هم لازم نیست

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۰۹:۴۶

همتی: خودم اقتصاد بلدم.

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۰۸:۳۶

انشالله تصویب

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۰۸:۱۳

باشه تو خوبی و رسایی و لایحه حجاب و عفاف!؟!؟!؟؟!؟؟!؟!

ناشناس۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۱۱:۰۲

تنها راه حل نیست اما در رفع موانع اقتصادی بسیار کمک کننده است

مهدی۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۰۷:۴۱

در کشور شفافیت وجود ندارد و معلوم نیست درآمدهای هنگفت به جیب چه کسانی سرازیر می شود.تا شفافیت نباشد اختلاس و بور بخور جمع نمی شود.

REZA1۱۴۰۳/۱۰/۱۲ ۰۹:۵۴

آقا یک وزارت صمت برای نابودی ریشه تولید در این کشور کافی میباشد. بلایی سره صنایع پایین دست تولیدی آورده که دیگر نیاز به اف ا تی اف نداریم . میگه من میدونم مصرف مواد اولیه صنایع چقدره و با این کارش عرضه مواد اولیه را کاهش داده و باعث رقابت و در نتیجه گرانی سرسام آور مواد اولیه مانند مس و فولاد و مواد پتروشیمی شده است . خواهشا وزیر صمت بره خودش بورس فلزات را کنترل کند ببینید داره چه بلایی سره تولید می آورد .اونوقت میگیم مشکلات از تحریمه

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.