بهترین مغزهای آجیلی برای افزایش یادگیری در کودکان را از آجیل فروشی رضا آجیل چی و پسران سفارش دهید.
جالب است بدانید که رشد سریع مغز در دو سال اول زندگی کودک اتفاق میافتد. در واقع، مغز کودک تا سن 2 سالی به 80 درصد وزن بزرگسالی میرسد. بنابراین خرید آجیل ویژهی کودکان را باید از نوزادی آغاز کنید.
مغز کودک تا دوران نوجوانی به رشد خود ادامه میدهد، بهویژه قشر جلویی مغز و ناحیهای که بهعنوان "مرکز شخصیت" شناخته میشود. این در واقع همان بخشی است که عملکردهایی اجرایی مثل برنامهریزی، حافظه، تصمیمگیری را برعهده دارد. برای اینکه تمام مواد مغذی را مغز را یکجا و منظم در رژیم غذایی کودکان خود بگنجانید، از مغزهای چرب و آجیلی استفاده کنید. در ادامه با بهترین آجیل مناسب کودکان آشنا میشوید.
در پاسخ سوال "مغزیجات را از چند ماهگی در رژیم غذایی کودکان قرار دهیم" طبق نظر کارشناسان انواع مغز آجیلی را میتوان از 6 ماهگی بهصورت حریره بادام و خمیر شده به کودکان خوراند.
فقط باید مطمئن شوید که کودکان به آجیل آلرژی ندارند.
و اما بادام درختی، این مغز خوشمزه یکی از لطیفترین و مغذیترین مغزها است. بادام درختی با مقادیر قابلتوجهی از ویتامین E، منیزیم، ریبوفلاوین (ویتامین B2) و اسیدهای چرب غیراشباع، نقش مهمی در تقویت یادگیری و عملکرد شناختی کودکان ایفا میکند.
از خواص بادام زمینی در یادگیری کودکان وجود ویتامین E است که بهعنوان یک آنتیاکسیدان قوی از سلولهای مغزی در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت کرده و سلامت نورونها را بهبود میبخشد. منیزیم و ریبوفلاوین نیز در تولید انرژی سلولی و بهبود عملکرد سیستم عصبی نقش دارند.
مصرف منظم بادام میتواند به تقویت حافظه، افزایش تمرکز و بهبود توانایی حل مسائل در کودکان کمک کند، درحالیکه پروتئینهای موجود در بادام نیز برای رشد مغز ضروری هستند.
خاصیت آجیل چهار مغز برای کودکان بدیهی است، اما گردو یک چیز دیگر است! از آنجاییکه تا 5 سالگی از ترس خفگی نمیتوان آجیل را به دست کودکان داد، باید آن را بهصورت خمیر یا پودر شده بر روی دسر و غذا در رژیم غذایی آنها اضافه کرد.
گردو بهعنوان منبع غنی از اسیدهای چرب امگا-3، آنتیاکسیدانهای قوی نظیر ویتامین E و پلیفنولها، و همچنین مواد معدنی مانند منیزیم و فسفر، تاثیرات مثبتی بر یادگیری و عملکرد شناختی کودکان دارد.
اسیدهای چرب امگا-3، بهویژه DHA، برای ساختار و عملکرد صحیح غشای سلولی در مغز ضروری هستند و نقش کلیدی در بهبود حافظه، توجه و مهارتهای حل مسئله ایفا میکنند.
ویتامین E با خواص آنتیاکسیدانی خود از آسیب اکسیداتیو به نورونها جلوگیری کرده و موجب افزایش سلامت مغز میشود. علاوه بر این، منیزیم در تنظیم فعالیتهای عصبی و بهبود تمرکز و توجه کودکان مؤثر است.
از خواص ماکادمیا برای کودکان میتوان به ترکیبات غنی از اسیدهای چرب غیراشباع تکزنجیرهای (مونواشباع)، بهویژه اسید اولئیک، و همچنین مقادیر بالای ویتامین E، منیزیم و مس اشاره کرد که تأثیرات مثبتی بر فرآیندهای شناختی و یادگیری کودکان دارد.
اسیدهای چرب تکزنجیرهای در حفظ سلامت غشاهای سلولی مغز نقش دارند و به بهبود عملکرد نورونها و تقویت اتصالات عصبی کمک میکنند.
همینطور مس، که نقش حیاتی در تولید انرژی سلولی و متابولیسم پروتئینها دارد، به توسعه عملکردهای شناختی و تقویت تمرکز در کودکان کمک میکند. مصرف منظم ماکادمیا میتواند باعث بهبود تواناییهای یادگیری، افزایش تمرکز و تقویت حافظه در کودکان شود.
آجیل برزیلی، که بهویژه بهخاطر محتوای بالای سلنیوم شناخته میشود، نقش مهمی در تقویت یادگیری و عملکرد شناختی کودکان دارد.
سلنیوم بهعنوان یک آنتیاکسیدان قوی، از آسیب اکسیداتیو به سلولهای مغزی جلوگیری کرده و در حفظ سلامت نورونها تأثیر دارد. این ماده معدنی همچنین در فرایندهای تولید انرژی در سلولهای مغزی و تنظیم سیستم ایمنی نقش حیاتی دارد.
علاوه بر سلنیوم، آجیل برزیلی حاوی اسیدهای چرب غیراشباع و ویتامین E است که برای بهبود عملکرد غشای سلولی مغز ضروری هستند.
اما برای بهرهمندی بیشتر از آجیلها چه مغزهای کمتر شناخته شده مثل ماکادمیا و آجیل برزیلی چه آجیل چهار مغز معروف خودمان، برنامهریزی منظم و زمان مصرف است.
بهترین زمان خوردن 4 مغز صبح و در وعدهی صبحانه است. البته در صورت عدم نفخ و حساسیت مصرف انواع مغز در میانوعدهی عصر نیز کاملا مناسب است.