رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
5بازدید
۲۳

تابناک بررسی می‌کند؛

پشت پرده اعلام ناگهانی قیمت خرید تضمینی گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟

برنامه دولت برای قیمت نان در سال ۱۴۰۴ لو رفت

در شرایطی که هرساله شهریورماه برای سال زراعی جدید درخصوص نرخ تضمینی گندم تعیین تکلیف می‌شد، اما امسال دولت و به ویژه وزارت جهاد کشاورزی مسیر متفاوت تری را پیش گرفته است و چند ماه مانده به تصمیم گیری در مورد آن، وزیر جهاد کشاورزی از قیمت نرخ تضمینی گندم پرده برداری می‌کند.

پشت پرده اعلام ناگهانی قیمت خرید تضمینی گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟

قیمت جدید خرید تضمینی گندم که مطابق هر سال شهریورماه امسال برای سال زراعی جدید تعیین می‌شود امسال، اما چندماه جلوتر تعیین تکلیف شد و گویا قرار است که تغییر نرخ نداشته باشد این درحالی است که پیش بینی می‌شد با توجه به افزایش نرخ ارز و هزینه‌های تولید، حداقل قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم حداقل ۳ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش قیمت داشته باشد. 

وعده وزیر کشاورزی درمورد نرخ گندم

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، غلامرضا نوری قزلجه امروز در جمع خبرنگاران درباره احتمال تغییر نرخ گندم اعلام کرد: قیمت خرید تضمینی گندم در ابتدای سال زراعی جاری تعیین شد و اکنون گندم با نرخ تعیین شده از کشاورزان خریداری می‌شود و هیچ تغییر نرخی نخواهیم داشت.

او افزود: بخش کشاورزی یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی کشور است که به رغم سهم قابل توجه در تولید ناخالص داخلی، نرخ تشکیل سرمایه در آن پایین‌تر از حد انتظار است که با توجه به شعار سال امیدواریم سرمایه‌گذاری در این بخش افزایش یابد و سرمایه‌ها به سمت کشاورزی هدایت شوند.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی را برای تسهیل سرمایه گذاری در کشاورزی آغاز کرده است به طوری که از ابتدای سال ظرفیت‌های سرمایه گذاری شناسایی شده و موانع موجود بررسی شده‌اند و در صورت نیاز به اصلاح آیین نامه‌ها و دستورالعمل ها، تغییرات لازم اعمال خواهد شد تا مسیر سرمایه گذاری هموارتر شود.

آفر ویژه برای سرمایه گذاران در بخش کشاورزی

نوری قزلجه به مزایای سرمایه‌گذاری در کشاورزی اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های این بخش معاف از مالیات هستند و نقش تعیین کننده‌ای در امنیت غذایی کشور دارد، زیرا با تثبیت شرایط اقتصادی، کشاورزی می‌تواند یکی از جذاب‌ترین حوزه‌ها برای سرمایه گذاری باشد که اگر به شرایط پایدار اقتصادی برسیم سرمایه گذاری در بخش کشاورزی توسط مردم هم انجام می‌گیرد.

اظهارنظر وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر عدم تغییر نرخ خرید تضمینی گندم تا سال زراعی آینده شاید در کوتاه مدت به ثبات نسبی در بازار گندم و صنایع وابسته مانند تولید آرد و نان کمک کند و تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان با اطمینان بیشتری برای برنامه‌ریزی‌های خود قدم بردارند، اما عدم افزایش نرخ خرید تضمینی به معنای ثابت ماندن درآمد کشاورزان از فروش گندم است و در شرایطی که هزینه‌های تولید مانند نهاده‌های کشاورزی، سوخت، دستمزد و ... افزایش یافته است می‌تواند منجر به کاهش سودآوری و انگیزه تولید در بلندمدت شود. 

دولت می تواند قیمت نان را کنترل کند؟

ازسویی دیگر، درصورت عدم افزایش نرخ تضمینی گندم، کاهش انگیزه تولید و در نتیجه کاهش تولید داخلی صورت می‌گیرد و در چنین شرایطی هدف خودکفایی در تولید گندم با چالش مواجه شده و وابستگی به واردات افزایش می‌یابد؛ این درحالی است که وزارت جهاد کشاورزی بر کنترل قیمت نان به عنوان کالای اساسی تاکید دارد و تلاش دارد تا با ثابت نگه داشتن نرخ خرید تضمینی گندم به دولت در کنترل قیمت نهایی نان کمک کند.

به نظر می‌رسد که یکی از مهم‌ترین اهداف دولت، کنترل نرخ تورم است به طوری که افزایش قیمت خرید تضمینی گندم می‌تواند به افزایش قیمت تمام شده آرد و نان و در نتیجه افزایش تورم منجر شود و احتمالا دولت با در نظر گرفتن این موضوع، تصمیم به ثابت نگه داشتن نرخ گرفته است.

محدودیت های بودجه ای یا کنترل تورم؟

همچنین ممکن است دولت با محدودیت‌های بودجه‌ای برای افزایش قابل توجه نرخ خرید تضمینی مواجه باشد و افزایش نرخ، نیازمند تخصیص بودجه بیشتر برای خرید گندم از کشاورزان است . ازسویی دیگر، گندم به عنوان یک کالای اساسی، تاثیر قابل توجهی بر قیمت سایر مواد غذایی داشته و افزایش قیمت آن می‌تواند منجر به افزایش قیمت سبد غذایی خانوار و نارضایتی عمومی شود.

ذخایر گندم درچه وضعی است؟

این احتمال نیز می‌رود که دولت با ارزیابی وضعیت تولید داخلی و ذخایر گندم به این نتیجه رسیده است که نیازی به افزایش نرخ برای تشویق تولید بیشتر در سال زراعی آینده نیست بنابراین می‌تواند از روش‌های دیگر مانند ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت، کاهش هزینه‌های تولید یا ارائه یارانه مستقیم به کشاورزان از آنها حمایت کند و نیازی به افزایش نرخ خرید تضمینی نباشد.

به گزارش تابناک، به نظر می‌رسد تصمیم به عدم تغییر نرخ خرید تضمینی گندم تا سال زراعی آینده، احتمالاً ناشی از ترکیبی از عوامل اقتصادی مانند کنترل تورم و محدودیت‌های بودجه‌ای و عوامل مربوط به کشاورزی مانند ارزیابی وضعیت تولید است؛ بنابراین این تصمیم می‌تواند در بلندمدت بر انگیزه تولید کشاورزان و خودکفایی در تولید گندم تاثیر منفی بگذارد، به ویژه اگر هزینه‌های تولید همچنان افزایش یابد.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۰۲/۱۴ ۲۲:۰۴

کارخانه‌تراکتورا‌سالی‌دوبار‌افزایش‌میده‌‌۴۰‌درصد‌ولی‌گندم‌سالی‌فقط‌۳۰۰۰ هزار‌‌تومان‌‌واقعان‌همه‌چیز‌لحاظ‌میشه‌

حسین۱۴۰۴/۰۱/۳۱ ۰۳:۲۰

کسی که هیچ آگهی از کشاورزی یعنی کاشت داشت و برداشت نداری و بقول دوستمون املاکی و مغازه دار و اصناف دیگه هستی نظر میدی و میگی کشاورزی آسونه تو از کشاورزی چی سردر میاری فقط این نیست که میگی تراکتور اومد کاشت و کمباین اومد برداشت کرد نه اینجوری نیست داداش من کشاورزی از اول کاشت تا برداشتش مثل یه بچه باید بهش رسیدگی بشه کود سم آفات نگهداری آب و ُبا این هزینه های بالاو سنگین لوازم چیزی نمیدونه نظر مفت نده خواهشا سخت ترین و پر ریسک ترین شغل هست یه آفت میتونه همش رو در یک نابود کنه

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۷ ۱۳:۳۴

کار از این حرفا گذشته دیگه پشت پرده نیست خیلی راحت قیمت رو افزایش میدن آب هم از آب تکون نمیخوره مثلا سیب زمینی وحبوبات و برنج و... قیمتشون پنج شیش برابر شد برای کسی اتفاقی افتاد خوب نه بازهم همینه ادامه بدید ببینیم آخرش چی میشه ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۱۴:۳۹

نظر بدیم که چه بشه.کجاست گوش شنوا.مردم با تجارت ماشین‌میلیاردی وخانه های لوکس میگیرن وقتی به کشاورز که برسه غصه شکم مردمو‌میخورند.این چه سیاستهای .مگه کشاورز محصولشان از سر راه میاره.کود سفید شده 400هزار تومان کود سیاه 850هزاردتومان هر کیلو بذر گندم 25هزاردتومانکرایه.شخم ودیکس وسم وسمپاشی وخریددسم‌وتقویت وقارچکش .کی هست به داد ما کشاورزا برسه.

کامل۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۱۲:۰۹

با سلام : همه چی چند برابر شده کسی حرفی نمی زنه ولی گندم چون مایه حیاته همه نظر میدن و کارشناس شدن ولی نمیدانن کود سم و بذر چقدر گرانه مثلا همین بذر ما خریدیم کیلویی ٢٦٠٠٠ هزار تومان و گندم باید ٢٠٠٠٠ بدیم برا گارگران45 درصد رو حقوق اونا کشیدن ولی وقتی میرسه به کشاورز
17 درصد می زارن روقیمت در صورتیکه قیمت همه چی چند برابر میشه

اسماعیل۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۰۹:۵۶

گندم دیگه سودی نداردبه این قیمت ۲۰هزارتومان هزینه گندم زیادشده درآمدکم شده یونجه بکارید

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۰۸:۳۸

همه چی به ریسک های متطقه ای ربط داره وقتی اوضاع ارام میشه دیگه حمایتی از کشاورز در کار نخواهد بود

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۰۳:۳۶

خوب به جای نون کیک و شیرینی بخورید!

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۲۳:۵۲

آزاد سازی قیمت آرد و نان وحمایت نقدی دولت از مردم راه حل ممکن است

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۰۷:۵۱

یارانه بگیر مرفه!

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۲۳:۳۰

قیمت تضمینی خرید کندم سال گذشته ۱۷۵۰۰ تومان بود و برای امسال هم ۲۰۵۰۰ تومان تعیین شد. منظور وزیر کشاورزی این بوده که قیمت یکبار از ۱۷۵۰۰ به ۲۰۵۰۰ تومان برای امسال افزایش داشته و دوباره افزایش پیدا نمی کنه. تیتر تابناک کاملا اشتباهه

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۱۱:۱۸

17500+3500
میشه 21000 تومان

احمد۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۰۷:۴۵

من خودم یک کشاورز سال ۴۰۳ که خیلی سال پر بارانی بود کشاورزان دیم کار به میزان کاشت و هزینه ای که داشتند یک چهارم سود کردند یعنی کسی که ۱۰۰ میلیون درآمد داشته ۲۵ میلیون سود شده مابقی هزینه بوده بنابراین کشاورزی سود آنچنانی نداره چون جمعیت خانواده ها زیاد شده و زمینی که مثلا ۲۰ هکتار دست پدر بود الان افتاده دست حداقل ۵ نفر و تقسیم شدهدونفری ۴ هکتار می‌کارند
قیمت هزینه ها هم امسال چند برابر شده وبارندگی هم نبودهی واون یک چهارم هم هواستولذا

همایون۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۱۹:۵۵

در حالی که همه چی گرون تر شده کشاورز باید گندمش را با قیمت یک سال قبل بفروشد
کشاورز همیشه متضرر
از خیلی مشاغل سخت تر
درآمد پایین تر

سعید۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۰۸:۳۳

کشاورز داره تولید میکنه اگه بدون آسیب به محیط زیست کشاورزی میکنه نوش جونش
هرچی املاکیو کاسب ماشینه تو این مملکت برای ما شده کارشناس!

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۰۰:۱۷

کشاورزی الان دیگه مثل قدیما سخت نیست، تو روستای ما یه نفر با یه تراکتور و کمباین زمینی رو که سی سال پیش بیست نفر ازش نون میخوردن رو میکاره و دولت گندمشو سر زمین ازش میخره و سالی چند میلیارد درآمد داره، لطفا آدرس غلط نده

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۱۹:۲۲

بهتر که نان گران بشه، همین نان ارزانه که ده میلیون افغانی ریختن تو مملکت و از منابع و یارانه ایرانی ها استفاده میکنند

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۱۸:۴۶

این دولت آب و برق و همه جا را آباد کرده فقط مانده کشاورزی و دامپروری که فاتحه آن را هم بخواند

رضا۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۱۸:۳۸

دولت باید پایش را از قیمت گزاری روی همه کالاها ها و خدمات و ارز بیرون بکشد در طرف مقابل هم دادن هرنوع یارانه قیمتی را از جمله درمورد نرخ نان ممنوع کند

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۱۷:۳۱

حقوق ها افزایش پیدا کرده ، نان هم باید گران شدو ، مگرنانوا ها زن وبچه ندارند ، شما خودت حقوقت چقدر افزایش پیدا کرده ، اگر این طور نبود اولین نفر خود تو معترض بودی ، مگه هر که ضعیف شد باید بزنی تو سرش از خود راضی

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ۰۷:۵۰

نانوای عزیز حقوق ها سالی یکبار اون هم از اول سال افزایش پیدا میکنه ولی قیمتها سالی چند بار

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۱۷:۱۸

نان سنگک الان شده بیست هزار تومان

ناشناس۱۴۰۴/۰۱/۲۵ ۱۷:۱۳

بعضی نانوایی هایک شب ازاد پز شدن

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.