آیا درز اطلاعات مشترکان «همراه اول» صحت دارد!؟

یک گروه سایبری مدعی شده‌ به اطلاعات بیش از ۳۰ میلیون مشترک همراه اول دست یافته‌اند. آنها همچنین تهدید کرده‌اند که در صورت عدم رسیدگی اقدام به انتشار این داده‌ها خواهند کرد.
کد خبر: ۱۳۰۱۲۲۷
|
۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۹ 24 April 2025
|
3256 بازدید
|

آیا درز اطلاعات مشترکان «همراه اول» صحت دارد!؟

به گزارش «تابناک»، در روزهایی که امنیت دیجیتال به یکی از دغدغه‌های اصلی افکار عمومی بدل شده، انتشار اخباری درباره رخنه سایبری به زیرساخت‌های شرکت همراه اول بار دیگر نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است؛ موضوعی که با واکنش گسترده کاربران در فضای مجازی مواجه شده اما در سطح رسمی با سکوت همراه بوده است.

بر اساس گزارش‌هایی که طی روزهای گذشته در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، یک گروه سابری مدعی شده‌ به اطلاعات بیش از ۳۰ میلیون مشترک همراه اول دست یافته‌اند؛ اطلاعاتی حساس که شامل نام، نام پدر، کد ملی، آدرس، شماره تماس، نوع سیم‌کارت و سایر جزئیات هویتی می‌شود. آن‌ها همچنین تهدید کرده‌اند که در صورت عدم رسیدگی، اقدام به انتشار این داده‌ها خواهند کرد.

جالب آن‌که همزمان با انتشار این ادعا برخی رسانه‌های داخلی که نخستین‌بار گزارش را منتشر کرده بودند بدون ارائه توضیح محتوای مربوطه را از وب‌سایت‌های خود حذف کردند.

وزیر ارتباطات نیز در اظهارنظری کوتاه و مبهم از ارائه توضیح شفاف درباره ماجرای درز اطلاعات مشترکان همراه اول خودداری کرد. وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره این مورد، بدون تأیید یا تکذیب صریح صرفاً به این جمله بسنده کرد که پاسخگویی در این زمینه به بخش خصوصی مرتبط است.

واکنش‌ها و تأییدهای غیررسمی

از سوی دیگر برخی کارشناسان حوزه امنیت سایبری با تحلیل نمونه‌هایی از اطلاعات درز کرده در این باره اظهارنظر کرده‌اند. این پژوهشگر در اظهارنظری اعلام کرده «یکی از شماره‌های قدیمی و شخصی خود را در لیست افشا شده بررسی کرده و به تطابق کامل اطلاعات پی برده است.»

همچنین یک تحلیلگر حوزه امنیت دیجیتال با اشاره به زیرساخت‌های فنی اپراتورهای کشور در این زمینه هشدارهایی را مطرح کرد.

همزمانی معنادار با رپورتاژهای تبلیغاتی

نکته قابل‌تأمل آنجاست که برخی رسانه‌ها اقدام به انتشار همزمان و گسترده رپورتاژهای تبلیغاتی برای همراه اول کرده‌اند؛ حرکتی که از سوی کاربران فضای مجازی به‌عنوان تلاش برای منحرف‌کردن توجه افکار عمومی از اصل ماجرا تحلیل شده است.

در همین حال برخی خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای نیز در صفحات شخصی خود از تلاش‌هایی برای حذف اخبار مرتبط با این ماجرا خبر داده‌اند؛ موضوعی که نه‌تنها پاسخ‌گویی را مختل کرده بلکه بر نگرانی‌ها افزوده است.

سابقه‌ای که تکرار می‌شود

این نخستین‌بار نیست که همراه اول در مظان اتهام درز اطلاعات قرار می‌گیرد. پیش‌تر مهرماه ۱۴۰۱ نیز برخی کاربران از اختلالات مشکوک در صورتحساب‌هایشان خبر داده بودند که با گمانه‌زنی‌هایی درباره نفوذ سایبری همراه شد اما در نهایت شرکت بدون ارائه مستندات فنی آن را به تغییر در سیستم صدور قبوض نسبت داد.

با بیش از ۸۶ میلیون مشترک، همراه اول به‌عنوان بزرگ‌ترین اپراتور کشور نقشی حیاتی در زیرساخت‌های ارتباطی ایران دارد. از همین‌رو هرگونه خلل یا نفوذ به سیستم‌های آن نه‌تنها کاربران بلکه امنیت ملی را نیز تحت‌تأثیر قرار خواهد داد.

ضرورت شفاف‌سازی و ورود نهادهای ناظر

در شرایطی که کاربران خواهان روشن‌شدن ابعاد این ماجرا هستند باید با پاسخی رسمی از سوی شرکت همراه اول همراه شوند تا بار دیگر اعتماد خود را به این غول ارتباطی بازگردانند. در غیر این صورت این مساله به بی‌اعتمادی عمومی نسبت به این شرکت دامن می‌زند و این خطر را به‌وجود می‌آورد که ماجرا بدون بررسی‌های شفاف به بایگانی سپرده شود.

آیا نهادهای مسئول از وزارت ارتباطات گرفته تا سازمان تنظیم مقررات حاضر به ورود شفاف، کارشناسانه و بی‌طرفانه و اراپه پاسخگویی به افکار عمومی نسبت به این موضوع خواهند شد؟

تابناک همچون همیشه بر حق دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات صحیح و شفاف تأکید می‌ورزد و انتظار دارد در این مورد مصالح عمومی بر ملاحظات سازمانی و شرکتی ارجح شمرده شود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
بله هک شده ودر روزهای اخیر اتفاق افتاده ??
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
مگه هم اه اول به کسی جواب هم میده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
چرا هیچ وقت اطلاعات مسئولان هک نمیشه؟چرا همش اطلاعات مردم عادی داره هک میشه؟!
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
بانک سپه هم حک شد و توی اون لیست چندتا آدم آشنا بودن ولی ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
با اطلاعات هک شده الکترونیکی ملت چه جعلها و کلاهبرداری ها که نمی کنن
ماکه از همه جا بی خبریم باید راهرو های دادگاه بالا پایین بریم
مجرم خود مخابراته که نگهداری نکرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
آیا بنده به عنوان یک شهروند حق دارم از همراه اول، بانک سپه و ... که اطلاعات من رو به عنوان مشتریشون به سادگی در اختیار هکر ها قرار میدن شکایت کنم و غرامت بگیرم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
نتیحه فراری دادن نخبگان و میدان دادن به انواع فارغ التحصیلان بیسواد و سهمیه ای و باندی ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
ما مردم عادی اصلا برایمان مهم نیستت. مثلا یکی شماره موبایل و ملی مرا داشته باشد می خواد زنگ بزنه مزاحم تلفنی بشه. این مسئولین هستند که مثل هک بانکها معلوم می شود هزاران همت از پول این مردم را مال خود کرده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
با اطلاعات میتونه خیلی کارا انجام بده. مثلا با تلفن و شماره ملی شما، فاکتور صادر کنن و مالیاتش برای شما بیاد
ناشناس
|
Canada
|
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
اینطوری که اطلاعات ما داره هک میشه الان هرکی اراده کنه هرچی از ۸۰ میلیون ایرانی بخواد کف اینترنت پیدا میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
الان خیلی ها که کارمند باشند براحتی اطلاعات خصوصی مردم را دسترسی دارند و هکرها هم کلی اطلاعات پخش کردن. هر جا هم میری علیرغم گفتمان قبلی ازت مدارک هویتی میخان بیمه ها و .....
دوست من همینجوری حسابشو خالی کردن.
یه دوست دیگم کارمنده راحت اطلاعات هر کسی رو داره.
چرا یک کارمند جزیی باید به کل سامانه دسترسی داشته باشه؟
موسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۴
هکر ها اگه میگفتن من خودم اطلاعاتمو بهشون میدادم ??..
به چه دردشون میخوره
مثلا اطلاعات من از قبیل مشخصات فردی ?.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
آیا از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می کنید؟
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت