آخرین خبرسناتور آمریکایی: سرمایه‌مان را به خاورمیانه نفرستید
1634بازدید

طلاي ايران همچنان در چنبره انگليسي‌ها

در ماه جولاي سال 2007، ارزش هر سهم اين کمپاني در بازار بورس لندن، حدود شانزده دلار بود که در ماه سپتامبر همان سال، به 24 دلار در هر سهم افزايش پيدا کرد و اکنون به دو دلار در هر سهم رسيده است. اين کمپاني انگليسي،‌ هم‌اکنون با دريافت امتياز اکتشاف و استخراج طلا و مس از دو معدن ديگر ايران، به روند معاملات بورسي ادامه مي‌‌دهد.

طلاي ايران همچنان در چنبره انگليسي‌ها
افزايش ميزان واگذاري معادن طلاي ايران به يک کمپاني انگليسي و کم‌کاري اين کمپاني در ارايه خدمات فني و انتقال تکنولوژي به ايران، انتقاد کارشناسان کشورمان را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، کمپاني «پرشين گلد پي.ال.سي» شرکت ايرلندي ـ انگليسي که حق کشف و بهره‌برداري و استخراج چهار معدن بزرگ طلاي ايران را در سال 2004 ـ 2005 از آن خود كرده بود، با نام‌نويسي خود در بازار مالي بورس لندن و عرضه سهام خود، با توجه به امتياز يادشده به يکباره ارزش سهامش از چهار دلار به 24 تا 48 دلار در هر سهم افزايش پيدا كرد و از افزايش پنج برابري ارزش سهام خود، به سود چشمگيري دست يافت.

 
 
نقشه معادن واگذارشده به كمپاني انگليسي
 
به رغم ادعاي مسئولان وزارت معادن و فلزات درباره به دست آوردن تکنولوژي استخراج و استحصال و مکان‌يابي معادن طلاي ايران، از اين رهگذر متأسفانه ارزش اسمي اين معادن همچنان در دست انگليسي‌هاست و آنها هستند که با داشتن 70 درصد سهام، خود را مالک بلامنازع اين معادن دانسته و به جاي کار و فعاليت، سرگرم بورس بازي با سهام ايران هستند.

هم‌‌اكنون اين کمپاني تازه راه‌‌اندازي شده با کمترين امکانات، اما احتمالا برخي روابط، امتياز کشف و استخراج و استحصال دو معدن طلاي ديگر ايران را هم از آن خود كرده است تا بدين طريق، با افزايش و کاهش سهام خود و بازي با معادن ايران، ارزش سهام خود در بازار بورس لندن را بالا و پايين كند.

بنا بر اين گزارش، در ماه جولاي سال 2007، ارزش هر سهم اين کمپاني در بازار بورس لندن، حدود شانزده دلار بود که در ماه سپتامبر همان سال، به 24 دلار در هر سهم افزايش پيدا کرد و اکنون به دو دلار در هر سهم رسيده است. اين کمپاني انگليسي،‌ هم‌اکنون با اعلام اين‌که امتياز اکتشاف و استخراج طلا و مس از دو معدن ديگر ايران را به دست آورده، به اين روند معاملات بورسي با هدف کسب سود حداکثري از معادن بکر ايراني بدون انجام کار و فعاليت مورد انتظار ادامه مي‌‌دهد.

نمودار نوسان قيمت سهام پرشين گلد در بورس لندن
 
ايران که داراي امکانات وسيع معادن طلاست، به دليل گذشتن «کمربند تيتان» که از ترکيه شروع شده و از شرق و غرب ايران گذشته و وارد پاکستان مي‌شود، پوشيده از مناطقي است كه داراي سنگ‌هاي آتشفشاني و آذرين است و سنگ‌هاي «سماک» که حاوي مقادير عظيمي طلا و مس هستند نيز در ايران به وفور پيدا مي‌شود.

هم اکنون امتياز معادن چاه زرد با سنگ‌هاي آتشفشاني «ولگانيک»، معدن «دالي» داراي سنگ‌هاي آذرين «سماکي»، معدن طلا و مس «دوست بيگلو»، حاوي سنگ‌هاي آتشفشاني «ولگانيک» و سرانجام معدن «تاکستان» در اختيار اين کمپاني انگليسي قرار گرفته است، اما آنچه هم‌اکنون اين کمپاني با معادن غني ايراني انجام داده، جز چندين فقره حفاري و بازي با سهام در بورس معاملاتي و گرفتن سهم 70 درصدي از وزارت امور اقتصاد و دارايي و وزارت صنايع، بر خلاف قوانين حاکميتي ايران نيست و سودي عايد ايران نشده است.

بنابراين، لازم است کارشناسان وطن‌پرست وزارت صنايع، به اقدامات اين کمپاني توجه نموده و با توجه به توانايي‌هاي بومي و ديگر امکانات کشوري، اقدامات لازم را براي بهينه‌سازي و رونق بخشي به معادن طلاي کشور انجام داده و اين مقوله را از انحصار کمپاني انگليسي بيرون آورند.
گفتني است، اين کمپاني انگليسي براي جلب نظر مسئولان، آرم شرکت خود را با هلال ماه آراسته و با به‌کارگيري اين هلال ماه و همچنين نام تاريخي پرشين، خود را به نوعي به فرهنگ و تمدن ايراني اسلامي پيوند زده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۱۲:۵۸

در داخل کشور از لحاظ دانش فنی برای اکتشاف معادن هیچ کمی و کاستی وجود ندارد. اما نکته قابل اهمییت استفاده صحیح از این پتانسیلهاست. در مورد طلا و انگلیسی ها هم در سال 82 همین کارشناسان و اساتید ایرانی بودند که مشکل گمانه های اکتشافی شرکت ریوتینتو را در معدن طلای داشکسن قروه شناسایی کرده و برای آن راهکار ارائه کردند همچنین در حال حاضر کارشناسان و اساتید اکتشاف کشور در حال انجام اکتشافات ژئوشیمی کل کشور ونزوئلا می باشند که نشان دهنده پتانسیل بالای کشور در اکتشاف می باشد

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۹:۰۹

هر شركتي به دنبال سود بيشتر است اين ماييم كه بايد حساب شده عمل كنيم و منافع ملي را با چيز ديگري عوض نكنيم

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۸:۱۱

بهتره که تاریخچه اکتشاف و بهره برداری مس بدون تعصب به مسئولین دست اندر کار کنونی ارایه شود که مسئو لین ان موقع کشور چگونه امتیازات معادن مس را از انگلیسی های جنایتکار پس و به آیندگانشان هدیه کردند .معادن طلا در کشور البته با مشارکت خارجیان در حال فعالیت هستند که ایرانیان در ان نقش دارند .معادن ما اگه بهره برداری نشوند بهتره تا به اجانب امتیاز 70درصدی بدهیم ما با شعار ما میتوانیم هر کاری میکنیم .به امید خدا

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۸:۰۰

با سلام
بنده يكي از كارشناسان وزارت صنايع ومعادن در امراكتشاف طلاي كشور مي باشم...لازم است به اطلاع هموطنان عزيز برسانم كه معادن ياد شده فوق كمترين ارزش اقتصادي نداشته ويا عمومامعدن طلا نمي باشد.

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۷:۵۶

من نفهميده ام چه استقلالي است كه كشور ما دارد و با ارزش ترين كالاي كشورش در اختيار انگليس است ؟!! آيا با اين همه شعار براي پيشرفت ، استقلال و تكنولوژي ، هنوز در كشور ما نمي توانند معادن طلا را استخراج كنند ؟

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۷:۳۲

کجاست شیرمردی چون ایت الله شیرازی که درمقابل حراج ثروت ایران قد علم کند.

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۷:۲۲

چشم ملت ایران روشن ،باز از دوستی این روباه عبرت نگرفتیم،مگه تو دنیا شرکت نیست که امتیاز رو به این دادن؟

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۷:۱۰

تا زمانی که برخي مديران کاری جز نابود کردن استعداد های ایرانی ندارند، باید شاهد از دست دادن منابع ایران باشیم

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۷:۱۰

طبق چه قانونی چنین کاری شده است؟
آیا اگر یک سرمایه گذار ایرانی چنین کاری را می خواست انجام بدهد امکانش بود؟

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۷:۱۰

سلام سوابق و تاریخچه خیانت های انگلیس و روسیه حداقل در ایران برکسی پوشیده نیست . لذا کارشناسان خدوم ایران باید در عقد چنین قراردادهای دقت لازم را داشته و از امتیاز دهی پرهیز فرمایند . و من ا... توفیق

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۱ ۰۱:۱۴

اروپایی ها کی به تعهدات خود عمل کردند. نمونه آن پزو 405 بود که قرار بود فن آوری ان به ایران انتقال یابد!!

ناشناس۱۳۸۷/۰۴/۱۰ ۱۹:۴۶

سلام منظورتان از انگلیس همین انگلیسیه که علیه ایران قطعنامه صادر میکنه ؟ بعد امتیاز هم میگیره؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.