رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
9بازدید
۵۳

مدیریت شهرت

دان تکواندو برای سحرامامی؛ سمبل قدردانی یا نماد سوءمدیریت؟!

سحر امامی حضورش در قاب‌های رسانه‌ای، بعد از جنگ مکرر و چشمگیر شد. این دیده‌شدن پی‌درپی، شاید از نگاه بسیاری، نشانه‌ای از تحسین به‌حق بود؛ اما در کنار آن، سؤال‌هایی هم مطرح می‌شد که آیا بهتر نیست در کنار این حضور پررنگ، فرصتی برای دیده‌شدن صدا‌ها و چهره‌های دیگر هم فراهم شود؟

دان تکواندو برای سحرامامی؛ سمبل قدردانی یا نماد سوءمدیریت؟!

هنوز صدای شجاعتش در حافظه جمعی ایرانیان وطن‌دوست باقی ا‌ست. بسیاری، او را یادآور ۲۶ خرداد می‌دانند؛ زمانی که در جریان جنگ ۱۲ روزه و حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، لحظه‌ای نمادین از ایستادگی رقم خورد.

به گزارش تابناک به نقل از فرهیختگان؛ از همان دقایق اولیه تیتر بسیاری از رسانه‌های داخلی و حتی برخی رسانه‌های خارجی به سحر امامی و واکنش او اختصاص یافت. موجی از هشتگ‌های هماهنگ، شجاعت او را در فضای رسانه‌ای برجسته کرد و فردای آن روز، تصویر سحر امامی بر بیلبورد بزرگ و تأثیرگذار میدان ولیعصر (عج) نقش بست.

پس از پایان جنگ، طبیعتاً پرداختن به جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی، به‌ویژه حمله مستقیم به ساختمان صداوسیما، موضوعی ضروری و اجتناب‌ناپذیر بود؛ نه فقط به‌عنوان یک رخداد خبری، بلکه به‌عنوان زخمی بر حافظه جمعی ملت و نمادی از هجمه به جریان اطلاع‌رسانی و روایت مستقل. در چنین فضایی، برجسته‌شدن برخی چهره‌ها در رسانه، شاید واکنشی طبیعی به لحظه‌هایی از شجاعت یا حضور مؤثر بود؛ اما باید مراقبت کرد که در روایت ما، حقیقت، قربانی بزرگ‌نمایی یا غفلت نشود. 


سحر امامی حضورش در قاب‌های رسانه‌ای، بعد از جنگ مکرر و چشمگیر شد. این دیده‌شدن پی‌درپی، شاید از نگاه بسیاری، نشانه‌ای از تحسین به‌حق بود؛ اما در کنار آن، سؤال‌هایی هم مطرح می‌شد که آیا بهتر نیست در کنار این حضور پررنگ، فرصتی برای دیده‌شدن صدا‌ها و چهره‌های دیگر هم فراهم شود؟ 

تبدیل‌شدن به نماد در بزنگاه‌های تاریخی، اتفاقی تصادفی نیست. گاه یک واکنش طبیعی یا یک جمله ساده، قلب مخاطب را تسخیر می‌کند. اما پس از آن، این وظیفه رسانه است که میان قدردانی و بازنمایی اغراق‌شده مرزی قائل شود. 
در ادامه موج تقدیر‌ها از سحر امامی، خبر اهدای ‌دان یک تکواندو نیز یکی دیگر از آن اتفاقات سؤال‌برانگیز شد؛ اقدامی که اگرچه شاید با نیت قدردانی انجام شده، اما در نگاه جامعه، بیشتر رنگ «نمایش» به خود گرفت تا تقدیر واقعی. 

دان یک، نماد سال‌ها تمرین، تلاش، شکست و پیروزی در رینگ است؛ اما ناگهان به‌عنوان یک «هدیه نمادین» به فردی اهدا شد که نه سابقه ورزشی دارد و نه ارتباط مستقیمی با این رشته. این اقدام، هرچند احتمالاً با نیتی صادقانه و از سر قدردانی انجام شد، اما ناخواسته این نکته را پررنگ‌تر کرد که برخی نهاد‌ها در مسیر تجلیل دچار شتاب‌زدگی و اغراق شده‌اند. واقعیت این است که چنین تقدیر‌هایی اگر با دقت و تناسب کافی همراه نباشند ممکن است به‌جای پاسداشت مفاهیم اصیل به کم‌رنگ‌شدن ارزش‌های واقعی حرفه‌ای و ورزشی منجر شوند. شاید اگر فدراسیون تکواندو به‌جای این نمادسازی پرسروصدا رویکردی متعادل‌تر، تخصصی‌تر و در شأن فضای ورزشی انتخاب می‌کرد یا حتی از انجام چنین اقدامی صرف‌نظر می‌کرد. پیام قدردانی، نه‌تنها مؤثرتر، بلکه قابل‌پذیرش‌تر برای افکار عمومی بود. 

از آن طرف، ممکن است چنین تقدیر‌هایی برای یک فرد، شیرین و انگیزه‌بخش به نظر برسد. اما حقیقت این است که ادامه این مسیر، نه‌تنها به نفع رسانه نیست، بلکه برای خودِ سحر امامی نیز خطرناک است. چهره‌ای که با شجاعت و تسلط حرفه‌ای در یک لحظه خاص تحسین شد، اگر در دام تکرار و نمایش بی‌مرز گرفتار شود، به سمت ازدست‌دادن سرمایه معنوی خودش می‌رود. صیانت از اعتبار حرفه‌ای یکی از وظایف مهم برای سحر امامی و رسانه ملی است. این صیانت در حال حاضر تنها با عقب‌نشینی آگاهانه ممکن است؛ انتظار از سحر امامی، نه سکوت کامل، بلکه مدیریت مسئولانه جایگاهش است، تا مرز میان «مجری محبوب» و «چهره مصرف‌شده رسانه» شکسته نشود. 

رسانه، فقط نباید در قالب ستایش فروبرود. سحر امامی بی‌تردید در یک لحظه حساس صدایی آرام و اثرگذار بود. اما ماندگارشدن چنین لحظاتی، نیازمند رفتاری هوشمندانه از سوی رسانه است. اگر این چهره بیش از حد و بی‌وقفه در قاب‌ها ظاهر شود خطر آن وجود دارد که ارزش آن لحظه اصیل در تکرار و استفاده بی‌رویه رنگ ببازد. 

حفظ نماد، یعنی حفظ تعادل. یعنی استفاده به‌اندازه، در موقعیت‌هایی که معنا دارد. یعنی احترام به لحظه‌ای که طبیعی بود، نه تبدیل آن به الگویی کلیشه‌ای. رسانه اگر واقعاً قدردان آن لحظه خاص است باید با تدبیر و توازن از چهره‌ای که خلق شد مراقبت کند، نه آن‌قدر تکرارش کند که دیگر شنیده نشود.  وقتی فردی به چهره‌ای ملی بدل می‌شود، در چنین جایگاهی درک حساسیت‌های اجتماعی و مدیریت هوشمندانه حضور رسانه‌ای بخشی از بلوغ حرفه‌ای به حساب می‌آید. طبیعتاً کم‌کردن از حضور بی‌وقفه و حتی پذیرش سکوت‌هایی آگاهانه که می‌تواند صادقانه‌تر از هزار حضور بی‌فاصله باشد در این شرایط به کمک او می‌آید. 

گاهی ایستادن به‌موقع، از ادامه‌دادن ارزشمندتر است. محبوبیت واقعی نه در تعداد دفعات دیده‌شدن، بلکه در کیفیت و زمان‌بندی درست حضور شکل می‌گیرد. اگر سحر امامی بخواهد همچنان به‌عنوان چهره‌ای مورداحترام در حافظه جمعی باقی بماند، شاید لازم باشد خودش پیش‌قدم شود در توقف این افراط رسانه‌ای؛ نه از سر قهر، بلکه از سر درک جایگاه، مسئولیت و احترام به مخاطب. 

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۲۰ ۲۰:۲۴

هیچ توجیهی نداره. فقط سو مدیریت و جو گیری هست

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۹ ۱۱:۱۰

خانم قهرمان

.۱۴۰۴/۰۵/۱۹ ۱۱:۱۰

واقعا توی کشور ما افراط و تفریط موج میزنه
به محض اینکه یک نفر یه کار خوب انجام میده و رسانه‌ای میشه سیل امکانات و جوایز به سمتش روانه میشه و در عوض به کسانی که واقعا باید توجه بشه نادیده گرفته میشن. چه لزومی داره به این خانوم دان تکواندو داده بشه؟ مگه ایشون توی تکواندو مدال اورده؟ اگه میخوایین یه تخصص مغز و اعصاب هم بهش بدید دیگ. بعد میگن چرا به امثال بیرانوند و مبینا نعمت زاده که ورزشکارن، مدرک پزشکی میدین. واقعا از ماست که بر ماست
بجای اینکه توجهشون و بزارن رو جوونای مملکت، کلا چسبیدن به یکی دو نفر

نظری۱۴۰۴/۰۵/۱۶ ۱۰:۵۶

اینجوری که پیش میره پس باید به خونواده هایی که بغل پایگاههای نظامی زندگی میکنن و تو اون ۱۲روز جایی نرفتن باید خونه مجانی بدین

علی۱۴۰۴/۰۵/۱۶ ۱۰:۱۸

شخص شما نویسنده داخل رینگ درمقابل یک حریف مثل خودت رنگ میبازی پاهایت سنگین میشه ازترس
ولی ایشون قهرمان ملی درمقابل موشک ترسناکترین ابزارجنگی باشهامت ایستاد وفرارنکرد
باعث افتخارماست

سحر۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۲۲:۵۷

دیگه از فدراسیون پر حاشیه خانواده ساعی بهتر از این ها انتظار نمیره.دعوتش می کردید یه کادو میدادید ازش تقدیر می کردین.با این کار ارزش دان یک رو هم اوردید پایین.قیمه ها رو نریزید تو ماستا.مثل اینه که وزارت بهداشت برای تقدیر از ایشون یه مدرک فوق تخصص جراحی قلب بهش بده.به همین مسخرگی.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۲۲:۵۷

ما ایرانی ها عادت داریم یکی را از طریق رسانه بزرگ کنیم بعد باسر بزنیمش زمین .این عادت ماست .
یکی هم مثل فوتبالیا میلیارد میلیارد پول مفت می گیرند وکسی به کسی نیست ومامورنظم وامنیت تومرز توگرمای ۵۰درجه با چقدر حقوق ؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۲۱:۰۱

آقای ساعی تمام دنیا را داشته باشی ،دیگه هیچ ارزشی نداری چون دروغ گفتی

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۱۶:۵۵

خیلی در مورد سحر امامی افراط کردند حال ادم بدمیشه از شنیدن اسمش چندتا آقا هم بودند پشت صحنه که وقتی فیلم اتاق فرمان را نشاندادند دیدیم سحر امامی فرار کردولی اونا هنوز سر پستشون بودند

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۱۶:۵۱

بنده خدا خانم مجری المیرا شریفی ان خانم خیلی زحمت کشیدن چرا به ایشان تقدیر نمیشه

برزو۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۱۶:۱۵

یهو به اون تکواندو کاره هم مدرک پزشکی می‌دادید دیگه

فرهاد۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۱۶:۰۸

خانم امامی خودتو سبک نکن کاش درهیچیک ازاین قدردانیها شرکت نمیکردی

ماندلا۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۱۴:۳۶

ساعیست دیگر...

کلام حق۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۰۹:۴۲

اسطوره سازی نکنید .بسع دیگه

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۰۰:۲۳

بابا خداییش حقشه اگ ی مرد بود ب خودش خیس میکرد دمش گرم خداییش از ی قهرمان المپیک هم شجاعتر بود شیر مادر و نون پدر وسبزی خواهر حلالت خواهر دمت گرم

حسین رزمی۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۲۳:۰۴

والا نمی‌دانیم این کارها برای جیست وقتی شهدای جان برکف همچون سرداران شهید دادیم با خانواده ها این کارا برای چیست احتمالا طیف صداوسیما میخواد خودش قرمان جلوه بدهد

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۲۲:۰۵

عجب این خانم مضحکه شده است

امیر۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۲۲:۰۱

این همه نیروهای آتش نشان و امداد و......چرا تقدیری تشد فقط این مجری ۱۲ روز جنگ ایران بوده

فدا کار۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۲۰:۲۹

میشه خانم سحر امامی را رئیس صدا سیمای ایران یا کل جهان منسوب کنید

فدا کار۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۲۰:۲۶

اینهم مثل مبینانعمتزاده بدون کنکور پزشکی میخواد یا خلبانی واقعا حقشه

سپاهان۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۹:۲۹

جمع کنید این مسخره بازیا را...از این خانم شیر زن تر خیلی زیاد داریم توو این مملکت که نان آور خانوادشه و هیچوقت هم اسمی ازشون برده نمیشه

احمد۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۹:۲۹

دکترای افتخاری یکی از مسخره ترین ابداعات بود حالا دان یک تکواندو بدون هیچ گونه سابقه دیگه از معجرات است .من بودم مدال شجاعت می دادم یا رئیس صدا و سیما میکردم ولی دادن مقام استادی خیلی مسخره است

رضا۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۸:۵۵

یزمانی کمربند مشکی گرفتن کار شاقی بود از زمان آقای ساعی ، ادب و احترام به پیشکسوت که کم شده ، ارزش و اعتبار کمربند هم داره اینجوری میشه آخه چه ربطی داشت ، به نظرم امثال ایشون کم نبودن و نیستند حالا چرا همیشه تکواندو ، به احمدی نژاد هم دادن????????

رضا شجاع۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۸:۰۱

تقدیر شدن از شجاعت ایشان عالی است و از طرف هادی ساعی بحث برانگیز است که این کار فقط برای حفظ کرسی خودش است و هیچ ربطی نداشته است

محمود۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۷:۵۱

مثل دکترای افتخاری که به سیاسیون می‌دهند

بی نام۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۷:۳۷

منم با متنی که نوشتین کاملا موافقم .فقط یه نکته رو هم اضافه کنم که ساعی بیشتر خواست خودش هم دیده بشه وگرنه نیازی به جایزه دادن از طرف اون نبود .

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۶:۲۶

دیگه شورش رو درآوردن، سحر امامی. سحر امامی. مگه چیکار کرده؟
نور چشمی کیست که اینجوری بزرگش کردند؟
چرا اسمی از آنها که درصحنه بودند و جنگیدند، نیست؟ چرا از خانواده آنها، تقدیر نمیشه؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۶:۱۸

نشان از جوگیری و بی ارزشی مدارک تحصیلی و دان‌های ورزشی

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۶:۱۴

چرا این همه غرض ورزی می کنید واقعا شما دیگه چرا
نکنه چون از هادی ساعی ناراحتید ؟

منصف۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۵:۵۴

امان از جوگیری ماها، این خانم در یک برنامه تلویزیونی از آوردن اسم آقای ظریف ابا داشت ، شاید اونهم از شجاعتش بوده!!!!!

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۴:۰۷

قهرمان واقعی شهدا بودن ازبچه دوماهه تا فرماندهان. شهید. بسه.

مهدی۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۳:۴۳

اینکارها ارزش کار خانم امامی رو پایین میاره

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۳:۳۴

هادی ساعی همه روش های ماندگاری را اجرا می کنه. این هم یکی اش

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۳:۰۷

ساعی می خواهد خرابکاری مبینا را اینطوری بپوشاند

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۱:۲۲

فدراسیون فوتبال هم حالا یک آقای گلی افتخاری به ایشان میدهد

کیا۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۳:۰۳

?????

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۱:۱۰

حسودی خوب نیست

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۱:۱۰

شما که داری افتخاری میدی، ی دکترای مغز و اعصاب می دادید که ی نونی از توش در بیاد

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۱:۰۱

بابا بس،کنید چقدر افراط و تفریط اونی که پشت پدافند می‌جنگيد را چرا نمی‌گویید؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۹ ۰۹:۴۱

اونی که پشت پدافند بود که دیده نمیشه

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۰:۴۳

آنهمه نیروهاهای امداد در ۱۲ روز جانفشانی کردند. چرا به یکی از آن عزیزان جایزه اهدا نمی‌شود.

آزیتا۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۲۲:۰۵

چون اونها کارمند صدا و سیما نیستن.

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۰:۳۷

قهرمان و پهلوان و اسطوره و ... دیگه ای ندارید، مثل اینکه فقط ایشون مونده از جنگ 12 روزه !!!

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۰:۲۹

دادن مدرک ورزشی افتخاری به ویژه رزمی تا به حال نشنیده بودم. می شود با روش های دیگری تقدیر کرد.

مهری۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۲۲:۵۸

با تک تک روش ها تقدیر شده . فقط اهدای دان و کمربند از طرف ساعی مانده بود . البته من پیشنهاد اضافه شدن ایشان به کادر تیم ملی فوتبال رو هم دارم .

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۰:۲۲

فقط سمبل افراط و تفیریط
همین

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۰:۱۹

ایراد بی اساسی میگیرید . حالا که ایشان در زمان پخش زنده برنامه‌ و جنگ، ضعف نشان نداده ، اینگونه رفتارها مستوجب قدردانی است .
چرا برخی از ما ایرانی ها از قهرمان و نماد سازی ها خست به خرج می‌دهیم.
خسیس نباشیم .

محب۱۴۰۴/۰۵/۱۵ ۰۸:۲۲

هادی ساعی با همین کارها به همه جا رسید

سپاهان۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۹:۳۲

این همه شیر زن تر از این خانم توو ایران هستن که توو شرایط سخت نون آور خانوادشون هستن...چرا اسمی از اونا هیچوقت برده نمیشه؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۴:۱۹

ایشان هم در حد خودش کار کرده دیگر

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۳:۵۹

قهرمان واقعی نیروهای نظامی بودند که نه جلوی دوربین بلکه پشت پدافندها قرار گرفتند و با وجود اینکه می‌دونستن شهادتشان قطعی است اما ترک پست نکردن

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۴ ۱۰:۱۴

مثل دکترای افتخاری میمونه
الکی شلوغ کاری نکنید

ناشناس۱۴۰۴/۰۵/۱۶ ۰۶:۲۷

نویسنده خیلی خوب به مطلب پرداخته و درست گفته

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.