رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرهشدار قرمز هواشناسی برای کشور صادر شد
9بازدید
۵۲

«فارن پالیسی» مطرح کرد

اروپا زمینه دیدار «پزشکیان» و «ترامپ» را در سازمان ملل فراهم کند/ «مکانیسم ماشه» می‌تواند جنگ به ارمغان آورد

اروپا زمینه دیدار «پزشکیان» و «ترامپ» را در سازمان ملل فراهم کند

«مکانیسم ماشه» یک قمار است — قماری که می‌تواند صحنه‌ای برای ازسرگیری جنگ فراهم کند، مگر اینکه اکنون پشت یک فرآیند سیاسی، وزن دیپلماتیک عمده‌ای قرار گیرد.

اروپا زمینه دیدار «پزشکیان» و «ترامپ» را در سازمان ملل فراهم کند/ «مکانیسم ماشه» می‌تواند جنگ به ارمغان آورد

یکی از راه‌های جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران، گردهم آوردن ترامپ و رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، در یک جلسه شورای امنیت در خلال مجمع عمومی آینده سازمان ملل است. این یک ملاقات تاریخی خواهد بود که در آن هم رئیس‌جمهور آمریکا و هم رئیس‌جمهور ایران حضور دارند.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «الی گرانمایه» در مقاله‌ای در فارن پالیسی به بررسی وضعیت مذاکرات هسته‌ای ایران پرداخته که در ادامه آمده است.

لازم به ذکر است انتشار مقالات خارجی به معنای تایید محتوای آن از سوی تابناک نیست.

فرانسه، آلمان و بریتانیا (تروئیکای اروپایی) که به طور جمعی با نام «E۳» شناخته می‌شوند، فرآیند «بازگشت سریع» تحریم‌ها علیه ایران (مکانیسم ماشه) را فعال کرده‌اند و شمارش معکوس ۳۰ روزه‌ای را آغاز کرده‌اند که پس از آن، تمام تحریم‌های سازمان ملل که تحت توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) لغو شده بودند، مجدداً برقرار خواهند شد. 

بازگشت سریع، وعده بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل را می‌دهد که دارایی‌های خارجی ایران را مسدود کرده و ممنوعیت‌های سفر و تحریم تسلیحاتی را اعمال می‌کرد. کشور‌های اروپایی همچنین اقدام به اعمال مجدد تحریم‌های هسته‌ای مربوط به خود علیه ایران خواهند کرد که شامل محدودیت‌های گسترده در بخش‌های مالی و انرژی می‌شود

بازگشت سریع، وعده بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل را می‌دهد که دارایی‌های خارجی ایران را مسدود کرده و ممنوعیت‌های سفر و تحریم تسلیحاتی را اعمال می‌کرد. کشور‌های اروپایی همچنین اقدام به اعمال مجدد تحریم‌های هسته‌ای مربوط به خود علیه ایران خواهند کرد که شامل محدودیت‌های گسترده در بخش‌های مالی و انرژی می‌شود.

تروئیکای اروپایی امیدوار است که این فشار زمانی، تهران و واشنگتن را وادار به گفت‌و‌گو‌های جدیدی کند تا از جنگی دیگر و احتمالاً بدتر جلوگیری شود. با این حال، بازگشت سریع یک قمار است — قماری که می‌تواند صحنه‌ای برای ازسرگیری جنگ فراهم کند، مگر اینکه اکنون پشت یک فرآیند سیاسی، وزن دیپلماتیک عمده‌ای قرار گیرد.

تروئیکای اروپایی علیرغم فشار‌های دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ برای استفاده از این مکانیسم به عنوان بخشی از فشار حداکثری علیه ایران، از استفاده از آن خودداری کرده بود. (ایالات متحده از این حرکت فعلی کاملاً حمایت کرده است.) 

دلیل اصلی اقدام تروئیکای اروپایی در این زمان این است که ابزار بازگشت سریع — مکانیزمی که وتو نمی‌تواند آن را متوقف کند و برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل گنجانده شده است — در اکتبر (مهرماه) منقضی می‌شود. اجازه دادن به انقضای آن، ایجاد اجماع بین‌المللی جدید برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران را غیرممکن می‌ساخت.

پیش از حملات ژوئن (خرداد) اسرائیل و ایالات متحده به ایران، تروئیکای اروپایی به وضوح به تهران اطلاع داده بودند که مگر اینکه از فعالیت‌های هسته‌ای خود کاسته شود، آنها تا پایان تابستان مکانیسم بازگشت سریع را فعال خواهند کرد.

تروئیکای اروپایی، ایران و ایالات متحده را تشویق کرد تا به یک توافق جدید برای محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران (که بسیار فراتر از محدودیت‌های تعیین شده تحت توافق ۲۰۱۵ پیش رفته بود) و بهبود دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) دست یابند.

اگرچه ترامپ اصرار داشت که باید «غنی‌سازی صفر» اورانیوم در داخل ایران وجود داشته باشد و بن‌بست بزرگی ایجاد کرده بود، اما امید‌هایی وجود داشت که گفت‌و‌گو‌های میانجی‌گری شده توسط عمان بتواند پیشرفتی حاصل کند.

حمله غافلگیرکننده اسرائیل به ایران و تصمیم ترامپ برای بمباران تأسیسات کلیدی هسته‌ای ایران برای اولین بار، دیپلماسی را زیر چرخ‌های اتوبوس له کرد

با این حال، حمله غافلگیرکننده اسرائیل به ایران و تصمیم ترامپ برای بمباران تأسیسات کلیدی هسته‌ای ایران برای اولین بار، دیپلماسی را زیر چرخ‌های اتوبوس له کرد. پس از توقف درگیری، تروئیکای اروپایی به تهران پیشنهاد تمدید شش‌ماهه مکانیسم بازگشت سریع را داد. پیشنهاد تمدید، تصمیم درستی برای اروپا بود —، زیرا اهرم تحریم را حفظ می‌کرد و در عین حال به واشنگتن و تهران فضای سیاسی برای بازگشت به مذاکرات می‌داد.

پیشنهاد تمدید به چند دلیل به بن‌بست خورد. اول، شرایط تروئیکای اروپایی برای تمدید، استاندارد را بیش از حد بالا گذاشت. آنها نیاز داشتند که ایران دسترسی کامل به تأسیسات هسته‌ای خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی بدهد و در مورد ذخیره بزرگ اورانیوم بسیار غنی‌شده‌ای که می‌توان برای ساخت سریع بمب از آن استفاده کرد، توضیح دهد.

در ظاهر این درخواست‌های معقولی هستند که ایران تحت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) موظف به انجام آنهاست، اما آنها واقعیت‌های سیاسی جدید ایجاد شده توسط جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل را نادیده می‌گیرند.

اگرچه اسرائیل و ایران جنگ را متوقف کرده‌اند، اما اطمینان کمی وجود دارد که این توقف پایدار باشد. از دیدگاه ایران، شفافیت دادن در مورد حساسترین بخش‌های برنامه هسته‌ای خود و افشای اطلاعات حیاتی درباره ذخایر اورانیومش، آخرین برگ‌های برنده برای مذاکرات آینده با ایالات متحده بود. 

آنها قانع شدند این برگ‌ها را به عنوان بخشی از یک توافق تمدید با اروپا — که از آن نمی‌توانستند هیچ تضمین امنیتی برای جلوگیری از حملات بیشتر اسرائیل یا منافع اقتصادی دریافت کنند — بازی کنند. در واقع، با توجه به تحریم‌ها و محدودیت‌های تجاری فزاینده ایالات متحده که از سال ۲۰۱۸ برقرار شده، ایران تا حد زیادی ضربه اقتصادی ناشی از بازگشت سریع را جذب کرده است.

دوم، اختلافات در درون رهبری ایران، این پیشنهاد را تضعیف کرد. در حالی که برخی در تهران نشان دادند که ممکن است شرایط بهبودیافته را بپذیرند، دولت پیشنهادات متقابل قانع‌کننده‌ای ارائه نداد. 

بخشی از حاکمیت سیاسی ایران حتی از بازگشت سریع استقبال کرد، که一 اسلحه همیشه آمادهٔ اروپا به سمت سر آنهاست. تحت این دیدگاه، با اجازه دادن به اجرای کامل بازگشت سریع، اروپا اصلی‌ترین چماق خود برای زدن ایران را تمام خواهد کرد.

سوم، به نظر عدم علاقه ترامپ به دیپلماسی، سرنوشت هر توافقی را رقم زد. پس از حمله به تأسیسات ایران، او اعلام کرد که برنامه هسته‌ای «نابود شده است»، در حالی که فرستاده او، استیو ویتکوف، ایران را به عنوان یک اولویت کم‌اهمیت جلوه داد. تهران که بی‌میلی ایالات متحده را حس کرد، حتی ممکن است بازگشت سریع را راهی برای ایجاد بحرانی ببیند که واشنگتن را مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند.

مگر اینکه این سه عامل اصلاح شوند و یک توافق تمدید در بازه ۳۰ روزه حاصل شود، در غیر این صورت بازگشت سریع اجرایی خواهد شد و بحران‌های متعددی را باز خواهد کرد.

شورای امنیت دچار شکاف خواهد شد و روسیه و چین احتمالاً در اجرای آن اخلال خواهند کرد. کشور‌های سراسر جهان تحت فشار انتخاب طرف قرار خواهند گرفت، و تهران قبلاً در جلسه این ماه سعی کرد کشور‌های سازمان همکاری شانگهای را به پشتیبانی از خود متحد کند.

ایران به صادرات نفت به چین ادامه خواهد داد، در حالی که روسیه ممکن است به مبادله حمایت ایران در اوکراین، تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل را نقض کند

ایران به صادرات نفت به چین ادامه خواهد داد، در حالی که روسیه ممکن است به مبادله حمایت ایران در اوکراین، تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل را نقض کند.

بازگشت سریع بدون شک ایران را به تلافی وامی دارد. تهران ممکن است همکاری اندک باقی‌مانده با IAEA را معلق کند. پارلمان تندروی آن که قبلاً در محدود کردن دسترسی IAEA موفق شده، اکنون در حال فشار برای خروج کامل ایران از NPT است. چنین حرکت‌هایی بدون تردید اسرائیل — که به وضوح اعلام کرده جنگش با ایران به پایان نرسیده است — را برای ازسرگیری حملات جسورتر خواهد کرد.

یک درگیریتجدیدشده اسرائیل و ایران به احتمال زیاد خونین‌تر و پرهزینه‌تر خواهد بود، خطر درگیر شدن بیشتر ایالات متحده را دارد و منطقه را ویران خواهد کرد. حملات نمی‌توانند دانش هسته‌ای ایران را محو کنند.

همچنین رهبری ایران را وادار نکرده‌اند تا آنچه را حق غنی‌سازی اورانیوم کشور خود می‌پندارد، رها کند. در عوض، هر حمله، استدلالات درون ایران را برای ابهام هسته‌ای — یا بدتر از آن، سلاح هسته‌ای — برای تضمین بقای کشور تقویت می‌کند.

برای اجتناب از این نتیجه، کشور‌های اروپایی باید دیپلماسی سطح بالا با هر دو طرف ترامپ و ایران را تشدید کنند. هدف فوری باید این باشد که ترامپ را (شخصاً) به سمت سازش با تهران بکشند، زیرا این بادوام‌ترین مسیر برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران است. 

یکی از راه‌های انجام این کار، گردهم آوردن ترامپ و رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، در یک جلسه شورای امنیت در خلال مجمع عمومی آینده سازمان ملل است. این یک ملاقات تاریخی خواهد بود که در آن هم رئیس‌جمهور آمریکا و هم رئیس‌جمهور ایران حضور دارند.

ترامپ مدتهاست علاقه خود به گفت‌و‌گو‌های سطح بالا را نشان داده، اما تهران با سماجت از ملاقات‌های دوجانبه تحت فشار حداکثری خودداری کرده است.

چنین فضای بین‌المللی می‌تواند یک مکان آبرومندانه برای رهبران ایران فراهم کند و می‌توان آن را به عنوان یک اقدام استثنایی با توجه به شرایط استثنایی انتخاب بین جنگ ازسرگرفته شده و صلح پایدار توجیه کرد.

اروپایی‌ها باید با عربستان سعودی و قطر کار کنند تا نفوذ خود بر تهران و ترامپ را برای برداشتن این گام ترکیب کنند.

هدف دوم باید ارائه کردن یک توافق تمدید در قالب یک قطعنامه جدید شورای امنیت باشد. زمانبندی مجمع عمومی این ماه با بازه ۳۰ روزه قبل از اجرایی شدن بازگشت سریع همپوشانی دارد. در شورای امنیت، می‌توان بر سر یک قطعنامه جدید مبتنی بر سه ستون توافق کرد.

اول، باید خواستار پایان حملات نظامی مستقیم بین ایران و اسرائیل شود. دوم، باید بر گفت‌و‌گو‌های فشرده هسته‌ای بین اعضای دائم شورای امنیت و ایران در طول سال آینده تأکید کند.

این دو عامل به ایران اطمینان محدودی می‌دهد که ایالات متحده به حملات جدید اسرائیل چراغ سبز نشان نخواهد داد، تا زمانی که مذاکرات ازسرگرفته شده در حال پیشرفت باشد.

در نهایت، این قطعنامه باید تمدید ۱۲ ماهه مکانیسم بازگشت سریع را در ازای ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های دیپلماتیک، توقف غنی‌سازی و شفافیت بیشتر ایران در مورد فعالیت‌های هسته‌ای‌اش تأیید کند.

اگرچه ایران احتمالاً به توقف غنی‌سازی اورانیوم اعتراض خواهد کرد، اما این اکنون یک واقعیت عملی پس از حملات آمریکاست و چیزی است که ایران ممکن است مایل به هضم آن باشد.

با این حال، شفافیت باید یک فرآیند مرحله‌ای باشد — و ایران بعید است دسترسی کامل به IAEA بدهد تا زمانی که این موضوع به کاهش تحریم‌های آمریکا گره نخورده باشد.

یکی از راه‌های افزایش شفافیت در مرحله اولیه دوره تمدید، این است که IAEA منحصراً با بازرسان چینی و روسی (که ایران اعتماد بیشتری برای اشتراک اطلاعات با آنها خواهد داشت) کار کند تا حساب ذخایر شکافپذیر خود را شروع کند.

اگر تروئیکای اروپایی از بازگشت سریع برای ایجاد چنین موفقیتی استفاده کند، خود را به عنوان یک بازیگر سیاسی با نفوذ، تأیید دوبارهخواهد کرد.

البته این فرآیند آغازگر مذاکراتی حتی سخت‌تر بین ایالات متحده و ایران با هدف دستیابی به یک توافق جامع جدید خواهد بود. با این حال، شکست، تروئیکای اروپایی را در شعله‌ور کردن درگیری و رها کردن دو دهه رهبری در سیاست ایران، مقصر و شریک خواهد کرد.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۸ ۱۳:۵۱

بعد پزشکیان برایمان صحبت خواهد کرد که اصلا باورش نمی‌شده که یک روزی به آمریکا برود ولی ناگهان رئیس جمهور شده و توانسته آمریکا را ببیند، علی برکت الله.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۶ ۱۱:۲۹

این سفرها اگر برای مردم رهاوردی نداشته برای بعضی همراهان رؤسای‌جمهور طی این سال‌ها از باب مجال نیویورک‌گردی و خرید اجناس آمریکایی به‌عنوان سوغاتی برای خانواده و بستگان دلپذیر بوده است.

کماندو۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۲۱:۳۵

این حرفا همش کشک،تنها راه باقی مونده یه جنگ تمام عیار هست،مرگ یبار شیون یبار،خسته شدیم بیست ساله هی مذاکره مذاکره فقط عمرمون رفت

حسن۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۹:۲۸

منم قبول دارم که پارلمان تندرو هست دلیلشم رای صددرصدی به کابینه پیشنهادی پزشکیانه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۵:۵۴

هیچ دیدار و هیچ صحبتی نباید با ترامپ و آمریکا انجام شود. آمریکا تاسیسات هسته ای ما را بمباران کرد و اسرائیل با سلاحهای آمریکایی، به ایران حمله کرد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۳:۵۷

یکی از خصلت های بد ترامپ خوی تفرعن و تکبره ،فی الواقع روسای سایر کشور ها راتحقیر میکنه نمونش زلنسکی.فکر نکنم پزشکیان با چنین ادم پستی ملاقات کنه ایجور ادمارو اول باید پوزشو به خاک مالید بعد که آدم شد باهاش مذاکره کرد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۱:۴۲

هرگز ملت مسلمان ایران اجازه نخواهند داد زیر این ننگ برویم ما تا ابد با امریکا دشمن هستیم آشتی معنا ندارد تا زمانی از خوی اسکتباری و جنایتکارش دست

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۶:۳۷

پیامبر هم با کفار برای مصالح مسلمانان ملاقات می کرد.،ترامپ که مسحیحیه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۰:۱۳

تابناک جان٬ شما خبرگزاری هستید یا بنگاه ترجمه؟

مهران۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۷:۵۸

اسراییل دنبال بهانه برای حمله بعدی هست. خروج از NPT این بهانه رو به هر کشوری میده. واقعیت رو باید بپذیریم. اونهایی که علاقه مند به جنگ هستن همین الان میتونن زمینی برن لبنان و فلسطین و به عشقشون برسن. ولی نمیرن چون فقط شعار میدن. هزینشم مردم ایران باید بدن.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۸:۳۶

در صورت وقوع جنگ این ما نیستیم که باید نگران باشیم، کشور فسقلی اسراییل است که باید نگران باشد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۷:۱۸

همه چیز را میدانیم ولی کار را برای ما باید کسی دیگر بکند
چرا پزشکیان خودش مستقیم به دیدار ش نمیرود

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۶:۰۲

پزشکیان خودش میگوید:از دیپلماسی سر در نمیارم

علی۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۱:۰۸

زه کورش بگویم زه شاه عجم
زه نوشیروان وجمشید جم
به هربرگ تاریخ، زه ایران اثر
چومنشورکورش حقوق بشر
بجزاریایی نباشداصیل
بلندای تاریخ گواه ودلیل
منم بختیاری ،منم مردجنگ
بمیرم به نام ونمانم به ننگ

یک ایرانی۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۱:۰۱

اگرجنگی بین ما وآمریکا رخ دهد؛ اروپاییهای پیمان شکن ؛ مسلّم بشکن نخواهندزدبلکه سخت آسیب خواهنددیدمطمئن باشند@!@

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۱:۰۱

ان شاالله که دکتر مسعود یخ ها را ای بکنه و این دعواهای بی دلیل را خاتمه بده و با دنیای شادی و زندگی و علم و ثروت و صفا رابطه ررقرار بکنه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۲۳:۳۴

در شرایط فعلی و در اینده نزدیک بد ترین سرمایه گذاری خرید املاک در تهران می باشد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۲۲:۵۶

این همه صغری و کبری چید که بگه مکانیسم ماشه ۱۲ ماه تمدید شود. این بدعتی خواهد شد که دوباره ۱۲ ماه دیگر تمدید شود و باز هم ۱۲ ماه بعد و الی اخر. انگاه ایران هیچگاه از شر مکانیسم ماشه خلاص نخواهد شد بدون انکه تحریمی برداشته شود یا اورده ای برای کشور داشته باشد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۳:۱۱

مکانیسم ماشه
اسلحه بدون فشنگ است
دیگه چه تحریمی مونده که اجرا نشده

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۲۲:۴۸

عجب دیداری بشه ، میشه همون دیدار زلنسکی و ترامپ، به مراتب بدتر ، غربگداهاهم به به و چه چه میکنن وااااو تونستیم بیشتر از زلنسکی تحقیر بشیم روی زلنسکی رو کم کردیم

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۲۲:۲۹

عمرا،اگه شریعتمداری و جلیلی و اینا اجازه مذاکره بدن،برای اونا مرغ فقط یک پا داره!

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۹:۲۶

برای جلوگیری از این دیدار تنگه هرمز رو ببندید

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۲۲:۰۰

ایران هم اگر بخواهد چین و مخصوصا روسیه نخواهند گذاشت

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۲۰:۲۴

گروه موسوم به پایداری و تفکر جلیلی، هرگونه ارتباط ایران با غرب را به نوعی، پایان حضور خود در سپهر سیاست ایران تلقی می کنند و در طول 3 دهه بیشترین سنگ اندازی و کارشکنی را در مسیر عادی شدن روابط ایران با جهان غرب انجام داده اند تا جایی که حتی به استقبال جنگ رفتند. آنها به هیچ وجه اجازه عبور پزشکیان از صد متری ترامپ را هم نمی دهند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۲۰:۲۳

قرار نیست در ملاقات احتمالی ترامپ و پزشکیان اتفاق خیلی بدی رخ بده ترامپ هیچ ایده ای از یک ایرانی سالم نداره. اتفاقا آقا هم با این دیدار موافقت خواهند کرد. رابطه شناخت بهتری به وجود می آورد. با دیدار مستقیم کاملا موافقم.دکتر نیز اصلا آدم ترسویی نیست و بی رودرواسی است

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۲۰:۱۴

تندروها هنوز به اندازه کافی خون مردم را در شیشه نکرده اند و اجازه گشایش نمی دهند

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۹:۴۸

امیدوارم پزشکیان مثل روحانی حماقت نکنه تو دام اروپا بی افته . مذاکره با ترامپ ??️واقعا پشت این تیترها دنبال چی میگردید ؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۹:۰۹

زلنسکی نوکر آمریکا آخرش مجبور شد تن بده به دادن زمین به روسیه بخواست ترامپ.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۹:۰۵

ما ملتی نیستیم که نماینده ما با قاتل سردارمان، قاتل مردم غزه و مقاومت، و قاتل شهروندان خودمان مذاکره کند. یعنی در جلسه شواف تحقیر توسط لجنی مثل ترامپ شرکت کند و به او توهین شود جلوی چشم میلیاردها انسان.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۹:۰۳

ملاقات هم صورت بگیرد هیچ نتیجه ای نخواهد داشت زیرا در ایران رئیس جمهور فقط یک دکور است و تصمیمات در جای دیگری گرفته می شود

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۱:۱۴

همه دنیا قانون همینه آقای عزیز.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۹:۳۶

در هنه جای دنیا تصمیمات در جاهای دیگری اتخاذ می شود، علی الخصوص در ایالات متحده آمریکا.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۸:۵۹

شما نظر پخش نمیکنید وسوسه میکنید یک خارجی نمیتواند از شرایط داخلی موجود درک درستی داشته باشد ،همین آقای ترامپ با جولانی تروریست دست داد ،هم او را تایید و به او اعتبار بخشد هم اینکه توانسته مزد گوش بفرمانی از اسراییل را گرفته باشد،،، نفوذی ها و غربزده های اقتصاد کشور را به دامن امریکا میخواهند سور دهند ، وگرنه مقابله با تحریمها در روسیه مقابل چشمان ماست

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۸:۵۷

این یعنی اوج ذلت. طرف اومده به ایران حمله کرده حالا میخوان برن جلوش زانو بزنند

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۸:۴۱

به چه روزی افتادیم که باید با قاتل سردار سلیمانی و حامی اسراییل مذاکره کنیم

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۷:۵۹

پزشكيان كه كاره اي نيست همه ميدانند

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۵:۲۷

چرا به کسی که کاره ای نیست رای میدهید؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۰۸:۱۴

آفرین

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۷:۵۹

باقاتل شهید سلیمانی دیدار کند؟نه نه ملت اجازه نمیدن ،ملت خون به پا میکنه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۰:۰۸

جوش نزن فشارت میره بالا

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۷:۴۲

دیدار پزشکیان با ترامپ خوب است
اما
از موضع برابر
نه
از سر ضعف

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۷:۴۱

من مخالف بعضی از سیاستهای کلان بودم ولی به این نتیجه رسیدم که نباید غنی سازی را کنار گذاشت. اگر بتوان از نیروگاه هسته ای برای تولید برق استفاده کرد میلونها بشکه سوخت را که صرف تولید برق میشود را میتوان صادر کرد. غنی سازی برای آینده ی مملکت حیاتی است هرگز نباید متوقف شود. آمریکا چکاره است که برای همه نسخه میپیچه!؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۶ ۱۰:۵۶

استاد میشه بفرمایید مخالف کدوم سیاستهای کلان بودی؟
تصوری از کلان داری؟ سیاست چطور؟
اصلا تصور داری کلا؟

سنیک۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۹:۵۱

آمریکا گرسنه است
آنهم از نوع گرگ گرسنه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۷:۴۱

بازگشت سریع، وعده بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل را می‌دهد که دارایی‌های خارجی ایران را مسدود کرده و ممنوعیت‌های سفر و تحریم تسلیحاتی را اعمال می‌کرد. کشور‌های اروپایی همچنین اقدام به اعمال مجدد تحریم‌های هسته‌ای مربوط به خود علیه ایران خواهند کرد که شامل محدودیت‌های گسترده در بخش‌های مالی و انرژی می‌شود


همه ی این تحریم ها همین الان حتی فراتر و سخت گیرانه تر در حال اجراست. مکانیسم ماشه اسلحه بدون گلوله است که قبلا همه ی خشاب آن خالی شده. بنابراین بعد از آن به‌نوعی غرب دیگر هیچ دستاویزی در برابر ایران ندارد.

سنیک۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۹:۵۰

شاید

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۶:۱۲

مجوز حمله به کشور ما را میدهد. بقیه را درست فرمودید

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۴ ۱۶:۳۵

شخصا معتقدم اگر قرار هست که چنین دیداری باشد (که اتفاقا باید بالاخره یک زمانی اتفاق بیفتد) مناسب ترین زمان برای آن، وقتی است که ایران بمب اتمی خود را ساخته و اعلام کرده باشد نه الان

سنیک۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۹:۴۹

پزشکیان به آمریکا نمی‌رود
چون مشغول جنگ است
باید اسراییل محو شود
آذربایجان خفه شود
بمانیم ما و آمریکا و تکنولوژی روزش

آرش۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۵:۱۴

مگه التماس نکردن ما آتش بس کنیم من دارم دیوانه میشم یکی بگه چه خبره

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۱:۲۷

متاسفانه همان داستان دوره روحانی در حال تکرار
همین شایعات دیدار با ترامپ در دوره آقای روحانی هم بود منتهی هیچ اتفاقی نیافتاد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۱۵ ۱۰:۰۹

چشم

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.