آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
1بازدید

نفوذ جالب‌توجه یک تفکر خطرناک در مدیریت سینما؛

آقای سجادپور شبه روشنفکر شده‌اید یا عافیت‌طلب؟!

آیا سجادپور بر مبنای مراقبت از دلخور نشدن برخی تهیه‌کننده‌های کاملا مبتذل‌ساز اینگونه جملات را بر زبان نمی‌آورد؟ آیا مشی هواداری عوام، این مدیر سینمایی را با خود همراه نکرده است؟ عافیت‌طلبی و روشنفکرزدگی چطور؟ آیا دیگر به تایید سخنان مجید مجیدی در سال 78 و شنیدن «صدای پای ابتذال» ایمان ندارد؟

آقای سجادپور شبه روشنفکر شده‌اید یا عافیت‌طلب؟!
سرویس فرهنگی ـ معلوم نیست فردی که تا چند سال قبل، در برابر سیاست‌ها و همچنین ابتذال سینمایی کشور داد سخن سر می‌داد، امروز و پس از بازگشت از یک سفر معنوی، چگونه معتقد است اصلا نباید از عبارت سینمای «مبتذل» برای فیلم‌های اکران شده و یا در حال اکران که هیچ نام دیگری جز مبتذل را نمی‌توان بر آنها گذاشت، نام برد و به یک هنرمند(!) در قالب اینگونه الفاظ توهین کرد!

به گزارش «تابناک»، علیرضا سجادپور که سال‌ها قبل مدیر فرهنگسرای هنر و دبیر هیئت اسلامی هنرمندان بود و اکنون سکان‌دار اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی وزارت ارشاد، در اظهاراتی جالب توجه و در تأیید سخنان بی‌مبنا و توهین‌آمیز حسین فرحبخش در خصوص فیلم‌های مبتذل تولید و اکران شده در سینمای ایران در چند سال اخیر، در ارتباطی زنده با برنامه سینمایی «هفت» گفت: نباید واژه «مبتذل» را برای فیلم‌های سینمایی سطحی و یا ضعیف به کار ببریم!

عليرضا سجادپور درباره‌ واژه‌هاي سخيف و مبتذل گفت: توصيه مي‌كنم كه همه دوستان از اين دو واژه پرهيز كنند، البته در فرهنگ‌نامه‌ها آمده است كه مبتذل معناي پيش پا افتاده دارد اما اين واژه در ذهن مخاطب معناي ديگري دارد و به همين دليل من از دوستان مي‌خواهم كه از اين پس از اين واژه استفاده نكنند و به جاي آن از واژه‌ سطحي بهره بگيرند. به هر حال در كار هنر اثر هر فرد به مثابه فرزند آن مي‌ماند و ما نمي‌توانيم به فرزند كسي توهين كنيم.

رييس اداره نظارت و ارزشيابي همچنين اظهار كرد: در سينماي ايران و توليدات آن به نوعي هرم معتقدم، هرمي كه در پايين آن درصدي به پيام هاي ساده و عاميانه اختصاص مي‌يابد. در ميانه توليدات متوسط و تفكربرانگيز قراردارد و در راس آن هم به توليدات ممتاز توجه مي‌شود. اكنون مشكل ما در اين نيست كه چرا فيلم هاي سطحي داريم بلكه مشكل آن است كه چرا در آن دو بخش ديگر فيلم نداريم.

سجادپور در ادامه در پاسخ به اينكه اكنون سينماي عاميانه ما فاقد استاندارد شده اظهار كرد: از ابتداي حضور تيم مديريتي جديد گفتم كه ميز سينماي ايران از آثار روشنفكري خالي است اكنون فيلم هاي ما اكثرا يا سطحي هستند و يا جشنواره‌اي و سياه‌نما. البته طي اين يكسال ما سعي كرده‌ايم كه اين فضا را اصلاح كنيم و تا حدي هم به نتيجه رسيده‌ايم. با اين وجود هنوز به وضعيت مطلوب نرسيده‌ايم و در جهت آن حركت مي‌كنيم شما هم در جشنواره امسال شاهد اثرات اين برنامه‌ريزي خواهيد بود.

وي همچنين گفت: گاه فيلم‌ها در مرحله ساخت به نوعي كمدي تبديل مي‌شوند و بر خلاف آنچه كه در پروانه آنها ثبت شده عمل مي‌كنند. ما اكنون سعي مي‌كنيم كه جلوي اين موضوع را بگيريم و آثاري كه اينگونه شده‌اند را اصلاح كنيم. البته لازم است كه حتما محدوده‌اي قائل شويم كه آثار به قتل نرسند و حذف نشوند. ما بارها به دوستان شوراها گفته‌ايم كه ممنوعيت يك اثر به معناي قتل آن است و لازم است تا جايي كه مي‌شود جلوي آن گرفته شود.

***
بنابر این گزارش نگاهی به برخی گفت‌وگوهای سجادپور در سال های قبل، کمی مواضع امروز ایشان را شفاف‌تر می‌کند:

 27 اردیبهشت 1384 در گفت وگو با خبرگزاری فارس:

 
«بازگشت به فيلم هاي سطحي ناشي از مشكلات اقتصادي و مديريتي در سينماست... در طي اين سال ها فيلم هاي بسياري از روي فيلم هاي كم مايه قبل از انقلاب بازسازي شده است كه براي سينماي كشورمان جاي تأسف دارد.

 اين فيلمنامه نويس ريشه بروز چنين حركت هايي را مشكلات اقتصادي، مديريت سينما و كم توجهي برخي هنرمندان برشمرد و خاطرنشان كرد: سينماي ما در طي اين سال ها با مشكلات بسياري رو به رو بوده است و در واقع جز قشري خاص، مخاطب عام ديگر براي تماشاي فيلم ها به سينما نمي آيد.

وي خواستار توجه مديران و مسئولان فرهنگي كشور به سينما شد و اظهار داشت: مسئولان بايد با حمايت از فيلم هاي فرهنگي به هدايت سينماي كشورمان كمك كنند.»

 این در حالی است که سجادپور، جریان تصمیم‌گیر و یا اعطاکننده مجوز به برخی فیلم‌های کاملا مبتذل را در تولید و جولان این فیلم‌ها در فضای سینمایی مقصر نمی‌داند.



 19 تیرماه 1386 در گفت‌وگو با فارس:

«اكنون سلاح قدرتمند سينما، كاملا بي‌استفاده، زنگ زده و بدون باروت شده است كه كمكي هم به صاحبش (كه اين مردم فهيم و آگاه هستند) نمي‌كند. اين سينما اتفاقا نياز دارد كه مديران و سياستگذاران دولتي نظم و نظام و ريشه و پايه درستي به آن بدهند. يكي از دلايلي كه اين سينما به وضع موجود رسيده است، رها شدگي‌‌اش بوده است و اگر اين سينما به حال خودش رها شود، وضعيتش از آني كه هست هم بدتر خواهد شد.

 اين مدير اسبق سينمايي اظهار داشت: سينما را چهار پايه مي‌سازد كه پايه اول آن مديران و سياستگذاران هستند. در همه جاي دنيا هم اينطور است چون سينما يك هنر ـ صنعت گران و سنگين و حساس است. پايه دوم سينما، هنرمندان هستند. اينها به شرطي كه تحت نظر سياستگذاري و مديريت درست قرار بگيرند، مي‌‌توانند خدمات زيادي به مردم بدهند. من معتقدم هنرمندان ما، علاقمند به مردم و كشورشان هستند اما نمي‌دانند چگونه عمل كنند و به همين دليل، اغلب آثارشان بي‌فايده و در بعضي موارد مضر است چون مي‌خواهند به ملت كمك كنند، اما هيچ سياستگذاري بالاي سرشان نيست...»

حال آنکه سجادپور در حال حاضر معتقد نیست، آثار بی‌فایده و مضر در کشور تولید می‌شود چرا که اگر این نکته را تایید کند باید قبول کند که خود او و سیستم زیر نظر او مجوز این اتفاق را صادر کرده‌اند.

 23 مهر 1384 گفت‌وگو با مهر:

علیرضا سجادپور، تهیه کننده و کارشناس سینما با بیان اینکه «سینمای ما در تمام مقاطع از تولیدات مبتذل در رنج بوده است» گفت: عمده مشکلات به وجود آمده در سینما به ضعف مدیریتی مرتبط است.

 وی گفت: «سینمای ما در تمام مقاطع از تولیدات مبتذل در رنج بوده است و تقریبا دوره ای وجود نداشته است که سینمای ایران آثار مبتذل نداشته است در دورانی این ابتذال شکل گسترده تری به خود می گیرد و البته این ابتذل علاوه بر سینما در تلویزیون نیز وجود دارد و اغلب تولیداتی که در طول هفته از سیما پخش می شود، می شود به راحتی به آن لفظ مبتذل بودن را اطلاق کرد، اگر در سینما دلایلی برای ابتذال وجود دارد در سیما چه دلایلی می تواند وجود داشته باشد؟»

وی تاکید کرد: «عمده مشکلات برمی گردد به ضعف نگرش مدیریت وسیاست گذاری، اگر در هر عرصه ای ما مدیریت وسیاست گذاری و نگاه استراتژیک را رها کنیم، آن عرصه می تواند به اشغال مبتذل سازان درمی آید و علاوه بر این موارد نبود برنامه ریزی های میان مدت و دراز مدت در این روند نیز موثر است، البته دراین بحث من به صورت اجمال به مسایل پرداختم و ترجیح می دهم از ورود به مصادیق پرهیز کنم، چون ممکن است بیش از حد بحث انگیز شود .»

18 اسفند 1386 در گفت‌وگو با فارس:

 درباره حمايت از سخنان غيورانه سينماگر متعهد مجيد مجيدي گفت: «متاسف هستم كه مي‌شنوم در بعضي از سايت‌ها و مجامع به «مجيد مجيدي» به خاطر اعتراض اخيرش به جريان هاي داخلي و خارجي ضداسلام و پيامبر عظيم الشان ما، حمله شده و البته اين نشانه نوعي بيماري در فرهنگ و هنر ما است كه ما نيز مدت هاست كه داريم هشدار مي دهيم و بايد جلوي اين بيماري يك جا گرفته شود.

 وي گفت: عناصري در گوشه‌هايي از گلوگاه‌هاي فرهنگ و هنر رخنه كرده‌اند كه علاقمندند كه فرهنگ و هنر فقط طريق انحراف و ابتذال را بپيمايد و اگر گوشه‌اي از فرهنگ و هنر به سمت حق و عدالت برود با جوسازي، فشارهاي تبليغاتي و عناصري كه در دست دارند، با حق طلبي فرهنگ و هنر برخورد مي‌كنند. يا آن را بايكوت مي‌كنند يا به آن حمله مي‌كنند كه فكر مي‌كنم وظيفه مقابله با اين بيماري جدي در فرهنگ و هنر ما، در درجه اول برعهده مديران و سياستگذاران است، در درجه دوم برعهده هنرمندان و در درجه سوم بر اصحاب رسانه‌ها و مطبوعاتي‌ها است كه به عنوان يك نشانه جدي آن را تلقي كنند و با اين انحراف برخورد نمايند.»

 در حالی که وی در حال حاضر به هیچ وجه حاضر نیست «کلمه ابتذال» را برای برخی فیلم‌ها و فیلم‌سازها به کار ببرد! و در خصوص توقیف هم نظر جالبی دارند و با حمایت‌های جالب‌تر فریدون جیرانی هم همراه می‌شود.

 فریدون جیرانی که همچون نامزدهای انتخاباتی بارها و بارها در برنامه زنده «هفت» اعلام کرده به نظرم هیچ فلیمی نباید توقیف شود!

 آیا اگر فیلمی کاملا غیر اخلاقی و یا سراسر توهین به مخاطب و یا کشور و نظام در پروسه اداری به هر طریقی تولید شد، برای پخش عمومی نباید توقیف شود؟ آیا آقای جیرانی می‌تواند از فلان فیلم توقیف شده دفاع کند؟ اگر می‌تواند، می‌تواند این جمله انتخاباتی خود را در هر برنامه و هر 15دقیقه یکبار تکرار کند که «آره...ما هم موافقیم که هیچ فیلمی نباید توقیف شود!» و البته سجادپور باید فکری برای این تاییدها و تشویق‌های تامل انگیز داشته باشد!

آیا سجادپور بر مبنای مراقبت از دلخور نشدن برخی تهیه‌کننده‌های کاملا مبتذل‌ساز اینگونه جملات را بر زبان نمی‌آورد؟ آیا مشی هواداری عوام، این مدیر سینمایی را با خود همراه نکرده است؟ عافیت‌طلبی و روشنفکرزدگی چطور؟ آیا دیگر به تایید سخنان مجید مجیدی در سال 78 و شنیدن «صدای پای ابتذال» ایمان ندارد؟

 قضاوت درباره دیروز و امروز برخی مسئولان با شما!

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۲ ۱۰:۴۲

باد ازكدوم طرف مياد

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۲ ۰۹:۲۵

ظلمات و نور كاملا مشخص است ، هر آنچه در ترويج خوبيها و مرتبط به خدا و اولياي خدا باشد نور و بقيه ظلمات و ابتذال است ،اللّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُواْ يُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُرِ

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۲ ۰۸:۲۰

شيخ بهائي به مردي رسيد در حال كشك سائيدن احوال او را پرسيد شروع كرد به گله از حاكم و ...(از جمله شيخ ) در حالي كه اورا نميشناخت . شيخ گفت اگر من الان تو را حاكم كنم چه ميكردي ؟ مرد شروع كرد به شعار دان كه چه و چه ميكردم... شيخ گفت براي من چه؟ گفت هرچه بخواهي ميدهم. شيخ اشارتي فرمود و ان مرد خود را در خال حمراني ديد. شيخ به پيش او در امد واحترام كرد و گفت به وعده اي كه به من دادي وفا كن . مرد گفت چه ميخواهي ؟ شيخ گفت حككومتت را به من بده . مرد عصباني شد و فرمان داد كه گردن اين مرد را بزنيد.!!!!! و شيخ گفت "" كشكت را بساب "" وآن مرد ديد كه دوباره در حال سائئيدن است.

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۲۳:۲۲

مگه نمیدونید که : "ملاک حال افراد است ..." قبلا چی گفته و چی کار کرده مهم نیست ...

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۲۳:۰۸

کسانی که در مناصب دولتی مربوط به هنر و سینما کار میکنند اگر نظر متفاوتی با این داشته باشند نمیتوانند در کارشان دوام بیارن
این یکی صادق بوده و حرفشو زده وگرنه بقیه رویشان نمیشود راستش رو بگند

مهدي۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۲۲:۱۳

نظر ايشان نظر درست و به جايي بوده است و تغييري در مواضع ديده نميشود، فقط ميگويد به جاي كلماتي كه ايجاد تشويش در ذهن مردم را ميكند استفاده نكرده و به آنها آثار كم مايه و سطحي بگوييم، همين
ايشان در مورد واژه فيلمفارسي هم به خاطر اهانتي كه در تركيبش به فرهنگ پارسي دارد اعتراض كرد كه آن هم صحيح بود.

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۸:۲۹

متاسفم که در این کشور اینقدر تنگ نظری وجود داره ودر تمام مسائل به نقطه کور میرسیم - اسلام در تمامی عرصه ها مردم رابه رعایت اعتدال دعوت نموده است بنابراین همه چیز را نباید فقط سیاه یا سفید دید بنا براین باید تمامی مسائل را بادید باز وبه دور از تعصبات وخرافات نگریست در غیر اینصورت لطمات وصدمات جبران ناپذیری به تمام ارکان جامعه چه اقتصادی چه سیاسی چه فرهنگی و...وارد خواهد آمد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۸:۲۵

اینقدر سهل انگاری کردن تا کار به جایی رسیده که فرح بخش توی برنامه ی 7 به فراستی حمله کنه و بگه تو ایران فیلم مبتذل نداریم یکی نیست بگه پس این فیلمهای افتضاح دست چندم چی هستن!.اینقدر به تهیه کننده رو دادن که هر چی میخواد میسازه و به راحتی هم مجوز اکرام میگیره بعدشم که گندش درمیاد بیانیه میدن که فلان و بهمان و... آخه این ارشادی که خودش مجوز ساخت و اکران رو میده میتونه بگه دست من نیست ؟! یا من نبودم دستم بود تقصیر آستینم بود و.. بازم خوبه مردم خودشون این فیلمها رو کمتر میبینن همت مردم بیشتر از برخی مسئولینه!

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۷:۳۱

به نظر من همه فیلم ها باید اجازه ساخت و اکران بگیرند ، چیزی که باید تغییر کنه سلیقه مردمه!! اگه سلیقه درست بشه خود به خود این فیلم ها فروش نمی روند و در آینده ساخته نمی شوند.

هاشمي۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۷:۳۰

در همه دوره ها فيلم هاي مبتذل وجود دارد اما بايد ديد چرا امروز اين فيلم ها انقدر هوا خواه پيدا كرده اند وچرا پر فروش ترين فيلم هاي كشور مبتذل اند.
چرا انها كه در گذشته مدعي دفاع از ارزشها بودند اكنون خود براي پول حاضرند همه چيز را مسخره كنند .تمام فيلم سازان خوب، را بدلايل واهي اواره يا خانه نشين كرده اند و حالا كه سكان دستشان افتاده جز گفتن شوخي هاي سطحي تكرار ي كار ديگري از فيلم سازي بلد نيستند ياد فيلم ناصرالدين شاه اكتور سينما افتادم «اين صناعت كه تو مي كني از مليجك هم بر مي ايد»

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۵:۲۳

1- فیلمی که اجازه ساخت پیدا می کند دیگر نباید توقیف شود.
2- چرا همیشه یک عده فکر می کنند که باید برای همه تصمیم بگیرند؟ اگر مردم فهیم هستند که به شما چه مربوط است که یک فیلم را توقیف کنید. این مردم فهیم می فهمند و خودشان با ندیدنش یا با اعتراض به آن آنرا توقیف می کنند. اگر هم این مرم سرشان نمی شود و نیاز دارند که یکی به آنها بگوید چه ببینید و چه نبینید که خوب شما فیلمهایی که از نظر خودتان برای مردم مضر است را توقیف کنید.

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۳:۱۳

متاسفم که شما نه معنای ابتذال را فهمیده اید، نه روشنفکری، نه اعمال سجادپور و نه حرف های جیرانی

تابناک۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۳:۱۳

آفرین به شما که معنی همشو خوب خوب فهمیدی. آفرین

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۵۶

چه میکنه این میز ............................

زندگانی۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۵۵

این آقایان تا زمانی که مسئول نبودند به خاتمی و تیم فرهنگی اش هر چی می خواستند می گفتند...مبتذل که برای یه ثانیه اش بوده...حالا که مسئول شدن و نمی تونن کاری بکنن؛ می گن به هنرمند توهین نکنین!! دمت گرم تابناک خیلی خوب و دقیق و حسابشده بود...برای بقیه مسئولان هم اینطوری بنویس...

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۲۸

در اینکه آقای سجاد پور آدم کم سوادی هست شکی نیست ولی توجه داشته باشید که ایشون قبلا بیرون گود می ایستاده و می گفته لنگش کن ولی الان دقیقا توی گود هست .
شما تابناکی ها هم دقیقا همین طور ید الان بیرون گود هستید وقتی وارد کار بشید می فهمید چی به چیه و مواضعتون تعدیل می شه

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۲۶

آقا راست میگه دیگه ... مبتذل چیه؟ همه جای دنیا از این فیلما هست ... هر کی هم ناراحته نمیره نگاه کنه جاش میره فیلمای پرمحتوا ببینه ... دیگه مبتذل مبتذل کردن نداره. ناراحتی نگاه نکن.

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۷:۳۱

می شه بگید کدوم فیلم پر محتوا ؟؟!!! مگه ساخته می شه؟؟!

حسین۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۱:۵۵

نظر جیرانی کاملا درسته چون می گه هیچ فیلمی نباید توقیف بشه. توجه کنید که برای ساخته شدن هر فیلمی احتیاج به پروانه ساخت هست و فیلمی که پروانه ساخت گرفته نمی تونه حاوی صحنه های غیر اخلاقی و ... باشه

مرادي۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۱:۳۲

واقعا در سينماي ما واژه مبتذل درست است و دارد بيداد مي كند همچنين در سينماي ما كه رونق آن از دهه 70 بسيار كمرنگ شده دليل اصلي آن نيز اين نوع فيلم ها است كه اميد مي رود با انتقادات درست شما مسئولان؟ فكري درست بكنند.
انشاا...

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۰:۳۶

حاک بر سرتون که این یه نخود ازادی رو هم چشم ندارید که ببینید

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۹:۲۰

می خوای ماروهم مثل خدت ... کنی!ما حواسمون سرجاشه

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۵:۵۳

ازادی یعنی اینکه هر کسی دوست داشت این فیلم و ببینه هر کی دوست نداشت نبینه

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۵۶

پس معلوم شد این آزادی که شماها ازش حرف میزنید همون ابتذاله.

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۵۴

شما دو تا چشم داری دو تا هم قرض کن با چهار تا چشم سیر ببین.

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۵۴

شما انگار حالت خوب نیست . آزادی آزادی کدومه ؟ آزادی یعنی هر کاری دلت خواست بکنی ؟ عجیبه ها !

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۰:۳۰

به نظر من که مغایرت چندانی در صحبت های ایشون از سال 84 تا الان نیست. جالبه که دوستان تابناک کمی متمایل شدن به نکته گیری از مسئولین و یه خاصیت زنانه که خوب نیست درج بشه!

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۰:۲۷

آقا درسته اين روزها باد نمي وزد و هوا الوده و پسه، اما اين دليل بر اين نيست كه ما به سمت باد نريم و ...تغيير نكنيم.

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۵۵

ایول . باد رو خوب اومدی

مهدی۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۰:۲۴

واقعا شما ها دیگه کی هستید نمی دونید فیلم مبتذل به چه فیلمی می گویند

ناشناس۱۳۸۹/۰۹/۲۱ ۱۲:۵۵

فیلم مبتذل عبارتست از فیلم هایی که در آن ابتدا به ساکن ....................... و سپس ............................ . در اوسط فیلم ناگهان ........................ و در نهایت ............................. .

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.