آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
16بازدید

رهبر :

حوزه و دانشگاه مكمل‌هاي علمي‌ يكديگرند

رئيس فراكسيون روحانيون مجلس با بيان اينكه معناي وحدت حوزه و دانشگاه اين نيست كه حوزه، دانشگاه يا دانشگاه، حوزه شود، گفت كه حوزه و دانشگاه مكمل‌هاي علمي همديگر هستند.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام محمدتقي رهبر نماينده مردم اصفهان و رئيس فراكسيون روحانيون مجلس ا اشاره به هفته وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: معناي وحدت حوزه و دانشگاه اين است كه حوزه و دانشگاه ريشه ديني و اسلامي دارند و بايد با توجه به اصول خود به وحدت برسند.

وي با بيان اينكه برخي‌ها تلاش مي‌كنند كه براي اختلاف حوزه و دانشگاه، دانشگاهيان را روشنفكر و حوزويان را متحجر توصيف كنند، افزود: دانشگاهيان و حوزويان بايد به مباني صريح اسلام توجه كنند و اجازه ندهند دشمن با مغالطه‌گويي اختلاف‌افكني كند.

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه وحدت حوزه و دانشگاه به معناي اين نيست كه حوزه، دانشگاه و دانشگاه حوزه شود، تصريح كرد: حوزه‌ كاركرد خاص خودش را دارد و دانشگاه نيز به مباني علمي توجه مي‌كند در حقيقت بايد گفت كه حوزه و دانشگاه مكمل همديگر در جامعه هستند و هرگونه تفكيك آنها از يكديگر اقدامي انحرافي است.

رئيس فراكسيون روحانيون مجلس همچنين گفت:‌ تمامي علومي كه در دانشگاه تدريس مي‌شود ريشه‌هاي اسلامي و ديني دارد؛ علوم عقلي، علوم رياضي و فيزيك ريشه‌هاي كاملا اسلامي دارد، به طوري كه برخي از شاگردان امام جعفر صادق(ع) علوم فيزيك و شيمي را پايه‌گذاري كردند بر همين اساس بايد گفت كه نبايد احساس كرد علوم دانشگاهي فراتر از علوم حوزوي است.

وي افزود: البته علوم حوزوي نيز همان علوم ديني است كه بعضا در دانشگاه‌ها تدريس مي‌شود و در مقابل، علوم دانشگاهي نيز در حوزه‌ها مورد مطالعه قرار مي‌گيرد.

رهبر با بيان اينكه حوزه و دانشگاه براي وحدت بايد مصداقي عمل كنند، از اظهارنظرهاي كلي در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه انتقاد كرد و گفت: به طور مثال حوزه و دانشگاه بايد در خصوص تبيين علوم انساني متحدتر از گذشته عمل كند چرا كه دانشگاه و حوزه علم دين را تبيين مي‌كند.

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي فلسفه را از جمله مغالطه‌هاي دشمن براي اختلاف بين حوزه و دانشگاه دانست و افزود: فلسفه جايگاه ويژه‌اي در حوزه دارد البته فلسفه غرب در دانشگاه تدريس مي‌شود و ما مخالف آن نيستيم.

وي ادامه داد: فلاسفه بزرگ جهان اسلام همواره از فيلسوفان غرب موفق‌تر عمل كرده‌اند و امروز نيز مشاهده مي‌شود كه علامه حسن‌زاده آملي و علامه جوادي آملي به عنوان بزرگترين فيلسوف‌هاي جهان فلسفه اسلامي را تبيين مي‌كند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.