رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
12بازدید
۲۵

ضربه مهلک جنگ به تیم‌های متمول فوتبال ایران؛ بمب روی فولاد و پتروشیمی سردرگمی در سپاهان و استقلال

جنگ علیه تیم‌های متمول فوتبال ایران

آنچه از شواهد و قرائن برمی‌آید اینکه ماه عسل باشگاه‌های متمول فوتبال ایران به اتمام رسید. لااقل در وضعیت فعلی و با توجه به آسیب‌هایی که در حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به پتروشیمی و صنعت فولاد وارد شد، تیم‌های استقلال، سپاهان و فولاد خوزستان دیگر مثل سابق توان هزینه نخواهند داشت.

ضربه مهلک جنگ به تیم‌های متمول فوتبال ایران؛ بمب روی فولاد و پتروشیمی سردرگمی در سپاهان و استقلال

ضربه مهلک جنگ به تیم‌های متمول فوتبال ایران؛ بمب روی فولاد و پتروشیمی سردرگمی در سپاهان و استقلال

نکته حائز اهمیت اینکه باشگاه‌هایی چون استقلال و سپاهان، تنها در رشته فوتبال فعال نیستند و در ده‌ها رشته ورزشی دیگر چون هندبال، بسکتبال کشتی و ... هم تیم‌داری می‌کنند.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، تجاوز دشمن صهیونیستی – آمریکایی به ایران و حملات به بخشی از زیرساخت‌های صنعتی کشور، نه تنها اقتصاد بلکه ورزش و به طور خاص فوتبال را هم تحت تاثیر قرار داده است. واقعیت آن است که به نظر می‌رسد تیم‌های متمول فوتبال ایران که جزو تیم‌های مدعی و مطرح فوتبال‌مان محسوب می‌شوند، حالا در وضعیتی سخت قرار گرفته‌اند و بدیهی است که آثار و تبعات منفی آن حتی در کوتاه مدت هم نمایان شود.

تیم فوتبال استقلال که زیر مجموعه هلدینگ خلیج‌فارس [فعال در حوزه پتروشیمی] است، تا پیش از تعلیق مسابقات باشگاهی همزمان با حمله دشمن آمریکایی-صهیونی به کشور در تاریخ نهم اسفندماه ۱۴۰۴، در صدر جدول قرار داشت و با هدف قرار گرفتن بخش‌هایی از شرکت‌های پتروشیمی، احتمالاً با تنگنای مالی مواجه خواهد شد و دقیقاً مشخص نیست سیاست‌گذاری مسئولان بالادستی به چه صورت تغییر خواهد یافت. اما آنچه واضح است اینکه دیگر خبری از بریز و بپاش‌های سال گذشته نخواهد بود.

هلدینگ خلیج فارس که مالکیت باشگاه استقلال را برعهده دارد، در طول جنگ تحمیلی صدمات زیادی متحمل شد. حملات متعدد به فجر انرژی و مبین انرژی که شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس هستند و نقش مهمی در تولید و زنجیره پتروشیمی دارند، آسیب‌رسان بوده و در واقع دو شرکت بورسی که سهم زیادی از سودآوری دارند، حالا باید در شرایطی خاص به فعالیت خود ادامه دهند. براین اساس، چرخه اقتصادی کل هلدینگ خلیج فارس آسیب خورده و اختلال در زنجیره تولید، سودآوری و کسب درآمد به لحاظ ارزآوری، دامان باشگاه استقلال و تیم‌های آن از جمله فوتبال را خواهد گرفت.

از سوی دیگر، باشگاه‌های صنعتی حاضر در بالاترین سطح فوتبال باشگاهی ایران هم با توجه به حملاتی که به کارخانه‌های فولاد شد، با تنگنای مالی دست و پنجه نرم خواهند کرد. دیروز خبری منتشر شد مبنی براینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) طی نامه‌ای رسمی به سازمان لیگ برتر فوتبال اعلام کرده که به دلیل حملات رژیم صهیونیستی - آمریکایی به کشور و آسیب دیدن بخش‌هایی از زیرساخت‌های صنعتی، دو باشگاه سپاهان و فولاد خوزستان تا اطلاع ثانوی و تا زمان بازگشایی و از سرگیری فعالیت شرکت‌های صنعتی، اجازه حضور در هیچ‌یک از مسابقات رسمی را نخواهند داشت.

هرچند این موضوع با واکنش و تکذیب حمیدرضا گرشاسبی مدیرعامل باشگاه فولاد و منوچهر نیکفر، مدیرعامل باشگاه سپاهان همراه شد و آنها در مصاحبه‌هایی تأکید کردند که هنوز چنین نامه‌ای به دو باشگاه ابلاغ نشده اما حتی اگر آنها قید حضور در لیگ برتر را نزنند و به فعالیت خود ادامه دهند، واقعیت آن است که باشگاه‌های «متمول» فوتبال‌مان دیگر چنین لقبی را یدک نخواهند کشید و چه بسا به لحاظ مالی و بودجه‌ای، جزو تیم‌های نیمه دوم جدول قرار بگیرند؛ مگر اینکه دنبال راهکار دیگری برای جذب درآمد باشند و بودجه خود را از مسیر دیگری تأمین کنند.

نکته حائز اهمیت اینکه باشگاه‌هایی چون استقلال و سپاهان، تنها در رشته فوتبال فعال نیستند و در رشته‌های دیگری چون هندبال، بسکتبال، کشتی و ... هم تیم‌داری می‌کنند. بدین ترتیب احتمالاً دیگر خبری از بودجه‌های چند هزار میلیاردی یا چند میلیون دلاری نخواهد بود. در حقیقت تیم‌هایی که قهرمانی در لیگ برتر و حضور در رقابت‌های آسیایی را در کارنامه خود دارند و اتفاقاً سهمی انکارناپذیر در قدرت فوتبال باشگاهی ایران در سطح قاره محسوب می‌شوند، همچون سابق یارای رقابت با حریفان را نخواهند داشت.

ضربه مهلک جنگ به تیم‌های متمول فوتبال ایران؛ بمب روی فولاد و پتروشیمی سردرگمی در سپاهان و استقلال

در حالی که خبرها حکایت از این دارد که فدراسیون و سازمان لیگ تصمیم گرفته‌اند لیگ برتر فصل جاری را بدون اعلام قهرمان به پایان برسانند، گفته می‌شود با توجه به ضرب‌الاجل ۱۰ خرداد برای معرفی نمایندگان ایران جهت حضور در لیگ نخبگان و سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا، تیم‌ها بر اساس جدول فعلی معرفی خواهند شد. بنابراین، تیم اول (استقلال) صاحب سهمیه مستقیم لیگ نخبگان می‌شود و تیم دوم (تراکتور) سهمیه پلی‌آف لیگ نخبگان را از آن خود می‌کند. از سویی احتمالاً سهمیه سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا هم به تیم سوم (سپاهان) تعلق می‌گیرد. بدین ترتیب تیم‌هایی چون استقلال و سپاهان احتمالاً با محدودیت جدی در بودجه و صرف هزینه برای خرید بازیکن باکیفیت خارجی و حتی داخلی، باید مهیای رقابت با تیم‌های قدرتمند قاره شوند.

البته تنگنای شدید مالی صرفاً مختص به باشگاه‌هایی که پیش‌تر به آنها اشاره شد نخواهد بود. بدیهی است که باتوجه به حملاتی که به صنایع آلومینیوم اراک صورت گرفت، تیم تحت نظر این شرکت هم دچار مشکلاتی شود؛ از طرفی مشکل احتمالی در تولید فولاد با هدف قرار گرفتن فولاد مبارکه اصفهان و فولاد خوزستان، صنایع خودروسازی را دچار مشکل خواهد کرد و تیم‌هایی چون پیکان در لیگ برتر و سایپا در لیگ دسته اول که برای صعود تلاش می‌کرد، دچار بحران خواهند شد. همچنین ممکن است با مشکلات پیش آمده در اقتصاد و کاهش گردش مالی برخی شرکت‌های بزرگ در بانک‌ها، پرسپولیس هم که با مالکیت کنسرسیوم بانکی هدایت می‌شود، با محدودیت‌هایی مواجه شود. با تمام این اوصاف، این گزارش به طور خاص شامل باشگاه‌هایی می‌شود که از ردیف بودجه و حمایت مالی بالاتری نسبت به دیگر باشگاه‌ها برخوردار بودند و در جنگ تحمیلی هم با هدف قرار گرفتن پتروشیمی و صنعت فولاد، آسیب بیشتری متحمل شدند.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۲۳:۴۷

تیم دولتی باید دیگه جمع بشه

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۲۳:۳۱

لطفا صنعت و اقتصاد رو درست کنید و فوتبالی که سودآوری کخ نداره هیچ ضرر هم داره رو کنار بزارین و روی ورزش های مدال آور و سودآور سرمایه گذاری کنید

Mhd۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۲۱:۳۴

این باشگاه های متمول آنقدر دارایی دارن که کک شون هم نمی گزه.بذارید یک کمی هم از جیب بخورن تا قدر عافیت رو بهتر بدونن.

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۲۱:۰۳

کاش فوتبال فقط آسیب می دید نه زیرساخت ها

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۲۰:۵۹

این ضربه مهلک فقط بفوتینا خورده؟؟بنظرم همچین ضربه ای به ایران. تاریخ بیاد نداره..

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۲۰:۱۴

سپاهان همیشه سپاهانه

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۸:۲۹

که چی؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۸:۱۰

وقتی یک پرسپولیسی مقاله ورزشی مینویسد !!!

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۷:۴۹

فوتبال، اولویت صدم کشور هم نیست. اولویت بازسازی صنایع آسیب دیده است. فوتبال حداقل به مدت ۲ سال باید تعطیل شود. لزومی به اعزام تیم ملی به جام جهانی هم نیست.
تراکتور رفت عربستان، چی شد؟ سه هیچ باخت، نمیرفت هم همین نتیجه حاصل میشد.

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۷:۴۸

فوتبال، اولویت صدم کشور هم نیست. اولویت بازسازی صنایع آسیب دیده است. فوتبال حداقل به مدت ۲ سال باید تعطیل شود. لزومی به اعزام تیم ملی به جام جهانی هم نیست.

Amini۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۵:۵۷

کی فوتبال ایران نگاه میکنه

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۴:۳۹

لیگ امسال باید دیگر نیمه تمام تعطیل شود و تیمی که اکنون صدر جدول است قهرمان اعلام شود

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۳:۴۷

اکثر مردم ایران در فقر زندگی می کنند و از این بریز و بپاش در فوتبال و درامد ملیاردی فوتبالیستها ناراحتند در کشور فقیری مثل ایران فوتبال حرفه ای معنی ندارد و ما باید تیمهای فوتبال آماتور را راه بیاندازیم و فوتبالیستها دنبال شغلهای دیگری باشند و در وقت آزاد و رایگان فوتبال بازی کنند

سرزمین من۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۲:۵۸

فوتبال بدرک مهم اقتصاده ک خیلی ظرر کرده با بمباران این جاها

اس اس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۲:۵۳

بیچاره استقلال

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۲:۵۱

چه خوب ما استقبال میکنیم. الان فوتبال هیچ اهمیتی نداره

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۲:۰۲

کاش حد اقل تا زمانی که اکثریت مردم در یک رفاه نسبی قرار نگیرند کلا فوتبال را تعطیل کنند چرا یک فوتبالیست درپیتی باید قرارداد صد می‌آورد تومانی برای یک فصل ببندد یا بازیکنی که در طول یک فصل ده دقیقه بازی نکرده قرارداد چهل یا پنجاه میلیارد تومانی داشته باشد در حالی که در این کشور یک آتش نشان که با جان خودش بازی می کند در سال حتی دریافتی چهار صد یا پانصد میلیون تومانی هم ندارد یا رئیس جمهور کشور میگه حقوق من ماهی صد و شصت میلیون تومان است یعنی در یک سال دو میلیارد تومان اون وقت یک بازیکن ذخیره که فقط برای وقت تلف کردن میاد تو بازی حد اقل بیست برابر رئیس جمهور حقوق میگیره

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۵:۰۵

عالی گفتید

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۴:۱۳

بله. معنا ندارد مردم 300 درصد تورم را یکسال تحمل کنند عده ای بنام فوتبال که هیچ منفعتی برای مردم ندارد از جیبش خرج کنند و به ریش مردم بخندند کجای دنیا از جیب مردم برای فوتبال هزینه می کنند حرم نیست

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۱:۵۷

کجای دنیا پول بیت المال رو میدن به فوتبال ؟؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۱:۲۸

یهتر

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۱:۲۰

تابناک این ضربه به فوتبال کشور است نه باشگاه‌ها فقط. به خاطر لنگ حاضری همه چیز کنار برود تا فقط لنگ سرپا باشد

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۱:۱۳

تیم محبوبت پرسپولیس متمول نبود؟ نکنه تحت پوشش کمیته امداد بود؟‌ ان همه غرامت و قهرمانی‌های پاک و جام شرافت محانی بود؟‌

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۸:۱۰

پرسپلیس دپبار تا فینال جام باشگاههای آسیا رفت حتی با پنجره بسته هم تا فینال آسیا رفت اونجا هم لابد با کمک رفت تا فینال آسیا . عقده هات و کم کن

ناشناس۱۴۰۵/۰۱/۲۷ ۱۱:۰۶

بهتر چه سودی داشتن برای مردم

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.