رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
53بازدید
۱۳۸

تابناک گزارش می دهد؛

تلفن ثابت داشته باشید و جریمه پرداخت کنید! / چرا باید بابت تلفنی که استفاده نمی‌کنیم، ۴۵ درصد بیشتر پول بدهیم؟ + جوابیه

سود نجومی مخابرات از جیب مشترکین!

مخابرات ایران با یک حرکت ساده، ۲.۶ هزار میلیارد تومان درآمد مازاد را هدف‌گذاری کرده است اما این تریلیون‌ها تومان سود، کجا رفته است و چرا هنوز بوق‌های آزاد و اینترنت‌های کند، همراه ما هستند؟

تلفن ثابت داشته باشید و جریمه پرداخت کنید! / چرا باید بابت تلفنی که استفاده نمی‌کنیم، ۴۵ درصد بیشتر پول بدهیم؟ + جوابیه

شرکت مخابرات ایران با افزایش ۴۵ درصدی تعرفه‌ها، ۲.۶ هزار میلیارد تومان درآمد مازاد کسب می‌کند؛ اما کیفیت خدمات در چه وضعیتی است؟ وقتی درآمدها نجومی و کیفیت در حال سقوط است، یعنی مردم دارند هزینه ناکارآمدی مدیران را پرداخت می‌کنند!

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک ، چندی پیش مدیرعامل مخابرات اعلام کرد که برای نخستین بار در سال ۱۴۰۴، آبونمان یا حداقل هزینه نگهداری خط تلفن ثابت به صورت قانونی در تعرفه‌ها لحاظ شد که این موضوع حدود ۶.۴ همت برای شرکت مخابرات ایران درآمد ایجاد کرد اما این تعرفه در سال ۱۴۰۵ حدود ۴۵ درصد افزایش یافت که پیش‌بینی می‌شود حدود ۲.۶ همت درآمد مازاد نسبت به سال قبل برای شرکت ایجاد کند.

 بر اساس اظهارات رسمی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در سال ۱۴۰۴ با معرفی «آبونمان» یا حداقل هزینه نگهداری خط، درآمدی بالغ بر ۶.۴ هزار میلیارد تومان کسب کرده است اما مساله مهم تداوم این روند در سال ۱۴۰۵ است؛ جایی که با افزایش ۴۵ درصدی این تعرفه، پیش‌بینی می‌شود مبلغ ۲.۶ هزار میلیارد تومان «درآمد مازاد» به جیب این شرکت برود.

 از خدمت‌رسانی تا کسب ثروت...

نقطه بحرانی اظهارات مدیرعامل شرکت مخابرات ، عبارت «به صورت قانونی در تعرفه‌ها لحاظ شد» است که نشان می دهد قانونی بودن یک تصمیم، به معنای عادلانه یا منصفانه بودن نیست.

تبدنیل تلفن ثابت به یک منبع درآمدی از طریق «حداقل هزینه نگهداری»، به این معناست که حتی اگر مشترکی از تلفن خود استفاده نکند، باید بابت «داشتن خط» جریمه پرداخت کند که این نوع نگاه ، مخابرات را از یک سازمان خدماتی به یک سازمان تولیدکننده قبض تبدیل کرده است.

اما سوال اساسی این است که این درآمد‌های کلان (مجموعاً ۹ هزار میلیارد تومان در دو سال) دقیقاً کجا هزینه شده است؟ در شرایطی که کاربران با بوق‌های آزاد، افت کیفیت اینترنت ثابت و فرسودگی شبکه در بسیاری از مناطق مواجه هستند، افزایش ۴۵ درصدی تعرفه‌ها چه توجیهی دارد؟ 

وقتی یک شرکت ادعای درآمد مازاد ۲.۶ همت می‌کند، اما کیفیت خدمات آن در حال سقوط است، یعنی این افزایش قیمت نه برای «بهبود شبکه»، بلکه برای «پوشاندن ناکارآمدی‌های مدیریتی» یا «سودآوری » مصرف شده است.

در زمانه ای که تلفن ثابت به ابزاری قدیمی تبدیل شده و بسیاری از خانواده‌ها تنها برای دسترسی به اینترنت (ADSL) آن را نگه داشته‌اند، تحمیل آبونمان با رشد ۴۵ درصدی، نوعی «مالیات پنهان» بر ارتباطات است و این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که نرخ تورم و فشار اقتصادی بر معیشت مردم به اوج رسیده است.

به همین دلیل اگر مخابرات ایران بخواهد ادعای خدمت‌رسانی کند، باید به جای تکرار ارقام تریلیونی درآمد، پاسخ دهد که چرا با وجود این مبالغ نجومی، هنوز کیفیت ارتباطات در بسیاری از نقاط کشور در سطح استاندارد‌های اولیه نیست؟

به گزارش تابناک ، اظهارات مدیر عامل شرکت مخابرات، به جای آنکه باعث آرامش خاطر مشترکین شود، نشان می‌دهد که شرکت مخابرات ایران به جای تمرکز بر «توسعه زیرساختی»، به دنبال کسب درآمد از جیب مردم است بنابراین درآمد ۲.۶ هزار میلیارد تومانی مازاد، در واقع حاصل یک «سرمایه‌گذاری» نیست که نتیجه‌ مستقیم افزایش قیمت‌های اجباری است. 

جوابیه شرکت ملی مخابرات به گزارش تابناک

به دنبال انتشار این گزارش شرکت ملی مخابرات توضیحات زیر را به عنوان جوابیه ارسال کرد که متن آن به شرح ذیل است: قبل از اینکه پاسخ یادداشت مغرضانه و سراسر نادرست سایت تابناک را برای تنویر افکار عمومی بدهم ضروری می دانم به یک نکته اشاره کنم که  در سالهای طولانی فعالیت در حوزه رسانه و روابطعمومی، در دنیای باجنیوزها و رسانههای زرد، همواره یکی از منابع خبری اینجانب، مطالب مستدل و دقیق سایت خبری تابناک بوده و هست. اما متأسفانه اخیر ا نویسندهای ناشناس که در حوزه تولید محتوا در این سایت وزین نفوذ کرده، بدون تحقیق و مطالعه کافی، یا از روی کینه و بغض شخصی نسبت به فرد یا افرادی در این شرکت ملی، یادداشتهایی مینویسد که جای بسی تأسف دارد.

لذا به سردبیر محترم تابناک توصیه میکنم برای حفظ جایگاه و اعتبار خبری این رسانه، این فرد را از سایت کنار بگذارند یا دستکم برای وی دوره آموزشی جامع خبرنگاری برگزار کنند تا با چنین مطالبی، موجب خدشه به اعتبار رسانه و شرمساری خبرنگاران فهیم و حرفهای کشور نشود.

و اما پاسخ به ابهامات و اتهامات مطلب منتشره:
تعدیل اندک تعرفه تلفن ثابت، «جریمه مشترکان» یا کسب درآمد مازاد نیست؛ ضرورتی برای استمرار خدمت، نگهداری شبکه و جبران بخشی از هزینههای واقعی زیرساخت ارتباطی است.
۱ .حداقل هزینه نگهداری خط تلفن ثابت «جریمه» نیست.
توصیف حداقل هزینه نگهداری خط تلفن ثابت به عنوان «جریمه مشترکانی که از تلفن استفاده نمیکنند»، با ماهیت این تعرفه همخوانی ندارد. شبکه تلفن ثابت صرفا زمانی هزینه ایجاد نمیکند که مشترک گوشی تلفن را بردارد و تماس برقرار کند؛ نگهداری خط، تجهیزات دسترسی، مراکز مخابراتی، شبکه انتقال، برق، سیستمهای پشتیبان، نیروی انسانی، رفع خرابی، نگهداری و پایداری شبکه، همگی هزینه هایی مستمر هستند.
بنابراین، این هزینه ناظر بر حفظ و آمادهبهکاری یک خط و زیرساخت ارتباطی است و نه جریمه استفاده نکردن از تلفن.
۲ .تعدیل تعرفه، تصمیم یکجانبه شرکت مخابرات ایران نیست
تعرفه خدمات مخابراتی بر اساس ضوابط و فرآیندهای قانونی تعیین و ابلاغ میشود و شرکت مخابرات ایران اختیار تعیین یکجانبه تعرفههای خدمات خود را ندارد. از این رو، تعبیرهایی مانند «تحمیل افزایش قیمت» یا «کسب درآمد از جیب مردم» تصویری نادرست از فرآیند تعیین تعرفه ارائه می کند.
همچنین افزایش حدود ۴۵ درصدی تعرفه در سال ۱۴۰۵ را نمیتوان به معنای افزایش مستقیم و معادل درآمد شرکت تلقی کرد؛ چرا که میزان درآمد واقعی به تعداد خطوط مشمول، میزان استفاده، وضعیت مشترکان و سایر عوامل عملیاتی وابسته است.
 ۳ .رقم ۲.۶ هزار میلیارد تومان، «درآمد مازاد قطعی» شرکت نیست
در گزارش منتشرشده، رقم حدود ۲.۶ هزار میلیارد تومان به عنوان «درآمد مازاد» یا درآمدی که قرار است «به جیب شرکت مخابرات ایران برود» مطرح شده است؛ در حالی که این نوع محاسبه، بدون در نظر گرفتن ساختار هزینهای شبکه و سایر متغیرهای مؤثر بر درآمد و هزینه شرکت، نمیتواند مبنای قضاوت دقیق درباره عملکرد مالی مخابرات باشد. جهت استحضار مشترکان محترم یادآوری می کنیم که مصوبه شورای عالی کار در خصوص دستمزد سال جاری پیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بار مالی به شرکت مخابرات تحمیل کرده است.
شرکت مخابرات ایران یک بنگاه ارائه دهنده خدمات زیرساختی است که برای استمرار شبکه های گسترده در سراسر کشور، با هزینه های قابل توجهی در حوزه نگهداری، انرژی، تجهیزات، نیروی انسانی، توسعه و نوسازی مواجه است. هزینه سال جاری بیش از دو برابر سال ۴۰۴ است بنابراین، درآمد عملیاتی شرکت را نمی توان معادل سود یا «درآمد مازاد» تلقی کرد.
۴ .منابع حاصل از تعرفه ها برای استمرار و توسعه شبکه هزینه میشود
شرکت مخابرات ایران در سالهای اخیر برنامه های گستردهای را برای نوسازی شبکه، توسعه فیبر نوری، جایگزینی تدریجی زیرساختهای مسی، افزایش ظرفیت شبکه، ارتقای کیفیت خدمات، توسعه سامانه های فنی و عملیاتی و افزایش تابآوری ارتباطات کشور در دستور کار قرار داده است.
ثبت یک میلیون و ۸۵۰ هزار اتصال فعال فیبر نوری، توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فیبر، افزایش ظرفیت شبکه و اجرای طرحهای نوسازی و برگردان از جمله اقداماتی است که نیازمند سرمایهگذاری مستمر و منابع مالی قابل توجه است.
در شرایطی که بخش قابل توجهی از تجهیزات و زیرساختهای شبکه نیازمند نوسازی و بازسازی هستند، انتظار ادامه ارائه خدمات با تعرفه هایی که فاصله قابل توجهی با هزینه واقعی نگهداری زیرساخت دارند، عملا توسعه و پایداری شبکه را با چالش مواجه می کند.
 
۵ .تلفن ثابت همچنان یک زیرساخت ارتباطی است، نه یک خدمت منسوخ شده که این تصور که تلفن ثابت صرفا برای برقراری تماس صوتی مورد استفاده قرار میگیرد، با واقعیت شبکه ارتباطی امروز مطابقت ندارد. شبکه دسترسی ثابت، بستر ارائه طیف گستردهای از خدمات ارتباطی از جمله اینترنت ثابت و خدمات مبتنی بر فیبر نوری است. علاوه بر آن زیرساخت اصلی شبکه تلفن همراه، ارتباطات ثابت است.
۶ .درباره کیفیت خدمات نیز مطالبهگری باید بر مبنای واقعیتهای فنی باشد که شرکت مخابرات ایران منکر ضرورت ارتقای کیفیت خدمات نیست و اتفاقا افزایش کیفیت، نوسازی شبکه، توسعه فیبر نوری، افزایش رضایت مشترکان و ارتقای تابآوری شبکه از محورهای اصلی برنامههای فعلی شرکت است.

با این حال، نسبت دادن هرگونه مشکل کیفی در شبکه به تعرفه خدمات یا ادعای اینکه درآمد حاصل از تعرفه ها برای «پوشاندن ناکارآمدی مدیریتی» مصرف میشود، بدون ارائه مستندات، قضاوتی فراتر از واقعیتهای مالی و فنی شرکت است.
شبکه مخابرات کشور یک زیرساخت گسترده و چندلایه است که نگهداری آن، به ویژه در شرایط افزایش هزینه تجهیزات، انرژی، نیروی انسانی و عملیات فنی، نیازمند منابع پایدار است.

۷ .تعرفه باید امکان استمرار خدمت و سرمایه گذاری را فراهم کند
شرکت مخابرات ایران معتقد است بحث درباره تعرفه ارتباطات باید از دوگانه «افزایش قیمت یا سود شرکت» فراتر رود. پرسش اصلی این است که آیا منابع حاصل از ارائه خدمات ارتباطی، امکان حفظ شبکه موجود، نوسازی زیرساختها و سرمایهگذاری برای نسل جدید شبکه را فراهم میکند یا خیر.
 
در شرایطی که توسعه فیبر نوری و گذار از شبکههای قدیمی به زیرساخت های پرظرفیت در دستور کار قرار دارد، استمرار این مسیر بدون تأمین منابع مالی پایدار امکانپذیر نیست.
بر همین اساس، افزایش تعرفه خدمات مخابراتی را نباید به عنوان جریمه مشترکان یا راهکاری برای افزایش درآمد به هر قیمت تفسیر کرد؛ این موضوع بخشی از فرآیند تأمین منابع لازم برای استمرار خدمت رسانی، نگهداری شبکه و سرمایه گذاری در آینده ارتباطات کشور است.
شرکت مخابرات ایران ضمن استقبال از نقدهای کارشناسی و مطالبه گری رسانه ها، تأکید میکند که ارزیابی عملکرد شرکت باید بر مبنای مجموعهای از شاخصهای واقعی شامل میزان سرمایه گذاری، توسعه زیرساخت، کیفیت خدمات،
رشد فیبر نوری، پایداری شبکه، هزینه های نگهداری و صورتهای مالی انجام شود؛ نه صرفا با مقایسه یک رقم تعرفه با سال قبل و نامگذاری آن به عنوان «درآمد مازاد».
شرکت مخابرات ایران خود را متعهد به شفافیت، ارتقای کیفیت خدمات و توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور میداند و مسیر پیشرو را بر پایه نوسازی شبکه، توسعه فیبر نوری، استفاده از فناوریهای نوین و افزایش تابآوری و پایداری شبکه دنبال خواهد کرد.

داود زارعیان معاون ارتباطات شرکت مخابرات ایران


عکس العمل عجیب شرکت مخابرات در واکنش به انتشار گزارش تابناک

اما پاسخ تابناک به معاون ارتباطات این شرکت در نامه‌ای که بیشتر شبیه به یک «حمله شخصی» بود تا یک «پاسخ رسمی» این است که بهتر است این معاونت به این مساله بپردازد که  به جای آنکه توضیح دهد چرا مردم باید بابت تلفن‌های استفاده‌نشده جریمه شوند، توهین به نویسنده و توصیه به «دوره آموزشی خبرنگاری» را دست مایه قرار دادند.

البته جای تعجب دارد که در جایگاه «معاون ارتباطات» و مسئول روابط عمومی یک شرکت ملی، به جای پاسخ به ارقام و مستندات، به «حملات شخصی» و توصیه‌های توهین‌آمیز روی آورده‌ که باید گفت آقای زارعیان معاون ارتباطات شرکت مخابرات ایران اگر شما برای خودتان شانی قائل نیستید، دست‌کم برای جایگاه حساس «روابط عمومی» و اعتبار این پست قائل باشید . استفاده از عباراتی چون «باج‌نیوز» و «رسانه‌های زرد» در پاسخ به یک گزارش مستند، نه تنها گویای فقدان استدلال شماست، بلکه نشان می‌دهد که مخابرات به جای پاسخگویی، به «حمله» روی آورده است.

اگر برای خودتان شانی قائل نیستید، برای جایگاه روابط عمومی شرکتی که با پول مردم اداره می‌شود قائل باشید و توصیه‌های آموزشی خود را برای خودتان نگه دارید و به جای توهین، بگویید ۴۵ هزار میلیارد تومان تخلف ارزی و تعرفه‌های نجومی چه رابطه‌ای با «کیفیت خدمات» دارد؟

بنابراین بهتر است شما نیز به جای توهین به خبرنگاران، به سوالات مردم پاسخ دهید که چرا مردم باید بابت خدماتی که دریافت نمی‌کند هزینه بپردازد؟ چرا ناکارآمدی مدیریتی شما باید از جیب مشترکین تامین شود؟


جوابیه دیگر شرکت مخابرات ایران به تابناک

درادامه شرکت مخابرات ایران درباره پاسخ به خبرگزاری «تابناک» توضیحات زیر را ارائه کرد که درادامه می خوانید: شرکت مخابرات ایران و معاونت ارتباطات این شرکت، در هیچ‌یک از مطالب منتشرشده، «تابناک» را رسانه‌ای زرد یا مصداق «باج‌نیوز» معرفی نکرده‌اند.

اتفاقاً در متن مورد اشاره، تأکید شده بود که در فضای رسانه‌ای امروز و در شرایطی که رسانه‌های زرد و مطالب فاقد پشتوانه کارشناسی گاه مجال بیشتری برای دیده‌شدن پیدا می‌کنند، «تابناک» به عنوان یک رسانه شناخته‌شده و اثرگذار، همواره یکی از منابع مورد مراجعه و استناد بوده و انتظار از چنین رسانه‌ای نیز طبیعتاً ارائه مطالب دقیق، مستند و مبتنی بر واقعیت‌های فنی و اقتصادی است. 
بنابراین، تعبیر «رسانه‌های زرد» در آن متن، ناظر به یک پدیده عمومی در فضای رسانه‌ای بوده و به هیچ عنوان به «تابناک» یا نویسنده گزارش این رسانه اطلاق نشده است. برداشت دیگری از این عبارت، با متن و منظور اصلی پاسخ شرکت مخابرات ایران همخوانی ندارد.

با این حال، به نظر می‌رسد ادامه این بحث در قالب پاسخ‌های رسانه‌ای متقابل، نه به روشن‌تر شدن موضوع کمک می‌کند و نه پاسخگوی دغدغه اصلی مخاطبان خواهد بود.
موضوع افزایش تعرفه خدمات مخابراتی، موضوعی فنی، اقتصادی و زیرساختی است و ابعاد آن را نمی‌توان صرفاً با مقایسه یک رقم تعرفه با سال گذشته یا با طرح پرسش درباره «پرداخت هزینه برای تلفن کم‌مصرف یا بدون استفاده» تحلیل کرد.

شرکت مخابرات ایران در پاسخ پیشین خود نیز بر این نکته تأکید کرده است که منابع حاصل از تعرفه خدمات، در چارچوب اقتصاد شبکه، صرف استمرار خدمت‌رسانی، نگهداری و نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه فیبر نوری، تأمین تجهیزات، انرژی، نیروی انسانی و ارتقای پایداری و تاب‌آوری شبکه می‌شود.

از سوی دیگر، شرکت مخابرات ایران منکر ضرورت ارتقای کیفیت خدمات نیست؛ بلکه افزایش کیفیت، نوسازی شبکه، توسعه فیبر نوری، افزایش رضایت مشترکان و ارتقای تاب‌آوری شبکه، از محورهای اصلی برنامه‌های فعلی شرکت است. بدیهی است تحقق این اهداف، بدون تأمین منابع مالی پایدار برای نگهداری و توسعه شبکه‌ای با ابعاد ملی، امکان‌پذیر نخواهد بود.

بر همین اساس، شرکت مخابرات ایران آمادگی دارد به جای ادامه بحث در فضای رسانه‌ای و نسبت دادن عبارات و نیت‌هایی که مورد نظر این شرکت نبوده است، در یک جلسه حضوری با مسئولان و خبرنگاران «تابناک»، تمامی ابعاد موضوع را به صورت شفاف و مستند تشریح کند.

در این جلسه می‌توان درباره مبانی افزایش تعرفه‌ها، هزینه‌های واقعی نگهداری شبکه، وضعیت سرمایه‌گذاری شرکت، توسعه فیبر نوری، الزامات نوسازی شبکه، کیفیت خدمات، درآمدها و هزینه‌های شرکت و همچنین پرسش‌های مطرح‌شده درباره حداقل هزینه نگهداری خطوط تلفن ثابت، با ارائه اطلاعات و مستندات لازم گفت‌وگو کرد.

شرکت مخابرات ایران معتقد است نقد رسانه‌ای زمانی بیشترین اثرگذاری را دارد که دو طرف، به جای تقابل رسانه‌ای، در فضایی حرفه‌ای و مستند به اصل موضوع بپردازند. مطالبه‌گری رسانه‌ها حق جامعه و یکی از ارکان شفافیت است و پاسخگویی نیز وظیفه شرکت مخابرات ایران است؛ اما این گفت‌وگو زمانی می‌تواند به نتیجه برسد که اعداد، مستندات و واقعیت‌های فنی و اقتصادی در کنار یکدیگر دیده شوند.

از همین رو، شرکت مخابرات ایران ضمن احترام به جایگاه رسانه‌ای «تابناک» و با تأکید مجدد بر اینکه این رسانه را در زمره رسانه‌های زرد تلقی نکرده است، پیشنهاد می‌کند ادامه این بحث در یک نشست حضوری و تخصصی دنبال شود تا به جای شکل‌گیری سوءتفاهم‌های جدید، اصل موضوع یعنی چرایی تعرفه‌ها، هزینه‌های واقعی شبکه و ضرورت سرمایه‌گذاری برای آینده ارتباطات کشور، برای افکار عمومی به صورت روشن و مستند تبیین شود.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

سیمین۱۴۰۵/۰۵/۲۶ ۱۰:۱۸

نمیدونم چرا هی میگن ۴۵ درصد. دروغه. تلفن ثابت تهران ۷۰ درصد اضافه شده. قبلا ۴۸بود الان حدود۸۰ شده!!!

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۴ ۰۹:۴۵

بهتر هست که تلفن مخابرات را قطع کنید وبرای اینترنت از سیم کارت موبایل استفاده کنید.راه دیگر استفاده از مودم سیم کارتی هست.

سحر۱۴۰۵/۰۵/۲۲ ۲۱:۲۱

تلفنی که فقط یک سال چون خونه خالی بوده و فقط ابونمان پرداخت نشده رو مخابرات جمع کرد . بخاطر اتصال دوباره علاوه بر پرداخت کلی جریمه و هزینه اتصال ، ۶ بار حضوری تو مرکز مخابرات مراجعه حضوری داشتم برای پیگیری تا بالاخره وصل شد. یعنی خدمات هم بسیار ضعیفه.

مهدی۱۴۰۵/۰۵/۲۲ ۱۵:۲۷

تعیین حداقل هزینه نگهداری خطوط تلفن برای بنده در حالی که ماهیانه حدود یکصدهزار تومان بابت خدمات adsl پرداخت می کنم چه معنایی دارد.آیا مخابرات برای فروش اینترنت adsl به این خطوط نیاز ندارد؟ اگر مصرف حداقلی قرار است تعیین شود باید شامل حجمی از اینترنت هم بشود که این پول بابت میزان مشخصی از تماس با اینترنت باشد

محمد۱۴۰۵/۰۵/۲۲ ۰۰:۰۴

تا اونجا که میدونم، حقوق کارمندان مخابرات خوب بالا رفته.

Na۱۴۰۵/۰۵/۲۱ ۱۹:۵۳

راه حل یک کارزار برای بررسی این مساله را بیندازیم

قریش۱۴۰۵/۰۵/۲۱ ۱۶:۴۷

به نظر می اید مخابرات شرکت اقتصادی مشتری مدار نیست یک شرکت قلدرماب است به مخابرات از بس که درخواست کردیم سیم مخابرات در خیابان ما جمع شده وصل کنید و امتناع کردند در عوض مرتب تهدید می کنند شماره تلفن شما را می فرو شیم آیا شرکت مخابرات نباید بوق سیم مخابرات را درب ورودی حیاط منزل تحویل دهد ؟می گویند بروید شکایت کنید یعنی از دفتر قضایی شروع کنید ؟؟؟؟؟ ولنگاری تا این حد

همشهری۱۴۰۵/۰۵/۲۱ ۱۱:۵۲

همه فشار ها روی مردم است نمیدانم این نمایندگان مجلس چه کاره اند
مخابرات هم پول زور می گیرد.

پور محمد۱۴۰۵/۰۵/۲۱ ۱۰:۴۸

من در خواست تلفن ثابت کردم برای منزلی که تازه خریدم میگن بایستی از فیبر نوری بخرم قیمت هم ۷ میلیون در صورتی که هنوز داخل خیابانمون و حتی اپارتمانمون از کابل مسی استفاده می‌کنند ضمن اینکه قبلا این اپارتمان خط داشته حالا بدلایلی که مشترک قبلی قبضش نپرداخته جمع آوری شده من درخواستم همینه یا همون خط قدیم این اپارتمان رد و با پرداخت بدهی دایر کنید یا خط با همون کابل مسی که هنوز موجوده برقرار کنید من اینترنت نمیخوام چرا بزور وادار با خر ید خط با مودم فیبر نوری با مبالغ کذایی برای مردم اجرا میکنید این چه شرکتی است که حرف هیچکس رو گوش نمیکنه لطفا بابت اجباری بودن از مردم نظر سنجی کنید

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۱ ۰۰:۱۸

51 درصد سهام مخابرات به کجا واگذار شد؟؟
مخابرات دیگه دولتی نیست...یه شرکت خصولتی -امنیتیه!!
قانون و قانونگذاری برای یه شرکت خصوصی معنی نداره و همش برای کسب حداکثر سود سهامداره! حتی به زور و نا عادلانه!

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۲۳:۱۳

حق کارگران مخابرات روستایی را که ۲۴ ساعته درگیر مرکز هستن پرداخت نمیکنه ،خودشون میگن ورشکست شدیم مخابرات تمام شده حالا شما خبرگزاری میفرمایید نمیدونم این همه پول چی میشه ولی خودمونیم چطور جرعت کردی این خبر را زدی ما که از سال ۸۶ تا به امروز از دست مخابرات ناله کردیم در بحث حقوق مزایای ولی متاسفانه هیچ خبرگزاری حتی نتونست بگه اه

علی۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۲۲:۰۸

مخابرات به جای اینکه خدمات خود را ارتقا بدهد در این شرایط وانفسا دست در جیب مردم کرده و فقط برای خودش مال اندوزی می کند. می گوید ا زاین به بعد تماس بین شهری با تلفن ثابت رایگان است ولی یک باره آبونمان 45000 تومانی ماهیانه را الزام می کند.

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۲۱:۳۷

حالا ممکنه یکسری مشکلات باش (که آنهم در سالیان بعد درست خواهد شد انشاالله)ولی مخبرات در مراسم عبادی سیاسی اربعین خیل خوب عمل کرد ، باید قدردان زحمات مسیولین زحمتکش باشید ، اجرشان با اباعبدالله ع

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۲۱:۳۴

کی هستش ؟؟؟

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۸:۵۶

کم مصرف کنید جایزه میگیرین حالا اصلا مصرف نکنید جریمه میشید.

رحیم۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۶:۲۱

سلام بچه ها سعی کنید قیم تلفن ثابت رو بزنید تو خونه گوشی خط ثابت ندارم اما طی دو سال ۴۵۰ هزار تومان ابونمان و غیره اومده خوشبختانه هرگز پرداخت نمیکنم بزار جمع کنه ببره

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۱ ۱۲:۰۴

سلام در این مورد بیشتر تحقیق کنید که ایا به یک مبلغی مثلا ارزش و قیمت خط برسه خودشون جمع میکنند و دیگه از شما درخواست وجهی نخواهند داشت یا اینکه هم جمع میکنند و هم از راه کار قانونی از شما درخواست و طلب وجه را دارند که اگه اینطور بود بهتره هر چه زودتر درخواست جمع اوری خط را بدهید

عباس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۵:۳۸

من که کلاً تلفن ثابت رو قطع کردم، زور داره آبونمان الکی بدم!

نا امید۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۵:۳۷

رفتم مخابرات گفتم حدود ۳۰ سال پیش خط ثابت را از شما خریدیم ۸۰ هزار تومان . دیگه لازم ندارم چقدر پول میدی خط ثابت را حذف کنی گفت ۷۵ هزار تومان گفتم ۸۰ هزار تومان که دادم حقوق دوماه من بود . گفت همین که هست

یاشار۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۵۹

خط مسی منزل ما رو بریدن و بردند و اونم زمان شروع مدارس و کلاس های مجازی و هر چقدر اعلام خرابی کردیم فایده این نداشت و گفتند چاره ای ندارید جز این که به فیبرنوری تغییر بدید!!!
ما کرج منطقه مخابراتی شهید غیاثی هستیم.
واقعا هر سازمانی هر طوری در توانش هست به مردم ظلم و تعدی میکنه! هر چقدر هم به وزرات ارتباطات شکیایت کردیم بی فایده بود

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۵:۴۸

خودت چندمتر کابل بگیر
وصل کن
رنگ سیمی که اومده به تلفنت را یادداشت کن
از هرجا قطع شده خودت وصل کن

سریع پیداشون میشه
بعد. یقشون رو بگیر

من دقیقا همین کار و کردم
تا شارلاتان نباشی تو این مملکت کارت جلو نمیره

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۵۱

برای اینکه از این شرکت مخابرات نا کار امد و کم کار و بی اعتنا به گله های مردم ، اگر استفاده ای از تلفن ندارید ، که البته در اکسر مواقع استفاده ای نمیشود و از اینتر نت هم راضی نیستید ، که اونو هم نیدونم راضی نیستید و دارید قبض ابونمان میدهید ، میتونید درخواست جمع اوری خط را بدهید و برای همیشه با این شرکت قطع ارتباط کنید ، تمام خدمات اینترنت را سه اپوراتور ، همراه اول ، ایرانسل ، و رایتل دارند بهتر از مخابرات با مردم ارائه میدن ، خودتون باید بهترین تصمیم و بهترین روش استفاده رو بدونید ، وگر نه این مخابرات همچنان از شما پول خواهد گرفت و خدمات را نخواهد داد ، هی زنگ به این و ان نزنید هیچ کجا پاسخگو نیستند ، از اپراتورهای نام بردم جهت اینترنت استفاده کنید بسته های تشویقی خیلی با صرفه ای دارن و کلا این سه مشتری مدار تر هستند ، درخواست جمع اوری را بدهید و تمام یک ریال از ان به بعد پرداخت نکنید ، منکه بابت ارائه خدمات این سه راضی هستم و هر سه اپراتور را با هم استفاده میکنم هر کدوم‌بهتر باشه از اون بیشتر خدمت میخرم ، باز هم هر طوری که صلاح میدونید

علی خ۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۳۷

ما که هر چه کابل تلفن بود توی کوچه دزدیدن ، شرکت مخابرات میگه خودتون کابل بخرید

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۳۲

۵ خط ثابت دارم بعد اجرای فیبر نوری بدون اطلاع و هماهنگی کابلها و باکس را جمع اوری کردند و کلیه خطوط بیش از یکسال قطع و از اجرای انشعاب و فیبر نوری جایگزین هم خبری نیست فقط پیامک های بدهکاری و جمع اوری میآید

س.ن۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۲۱

آقای نویسنده مبالغ بسیار بیشتر از این عددهاست که شما نوشتید. سالانه بالای 12 هزار میلیارد تومان از محل آبونمان درآمد دارند.

محمود۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۳:۵۰

قسمت خنده دارش و یا گریه آورش همان قانونی بودنش هست که قانون هم هم دستشون هست و دستشون تو جیب مردمه
ما که نه تلفن استفاده می کنیم و نه اینترنت ADSL استفاده می کنیم باید ماهی 60 هزارتومان پول زور باید بدیم موقع نصبش هم 300 هزار پول زور گرفتند. خدا ازشون نگذره
فقط می ترسم بقالی سر کوچه هم از اینها یاد بگیره بگه چون من سر کوچه شما بقالی زدم خرید بکنید با نکنید باید ماهی یک میلیون بدید در عوض من بهتون یک آب نبات می دم

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۳:۲۶

خیلی واضح چون قبلاً مخابرات درآمد خوبی از تماس های داخلی و خارجی داشت الان تلفن ثابت مخابرات دقیقا شبیه بانک ها که دیگه بود ونابوذشون فرقی ندارد شده با آمدن اینترنت موبایل می وکار مخابرات تخته شده برای همین داره به آب و آتیش میزنه خودش رو تا از جای یک ترفندی پیدا کنه بیخودی کسب درآمد کنه تلفن ثابت لازم هست چون اگر کار اورژانسی باشه گوشی ها قطع میشه حافظ سلامتی ولی اگر قرار باشه مخابرات حقه بزنه تلفن ثابت ها می ن تو انبار مخابرات خاک میخورند

حمید۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۳:۲۵

در زمان جنگ اینترنت قطع بود پولشو از ما گرفتن،یکناه هم کابلهای مخابرات سرقت شده بود بازهم پول اینترنت از ما گرفتن، هر چی هم داد میزنی ، شکایت می‌کنی هیچکسی پاسخگو نیست، کافیه فیش حقوقی کارمندان مخابرات با نیروهای نظامی مقایسه کنی ، اونوقت عدالتی که ازش دم میزنن ببینی، تنها راه پرداخت نکردن، بذار قطعش کنن

محمد۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۲:۴۶

سلام متاسفانه بدون استفاده از تلفن پول زور براساس قانون زور ویک طرفه گرفته میشه . حرامشان باشد .الان بیشتر مصرف مردم تلفن همراه است. کسی از ثابت به ثابت استفاده نمی کنه. حداقل ثابت به همراه اول را طبق همین پول ثابت محاسبه میکردند.

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۲:۴۵

شما که دستس میرسه چرا از قوه قضاییه و جاهای دیگه پیگیری نمیکنی؟

خ توسلی۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۲:۴۳

حداقل ارسال پی در پی پیامکهای تبلیغاتی روزانه عوامفریبانه ودستوری (فلان محصولو بخر فلان خودرو لوکسو جایزه ببر !... یا بدهیتو زود پرداخت کن. هزار ساعت مجانی صحبت کن !و... ) خودشان را قطع کنند که خیلی اعصاب خورد کنه .

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۲:۳۵

با افزایش آبونمان، سرعت اینترنت ADSL بسیارپایین آمده.

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۲:۳۴

چند ماه است خط تلفن ما بدلیل سرقت کابل قطع شده مخابرات هیچ اقدامی نمی کند واقعا افتضاح است .

امیر۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۲:۲۱

اصلی ترین سوال اینه که (تو این مملکت هیچکس نیست از مخابرات بابت این دزدی ها سوال کنه ؟؟؟!!!)

مهدی۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۲:۱۹

تازه با توجه به کابل دزدی ها و عدم اتصال به خط تلفن و همچنین زمان انتظار بسیار بالا در حد چند ماه برای سیم‌کشی مجدد واقعا گرقتن این مبالغ به دور از انصاف است. خدمات در حد صفر است

محمد۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۲:۰۸

پرداخت‌های نجومی به کارکنان مخابرات ازجیب مردم بیجاره'وبازرسی کل کشور هم درخواب است

nashenass۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۳۳

بازرسی وجود نداره

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۴۶

مردم از تلفن ثابت برای مکالمه استفاده نمی کنند که هیچ بلکه برای استفاده از وای فای علاوه بر خرید اینترنت هر سه ماه باید بیش از 50 هزارتومان حق سرویس هم بدهند. این کجای منطق وانصاف است ؟!

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۴۰

شما خبرنگاران و رسانه هم بی تقصیر نیستید
چون نظرات مردم را مدام سانسور میکنید

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۳۵

پیامک هم گران باید زیر 10تومن باشه

nashenass۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۳۲

دقیقا

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۲۹

متولی تمام این موارد و نظارت بر عملکرد شرکت مخابرات و همچنین تعیین تعرفه مخابرات ، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هست که بدرستی به وظیفه خود عمل نمی کنددددد

.۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۲۸

شانس گندم رو ببین.
اومدم نت رو از ADSL به VDSL تغییر دادم دیدم نت خونه بهتر نشده که هیچ بلکه ناپایدار تر هم شده!
والا اینا زورشون می اومد حجم بسته هارو بیشتر بکنند وقتی هنوز اون دستگاه ها ظرفیتش رو دارند.

رضا۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۲۵

و نمایندگان مدعی و پر سرصدای مجلس که نقشی در امور مملکت ندارند!؟ چرا مجلسیان ورود نمی کنند ؟ نفعی برایشان ندارد؟!

حسن۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۱۵

قطع کنید تلفن ثابت دیگه کاری ندارد از ردهخارجه فقط قطع کردن راهکارش که پول زور از مردم نگیرند

منوچهر۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۱۵

مخابرات در اختیار هر فرد حقیقی یا حقوقی و یا هر ارگانی هست باید بداند که با حرام خوری ، عاقبت به خیر نخواهد شد و حق ناس مردم به گردنش می باشد

nashenass۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۳۲

حق الناسه

H.ss۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۱۴

اصلاً تلفن استفاده نمیکنم تلفن رو کلا جمع کردم فقط بخاطر کارتخوان مجبورم خط تلفن رو داشته باشم که هر ماه 95000تومان قبض میاد این چ مسخره بازیه

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۱:۰۴

من فیبر نوری گرفتم از یک شرکت خصوصی، مخابرات رو کلا جمع کردم رفت

بیرتانم۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۰:۵۴

همه نظرا رو خوندم بدبختر از همتون منم دو سال پیش مغازمو جابجا کردم رفتم خط تلفنمو جابجا کنم هزینه جابجایی دادم ولی گفتن اون منطقه لاین خالینداره هرموقع خالی شد میاریم وصل میکنیم هنوز دو ساله وصل نشده اونروز چک کردم یک ملیونو پونصد ابنومان اومده برای خطی ک اصلا وصل نیست. جالبه بخدا میری اداره هم پاس و شوتت میکنن اینور اونور اخر سر میگی بجای معطلی چند روزه بذار پولو بدم برم به مغازم برسم بشینم مغازه برام باصرفه تر از پله بالا پایین رفتنه ولی زور داره اینجور پولا رو دادن

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۰:۵۲

فقط شرکت مخابرات نیست که جیب مردم را خالی می‌کند، اسنپ هم کمیسون بالایی می‌گیرد و دیجی کالا هم اجناسش را به اسم تخفیف بالاتر از بازار می فروشد

nashenass۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۳۱

دقیقا

حسین۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۰:۴۹

واقعا کی باید رسیدگی کنه؟ از خط تلفن استفاده نداریم و قطع دوطرفه شده منتهی هر ماه داره به مبلغ بدهی اضافه میشه. آخه چرا؟ پول خط رو که گرفتن ازمون، کارکرد هم که نداره، چرا قبض پرداختی داره؟
اگه مثلاً آب نخوریم یا برق مصرف نکنیم هم پول نگهداری و تعمیرات باید بدیم؟
فقط زورشان اینجوری میرسه مردم را بچاپن

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۰:۴۰

سلام لطفا اگر می شود موضوع زیر را تحقیق بفرمائید

شرکت مخابرات خراسان در مشهد فیبر نوری را اجرا کرده اند و هر چند روز شرکت های خصوصی و مخابرات تماس میگیرند که باید سریعا فیبر را وصل کنید چون می خواهیم خط مسی را قطع کنیم که این موضوع با وجود خوبی های فیبر ایرادات بسیاری دارد
1- مخابرات فقط سیم کشی بیرون را انجام می دهند در صورتی که هیچ ساختمانی در داخل ان سیم کشی فیبر و زیرساختش وجود ندارد و این باعث زشتی ساختمان ها می شود زیرا هر واحدی ی سیم روکار باید برای خود بکشد و باز داخل واحد هم هیج سیم کشی وجود ندارد و باید خود افراد اجرا کنند
2- ساختمان ها بر اساس زیر ساخت سیم مسی ساخته شده و هزینه پرداخت کرده اند و مودم هارو خریداری کرده اند که متاسفانه در این شرایط اقتصادی باید هر واحد نفری 5 تا 10 میلیون جهت خرید مودم مجدد نماید
3- هیچ فکری برای استاندارد اسانسور و قطع تلفن داخل اسانسور ها و گرفتن مجوز مجدد از استاندارد برای اجرای فیبر نوری نشده است که هزینه بسیاری دارد
4- می شود به ی مبدل حدود 30 میلیون این تغییر کابل از فولادی به مسی رو درب هر واحد انجام داد اما مناسفانه مخابرات زیر بار این کار نمی شود

لطفا پبگیری بفرمائید چطور با این شرایط و خیلی موارد دیگر دست به این اقدام می زنند تشکر

داریوش بذری۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۰:۳۸

متاسفانه هیچکس در مخابرات پاسخگو نیست دفعه قبل نزدیک به شش ماه طول کشید تا رفع خرابی کنند الان هم یک ماه است که اعلام خرابی کرده ام هنوز درست نکردند شماره تلفن را اگر خواستید خدمتتان اعلام میکنم

ناشناس۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۰:۳۷

مخابرات منبع درامد برای اشحاص خص و به ضرر عموم مردم شده از گزارش و پیگیریتون ممنون صدای مردم باشید

nashenass۱۴۰۵/۰۵/۲۰ ۱۴:۳۱

ممنون از تابناک

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.