آیةالله صادقی تهرانی به دیار باقی شتافت
در سال های مهاجرت ایشان به نجف ساواک با اعزام افرادی به عراق به دنبال ربایش و انتقال وی به ایران جهت محاکمه و اعدام بود که موفق به این کار نشد و در ابتدای ورود او به عراق مرحوم آیت الله خویی به همین دلیل ایشان را سه ماه در خانه خود مخفی کرد تا گرفتار ماموران ساواک نشود/ ایشان در اولین روز سال 90 در سن 85 سالگی بدرود حیات گفت.
آیةالله دکتر شیخ محمد صادقی تهرانی به ملکوت اعلی پر کشید.به گزارش «تابناک»، دکتر شیخ محمد صادقی تهرانی که از یاران باسابقه امام در دوران مبارزات پیش از انقلاب و مفسری بزرگ و صاحب رساله بود، در اولین روز سال نو در سن 85 سالگی بدرود حیات گفت.
بنابر این گزارش، ایشان از شاگردان آیات عظام مرحوم بروجردی، شاه آبادی و امام خمینی(ره) و از سابقین در امر مبارزه بود و همه عمر خود را در مبارزه صرف کرد.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمدعلی رحمانی از یاران امام در نجف و از اعضای دفتر امام در نجف، قم و تهران که سال ها افتخار حضور در درس تفسیر ایشان را داشته است به نقل از آیةالله شیخ حسن صانعی که در آن روزها ملازم حضرت امام در قم بود بود نقل می کند:
«وی در اولین سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله بروجردی در حضور امام سخنرانی تند و بسیار افشاگرانه ای علیه شاه ایراد کرد که امام ترجیح داد منتظر او بایستد و او را با تاکسی به خانه ببرد تا مبادا به دست ماموران ساواک دستگیر و زندانی شود.
پس از آن به دلیل اینکه رژیم شاه به دنبال دستگیری، محاکمه و اعدام او بود پس از آنکه 5 روز در خانه امام مخفی شد با تدبیر حضرت امام که دستور داد برای او عمامه مشکی تهیه کنند از چنگ ماموران ساواک فرار کرد.
او با این ترفند از خانه امام خارج و بلافاصله به تهران رفت. پس از مدت کوتاهی به قصد حج با پاسپورت برادرش از ایران خارج شد و پس از سفر حج از طریق سوریه به نجف رفت و در ایامی که امام در تبعید ترکیه بود مقدمات ورود امام را به نجف فراهم کرد.
در سال های مهاجرت ایشان به نجف ساواک با اعزام افرادی به عراق به دنبال ربایش و انتقال وی به ایران جهت محاکمه و اعدام بود که موفق به این کار نشد و در ابتدای ورود او به عراق مرحوم آیت الله خویی به همین دلیل ایشان را سه ماه در خانه خود مخفی کرد تا گرفتار ماموران ساواک نشود.»
ایشان از مفسرین بزرگ و معاصر شیعه بود که سی جلد تفسیر به نام «الفرقان فی تفسیر القران بالقران و السنة» نوشته است.
وی علاوه بر سال ها تدریس در حوزه و دانشگاه صاحب بیش از دویست جلد کتاب در عمر بابرکت خود می باشد.
گفتنی است پیکر این یار وفادار امام در سال های مبارزه و تبعید فردا صبح ـ سه شنبه ـ ساعت ده صبح از مسجد امام حسن عسکری(ع) به طرف حرم حضرت معصومه (س) در قم تشییع می شود.
یادش گرامی باد
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
نظرات بینندگان
خدایش رحمت کند واقعا مرجع بزرگواری بود.
انا لله وانا الیه راجعون***واقعا عروج ملکوتی وجانسوز آن فقیه قرآنی وتجسم بارز فقه گویا را به همه علاقمندان قرآن کریم تسلیت وتعزیت میگم.ایشان عمر سراسر برکتش را در راه اعتلای حقیقی قرآن در زندگی بشریت پیمودند.بتازگی بانطریاتشان آشناده بودم که به رحمت ایزدی پیوستند.برایشان رحمت واسعه الهی ومغفرت ربانی خواستارم
خدایش رحمت کناد
این عالمان بزرگ باید در زمان حیاتشان برای مردم ناشناخته بمانند تا فرصتطلبان و کاسهلیسان جولان دهند.
خداوند متعال رحمتش کنه. علمای ربانی وارثان برحق انبیاء می باشند.
روحش شاد
خدایش بیامرزد این دانشمند را
ایشان معتقد به نقش محوری قرآن در صدور احکام فقهی بودند و از این لحاظ دارای احکامی بدیع در رساله خود هستند. امید است راه ایشان توسط طلاب جوان ادامه پیدا کند
نظر شما
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.