آخرین خبرنفتکش متخلف در شرق تنگه هرمز به مین دریایی برخورد کرد
2بازدید
۲۹

زیر پوست شهر چه خبر؟!

محله‌هایی از تهران که به نفس نفس افتاده‌اند...!

با یک نگاه کوتاه و یک گشت و گذار چند دقیقه‌ای، می‌فهمی که دروازه غار وسعتی دارد، به اندازه همه بدبختی‌های شهرمان. انگار هر آدم ناجوری که از هر جا طرد شده، سر از اینجا درآورده است. آدم‌های غیر عادی و تن‌های لبریز از مواد مخدر به راحتی توی کوچه‌ها پرسه می‌زنند و در کنار آنها، کودکان و نوجوانان مشغول بازی و معرکه‌گیری‌اند

محله‌هایی از تهران که به نفس نفس افتاده‌اند...!
سرویس اجتماعی ـ تهران با همه جذابیت‌ها و زیبایی‌هایی که دارد دارای نقاط بی‌دفاعی است که مأمن متکدیان، معتادین و بی‌خانمانان شده است.

به گزارش «تابناک»، مولوی از محله‌های قدیمی تهران است، از زمانی که یادم می‌آید؛ یعنی قدیمی‌ها می‌گفتند که اینجا جای معتادان و مواد فروشانی است که در سوراخ سمبه‌هایش لانه دارند و هیچ کس حتی مأموران پلیس هم جرأت نزدیکی به آن‌ها را ندارند! اینجا از شیر مرغ تا جان آدمیزاد از هر رنگ و شکلی پیدا می‌شود‌. گاه با خود می‌گفتم، چه کشیده‌اند این قدیمی‌ها که در مولوی روزگار می‌گذراندند، کاش فقط همین بک جا بود... .

دروازه غار؛ دروازه ندارد، غار هم ندارد، ولی تا دلت بخواهد معتاد دارد. آنقدر که نتوانی در خیابان، پارک و کوچه پس کوچه‌هایش به راحتی راه بروی. اینجا دروازه غار است. دروازه غار کودک کار هم زیاد دارد. از هر سن و هر قوم و ملیتی. از‌‌ همان سر چهار راهی‌هایی که می‌چسبند به شیشه ماشین و ول کن نیستند؛ گل فروش، فال فروش، اسفندی و ... .




اینجا دروازه غار است. همه چیزش با جاهای دیگر فرق می‌کند. توی زمین فوتبال ورزشگاهش به جای چمن سرنگ تزریق شده سبز می‌شود. حکومت نظامی اراذل و اوباش و زورگیر‌ها دارد؛ جرأت می‌خواهد پس از تاریکی هوا از خانه بیرون بیایی. توی دروازه غار خلاف کار‌ها راحت رفت و آمد می‌کنند. معتاد‌ها توی پارک‌هایش کنار بچه‌ها مواد می‌کشند. تازه خیلی وقت‌ها از کودکان محل هم برای رد و بدل کردن مواد کمک می‌گیرند. اینجا کودک بدون شناسنامه هم دارد. تازه بعضی‌ها مادر‌هایشان هم شناسنامه ندارند.

با یک نگاه کوتاه و یک گشت و گذار چند دقیقه‌ای، می‌فهمی که دروازه غار وسعتی دارد به اندازه همه بدبختی‌های شهرمان. انگار هر آدم ناجوری که از هر جا طرد شده، سر از اینجا درآورده. آدم‌های غیر عادی و تنهای لبریز از مواد مخدر به راحتی توی کوچه‌ها پرسه می‌زنند و در کنار آن‌ها کودکان و نوجوانان مشغول بازی و معرکه‌گیری‌اند.

ساعت ۲ بعد از ظهر است؛ خورشید تمام قد روی دیوار خانه‌ها کش آمده. از کوچه پس کوچه‌های دروازه غار تا محل مورد نظر (خانه کودک) با اینکه مسافتی کمتر از چند قدم است اما از هر کس می‌پرسم یا سر تکان می‌دهد و یا اینکه آدرس را اشتباه می‌گوید. ناچار به شماره تلفنی که از دوستان همکارم گرفتم پناه می‌برم... .

تهران با همه جذابیت‌ها و زیبایی‌هایی که دارد دارای نقاط بی‌دفاعی است که مأمن متکدیان، معتادین و بی‌خانمانان شده است.

رضا جاگیری، معاون توسعه خدمات اجتماعیِ سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: طرح شناسایی فضاهای بی‌دفاع شهر تهران در برنامه‌های فوریتی قرار گرفت.

وی یکی از اقدامات سال ۹۰ سازمان متبوعش را شناسایی و اصلاح فضاهای بی‌دفاع شهر تهران برشمرده، گفت: طرح شناسایی فضاهای بی‌دفاع شهر تهران شامل اصلاح عمرانی و خدماتی مکان‌هایی مثل معابر آب سرپوشیده، پل‌های عابر بدون نور، فضاهای مخروبه و ساختمانهای نیمه تمام و بدون نگهبان و از این قبیل است. طی گشت‌های ضربتی که در مناطق گوناگون تهران صورت گرفته، این فضا‌ها شناسایی شده و به همین جهت دستورالعمل اجرایی اصلاح فضاهای بی‌دفاع شهر تهران به زودی تقدیم مراجع ذیربط، جهت اجرا خواهد شد.

منطقه۲۱ شهرداری، به دلیل قرار گرفتن در مدخل ورودی و خروجی شهر تهران و وجود شبکه‌های وسیع بزرگراهی در آن و همچنین وسعت بسیار زیاد با مسائل و مشکلات بسیاری روبه‌روست که یکی از آن‌ها وجود انواع آسیب‌های اجتماعی در آن است.
 
به گفته جاگیری، موقعیت ویژه منطقه ۲۱ نیز باعث شده آسیب‌های اجتماعی آن نیز در مقایسه با دیگر مناطق شهر تهران متفاوت‌تر باشد، اما آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد نگاه ویژه مدیران شهری این منطقه به این آسیب‌هاست.
 
معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه شهرداری افزود: تلاش‌های صورت گرفته در ستاد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی نشان می‌دهد که این منطقه در شناسایی نقاط بی‌دفاع شهری موفق بوده و با ارائه طرح‌های فرهنگی، اجتماعی و رفاهی سعی در حل آن‌ها دارد به گونه‌ای که عملکرد مثبت این منطقه می‌تواند، الگویی برای سایر مناطق باشد.
 
جاگیری در ادامه به اهداف طرح شناسایی نقاط بی‌دفاع شهری در شهر تهران نیز اشاره کرد و گفت: بی‌گمان در شهر تهران اماکن و نقاط بسیاری وجود دارد که خود باعث به وجود آوردن آسیب اجتماعی می‌شود، با شناسایی این نقاط و اجرای طرح‌های موضوعی و موضعی می‌توان تهدید را به فرصت تبدیل کرد و گام موثری در کاهش انواع آسیب اجتماعی برداشت، این موضوع در سازمان رفاه و خدمات اجتماعی بسیار مهم و برای عملیاتی شدن آن برنامه ریزی شده است.
 
رشد بی‌رویه تهران، این شهر را به جایی رسانده که بلای جان خودش شده، مسئولان هم که خدا خیرشان بدهد، می‌گذارند کارد به استخوان برسد، بعد تازه جلسه پشت جلسه که تهران را نجات دهند!

موقعیت‌های شغلی نابرابر، عدم توسعه امکانات رفاهی و اجتماعی، تمرکز مراکز علمی و تفریحی همه و همه عواملی هستند که باعث کوچ بی‌رویه به تهران شده و شهر هم به تناسب در حاشیه در حال بزرگتر شدن است و هیچ کس هم نمی‌تواند جلوی این رشد باستد.

نکته پایانی اینکه شاید تهران در ظاهر شهری زیبا و پر زرق و برق باشد، اما زیر پوست همین شهر، محله‌هایی است که از شر وجود ارازل و اوباش و معتادان رنج می‌برند و به نفس نفس افتاده‌اند و مردمانش چاره‌ای جز همزیستی ندارند.
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۴ ۱۹:۲۴

من جنوب شهری ام (بچه مولوی) من فراموش شده ام. من کسی را نخواهم بخشید!

حسین۱۳۹۰/۰۸/۰۴ ۱۴:۲۵

من هم بچه جنوب شهرم این مناطق هویت و میراث فرهنگی ماست نباید مورد بی توجهی قرار بگیرد

m۱۳۹۰/۰۸/۰۳ ۱۴:۴۰

وقيقي اميد به اينده كم بشه و زندگي شكل مادي پيدا كنه انسان تغييير شكل ميده

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۳ ۱۴:۳۸

لطفا شما بفرمایید کدوم محله ها به نفس نفس نیفتادند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ابیس۱۳۹۰/۰۸/۰۳ ۱۴:۳۲

یه سری به دره فرحزاد هم بزنید پاتوق ها سرقفلی دارند!!!!!!!مامورها حق حساب !!!!!!!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۱۲:۰۷

با سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستان
شماها فکر کردید فقط این جنوب شهره که پر از معتاده نه اینطور نیست بلکه همون بالاشهریا هستن که پولهای کلانی دارن و بابت خرید کلی مواد میدن و توزیع میکنن به این پایین شهریها

ح.م۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۰۹:۴۰

به نظر من باید داخل مواد مخدر سیانور بریزند و به اندازه خیلی زیاد توزیع کنند بعد از مردن چند تا معتاد ببینیم باز هم کسی جرأت می کنه بره طرف مواد مخدر .

نيما۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۰۹:۲۷

بابا دمتون گرم
اظهار نظر كنيد نه كه بجون هم بيفتيد

حسین۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۰۸:۵۵

آقا امیر که کامنت گذاشتی.
انگار شما تو ایران زندگی نمیکنی که چشماتو رو حقیقت بستی و فقط فکر کنم حال کردی تاسف بخوری.
برادر من توی میرداماد زندگی میکنم ولی افتخارم اینه که بچه ی جنوب تهرانم و دارم میبینم این بالا چه اتفاقاتی میافته.
این بالا هم معتاد داره منتها پولداره جا هم داره میخره میبره توی ویلاش میکشه اون پایین جا نداره توی پارک مصرف میکنه تازه الان دیگه مثل اون زمونا نیست که پسرها رو بخاطر آستین کوتاه بگیرن علتش چیزای دیگس که شما هم خوب میدونید چیه ولی متاسفانه خودتون رو زدین به اون راه .
در مورد دختر خانم ها هم که فرمودین .
برادر عزیزم هر کشوری قانون خودش رو داره مگه نه ؟ ایران هم مثل همه جا!
وقتی توی کشور به اصطلاح متمدن غربی ؛(فرانسه) دخترهای با حجاب رو به مدرسه راه نمیدن هم شما تاسف میخوری به طرز فکرشون یا نه .بالاخره اونها هم این توی قانونشونه.اگر ما آدما بخایم پیرو قانون خودمون باشیم وضعمون از اینیکه هست بدتر میشه.

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۰۸:۴۳

من اگر رئيس جمهور بودم يك ماه به تمام معتادين فرصت ترك ميدادم و بعد از آن همه معتادين حتي نزديكترين خويشان خود را نيز به دريا ميريختم و خلاص .....

ali۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۰۸:۲۸

واقعا بزرگترين معضل بعد از انقلاب كم و كم رنگ شدن اخلاقيات از جامعه است كه انهم ريشه در خيلي مسايل داره؟!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۰۸:۲۳

يك پيشنهاد
فقط كافي كه شايعه كنيد تو محله هاي پائين شهر مثل دروازه غار معتادها دارن كار سياسي هم ميكنن
اونوقت ميبينين كه با هليكوپتر نيرو پياده ميكنن و دو روزه بساط همه جمع ميشه
بقول معروف هر كاري دوست داري بكن ولي كار سياسي نكن

هادی۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۰۸:۱۰

یعنی چی خوبه !؟
لطفا توضیح بدید؟؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۲ ۰۶:۳۶

ماهواره ها واجب تر از معتادهای اونجا است که با کوماندوها جمع کنند چون معتاد برای مامور که ترسی نداره

سعیدی۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۲۳:۴۰

سلام من نزدیک میدان شوش زندگی می کنم بعد از سال 57 دیگه ابروئی از محله ما وخودمون نمانده اون از جنگ که ما پائین شهری ها ساپرت کردیم واین هم از حالا که زیر تیغ تیز مواد مخدر که به لطف نیروی ... هر روز بیشتراز دیروز هم فروش و هم توزیعش بیشتر میشه وکاری نمیکنه ولی در شمال شهر اگر معتاد ببینند میگیرنش وبه جنوب شهرمیارنش گشت جمع اوری متکدیان هم این کارو میکنه تازه اگرکسی در شمال شهر ورشکسته بشه میاد پائین شهرخونه میخره یا اجاره میکنه بدبخت این جنوب شهر در عزاوعروسی سرشرومیبرن متخصصان شمال شهر وکشوروبین اللمل را هم باید تامین کنه حال باز ازجنوب شهر بگین خوب خجالت نکشین باشه

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۷:۵۱

سلام
این را باید به اونهایی گفت که این جور جاها رو کردن جای پول درآوردنشون و خودشون رفتن به قولی بالاها ...بابای پایینی ها
راستی منطقه 21 به دروازه غار چه ربطی داره اینم از هموناست

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۷:۱۴

من در چهار راه مولوی زندگی می کنم. ببخشید زنده ام! چرا که زندگی نمی کنیم ما! چهار راه مولوی. کوچه درویش ها!

ح . ک .۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۵:۵۷

نزدیک همین دروازه غار و توی پسکوچه های
باغ فردوس گنده لاتی بنام ابول سیدهاشم
بود که قد وبالای میزون و با ابهتی داشت .
روزی با بچه های محل منجمله پسر ابولی سنگ بازی میکردیم و ناگهان سنگی که من
انداخته بودم سر بچه ابولی خورد و شکست
من از ترس به خونه فرار کردم که پدرم از
راه رسید و همان وقت ابولی با چاک یقه باز
و کفشهای پاشنه خوابیده با صدای نکره ای
داد زد آهای بچه . اما همینکه پدرم را دید با
خضوع و احترام خاصی گفت ممد . نوکرتم
و به سمت خونه اش برگشت . در پرس و جو از پدرم مشخص شد سالها قبل ابولی
در دعوا با عده زیادی زخمی شده و نزدیک
سر قبرآقا در حال مرگ بوده وپدرم بازحمت
زیاد اونو به شیروخورشید اون زمان برده و
سر وسامان داده و باز به سختی اونو تا
خونه شون کشونده . باید دید چه عواملی
باعث شد که لات خیط زن و با مرام دروازه
غار به جانی و آدمکش و ... تبدیل شود .

هادي۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۵:۴۷

همين فلكه صادقيه
يه ساعت بيايستيد مي بينيد علناً توزيع مي كنن
شبها ولگردي مي كنن
بين شمشادها مي خوابن و مي كشنو ميميرن

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۴ ۲۱:۳۱

من خودم بچه صادقیه هستم. البته مواد فروش بخصوص کنار جوی بزرگ زیاده و علنی هم هست ولی شما هم خیلی زیادش کردین.

محمدرضا از بهارستان تهران۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۵:۱۶

آقا مشكل اصلا بالا شهر يا پايين شهر نيست ،مشكل اينه كه تهران شده يه شهر بي كلانتر هركي يه طرفشو ميكشه ؛ دولت ، شهرداري ؛ پليس و ... تا وقتي كه درب تهران به روي همه باز باشه (براي سكونت ) همينه كه هست مگه اين كه سكونت توي تهران ضابطه داشته باشه و اين رو هم بايد گفت كه البته تعدادي از اين معتادا و مجرما اصالتا تهرانيا ولي اكثرشون مهاجرن. وقتي بيكاري نباشه وقتي جوونا كمي از خودشون غيرت نشون بدن و كا رو عار ندونن اونوقت خيلي از مشكلات حله. مشكل اينه كه همه ي ما دچار شعارزدگي شديم و اخلاق هم داره از اين جامعه رخت مي بنده وقتي پررويي رو زرنگي ميدونيم و با ادب بودن رو بي عرضگي ، اخلاق هم از بين ميره و وقتي اخلاق از بين رفت ديگه همه ي گنديات پشت سرش ميان و ميشه اين چيزي كه الان هست

علی۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۳:۲۵

دروازه غار باغ فیض شهریار رباط کریم قلعه مرغی جوادیه خاک سفید لب خط
........ بگم

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۳:۰۴

این شهرداری کاش یک قانون بگذارد که عرض کوچه های اصلی حداقل 12 متر و کوچه های فرعی حداقل 8 متر باشد.
هر روز توی کوچه ما سر تردد خودروها و نیز پارک مشکل ایجاد می شود.
زلزله هم اگر بیاید معلوم نیست چه می شود.

حسین۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۳:۰۳

دوست نا شناسی که تاسف میخوری از اینکه توی شمال شهر به دختر ها و پسرها گیر میدن و توی پایین شهر برای پلیس چاقو میکشن و ....
هر دوتای این موضوعات جزء معظلات جامعه ماست و شما نباید هردوتا رو بخواین مقایسه بکنید و خدای ناکرده بخوای بگین بچه های جنوب تهران باید جلب بشن و شمال تهرانیها بخاطر ناچیز بودن جرم نباید باهاشون برخورد بشه .
همین گیر دادن به دخترها و پسرها توی جنوب تهران هم وجود داره ولی با توجه به وضع پوشش دختر خانمها در این قسمت شهر (پایین شهر ) شاید کمتر به چشم بیاد .
موضوع بعدی اینه که واقعا بشینید و کمی فکر کنید ببینید اگر امکاناتیکه از روز اول در شمال تهران ایجاد کردن از همون ابتدا در جنوب تهران ایجاد میکردن و اختلاف طبقاتی رو که به دلایل مختلف رژِیم شاهنشاهی برای دو سمت تهران ایجاد نمیکرد (به دلیل پراکندگی طبقات اشرافی در شمال تهران ) آیا الان شاهد این اتفاقات در جنوب تهران بودیم .جنوبی که هر مهاجری حتی افغانی پس از ورود به تهران برای سکونتش در این کلان شهر بخاطر قیمت پایین اجاره ها هتما یه شری به اونجا میزنه.
به شما اطمینان میدم که اگر راه برای مهاجرت هر کسی به تهران باز بشه و توانایی این رو داشته باشن که بیان شمال تهران خونه ای دست و پا کنن حتما شمال هم اینه ای از جنوب میشه و همون اتفاقات در شمال تهران هم رخ میده.
و در پایان اگر زحمتی براتون نیست و یقینا اینترنت هم که دم دستتون هست لطفا یه چرخی بزنین ببینین چقدر آدم سرشناس ار جنوب تهران متولد شدن و حالا در جای جای این مملکت دارن به همنوعاشون خدمت میکنن.

امیر۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۸:۳۱

آقای حسین واقعا باید گفت که اگر کشور ما اینهمه عقب افتادگی دارد بخاطر تفکرات اینچنینی است. مساله شمال و جنوب و فقیر و غنی نیست! مساله این هست که پلیس زورش به جوانان و بی دفاعترین قشر جامعه میرسه و انرژی و توان این نیرو صرف کارهایی میشود که حتی نمیشه اسمش رو جرم گذاشت. یعنی از نظر شما واقعا شلوار جین و آستین کوتاه در کنار قتل و دزدی و تجاوز و زورگیری و اعتیاد و قاچاق قرار میگیره؟ حالا میفهمی چرا از این طرز تفکر تاسف میخورم؟

سياوش۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۲:۵۲

خيلي دلم ميخواهد حرف هاي دلم را بزنم ولي ميترسم البته از نوع انتقاد آنهم از روش صحيح و سالمش تا شايد فرجي بشه و تاثير گذار باشه ولي بازم مي ترسم

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۲:۲۵

پلیس فقط داره به دختر پسرهای بالای شهر گیر می ده می دونه که بالای شهر کسی برای پلیس چاقو کشی نمی کنه

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۲:۲۲

مثل دروازه غار زیاد داریم، اصلا قبح اینکارا شکسته شده

ناشناس۱۳۹۰/۰۸/۰۱ ۱۱:۵۸

اینکه خیلی خوبه!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.