آخرین خبررشد مصرف بنزین برای نخستین بار منفی شد
3بازدید

بهای جهانی طلا همچنان کاهش می‌یابد

بهای طلا به شدت در جهان در حال کاهش است و با توجه به این می‌پرسیم، کشورهای غربی چه کارهایی برای کاهش بهای طلا انجام داده‌اند و آیا مسئولان کشور ما هم می‌توانند چنین کارهایی کنند؟

حرکت به سمت بهبودی در اقتصاد آمریکا، سبب کاهش بهای طلا شده است. کاهش قیمت جهانی طلا و افزایش ارزش دلار، بازتابی از بهبود اقتصادی در اقتصاد آمریکاست.

به گزارش «تابناک» به نقل از بلومبرگ، بهبود فراتر از حد انتظار اقتصاد آمریکا، عامل کاهش بهای جهانی طلا شده و در صورت تداوم، این رویه روند کاهش قیمت طلا خواهد شد.

این خبر در حالی منتشر شده است که رویترز نیز در این راستا، از افزایش رشد اقتصاد آمریکا خبر داده و رشد اقتصاد کانادا را نیز فراتر از انتظار به تصویر کشیده است.

بنا بر این گزارش، تا پیش از سال 2006، ثروت‌های ناشی از سفته بازی، فضای اقتصاد آمریکا را پر کرده و به باور بسیاری از کارشناسان اقتصادی، این ثروت‌های کاذب عامل اصلی رونق اقتصاد آمریکا شده بود.

اما آنچه عملا سبب شد، اقتصاد آمریکا رکود طولانی را تجربه کند، از بین رفتن ثروت‌های کاذب ناشی از نابود شدن رفتارهای سفته بازانه بود. چنین کاری سبب شد، اقتصادی که بر پایه ثروت‌های کاذب و بدون پشتوانه تولیدی جان گرفته بود، بناگاه فروپاشد و با بیکاری، کاهش تولید و بحران مالی بزرگی رو‌‌به‌رو شود، چرا که با از بین رفتن ثروت‌های کاذب و سقوط بانک‌ها و نهاد‌های مالی، ثروت‌های حقیقی نیز کاهش خواهد یافت؛ به بیان ساده، بحران مالی، بخش حقیقی را نیز تحت تأثیر خویش قرار داده و پیامدهای رکودی عظیمی را برای اقتصاد آمریکا به بار نشاند.

آنچه در این چند روزه کاهش قیمت طلا به ذهن می‌رسد، این است که آمریکا با آگاهی بر اینکه، تنها ثروت واقعی (ثروت ناشی از تولید) است که اقتصاد آمریکا را نجات خواهد داد، گامی در راستای ارتقای تولید خویش برداشته و این عملکرد و توجه دولت آمریکا، سبب شده است، طلایی که تا دیروز به علت شرایط بد اقتصادی توسط مردم ذخیره می‌شد، وارد بازار شده و پول آن در خدمت تولید واقعی قرار بگیرد؛ بنابراین، کاهش بهای طلا، نشان از افزایش عرضه طلا برای تبدیل آن به پول برای رونق ثروت واقعی دارد.

آینده بازار طلا:

پس از انتشار آمار مربوط به رشد تولید در آمریکا، شاخص پانصد شرکت برتر بازار به شدت افزایش یافته و به بالاترین میزان خود در چهار سال گذشته رسیده است.

در همین راستا همان گونه که گفته شد، کاهش قیمت طلا را دیدیم؛ بنابراین، بر پایه آنچه گفته شد، تا هنگامی که چشم‌انداز مثبت برای بهبود اقتصاد آمریکا باقی بماند، باید منتظر تداوم کاهش قیمت جهانی طلا باشیم.

نکته‌ای که نباید از آن غفلت کرد، این است که ثروت واقعی جایی برای ثروت کاذب باز می‌کند؛ به این معنا که ممکن است در صورت تداوم رشد اقتصادی آمریکا، تقاضا برای طلا ـ به علت آنچه گفته شد ـ ایجاد شود؛ البته این سخن در بلندمدت محقق خواهد شد، آن هم هنگامی که رشد اقتصاد آمریکا در چند سال پیاپی تداوم داشته باشد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

علی۱۳۹۱/۰۱/۲۳ ۱۵:۲۶

قسم حضرت عباس رو باور کنیم یا دم خروس؟؟ در صدا و سیما که همش صحبت از رکود افتصادی آمریکا، ورشکستگی در آمریکا و ... هست پس این رشد اقتصادی از کجا اومد؟؟

نادان۱۳۹۱/۰۱/۲۳ ۱۵:۰۱

ما سر حرف خودمان هستيم طلا بره بالا بياد پائين تو ايران فقط گرون ميشه

ناشناس۱۳۹۱/۰۱/۲۳ ۱۴:۵۳

وضعيت توليد داخلي ما چگونه است ؟ شعار هموطن كالاي ايراني بخر تا چه حد توانسته نظر مصرف كنندگان را تامين كند.

علي۱۳۹۱/۰۱/۲۳ ۱۴:۲۵

1-اولا افزايش يا كاهش دلار نمي تواند ارزش واقعي طلا كاهش دهد چون درست است كه ارزش هر انس طلا در صورت تقويت دلار كاهش مي يابد در عوض ارزش ارزهاي خارجي بايد كاهش يابد كه سيستم ارزي مملكت ما خرابه كه دلار را تثبيت مي كنند.
2- تقويت دلار عمدتا ناشي از كاهش برابري يورو يا بيشتر ناشي از ضعيف شدن يورو مي باشد.

مهدی۱۳۹۱/۰۱/۲۳ ۱۴:۰۵

تابناک جون به ما چه که طلای جهانی کاهش یافته یا نیافته ... ما تو این مملکت کم بدبختی اقتصادی نداریم که بخواهیم به مسائل کشورهای دیگه بپردازیم.. یک کاری برای این بیکاری و تورم بکن

ا ف۱۳۹۱/۰۱/۲۳ ۱۳:۵۳

تنها راه نجات اقتصاد کشور دو راه حل است: 1- تقویت هرچه بیشتر سرمایه گذاری در بخش تولید. 2- از بین بردن همه زمینه هایی که سرمایه ها را به سمت بازار خرید و فروش، دلالی و واردات سوق می دهد.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.