آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
1بازدید

زیر پا گذاشتن قوانین جهانی یا ناآگاهی

چه عاملی موجب طرح استیضاح وزیر ورزش شد؟

همان‌گونه که انتظار می‌رفت، عزل و جابجایی برخی فدراسیون‌های ورزشی‌‌، با واکنش جدی جامعه ورزش روبه‌رو شد، به گونه‌ای که کار‌شناسان و صاحب‌نظران حوزه ورزش، بابت این رخدادهای غیرمنتظره، انتقاد‌های تندی کردند تا وزارت ورزش با چالش عجیب رو‌به‌رو شود. در حالی ‏که کمتر از دو ماه به آغاز بازی‏‌های المپیک تابستانی لندن باقی مانده بود، محمد عباسی، وزیر وزارت نوبنیاد ورزش و جوانان، ناگهان مدیران برخی از فدراسیون‏های ورزشی ایران را تغییر داد.

چه عاملی موجب طرح استیضاح وزیر ورزش شد؟
وزيري که گمان مي‌کرد با موفقيت ورزشکاران در مسابقات المپيک و پارالمپيک حاشيه امني تا پايان دولت دهم خواهد داشت، چهارشنبه هفته گذشته ديد که متن استيضاح او به امضاي شضت نماينده رسيده است.

به گزارش «تابناک»، حسن کامران، نماینده مردم اصفهان و از طراحان استیضاح وزیر ورزش و جوانان، با بیان اینکه استیضاح وزیر ورزش هم‌اکنون چهل امضا دارد، گفت: نام نمایندگانی که امضای خود را پس گرفته‌اند، به رسانه‌ها اعلام خواهیم کرد.

بنا بر این گزارش، وی بدون اشاره به شمار نمایندگانی که امضای خود را از استیضاح وزیر ورزش پس گرفته‌اند، تصریح کرد: طرح استیضاح وزیر ورزش، قطعا روز یکشنبه بررسی خواهد شد

اینها همه در حالی است که برخی تلاش سجادی را برای به دست گرفتن کرسی کمیته ملی المپیک می‌دانند و برخی با نگاه بدبینانه می‌گویند، سجادی در حالی که معاون وزیر ورزش است، با علی آبادی به توافقاتی رسیده که کرسی دبیر کلی کمیته ملی المپیک را چند صباح دیگر در دست بگیرد!

گفتنی است، ریاست کمیته ملی المپیک، تنها مکانی است که با تغییر ریاست جمهور هم کسی یا ارگانی نمی‌تواند بنا بر قانون درباره تغییرات آن اعلام نظر کند تا دوره چهار ساله‌اش به پایان برسد.

اما عزل و جابجایی برخی فدراسیون‌های ورزشی‌‌ همان گونه که انتظار می‌رفت، با واکنش جدی جامعه ورزش روبه‌رو شد، به گونه‌ای که کار‌شناسان و صاحب نظران حوزه ورزش، بابت این رخدادهای غیرمنتظره، انتقاد‌های تندی کردند تا وزارت ورزش با چالش عجیب رو‌به‌رو شود.

در این باره باید گفت، در حالی ‏که کم‌تر از دو ماه به آغاز بازی‏های المپیک تابستانی لندن مانده بود، محمد عباسی، وزیر وزارت نوبنیاد ورزش و جوانان، ناگهان مدیران برخی از فدراسیون‏های ورزشی ایران را تغییر داد؛ تغییراتی که به هیچ وجه دلیل منطقی برای آن‏‌ها نبود و گذشته از مغایرت این کار با قوانین فدراسیون‏های جهانی، در آستانه‏ حضور ورزشکاران ایران در المپیک لندن، تنها می‌‏توانست اثرات منفی روی کاروان ورزشی ایران در این بازی‏‌ها بگذارد.
البته اگر وزیر برود، با توجه به اینکه زمان زیادی تا پایان دولت نمانده، رئیس جمهور یک سرپرست برای وزارتخانه می‌گذارد و سرپرست هم به مجلس پاسخگو نیست. در این حالت، شاید مجلس با توجه به همه جهات، ترجیح دهد که با وزیر کنار بیاید! ولی به ‏هر حال، برنامه‌‏هایی که اجرا شده، هنوز آثاری دارد که ما داریم می‌‏بینیم و هدف هم تنها این است که در کمیته ملی المپیک صاحب کرسی بشوند و برای یک دوره ‏دیگر یک بخش از این ورزش را در دست داشته باشند و دستشان به طور کلی کوتاه نشود.

تاریخ همیشه در حال تکرار است و حرف‏هایی که زده می‌‏شود، همیشه در راستای منافع شخصی است؛ یعنی هنگامی که فوتبال ما در آستانه فروپاشی بود و ضربه‌‏های بسیار جبران‏ ناپذیری در راه جام جهانی، المپیک و همه‏ زمینه‏‌های جهانی خورد، تنها به دلیل پافشاری‏‌های آقای علی ‏آبادی بود که بدون این‏ که ‌شناختی داشته باشد و بدون این‏که بداند در ورزش بین‌المللی چه قوانینی وجود دارد، می‌‏گفت: من این را می‌‏گویم و باید همین باشد! و آدم‏هایی که ورزشی بودند یا نمی‌‏دانستند و یا شاید هم می‌‏دانستند و به خاطر پستی که گرفته بودند، شروع کردن به حمایت از ایشان و دقیقاً تاریخ را تکرار کردند.

اما وقتی همین برنامه از طرف نفر بعدی ادامه پیدا می‌‏کند، همین آدم‏‌ها بلافاصله شروع به انتقاد می‌‏کنند.

به هر حال پس از کش و قوس‌های فراوان و تذکرات پی در پی نمایندگان در خصوص دلایل عدم اعلام وصول استیضاح وزیر ورزش، هیأت رییسه مجلس، استیضاح محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان را اعلام وصول کرد.

این استیضاح برابر ماده ۲۱۹ و ۲۲۰ آیین نامه داخلی مجلس و در ۲۰ محور تهیه شده است که به شرح زیر است:

۱ ـ نحوه عزل و نصب‌ها و چگونگی انتقال افراد از دیگر دستگاه‌ها به این وزارتخانه،
۲ ـ چگونگی اختصاص یک درصد هزینه دستگاه‌ها به امر ورزش در استان‌ها،
۳ ـ انگیزه دخالت در امور فدراسیون‌ها و تغیرات غیراصولی از جمله در قایقرانی و شنا،
۴ ـ استفاده از مسئولان تربیت بدنی در باشگاه‌های وزرشی،
۵ ـ میزان کمک به باشگاه‌های حرفه‌ای برابر ماده ۱۳ برنامه پنجم توسعه،
۶ ـ نحوه اجرای احکام برنامه پنجم در امر ورزش و جوانان،
۷ ـ علت مسافرت‌های غیرضروری به خارج و داخل کشور و نجوه برگزاری همایش‌ها، سمینار‌ها و کنگره‌ها،
۸ ـ علت بی‌توجهی به وزرش جانبازان،
۹ ـ علت بی‌توجهی به مسائل نوجوانان و جوانان به گونه‌‌ای که مسائل ورزشی بر دیگر امور جوانان سایه انداخته است،
۱۰ ـ علت بی‌توجهی به مسائل فرهنگی وزرش،
۱۱ ـ علت بی‌مهری نسبت به پیشکسوتان و قهرمانان ورزش و عدم پرداخت هزینه اعزام به مسابقات بین‌المللی،
۱۲ ـ انگیزه حذف معاونت ورزش بانوان و استان‌ها و بی‌توجهی به امور ورزش بانوان،
۱۳ ـ علت بی‌توجهی به ورزش و امور جوانان روستایی ـ عشایری و مناطق محروم،
۱۴ ـ علت تعطیلی امور ورزش کارکنان وزارتخانه‌ها، نهاد‌ها و سازمان‌های تابعه،
۱۵ ـ علت بی‌توجهی به ورزش زورخانه‌ای،
۱۶ ـ علت اجرا نشدن ماده ۴۴ برنامه پنجم درباره ایثارگران وزارتخانه‌ها،
۱۷ ـ علت بی‌توجهی به حل مشکل پرسنل قراردادی این وزارتخانه،
۱۸ ـ علت بی‌توجهی به اجرای مصوبات سفرهای استانی رییس جمهور،
۱۹ ـ علت تصرف املاک و زمین‌های کشاوزران بدون رضایت آن‌ها،
۲۰ ـ علت حمایت نکردن از بخش خصوصی و دخالت در انتخاب این فدراسیون‌ها به ویژه فدراسیون فوتبال و بی‌توجهی به ورزش‌های همگانی و زیرساخت‌های همگانی ورزش.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۳ ۱۵:۰۲

آقای کامران بچسب به اصفهان وشرق آن که مردمش با بیچارگی روزگار سپری می کنند .

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۲ ۱۶:۱۱

بابا استیضاح وزیر اقتصاد یادتونه!بعد اختلاسها!که ازش تشکر هم کردن !و بعد موندن واین وضع اقتصاد الان ورزشمون هم میشه مثل اقتصادمون!

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۲ ۱۱:۱۱

نماینده یعنی خواب آلود مجلس یعنی اتاق خواب انگار ایران زندگی نمی کنند و درک درستی از زمان و مکان ندارند کو مدرس ها که .....

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۱ ۰۲:۰۰

هر دم از این باغ بری می رسد ...

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۱ ۰۲:۰۰

بخدا باور کنید انها در این زمینه برای ما دلسوز تر از خودمان هستند ، در داخل که زور کسی به اینها نمی رسد پس باید به مجامع بین المللی امید ببنیدم که ورزش ما را از این وضعیت نجات دهند

آرش۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۲۱:۱۰

لا اقل مدیر کل ورزش تهران رو دست یک مدیر درست و حسابی و ورزشی می ذاشتن ...آخه ورزش کجا وزارت تعاون کجا!!!!!!!!!!

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۲۰:۰۶

واقعا ....و .... باید....باشند که...

مسخره کردید با .... ؟

ali۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۲۰:۰۰

عجب مسولان بابصیرتی داریم موندم سرنوشت قیمتها مهمه یا ورزش نون شب واجب یاورزش متاسفم به این همه کج مسولیتی...به کجا چنین شتابان می رویم

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۹:۵۷

استیضاح رای نخواهد اورد و طرف وزیر خواهد ماند. وقت را برای مسائل مهمتر بگذارید....

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۸:۵۸

فوتبال رانت ...ی و ناهنجاریهای ...ی رابطه مستقیم دارند

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۸:۵۷

مجلس به جای رسیدگی به این کارهای فانتزی برود سراغ بازار عرض

الیاس۱۳۹۱/۰۷/۱۲ ۱۰:۳۷

بازار طول چی ...!!!؟؟؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۸:۴۸

مواظب باشین این وسط کسی قول شرف نده!!!!

کارمند۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۸:۰۶

ایقا این وزیر متخصص در حراف... و زیاده گویی است ما که در دوران وزارتش در وزارت تعاون جز حرف چیزی نشنیدیم. تیمی که با ایشون کار می کنن هم خدا می داند ........

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۴۵

کسی نیست به این مجلسیهای .. بگه ورزش را ...

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۴۴

خانه از پایبست ویران است
خواجه در بند نقش ایوان است.

فرزاد۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۴۰

مارادونا رو ول کنید غضنفر رو بچسبید
بابا اقتصاد از هم پاشید ..
ورزش رو بزارید اولویت بعد، خواهشا

رضا۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۲۵

چه فایده ؟؟؟ عوض اینکه وزیر اقتصاد و کل دار و دسته اش رو استیضاح کنند رفتند سراغ وزیر ورزش !!!

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۱۸

sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۱۷

با کدوم..... می خواهند وزیر ورزش را استیضاح نمایند؟

محمد۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۱۶

بابا همتون خجالت بکشید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
هم و.. هم ..ده ها
کار واجبتر از این ندارید دیگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۱۵

چه مجلس با حالي داريم ما
... تومان بعد اين اقايون وزير ورزش رو استيضاح ميكنن حتما قصد دارن وزير اقتصاد رو هم تشويق كنن

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۲۲:۳۳

وزیر اقتصاد چیه دیگه؟ اصل کاری که باید استیضاح بشه ...

کورش۱۳۹۱/۰۷/۱۰ ۱۷:۰۵

خوب معلومه بی..و زیاده طلبی و عدم برنامه و... غیر ورزشی بودن و...

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.