آخرین خبرعکس: سفر سید عباس عراقچی به عشق‌آباد
2بازدید

اردوغان نخستین شکست را پذیرفت

مدت‌هاست بسیاری از تحلیلگران در درون و بیرون از ترکیه، هدف نهایی تلاش‌های سیاسی اردوغان را تحکیم قدرت مطلقه وی و حزب متبوعش ارزیابی می‌کنند. با این حال، در یکی از نخستین گام‌ها، بخت با اردوغان یار نبوده و وی طعم نخستین شکست را در مسیر خود چشیده است.

مدت‌هاست بسیاری از تحلیلگران در درون و بیرون از ترکیه، هدف نهایی تلاش‌های سیاسی اردوغان را تحکیم قدرت مطلقه وی و حزب متبوعش ارزیابی می‌کنند. با این حال، در یکی از نخستین گام‌ها، بخت با اردوغان یار نبوده و وی طعم نخستین شکست را در مسیر خود چشیده است.

به گزارش «تابناک»، روز گذشته، رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه، از اینکه حزبش نتوانسته آرای لازم را در پارلمان برای برگزاری انتخابات زودهنگام محلی به دست آورد، تأسف و ناامیدی خود را ابراز داشته است.

بنا بر این گزارش، اردوغان با تصدیق اینکه حزب عدالت و توسعه نتوانسته اکثریت دو سوم آرای (367 رأی) پارلمان را برای تصویب اصلاحیه قانون اساسی جهت برگزاری انتخابات محلی زودهنگام فراهم کند، گفته که مذاکرات دوباره در این زمینه میان دولت و گروه‌های اپوزیسیون در جریان است.

اما بنا بر قوانین، این اصلاحیه به سبب عدم توانایی کسب دو سوم آرا، می‌تواند در صورت تصویب رئیس‌جمهور به همه پرسی گذاشته شود؛ اما رجب طیب اردوغان اعلام کرده نیازی به برگزاری همه پرسی نمی‌بیند و به همین سبب است که این لایحه را برای بررسی بیشتر به پارلمان بازگردانده است.

وی که چندین بار بر تمایل نداشتن به برگزاری همه پرسی تأکید کرده، گفته است که گفت‌وگوها میان نمایندگان حزب عدالت و توسعه و نمایندگان احزاب مخالف آغاز شده و
این ماجرا در حالی روی می‌دهد که اردوغان پس از برگزاری کنفرانس پر زرق و برق حزب عدالت و توسعه در چند هفته پیش و نمایش پر زرق و برق در این کنفرانس ـ که به انتخاب دوباره وی به عنوان رهبر حزب و نخست وزیر انجامید ـ انتظار نداشت در ادامه راه با هیچ گونه مخالفتی در راستای رسیدن به اهدافش روبه‌رو شود.

با این حال، برگزاری زودهنگام انتخابات محلی که می‌توانست با انتخاب نمایندگان موردنظر، تضمین بیشتری برای تحکیم قدرت حزب وی به همراه داشته باشد، تاکنون مورد موافقت پارلمان این کشور قرار نگرفته و اردوغان را با مانع و چالشی جدی روبه‌رو ساخته است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۲۸ ۰۰:۱۹

اولشه!! مردم ترکیه دارن براش

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۲۸ ۰۰:۰۳

چه ربطی به موضوع و تیتر داشت؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۲۷ ۲۳:۰۶

مباركه,بعدي هاهم درراهن

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۲۷ ۲۳:۰۵

ماندن حزب اردوغان در قدرت به نفع ايران است.

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۲۷ ۲۳:۰۰

خود کرده را تدبیر نیست !
هرکس که خربزه میخورد باید پای لرزش هم بنشیند !

پسر پارسی۱۳۹۱/۰۷/۲۷ ۲۱:۵۹

خدایا ما رو از شر این اردوغان راحت کن
قبلا خیلی ساکت بود کم کم رو گرفت

ناشناس۱۳۹۱/۰۷/۲۷ ۲۱:۳۴

قدرت همینه نباید به اون دل بست!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.