آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
3بازدید

کیوسک بین‌المللی «تابناک»

کاخ سفید: مشکلی برای مذاکره با ایران نداریم

اظهارات سخنگوی کاخ سفید درباره گزارش‌های مربوط به مذاکره ایران و آمریکا، نزدیکی ترکیه به ایران و روسیه در ماجرای بحران سوریه، بازتاب سخنان وزیر نفت ایران درباره اقدامات ایران در مقابل تحریم‌ها، تصمیم یک هیأت پارلمانی آلمان برای سفر به ایران و بازتاب مخالفت‌ها با تصمیم احمدی‌نژاد برای بازدید از اوین، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

کاخ سفید: مشکلی برای مذاکره با ایران نداریم
اظهارات سخنگوی کاخ سفید درباره گزارش‌های مربوط به مذاکره ایران و آمریکا، نزدیکی ترکیه به ایران و روسیه در ماجرای بحران سوریه، بازتاب سخنان وزیر نفت ایران درباره اقدامات ایران در مقابل تحریم‌ها، تصمیم یک هیأت پارلمانی آلمان برای سفر به ایران و بازتاب مخالفت‌ها با تصمیم احمدی‌نژاد برای بازدید از اوین، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.


به گزارش «تابناک»، یکی از مهمترین بخش‌های اخبار امروز مطبوعات جهان درباره ایران نیز همچون روزهای گذشته به موضوع مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران اختصاص دارد. 

در این راستا، خبرگزاری «رویترز» اقدام به انتشار موضع رسمی کاخ سفید درباره گزارش‌های منتشره مبنی بر توافق ایران و آمریکا برای مذاکرات دوجانبه کرده است. به نوشته این خبرگزاری، «جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید در این باره اظهار داشته اوباما هیچ مشکلی با برگزاری مذاکرات دوجانبه با ایران ندارد؛ اما ایالات متحده تاکنون برنامه ای برای هیچ مذاکره‌ای با ایران تدوین نکرده است. وی گفته: «ما هیچ مشکلی با برگزاری مذاکراتی که به صورت دوجانبه باشد، نداریم؛ اما تاکنون نه چنین چیزی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و نه درباره آن با ایران به توافقی رسیده‌ایم». وی ادامه داد، در صورتی که ایران برای انجام مذاکره جدیت داشته باشد، آمریکا از گفت‌‌و‌گو استقبال می‌کند.


خبرگزاری فرانسه در تحلیلی به بررسی مواضع دولت ترکیه در قبال بحران سوریه پرداخته و نوشته به باور کارشناسان، این کشور در نگرش خود نسبت به سوریه تغییراتی داده است. به نوشته این خبرگزاری، ترکیه به منظور مهار بحرانی که کم کم از سوریه به مرزهایش وارد می‌شود، به سمت ایران و روسیه، یعنی حامیان دولت سوریه گرایش پیدا کرده است. این خبرگزاری مجموعه‌ای از رویدادها، به ویژه دیدار اردوغان با احمدی نژاد در باکو و همچنین اعلام ضرورت تشکیل گروهی سه‌جانبه با حضور ایران و سوریه جهت حل بحران سوریه را به عنوان شواهدی در اثبات استدلال خود مطرح کرده است. بر پایه این تحلیل، ترکیه پل‌های رابطه با سوریه را خراب کرده و اکنون برای جلوگیری از اشاعه بحران، نیازمند ایران و سوریه است. 


سایت خبری اسرائیلی «آروتز شوا» در مطلبی با اشاره به سخنان روز گذشته رستم قاسمی، وزیر نفت ایران درباره راهبردهای ایران در حوزه نفتی، قطع کامل صادرات نفت را به عنوان یکی از برنامه‌های ایران برای مبارزه با تحریم‌ها معرفی کرده است. قاسمی روز گذشته گفته بود در صورتی که تحریم‌های غرب علیه ایران ادامه پیدا کند، ایران صادرات نفت خود را به طور کامل متوقف خواهد کرد. آروتز شوا سخنان قاسمی را به منزله تهدیدی از سوی ایران دانسته و اشاره کرده با توجه به وابستگی کشورهایی مثل چین و هند به نفت ایران، قطع صدور نفت توسط این کشور می تواند کمبود شدیدی را در بازار به وجود بیاورد.


روزنامه «تایمز اسرائیل» از برنامه یک هیأت پارلمانی آلمانی برای سفر به تهران و گفت‌و‌گو با مقامات ایرانی خبر داده است. به نوشته این روزنامه، این هیأت سه نفره که می‌خواهند تا چند روز دیگر به ایران سفر کنند، مدعی شده‌اند، در دیدارهای خود درباره مسائل حقوق بشری با مقامات ایران به گفت‌و‌گو خواهند پرداخت. این گروه که البته هنوز از سوی ایران با درخواست آنها برای روادید موافقت نشده، می‌خواهند با اقامت چهار روزه در تهران، با نمایندگان مجلس، دانشگاهیان و نمایندگان اقلیت‌های دینی دیدار کنند. 


در پایان، یکی از موضوعاتی که در روزهای گذشته به طور فزاینده‌ای مورد توجه مطبوعات غربی قرار می‌گیرد، اخبار مربوط به تصمیم محمود احمدی‌نژاد برای بازدید از زندان اوین و مخالفت‌ها با این بازدید است. امروز نیز روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» و همچنین «آتلانتیک» تحلیل‌هایی را در این زمینه منتشر کرده‌اند. مانیتور بر این باور است که مخالفت‌های موجود با احمدی نژاد، نشانه‌ای از تضعیف قدرت وی در سال پایانی دوره ریاست‌جمهوری اش است؛ در حالی که آتلانتیک در نوشته‌ای گزارش‌وار، دیدگاه‌های گوناگون تحلیلگران داخل و خارج از ایران را در این زمینه بازتاب داده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

هم غم۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۴:۳۰

اشکالی در این رابطه نیست ولی نه ان رابطه قبل از انقلاب وزمان شاه که بعضیها در فکر ومغزشان دارند

علی۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۴:۲۶

چرا وقتی صحبت رابطه با آمریکا می شه اسرائیل وحشت زده می شه ولی وقتی دشمنی با آمریکا بیشتر می شه اسرائیل صداش در نمی آید

محمود۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۳:۳۱

با سلام
باز هم به بهانه حقوق بشر میخواهند بیایند تهران و در گزارش خود خلاف واقع را به خورد جامعه جهانی بدهند . آیا به هیئت پارلمانی ماهم اجازه میدهند که وارد یک کشور اروپائی شویم و در خصوص حقوق بشر در آن کشور و دیدار با اقلیت های مذهبی ( مسلمانان ) آزادانه تحقیق و بررسی داشته باشیم !؟ من معتقدم با عمل مقابله به مثل به اینها روادید داده شود .

ناشناس۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۲:۵۱

در صورتی که آمریکا برای انجام مذاکره جدیت داشته باشد، ایران درباره آن فکر می کند . اما قبل از آن باید افرادی که در جنایات علیه ایرانیان شرکت داشته اند در ایران مجازات شوند ، با قوانین جمهوری اسلامی ایران.

رعنا۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۲:۴۱

شرطی که آمریکا برای مذاکره گذاشته چیست !؟تا چه حد ایران باید زانوبزنه وبگه اشتباه کردم تاآمریکا لطف کنه تحریم قطعات هواپیما مسافربری را لغو کند!! زیربار کدام ذلت ها بایدرفت تا آمریکا راضی به مذاکره شود!؟

محمدمهدی۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۲:۳۱

دشمن دانا به از دوست نادان
از سویی کلام امام علی : بادوستان مروت با دشمنان مدارا

amir۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۲:۰۱

اگر رابطه با آمریکا به حال عادی نه صلح و نه جنگ برگردد خیلی به نفع ما خواهد بود حداقل مخالفان انقلاب اسیب خواهند دید و از همه مهمتر خاری هم توی چشم اسراییل خواهد شد

اردشیر۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۱:۲۹

اگه نگاهی به کشور چین داشته باشید این کشور به نظر من کاملاً با آمریکا در حال مبارزه است در عین قدرت در حال مبارزه است 200 میلیون تن ذرت جهان را تامین میکنه که میشه 25% تولید جهان ما که همه چیزمان شده حرف چگونه در مقابل آمریکا داریم مبارزه میکنیم فقط خوب حرف میزنیم و از تولید و حمایت از تولید خبری نیست

mohsen۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۰:۳۷

قطع کامل صادرات نفتی هم در نوع خودش برا مقابله با تحریم ها جالبه ولی آیا جواب میده؟؟

مجتبی۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۲:۲۰

سلام آیا این کار اصلا" شدنی هست ؟

علی۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۰:۳۴

امریکا مثل سیگار یه کشور سرطان زا است کشورها فکر می کنن اگر با امریگا رابطه برگزار کنن بزرگ میشن مثل یه جوانی که فکر می کنه با سیگار کشیدن بزرگ شده

محمد ج۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۰:۰۵

به کامنت قبلیم همه رای منفی میدن، چون ما ایرانی ها عادت داریم زود گول بخوریم، مثلا به روسیه اعتماد کردیم بخشی از خزر رو گرفت و با بقیه کشورهای همسایه تقسیم کرد، بعد هم شد تقریبا دشمن ایران.

مثلا ترکیه گفت ایران دوست ماست بعد پشت پرده با آمریکا علیه ایران لابی کرد.

مثلا گفتن 4 میلیارد دلار بدین بهتون اس 300 بدیم، پول رو گرفتن و کالا رو ندادن تا زمانی که ازشون شکایت شد.

مثلا گفتن.....

باز هم سر جریان مذاکره قراره گول بخوریم، این دفعه رقابت دو کاندید نیروی محرکه برای گول خوردن ماست.

ناشناس۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۳:۰۱

اولا کامنت نه و "نظر"
دوم اینکه لابی نه و "تبانی"
سوم اینکه ارای منفی روی نظر دومیت بیشتره!
چهارم اینکه همه شانبا ما بدند.و یکی از یکی بدتر. ما باید هوشمندانه مصلحت سنجی خداپسندانه داشته باشیم. اما امیدوارم اگر مذاکره ای هم شد هیچگاه پای امریکاییها به این کشور باز نشه

پویا۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۱۱:۴۶

دوست محترم سخنان شما متین
ولی این مسئله مثل این میمونه که دو نفر با هم قهر هستند. هی برای همدیگه پیغام و پسغام میفرستند.
حالا تو این وسط، چند نفر که با هر دو طرف خصومت دارن، چیزهای تحریک آمیزی رو به این پیغامها اضافه میکنن. اونوقت نتیجش میشه اینی که الان میبینید.
پس بهتره که هر دو کشور رو در رو بدون واسطه و اغراض سیاسی دیگران، بشینن و مسایل خودشون رو حل کنند.
قول میدم این بهترین راه برای هر دو طرف هست.

ناشناس۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۰۹:۱۱

پس چرا اینقدر تحریم می کنید؟
مذاکره سر چی؟ نظرات دو طرف بارها گفته شده.
امریکا خواستار توقف غنی سازی در ایران است و ایران خواستار ادامه غنی سازی در چارچوب قوانین ان پی تی است. هیچ یک هم کوتاه نمی آید. امریکا هم هر چه تحریم داشته و میتونسته علیه ایران انجام داده و فقط اقدام نظامی نکرده که اون هم تا حالا نتونسته.
پس مذاکره بر سر چی قراره انجام بشه؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۰۹:۰۸

من فکر می کنم همانطور که مسئولین هم قبلا گفتند اگه شرایط مساوی و عادلانه باشه مذاکره بلامانع هست و مردم ایران اهل گفتگو هستند. حالا هم اگه آمریکا واقعا تمایل به مذاکره در شرایط عادلانه داشته باشه فکر کنم این مذاکرات نتیجه بخش تر از مذاکره با 1+5 هست.

مسلم۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۰۸:۴۷

مذاکره رو در رو 100% بهتر از تکیه و امید داشتن به دوستان پوشالی چون روسیه و چین است

محمد ج۱۳۹۱/۰۸/۰۳ ۰۸:۳۹

ما که بدمون نمیاد رابطه با آمریکا خوب بشه، ولی ارائه این مسئله با این تاکید و اصرار اونم دم انتخابات فقط استفاده ابزاری از ایران برای مقاصد انتخاباتی است، خیلی صادقن تحریم های داروهای خاص که بیماران ایرانی رو با مشکل مواجه کرده رو حداقل بردارن.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.