رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
4بازدید
۲۳

مقامات آمریکایی اذعان کرده‌اند:

ایران به جای ۸ میلیارد، ۲۰ میلیارد دلار از رفع تحریم سود می‌برد

ادعای منابع امنیتی اسرائیلی بر این است که مقامات آمریکایی اعتراف کرده‌اند، ایران از قبال رفع تحریم‌ها به ۲۰ میلیارد دلار سود دست پیدا خواهد کرد، حال آنکه تا پیش از این، مقامات آمریکایی سودهای اقتصادی ایران از بابت رفع تحریم‌ها در مذاکرات ژنو را دست‌کم جلوه می‌دادند.

ایران به جای ۸ میلیارد۲۰ میلیارد دلار از رفع تحریم سود میبرد
ادعای منابع امنیتی اسرائیلی بر این است که مقامات آمریکایی اعتراف کرده‌اند، ایران از قبال رفع تحریم‌ها به ۲۰ میلیارد دلار سود دست پیدا خواهد کرد، حال آنکه تا پیش از این، مقامات آمریکایی سودهای اقتصادی ایران از بابت رفع تحریم‌ها در مذاکرات ژنو را دست‌کم جلوه می‌دادند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه صهیونیستی هاآتص در مطلبی آورده است، در دیدارهای‌ هفته اخیر با برخی از چهره‌های دانشگاهی اسرائیل، آنان گفته‌اند که سود اقتصادی ایران از‌ رفع تحریم‌ها، می‌تواند بسیار بیش‌ از آن چیزی باشد که مقامات واشنگتن به آن اذعان کرده‌اند.

این در حالی است که در بیانیه‌ای که کاخ سفید بلافاصله پس از امضای توافق‌نامه ژنو بین ایران و گروه ۵ + ۱ منتشر کرد، آمده بود‌، سود اقتصادی ایران از قبال برداشته شدن بخشی از تحریم‌ها، بسیار اندک و در حد ۶ تا ۷ میلیارد دلار خواهد بود، ولی مقامات اسرائیلی این رقم را ‌نزدیک ۲۰ میلیارد دلار ارزیابی کرده‌اند.

بنا بر ادعای مقامات امنیتی اسرائیل، در حالی که قرار بوده، حین مذاکرات ‌آمریکا تنها اقدام به آزاد‌سازی بخشی از دارایی ایران در حد ۳ تا ۴ میلیارد دلار کند، ‌گروه ۵ + ۱ با عدول از این مقصود، اقدام به تغییر جهت و ایجاد امتیازات اقتصادی بیشتری برای ایران در زمینه‌هایی چون تجارت طلا و پتروشیمی و همچنین رفع تحریم صنعت خودروسازی و ایجاد امکان دسترسی ایران به قطعات صنعت هوایی کرده‌اند.

در آن زمان، مقامات آمریکایی گفته بودند، ‌این امر تنها می‌تواند سود اقتصادی ایران را به دو برابر (میزان ۸ میلیارد دلار) برساند؛ اما اکنون مقامات اسرائیلی عنوان کرده‌اند که آمریکایی‌ها در سخنان خود با مقامات این رژیم اذعان کرده‌اند که سود اقتصادی ایران از قبل رفع تحریم بسیار بیشتر از این رقم است.

بنا بر اظهارات مقامات اسرائیلی،‌‌ اقتصاد وابسته به انتظارات است و اکنون بازار سهام در ایران از بابت امیدواری‌ها به آینده شاهد رشد اساسی است و بسیاری از کشور‌ها اکنون در صف انتظار هستند تا پس از رفع تحریم‌ها در مذاکرات ژنو، مناسبات اقتصادی خود با ایران را از سر ‌گیرند.

این مقامات گفته‌اند که اکنون چین به دنبال اجرای قراردادهایی در صنعت نفت ایران به ارزش ۹ میلیارد دلار است و همچنین برخی از شرکت‌های آلمانی مشتاق و علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در ایران هستند.

به گفته این مقامات، ارزش اقتصادی مذاکرات ژنو و رفع تحریم برای ایران، ‌حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار است.

روزنامه‌ ها‌آرتص در ادامه ‌با اشاره به نا‌امیدی ‌‌مقامات رژیم اسرائیل به ویژه نتانیاهو از ایالات متحده آمریکا طی مذاکرات اخیر در ژنو و تلاش این مقامات برای فشار در راستای وضع تحریم‌های جدید اشاره کرده‌ که این فشار بیش از همه از ناحیه ارتباط مقامات اسرائیلی با سناتورهای آمریکایی در مجلس سنا انجام می‌گیرد.

این روزنامه با اشاره به سناتورهایی که مقامات اسرائیلی ‌مستقیم با آن‌ها ‌ارتباط دارند، به افشای نام آن‌ها پرداخته و نوشته است: این افراد عبارتند از سناتورهای جمهوری‌خواه لیندسی گراهام جان مک کین مارک کرک و اریک کانتور و همچنین سناتور‌ها دمکرات یعنی چاک شومر رابرت منندز و استنی هایر.

‌گفتنی است، در حالی روزنامه اسرائیلی درباره سود اقتصادی ۲۰ میلیارد دلاری ایران از بابت رفع تحریم‌ها سخن می‌گوید که پیش از این، عنوان شده بود ایالات متحده با آزاد‌سازی نزدیک ۸ میلیارد دلار از درآمدهای بلوکه شده ایران موافقت کرده بود.

هرچند این موضوع ‌در رسانه‌های داخلی بازتاب یافت، چندی پس از مطرح شدن آن، محمد‌باقر نوبخت از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد.
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۳:۵۰

روحانی مچکریم

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۳:۱۹

باید سیاست های واقع بینانه و تضمین کننده ی منافع ملی اتخاذ نماییم.تاهیچ تحریمی متوجهه کشورمان ایران ومردمانش نشود.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۳:۰۰

صهیونیستهای عوضی تا چشتون در آد

رضوان۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۲:۳۵

خدا کنه

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۲:۱۹

ای کاش همش برای ایرانیها باشه و جای دیگه خرج نشه.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۲:۰۶

سود نه درامد

سید۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۱:۴۵

بدبین نباشید دیگه

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۱:۴۳

انشاا...با آزاد سازی پول های بلوک شده ایران شاهد از سر گیری رونق اقتصادی در کشور باشیم.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۱:۴۰

آیا به دارایی های مسدود شده سود این سالهای مسدودی هم تعلق می گیرد؟

بهلول۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۱:۳۸

حالا بشود 3 ميليارد يا 8 يا هزارميليارد . مهم تاثيري است كه روي اقتصاد مردم دارد؟ مطمئن باشيد اين پول مستقيما وارد گردش پول ميشود و تورم را بالا ميبرد .

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۰:۵۹

دوباره این چین لعنتی؟
اینا کم پول کشور رو کوفت کردن بازم میخوان سفره بندازن قرداد ببندن که زمان پایانش مشخص نیست؟

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۴:۴۵

تو رو خدا قدر پولا رو بدونین بنجل چینی نیاد.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۰:۵۲

درود بر ظریف

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۰:۴۰

پول خودمون رو با منت دارن میدن...خوشحالی داره؟؟؟!!!

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۰:۲۹

ما اميدواريم مشكلات مردم حل بشه

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۰:۰۸

الکی دل خودتون خوش نکنید، همون 3 4 میلیارد دلار هم به ایران نمیرسه، زهی خیال باطل

محمود۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۱:۱۰

شما چراناراحتی

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۰:۳۶

تا کور شود هرآنکه نتواند دید

محسن از اقلید۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۰:۰۲

ما را چه به منابع امنیتی اسرائیلی
مرگ بر استکبار

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۰۹:۵۸

امسال وزير كار خانه كاركري است اكر افزايش حقوق بازنشستكان وكاركران كمتر از تورم باشد خانه كاركر با كاركران بازي نموده

صفا۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۰۹:۵۰

تا بترکد چشم دشمنان ایران .

ايراني۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۰۹:۴۰

تا كور شود هر انكه نتواند ديد.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۲۰ ۱۳:۰۳

امیدوارم کمی از این سود هم به مردم ایران برسد

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.