آخرین خبررشد مصرف بنزین برای نخستین بار منفی شد
4583بازدید

پروفسور دانشگاه ماريبور اسلووني:

اصفهان از قشنگترين شهرهاي دنياست

اين تنها ادعاي مردم ايران نيست، بلكه همه گردشگران خارجي نيز بر این باورند «اصفهان نصف جهان» است. گل سرخ در اين شهر به هزاران رنگ درمي‌‌‌‌‌‌آيد. اصفهان در ميان شهرهاي ايران به تعصب و در عين حال همزيستي اقوام و پيروان اديان گوناگون معروف است. وجود مساجد مسلمانان، كليساي مسيحيان، كنيساي يهوديان و معبد زرتشتيان گواه اين ادعاست ... .

اصفهان از قشنگترين شهرهاي دنياست

روزنامه «وچر»، چاپ اسلووني با پروفسور «پوتوچنيك»، استاد تاريخ دانشگاه «ماريبور» آن كشور درباره نگاه و دستاوردهاي سفر شش ماهه او به اصفهان مصاحبه‌اي داشته است. اين استاد دانشگاه از زيبايي‌هاي خيره كننده اصفهان و گل‌هاي رنگارنگش، مردم خونگرم ايران و وضعيت و مردم ايران كه براي او همه گردشگران با تصوراتشان به كلي متفاوت بوده، سخن گفته است.
بيان زيباي پروفسور، مصاحبه را بسيار جذاب و خواندني کرده است.

مقدمه روزنامه:
ايران كشوري با فرهنگ و تاريخ بي‌نظير است كه حتي براي «دراگان پوتوچنيك» پروفسور دانشكده تاريخ دانشگاه ماريبور هم استثنايي و بي همتاست، به همين جهت، وي براي شش ماه به عنوان استاد ميهمان به شهر اصفهان، مركز فرهنگي ايران كه به عنوان قشنگترين شهر دنيا به شمار می‌رود، سفر كرده ‌است.

خبرنگار: چرا ايران و چرا اصفهان؟
دكتر پوتوچنيك: ايران داراي يكي از قديمي‌ترين فرهنگ‌ها در جهان است و خيلي از آثار باستاني در آنجاست و زماني كه در اوج قدرت بوده تأثير زيادي بر فرهنگ اسلامي داشته ‌است.
چند سال پيش، هنگامی كه براي نخستين بار به ايران مسافرت كردم از ديدن آن كشور لذت برده و شيفته تاريخ و فرهنگ غني و رفتار گرم مردمش شدم. بايد بگويم كه عاشق آثار رومي، حافظ و عمر خيام هستم.
در واقع، قرار بود به عنوان استاد میهمان به دانشگاه تهران بروم، ولي از آنجا كه شهر اصفهان مركز فرهنگ و هنر ايران و از نظر بنده يكي از قشنگترين شهرهاي دنيا به شمار مي‌رود و به قول ايرانيان اصفهان نصف جهان است، این شهر را برگزیدم.

خبرنگار: يعني اين ادعاي مردم ايران كه «اصفهان نصف جهان» است، درست است؟
اين تنها ادعاي مردم ايران نبود، بلكه همه گردشگران خارجي نيز در آن زمان، آن را تأييد مي‌كردند. مي‌گفتند گل سرخ در اين شهر به هزاران رنگ درمي‌‌‌‌‌‌آيد. اصفهان در ميان شهرهاي ايران به تعصب و در عين حال همزيستي اقوام و پيروان اديان گوناگون معروف است. وجود مساجد مسلمانان، كليساي مسيحيان، كنيساي يهوديان و معبد زرتشتيان گواه اين ادعاست.

خبرنگار: به عنوان پروفسور میهمان در كشور اسلامي چه احساسي داريد؟
در آغاز از همه كساني كه در اين راه من را ياري کردند، تشكر و قدرداني مي‌كنم. هم از دانشگاه اصفهان، هم دانشگاه ماريبور. میهمان بودن در يكي از دانشگاه‌هاي ايران براي من امتیاز ويژه‌اي است.
دانشگاه اصفهان اين روزها سیصد ساله مي‌شود و شهرك دانشگاهی در كنار شهري با جمعيت حدود دو ميليون نفر واقع شده كه علاوه بر دانشكده‌هاي گوناگون داراي كتابخانه، رستوران، هتل، خوابگاه دانشجويي، استاديوم مدرن ورزشي است و همه اين امكانات براي تنها بیست هزار دانشجوست كه مي‌توانند با اتوبوس مجاني در داخل شهرك رفت و‌ آمد كنند.

موضوع ديگر، تميزي محيط دانشگاه و شهرك دانشجويي است و چيزي كه موجب تعجب من شد، نسبت دانشجويان دختر به دانشجويان پسر است كه در كلاس تاريخ، سی دانشجوي دختر و تنها چهار دانشجو پسر شركت مي‌كنند و در دو ماهي كه من اينجا بودم هيچ كدام تا کنون غايب نشده‌اند.
معلومات دانشجويان در سطح بالايي است و كتابخانه‌ها سرشار از دانشجويان مشتاق علم است.

در ايران براي ورود به دانشگاه امتحان كنكور هست كه بهترين‌ها برگزیده مي‌شوند. معمولاً داوطلبان به مدت يك سال خود را آماده اين امتحان مي‌كنند و در سطح فوق ليسانس و دكترا اين امتحان سخت‌تر مي‌شود؛ براي مثال، براي مقطع دكترا در رشته تاريخ صدها نفر داوطلب وجود داشته كه تنها پنج نفر پذيرفته شده‌اند.

مطلب ديگر اينكه اساتيد دانشگاه به نسبت حقوق خوبي دريافت مي‌كنند كه تقريباً دو هزار دلار در ماه است و با درآمد متوسط مردم كه 500 دلار است بسيار تفاوت دارد. بد نيست بدانيد بهای يك ليتر بنزين، تنها هفت سنت و ناهار در رستوران خوب، پنج يورو و در رستوران معمولي، دو  يورو است.

وی در ادامه مي‌افزايد: از روابط گرم و احترام ميان استاد و دانشجويان در ايران بسيار در شگفتم. هنگامی كه براي تعطيلات كريسمس مدتي به كشورم رفته بودم، پس از بازگشت دانشجويان با كارت‌هاي تبريك و هدايا به استقبالم آمدند.

خبرنگار: زندگي جوانان در ايران به چه صورتي است؟
تاكنون چندين بار به منازل مردم اصفهان دعوت شده‌ام. بسیار خونگرم و راحتند. من هم تلاش كردم با تشكيل يك تيم فوتبال روابط خود را با دانشجويان نزديكتر سازم. در آنجا با دانشجوياني كه در كشور روسيه تحصيل كرده بودند، شب‌ شعرهايي به زبان روسي ترتيب دادم.

خبرنگار: ذهنيت شما درباره ايران پيش از مسافرت به اين كشور و ‌هم‌‌اکنون چگونه است؟
مسافرت كردن به يك كشور مانند شنا كردن روي سطح آب است كه انسان از داخل آن بي خبر است. گردشگران به كشور ايران معمولاً از سفر خود راضي و خشنودند و يك احساس و علاقه قلبي به آن در درون خود احساس مي‌كنند.
اما وضعيت مردم و كشور ايران، كاملاً با تصورات آنها متفاوت است و غالباً مسافران متعجب و حيران مي‌شوند، چرا كه ايران آن كشوري نيست كه در رسانه‌هاي گروهي ديده و يا شنيده‌اند.

با همه اين احوال، ايران كشوري با قانون و سنت اسلامي است. خيلي از جوانان آزادانه زوج خود را برمی‌‌گزینند، ولي والدين براي ازدواج حرف آخر را مي‌زنند و به خاطر اخلاق اسلامي و سنت مردم، درست نيست يك زن در مكان‌هاي عمومي با يك فرد خارجي و يا غريبه‌اي ديده ‌شود و محدوديت‌هايي هم براي بانوان وجود دارد.


منبع: روزنامه وچر (Vecer) چاپ اسلوونی
ترجمه: محمد همكار «تابناك» در اتريش

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۸:۵۳

ای کاش از تخریب محیط زیست و آثار باستانی به بهانه توسعه و پیشرفت که نه تنها اصفهان بلکه سراسر ایران گرفتارش است کمی رنجیده خاطر می شدید. اگر این بی همتی ها ادامه یابد دیگر نمی توان نه در شهر زیبایی چون اصفهان و نه در شهرهای استانی غنی و در عین حال محروم از بسیاری چیزها چون خوزستان زندگی کرد! ای کاش بحث های از روی بغض و بدون همدلی ما ایرانیها روزی به پایان می رسید!

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۸:۰۲

سلام من اصفهانیم ولی فعلا در ایلام کار می کنم و خوزستان را هم دیده ام ، باید یه این دوست عزیز خوزستانی بگم اگه خوزستان وضعیتش بده ایلام فاجعه اس ، اینجا در شهرستانهای استان حتی در زمستان آب جیره بندی است و 4 ساعت در روز اب دارن، هوای اینجا هم همیشه همزمان با خوزستان گردو خاکی میشه وضعیت عمرانی و رفاهی ان هم در حد روستاست

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۷:۵۱

درهمه زمين پارسي گويان شهري نيكوتر و جامع تر و آبادان تر از اصفهان ند يدم" "شهرى است بر هامون نهاده، آب و هوایى خوش دارد و هر جا که ده گز چاه فرو برند، آبى سرد و خوش بیرون آید. و شهر دیوارى حصین دارد و دروازه‌ها و جنگ‌گاه‌ها ساخته و بر همه بارو و کنگره ساخته. و در شهر جوى‌هاى آب روان و بناهاى نیکو و مرتفع. و در میان شهر مسجد آدینه بزرگ و نیکو. و باروى شهر را گفتند سه فرسنگ و نیم است و اندرون شهر همه آبادان، که هیچ از وى خراب ندیدم، و بازارهاى بسیار، و بازارى دیدم از آن صرافان که اندر او دویست مرد صراف بود و هر بازارى را دربندى و دروازه‌اى و همه‌ى محله‌ها و کوچه‌ها را همچنین دربندها و دروازه‌هاى محکم و کاروانسراهاى پاکیزه بود. و کوچه‌اى بود که آن را کوطراز مى‌گفتند و در آن کوچه پنجاه کاروانسراى نیکو و در هر یک بیاعان و حجره‌داران بسیار نشسته. و این کاروان که ما با ایشان همراه بودیم یک هزار و سى‌صد خروار بار داشتند که در آن شهر رفتیم، هیچ بازدید نیامد که چگونه فرود آمدند که هیچ جا تنگى نبود و تعذر مقام و علوفه." اي عجب كه ناصر خسرو از تاراج نفت خوزستان نگفته .شايد نفت خوزستان را در زمان شاه عباس خورده اند اي كاش قدري عرق ملي داشتيم .مراكش عرب روابطش را بخاطر بحرين با ما قطع كرد حالا ما سر چي دعوا مي كنيم خوزستاني عزيز با ويراني اصفهان خوزستان اباد نمي شود بايد همت كرد انجا را هم اباد كرد.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۷:۴۶

من چند تا از عوامل موفقیت اصفهان را ذکر می کنم:1-ثبات مدیریت 2-مدریت علمی 3-مسئول بودن مردم در قبال جامعه ی شهری خود 4-اتحاد و همبستگی مردم و مدیران 5-کار و تلاش مستمر مردم 6-التزام عملی مردم به دین مبین اسلام

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۶:۱۴

با سلام به دوست عزیز خوزستانی ما همه ایرانی هستیم و نبایستی با تخریب و جو سازی در پی گرفتن امتیاز باشیم انشاء الله روزی برسد که تمام شهرهای ایران از شهرهای زیبای دنیا باشه و من خودم یک شهروند اصفهانی هستم و بایستی بگم ما نبایستی با این حرفها خودمون رو گول بزنیم و پیشرفت و رفاه شهروندی که در کشورهای دیگه هست را فراموش کنیم و دل خوش این چیزها باشیم

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۶:۱۳

لطفا پیاهایی که موجب رودررویی هموطنان عزیز با هم می شود را درج نکنید

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۵:۲۱

با سلام به همه دستان می خواستم چند نکته را یادآوری کنم
1-همانطور که دوستی در چند کامنت قبلی یادآور شدند شهرت و زیبایی و فرهنگ اصفهان قدمتی بسیار طولانی تر از تنل کوهرنگ و نفت خوزستان دارد
2-آب زاینده رود و کارون هر دو از رشته کوههای بختیاری سرچشمه می گیره پس اگر کسی مدعی باشد باید مردم محروم چهارمحال بختیاری مدعی بشند
3-آب کارون با پیوستن به الوند از مرزهای کشور خارج می شه و انتقال آن به منطقه مرکزی کشور مسلماً عاقلانه ترین کاری که می شه کرد کما اینکه از آب زاینده رود الان چند استان کشور دارند استفاده می کنند.
4-من مدت زیادی در خوزستان زندگی و کار کردم ، مشکل خوزستان پول نیست مدیریت مناسب منابع است که بخاطر اینکه عرب بختیاری را قبول ندار ه و هردوشون دزفولی و بهبهانی را ، بجای خدمت به استان به دنبال باند و باندبازی هستند.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۵:۰۷

نکنه شما خودتون اصفهانی هستید...این چندمین باره که یه خبر اینجوری در مورد اصفهان اونم توی "لیست اصلیتون" قرار می دید!...مگه ایران غیر از اصفهان شهر دیگه ای نداره؟!...یه نگاه هم به بقیه شهرهای ایران بندازید...همش اصفهان اصفهان اصفهان...بسه دیگه...

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۴:۴۲

من از اهالی تهران هستم ولی توجه شود که این جنگ تحمیلی چه بسر خوزستانیهای عزیز اورده اب کارون چنان گل الود است که تصفیه خانه اب قادر نیست اب را صاف و تصفیه کند حالا اصفهانیهای زرنگ چه توقعی دارند ایا شما زرنگان تونل کوهرنگ را کندید ویا دولت اینکار را کرد و از درامد نفت خوزستان اب تامین شد

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۴:۱۸

حکومت از اول انقلاب به اصفهان بیش ازدیگر جا ها رسیده اینو همه میدونند.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۴:۰۶

من خودم اصفهاني هستم و تا وقتي از اصفهان بيرون نرفته بودم فكر ميكردم قشنگترين شهر دنيا است. اما نه پاريس يا سن پطرز بورگ ، كافي است برويد همين بيروت جنگ زده يا استانبول شلوغ تا بفهميد اصفهان خيلي مونده به اين شهرها برسه در ضمن بقيه شهرهاي ايران كه ....

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۳:۵۱

به آن آقايي كه از اصفهان در جواب فرد خوزستاني گفته مديريت خوب اصفهان را مرفه كرده بفرماييد البته با پول نفت خوزستان ، شما اصفهاني ها و تهراني ها داريد خوش مي گذرانيد. ما در خوزستان نمي توانيم گرما ، شرجي و البته گرد و غبار را مديريت كنيم . ولي بدانيد با پول نفت مان مي توانستيم خوزستان را حداقل مثل دبي و ابوظبي كنيم

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۳:۲۷

واقعا اصفهان یکی از قشنگ ترین شهرهای دنیاست. بسیاری از اطرافیان من از تمیزی فوق العاده شهر میگویند. خودم هم در سفری به اصفهان شاهد زیبایی و تمیزی حیرت انگیزش بودم. امید که قدرش را بدانیم.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۳:۱۹

زيباترين شهرجهان بابدترين رانندگي در جهان

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۳:۱۲

با تشکر از تابناک و مترجم مطلب
هر چه جاذبه های ایران مطرح شود و این مطالب عنوان گردد باعث می شود لاقل به یاد صنعت فراموش شده و پر درآمد تور بیفتیم.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۳:۱۲

با تشکر از تابناک و مترجم مطلب
هر چه جاذبه های ایران مطرح شود و این مطالب عنوان گردد باعث می شود لاقل به یاد صنعت فراموش شده و پر درآمد تور بیفتیم.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۳:۱۰

اصفهان مایه افتخار ما ایرانی هاست ، ولی ایکاش ما شهرهایی بیشتری مانند تهران و اصفهان داشتیم .

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۳:۰۵

امیدواریم روزی هم برسد که مردم خوب خوزستان با همت و تلاش خود بتوانند بودجه های تخصیص یافته به این استان را به درستی مدیریت و هزینه کنند تا شاهد پیشرفت استان خود باشند، چراکه خداوند هم در قرآن کریم فرموده است که سرنوشت هر قومی به دست خود آنهاست. پس برادر عزیز به جای ایراد و انتقاد نسنجیده کمی همت کنید و نتیجه آن را هم ببینید.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۲:۴۴

همه جای ایران سرای من است...
من تهران زندگی میکنم اما هم اصفهان رو دیدم و هم خوزستان رو. منظور دوست عزیز خوزستانی که نظر اول رو نوشتن فکر می کنم همون قضیه ای باشه که این روزها و سالها خیلی مردم استان رو زیر فشار گذاشته و آن هم کمبود آب استانه. مسوولین محترم کشور بدون توجه به نیازهای مردم استان و حتی تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم خوزستان آن را از سرچشمه به زاینده رود می ریزند. و کسی هم منکر این نیست که پارکهای بزرگ و طبیعت سرسبز اصفهان به آب زیادی نیاز داشته و مدیون همین آبی است که در حد آشامیدن از خوزستان دریغ داشته اند!

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۲:۲۹

آقايي كه از اهواز نظر گذاشتين بايد به شما بگم اگر شما ميخواهيد شهرتان مثل اصفهان باشد بايد خودتان مثل مردم اصفهان پيگير و فعال باشيدو از مسئولين شهر بخواهيد پروژه هايي را كه در دو دوره سفر رياست جمهوري تصويب شد اجرا كنند.حتما مردم عزيز ميدانند كه اهوازبيشترين مصوبات استاني را داشت ولي كمترين درصد اجراي مصوبات نيز مربوط به اهواز بود.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۱:۵۸

خوشا اصفهانو وضع بی مثالش ...

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۱:۳۶

اصفهان قرن ها قبل از این که نفتی در ایران پیدا شود شهری بزرگ و آباد بوده است و شما می توانید ذکر خیر این شهر در سفر نامه ناصر خسرو هم ببینید .پس لطفا بجای فراقکنی و بهانه گیری شهر خودتان را آباد کنید و مطمئن باشید که هیچکس جلوی شما را نخواهد گرفت.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۱:۲۳

ببخشید دوست عزیز خوزستانی همین اصفهانیا که شما می گید توی جنگ هم با 23000 تا شهید بیشترین شهید رو دادن ، حالا هم آب زاینده رودو به یزد و رفسنجان و کاشان و اردستان و ... می دن ، کم آبی هم وجود داره عده ی زیادی از خوزستانی ها هم در اصفهان زندگی می کنند ، توی جنگ و بعد از جنگ هم همیشه از هموطن های خوزستانی بیشترین حمایت رو کردیم . من نمی دونم هدفتون از این حرفا چیه. خوب اگه آب خوردن ندارید مگه آب خوردن شما رو دادن به ما؟

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۱:۰۷

سلام،
من خودم بچه جنوبم ولی خیلی از شهرهای ایران رو دیدم و از حق نگذریم اصفهان کاملاً متفاوته هم نوع شهرداریش که واقعاً عالیه و هواش و هم طبیعتش ، من خودم ساکن اصفهان هستم و احتمالاً خواهم موند چون شهری بهتر از اینجا در ایران وجود ندارد بدون هیچ تعصبی گفتم.

زنده باد ایران و ایرانی

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۵۳

اصفهانی:
همه شهر های ایران زیباست و هر کسی نسبت به شهر خودش تعصب داره
اما وقتی میای بیرون از ایران دلت برای همشون تنگ می شه
از اصفهان- شیراز -شمال -خوزستان - کرمانشاه و اردبیل همه و همه را عاشقانه دوست دارم دریغ از یه لحظه بودن در یکی از این مناطق .

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۳۴

دوست عزیزی که از خوزستان صحبت نمودند !!! ببخشید شما که میگید ما آب خوردن نداریم و جلوی انتقال آب به سمت کرمان و ... رو هم گرفتید ! میشه بگید اگر در خوزستان آب نیست ؟!! کجای ایران آب هست ؟ تا اونجا که ما در تاریخ و جغرافی خوندیم بیشترین آب در استان شما هست !!!! مقصر هم خودتون هستید !! اگر احمدی نژاد اینبار به استان شما سفر کرد بگین وزیر رو بده به جال آب !! وقتی مثل اصفهانی ها اعتراض نکنید به همین وضعیت خواهید ماند !!! ( یک دوست کرمانی که چاکر همه ی عزیزان خوزستانی هم هست )

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۳۲

دوست عزيز! خوزستانيها را به زحمت نكشيدن متهم نكنيد. البته من تهرانيم اما از خوزستان و خوزستانيها اطلاع كامل دارم. يك ويژگي كه اصفهانيها دارند و هيچ يك از مردم شهرهاي ديگر ندارند يا كمتر دارند همبستگي و همدلي و مديريت پيوسته و منسجم باضافه تعصب شديد ملي است بطوريكه تا سالها نگذاشتند آثار باستاني بسيار مهم استانهاي فارس و خوزستان در مقابل آثار باستاني كم اهميت تر اصفهان خودي نشان بدهد. اما در شهرهاي ديگر خصوصا شهرهاي استان خوزستان و استان تهران اين ويژگي وجود ندارد. يك عامل ديگر اين است كه در طول دهها سال پول نفت خوزستان به همه شهرهاي كشور بركت رسانده اما از خودشان دريغ شده و اعتماد به نفس مردم را كاهش داده است. چرا خوزستانيهاي زحمتكش و خونگرم را كه در هواي كشنده آن سرزمين كار مي كنند متهم مي كنيد؟

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۲۷

خوزستانی عزیز
اگر همه ما با مشی سیاسی و مذاهب متفاوت به فکر ساختن باشیم حتما اصفهانی دیگر در جای جای کشور شکل میگیرد.اصفهان نه جنگلهای شمال را دارد و نه درا و سرزمینهای جنوب را اما مردمی دارد که تفریح انها کار است و تلاش و سازندگی

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۲۴

خدائیش اگه این اصفهان نبود ،این مملکت چطوری میخواست آبروی خودشو جلوی خارجی ها حفظ کنه؟

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۲۲

"هوالهادي"
ايروني جماعت اکثرا مسلمونن و به دستورات معصومين عليهم السلام پايبند. يکي از تأکيدات مؤکد پيامبر اکرم (ص) و اهل بيت (ع) گرامي داشتن مهمان است: "اکرموا الضيف ولو کان کافرا". خداوند متعال به همه ما توفيق اطاعت و پيروي از آن بزرگان مرحمت فرمايد.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۱۶

"هوالهادي"
ايروني جماعت اکثرا مسلمونن و به دستورات معصومين عليهم السلام پايبند. يکي از تأکيدات مؤکد پيامبر اکرم (ص) و اهل بيت (ع) گرامي داشتن مهمان است: "اکرموا الضيف ولو کان کافرا". خداوند متعال به همه ما توفيق اطاعت و پيروي از آن بزرگان مرحمت فرمايد.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۱۴

دانشجوي ساروي فارغ‌التحصيل علوم سياسي اصفهان
مديران ارشد ما به خصوص شهر‌هاي شمالي بايد شهرداري اصفهان را الگو قرار دهند.با آبي به اندازه 10% كارون و بودجه‌اي به مراتب كمتر از شهرداري تهران
شهري سرسبزتر از شهرهاي شمالي و كاملا مستقل ار لحاظ مالي

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۱۰:۰۴

من ازين خصوصيت اصفهانيها كه آشغال تو خيابون نميريزن خيلي خوشم ميياد
شمالي ام و واقعا ساحل بابلسر محمودآبادو كه ميبينم تاسف ميخورم

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۹:۵۵

به عنوان يك استاد دانشگاه در اصفهان بايد بگويم كه درست است اصفهان جايي است كه كمتر كسي راضي مي شود آن را ترك كند و جايي ديگر برود. با اين حال مشكلات شهرسازي و تراكم بيش از اندازه و اجازه ساخت و ساز بدون توسعه درست معابر زندگي را براي خيلي از اصفهانيها سخت كرده. همچنين احترام به استادي كه ايشان اشاره كرده همانطور كه يك هموطن ديگر گفت شايد به دليل خارجي (و مهمان نواز بودن ايرانيان) است و گرنه متاسفانه دانشجويان در ايران آن احترامي را كه سابق ما به اساتيد و معلمان خود مي گذاشتيم را فراموش كرده اند و اغلب مي خواهند بدون انجام كار به نتيجه برسند!

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۹:۴۶

ديگه بي انصاف نباش.اتوبوساي داخل دانشگارو گفته.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۹:۴۳

من یک بار با یک مهمان آلمانی به اصفهان سفر کردم میگفت تنها شهری که در دنیا میبینم از برلین تمیز تره اصفهانه!

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۹:۲۵

bradar khozestani, har kasi nane zahmatesh ra mikhorad. esfahaniha ham zerang va zahmatkesh bodeh va hstand. Mosalan bayad ham chenin shahri dashte bashand.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۹:۰۹

آقايي كه از خوزستان پيام دادهاند بدانند كسي به اصفهانيها كمك بلاعوضي نكرده 1-مديريت خوب 2-همت خود همشهريها باعث اين تغييرات شده ، بجاي فرافكني تفكر كنيد.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۹:۰۱

خوبه! لا اقل آبرومون حفظ شد که ایشون متوجه نشدن که کارت تبریک و استقبال و .. دانشجویان به خاطر اروپایی بودن ایشون بوده و الا برای استاد ایرانی تره هم خورد نمی کنن. ما ایرانیا کلا از بچگی غریبه پرست بودیم!!

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۸:۵۷

سلام
به اين پروفسور بگيد اگه به جاهاي ديگه سفر كنيد چي ميشه

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۸:۳۹

ايكاش عشق به وطن در وجود مردم بيدار شود و تنبلي و رخوت را از خود دور كرده و براي آبادي ايران عزيز بكوشيم.

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۸:۳۸

من هفت سال در دانشگاه اصفهان تحصيل و در شهرك دانشگاهي آن زندگي كرده ام جاي بسيار زيبا و تميزي است .بخصوص فصل پاييز آن كه درختان و گياهان آن رنگارنگ مي شود

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۸:۳۵

كي ما از اتوبوس مجاني استفاده كرديم ؟ يك دانشجو

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۷:۴۵

احتمالا ایران زمانی که پروفسور امده بود رفته بوده روی اسکرین سیور (screen saver)!

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۷:۲۰

با سلام
براي اولين بار در كشور جهت ايجاد تسهيلات بهتر اقامتي مسافران نوروزي فرهنگي ، سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان با بهره گيري از بستر سخت افزاري و نرم افزاري جديد اقدام به راه اندازي سامانه اسكان اينترنتي نموده است كه مورد استقبال بي سابقه اي قرار گرفته است . http://eskan.isfedu.org

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۷:۰۷

دلم می‌خواد به اصفهان برگردم....
از چين

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۳:۵۶

ramsar ra ham be eishan neshan bedahid .

ناشناس۱۳۸۷/۱۲/۲۰ ۰۳:۱۹

بایدم اینطور باشه
خوزستانیا آب خوردنی ندارن و امثال اینها روز به روز به طبیعت شهرشون میرسن و حالشو میبرن
فقط اینکه متاسفم برای همه کسانی که فقط شعار میدن و دهن مردم رو با حرف میبندن
مبارک آقایون اصفهونی باشه و حال کنن باشه
خر ما از کرگی دم نداشته و نخواهد داشت

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.