رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
1بازدید
۳۰۰

حرکت جالب ایرانی‌های استرالیا که همچنان سانسور می‌شوند

برخی از تماشاگران ایرانی حاضر در استرالیا، تصاویری برای تابناک فرستاده‌اند که در میان سانسور یک‌طرفه صدا و سیما دیده نشده است؛ کار پسندیده‌ای که باید با یک عزم ملی‌ پیگیری می‌شد، اما به مانند بسیاری ‌از اتفاقات دیگر در میان غفلت مسئولان به دوش مردم افتاده است.

حرکت جالب ایرانی‌های استرالیا که همچنان سانسور می‌شوند
حرکت جالب ایرانی‌های استرالیا که همچنان سانسور می‌شوندروز گذشته، تیم ملی کشورمان موفق شد، سومین دیدار خود را هم در جام ملت‌های آسیا با پیروزی پشت‌ سر بگذارد تا با ‌حداکثر امتیازات لازم، راهی مرحله یک‌چهارم نهایی این رقابت‌ها شود؛ اما آنچه حضور تیم ملی را در شانزدهمین دور‌ این رقابت‌ها برای خودمان و رقبایمان با اهمیت و جالب توجه کرده، حضور شمار بسیار‌ تماشاگران ایرانی در ورزشگاه است که در این سه دیدار‌ بسیار خوب‌ از تیم ملی کشورمان حمایت کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»، جمعیت بالای مهاجران ایرانی حاضر در استرالیا، این روز‌ها به نقطه قوت تیم ملی کشورمان بدل شده‌ و تحسین همگان را برانگیخته‌اند، ولی سهمی از پخش تلویزیونی مسابقات ندارند؛ جایی که حتی پیمان یوسفی، گزارشگر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در استرالیا، بار‌ها و بار‌ها به حضور مؤثر پرشورشان در ورزشگاه اشاره می‌کند و ما در داخل چیزی از آن‌ها نمی‌بینیم. فضای دوگانه‌ای که معلوم نمی‌کند، موضع ما نسبت به ایرانی‌های حاضر در استرالیا چگونه است. همین نگاه یک‌طرفه و برخورد یکجانبه با این مسأله موجب شده تا حتی برخی حرکات فرهنگی ایرانی‌های حاضر در استرالیا و تماشاگران ورزشگاه‌ها هم به چشم نیاید.

حرکت جالب ایرانی‌های استرالیا که همچنان سانسور می‌شوند

برخی از تماشاگران ایرانی حاضر در استرالیا، تصاویری ‌برای تابناک فرستاده‌اند که در میان سانسور یک‌طرفه صدا و سیما دیده نشده است؛ کار پسندیده‌ای که با یک عزم ملی باید پیگیری می‌شد، ولی به مانند خیلی از اتفاقات دیگر در میان غفلت مسئولان به دوش مردم افتاده است.

ماجرای فاجعه زمین فوتبال چوار ایلام را که به یاد دارید؟! ۲۳ بهمن ماه سال ۱۳۶۵ هجری شمسی، یکی از بزرگ‌ترین فجایع تاریخ فوتبال دنیا در شهر چوار از توابع استان ایلام‌ به وقوع پیوست. در این روز و به مناسبت «هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و گرامیداشت شهدای جنگ تحمیلی»، تیم‌های فوتبال «منتخب چَوار» و «منتخب جوانان استان ایلام» در ساعت ۱۶ آغازگر مسابقه‌ای بودند که هیچ‌گاه با سوت داور پایان نیافت. در این روز خونین، هواپیماهای رژیم بعثی عراق، مسابقه فوتبال را بمباران کردند و یک داور، ۹ بازیکن فوتبال و ۵ تماشاگر‌ به درجه رفیع شهادت رسیدند و ده‌ها نفر از تماشاگران و بازیکنان نیز مجروح و زخمی شدند که آثار این مجروحیت‌ها هنوز هم هست. این واقعه، رویدادی منحصربفرد‌ در تاریخ فوتبال جهان‌ و تنها مسابقه رسمی فوتبال است که آماج بمباران جنگده‌ها قرار گرفته است. 

{$sepehr_album_17794}


واقعه مذکور تا سال ۸۷ به ‌کلی به فراموشی سپرده شده بود. در این سال، عده‌ای از جوانان و نیروهای مردمی، ستادی ‌تشکیل دادند و برای معرفی واقعه ‌و مظلومیت شهدای این رویداد دردناک، فعالیت‌های زیادی را در سطح ملی و جهانی انجام دادند تا اینکه مسئولین کشوری و استانی را نیز با خود همراه کردند.

با اینکه مسئولان فدراسیون فوتبال ایران در مقطعی قول داده بودند ‌با رایزنی‌هایی که با AFC انجام خواهند داد، این روز را به یک یادبود بین‌المللی بدل خواهند کرد، این اتفاق هرگز رخ نداد و تنها سهم این روز از تلاش مسئولان، نامگذاری آن به ‌«روز شهدای ورزشکار» توسط وزارت ورزش و سازمان بسیج مستضعفین بود.

با این حال، جوانان ایلامی که بار اصلی معرفی و گرامیداشت این روز را به ‌دوش کشیده بودند در این روز‌ها هم از پای ننشستند و از توجه رسانه‌های جهانی به جام ملت‌ها استفاده کردند و یاد این شهدا را در مسابقات جام ملت‌ها گرامی داشتند؛ اتفاقی که باید با درایت مسئولان فدراسیون فوتبال اتفاق می‌افتاد و نیفتاد!

01

01
01
01
01
01
01
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ۱۱:۳۳

الان بیشتر فکر و ذکر ما مرگ خرس و پلنگ و عدم وجود استاندارد غذایی سیاهان کاتن خواب زیر پل نیویورک و افزایش تورم دو دهم درصدی در نروژ که طی بیست سال اخیر بی سابقه است و کاهش درامد سرانه هلندیها و افزایش استرس ناشی از کمبود و کاهش دوره مرخصی جهت گردشگری در فرانسه شده.

غفار باقرزاده هشترودی۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ۱۰:۲۸

با سلام به ایرانی های شریف و غیرتمند.
بار دیگر پیروزی های غرورآفرین شیرمردان تیم ملّی فوتبال ایران، شادی و نشاط روزافزون را به جمع ایرانیان اقصی نقاط جهان به ارمغان آورد و امید به موفقیت و پیروزی را در دل ها زنده کرد.
ضمن تشکر از تلاش های تک تک اعضای تیم ملِّی و کادر فنی، این پیروزی را به شما و تمامی هموطنان داخل و خارج کشور تبریک عرض می کنم.
با آرزوی تداوم افتخارآفرینی هموطنان عزیز در تمامی عرصه های علمی و ورزشی جهان

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ۱۰:۰۲

مومن مومن هست چه ایرانی یا عراقی یا افغانی و... تعصب ایرانی باشاخص ایما نی. نه که به هر صورت بگید ایرانی. سیاست بر محور بزرگ کردن چه شخصی با چه شاخصی

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ۰۷:۵۹

از رادیو فوتبال را ببینیم مناسب تر خواهد بود

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ۰۶:۳۱

این انتخاب های سلیقه ای دیگه افتضاح شده است ، باید به داشتن مردمان خود در هر جای دنیا افتخار کنیم این ها هم ایرانی هستند ....

سلام ایلام۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ۰۱:۴۶

رود برشرف وغيرت جوانان آزاده ایلامی درآنسوي مرزها،

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ۰۱:۴۵

آمار ایلامی ها که با قایق به عنوان پناهنده آمدند بالاست

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۳ ۰۱:۰۹

قربون معرفت این تماشاچی ها.
امیدوارم نه فقط هنگام ک ورزش ، بلکه همیشه همدیگرو دوست داشته باشیم و بهم افتخار کنیم.

ایران و ایرانی را عشق است

احمد از یاسوج۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۲۳:۱۴

عالی بود امیدوارم همه ایرانی های خارج کشور مثل شما باشن نه مثل بقیه که پاشون به اون طرف میرسه به شهدای ما توهین میکنن دم شما گرم

محمد۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۲۱:۲۴

کسی که مرام ذاره نمک شناس وبامعرفت ومنصف هست وقدردان شهدا هست انسان باشرفی هست اما بسیاری از شهدا صرفا به خاطر حجاب شهید نشدند وعشق به وطن نظام دین داشتند تمام دین هم درحجاب خلاصه نمیشود ذین انصاف مرام معرفت رحم رافت انسانیت اخلاق شرف وووودران هست .

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۲۰:۴۰

ایرانی هرجا باشه ایرانی است مهم اینه دلش با ایران باشه سهراب پهلوان اساطیری ایران نیز درخاک دشمن بود این بندگان خدا جای خود دارد

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۱۹:۲۳

لطفا در خصوص شرایط مهاجرت و وضعیت استرالیا بیشتر راهنمایی بفرمایید ممنون

سعید۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۱۳:۵۴

اعتراض به سانسور صدا و سیما منافقانه است ... چون شما توقع دارید که صدا و سیما زنان بی حجاب را نشان بدهد؟؟؟؟؟

نمک۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۱۲:۵۹

دیگ به دیگ می گه روت سیاهه:این تابناک هم از ترسه این که درشو تخته نکنن مجبوره دیگه زیاد بهش گیر ندین...... آفرین پسر خوب این 5زاری روبگیر و برو سرکوجه با سه خودت آبنبات بخر

طاها۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۱۱:۵۹

با سلام
از اینکه مردم عزیز ایلام در جنگ تحمیلی زحمات زیادی کشیده اند و شهدای زیادی برای این کشور داده اند بسیار ستودنی است

طاها۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۱۱:۴۵

با سلام
از اینکه مردم عزیز ایلام در جنگ تحمیلی زحمات زیادی کشیده اند و شهدای زیادی برای این کشور داده اند بسیار ستودنی است، لذا چون که این شهدا در زمین فوتبال شهید شده اند جا دارد از برنامه 90 و آقای فردوسی پور به پاس اهمیت و احترام با دعوت یکی از مربیان فوتبال ایلامی دعوت به عمل آورد تا در 90 دقایقی این حادثه مورد بحث قرار گیرد. اگه عادل صلاح بدونه

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۱۰:۵۳

اين تماشاچيا براى كيك و سانديس و سيب زمينى نيومدن!!!
كسى هم با اتوبوس نياوردتشون!!!

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۱۰:۱۸

ای پیامبر به زنان مومن بگو خود را بپوشند تا از ازار مردان هوس باز در امان باشند

حسن۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۰۹:۴۰

سلام . من که روزی دوبار سایت تابناک را نگاه میکنم فکرمیکردم سایتی است تقریبا انصاف را رعایت میکند ومطلب را چاپ میکند.من واقعیت نوشتم . مطلب بدی نبود. فقط متاسفم !!!!!!!!!!!

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۰۸:۳۳

بابا صد رحمت به آقای ضرغامی ،جناب اقای سرافراز دیگه شورش رو در اورده

سید علی۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۰۷:۲۱

من چند ساله که هر چند روز یه بار تابناک می خونم. ینی حداقل تیترهای صفحه اول رو می خونم. بیشتر هم اخبار سیاست داخلی رو دنبال می کنم و خیلی واسه م بحث های رسانه ای مهم نیست.
امروز بعد از خوندن این خبری که نوشتید مطمئن هستم که این آخرین باره که میام تو این سایت. البته این یه تصمیم ناگهانی نیست؛ به طور کلی از غُر زدن های سایتتون خسته شدم.
امیدوارم کاندید مورد نظرتون توی انتخابات بعدی رأی بیاره که این همه زحمتایی که واسه جهت دادن به فکر مردم می کنید، مثل دوره های قبلی هدر نره. خداحافظ.

hiwa۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۰۳:۳۷

همه میگن ماشاالله به این همه تماشاگر ایرانی...... ولی هیچکی نمیپرسه چرا این همه ایرانی تو استرالیا هستند؟؟؟

علی۱۳۹۳/۱۱/۰۲ ۰۱:۰۷

صدا و سیمای، به کام یک گروه خاص!

چواری۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۹:۴۲

سلام ایول این بچه چواره....کورد زبانه غیرت داره رفته استرالیا هنوز ب فکر شهداس فرهنگو از کوردا یاد بگیرید.....ایول ب هرچی چواری ....ایلامی....ایراااانیه......

سعید۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۹:۱۰

پشتش گرمه واسه اینه که
استرالیا ولرمه پشتش شرجه
واسه این که اقیانوس هنده

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۹:۰۷

من به نیت این آقایان که بعد از سالها امروز که با عراق مسابقه داریم یاد آن فاجعه وجنایت صدام افتاده اند مشکوکم. باید بین عراق صدامی وعراق امروزی تفاوت قایل شویم تازخمهای دو مات همسایه التیام یابد نه اینکه عمیقتر شود.

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۹:۰۷

من به نیت این آقایان که بعد از سالها امروز که با عراق مسابقه داریم یاد آن فاجعه وجنایت صدام افتاده اند مشکوکم. باید بین عراق صدامی وعراق امروزی تفاوت قایل شویم تازخمهای دو مات همسایه التیام یابد نه اینکه عمیقتر شود.

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۹:۰۵

qqq

امیر۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۸:۴۷

سلام بر همگی نظرات همه را خوندم ی جورای همه راست میگن از این لحاظ که ایرانی همه جا با غیرت درست

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۸:۲۷

عکس پسر جوان با شلوارک و پیرهن آبی روشن را مقایسه کنید با عکس پسرکی که همراه پدرش است و قرمز پوشیده. عکس ها جهت دار و هماهنگ شده ست گویا.

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۸:۰۱

بازم دم تماشا گران ایرانی در استرالیا گرم که واقعه بمباران زمین فوتبال در زمان جنگ تحمیلی در ایلام را فراموش نکردند و با ارسال این تصاویر یاد آنها را گرامی داشتند.صدا و سیمای ما که در خواب است.

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۶:۱۹

عراق که الان دوست و برادره

میثم۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۴:۵۲

رفتی زیر هواپیمابپا زمین نخوری

علی۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۴:۲۰

وظیفه فدراسیون فوتبال ووزارت ورزش است که دراین رابطه اطلاع رسانی وازطریق جوامع بین المللی این موضوع جهانی شود تا دنیا بداند حامیان صدام باتجهیز آن چه جنایاتی مرتکب شده اند

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۴:۰۹

من از آقای نعمت زاده خیلی بدم میاد

ایرانی۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۴:۰۲

خیلی کار بزرگی کرده

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۳:۲۵

یک نکته هم این وسط فیلمبردار استرالیایی این تصویر است. از او هم باید قدردانی شود که سانسور نکرده

محمود۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۲:۵۵

متاسفانه اقایان میخواهند اینطور القا کنند که همگی عین خودشان هستند

بهنام۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۲:۴۷

صدا و سیما دستی دستی داره خوشو رو بدبخت میکنه

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۱:۴۸

با این خبر نوشتنت - نیم ساعت باید بخونی واسه یه خط-

محب۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۱:۱۷

سلام برشهدا وسلام بر آنان که هزاران کیلومتردورتر غیرت ایرانی به جوش میاد

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۰:۴۱

افرادی مثل ناشناس 14:42 ابتدا داروهاشون بخورن بعد بیان نظر بدن ...

آرش۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۰:۳۴

ایلام استان همیشه محروم استان همیشه مظلوم

مهدي از املش۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۰:۳۳

همين كارها رو ميكنن همه مردم دنبال ماهواره ميرن ديگه

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۰:۲۰

نننه

نکته بین۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۱۰:۰۶

تابی جون
تمام تلاشت رو برای سانسور کردن خانمهای ایرانی انجام دادی ولی بهتره اون 2 تا آقایی که پشت به تصویرند و شلوارک پوشیدند رو هم با فتو شاپ درستشون می کردی!
وگرنه فیلتر می شی ها! از من گفتن بود!

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۰۹:۵۷

واقعا شهادت فوتبالیست ها در زمین فوتبال شهر چوار ایلام یک فاجعه انسانی بود که توسط رژیم بعث عراقی انجام شد

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۰۹:۴۰

من
ان زمان پدرم نظامی بود و جز ژاندارمری ایلام بود البته ما از کرمانشاه به اونجا رفته بودیم اونروز رو دقیقا یادم میاد بخاطر اینکه یکی از دوستم بنام ( شهید یونس تلوکی) داشت در انجا فوتبال میکرد و موقعی که هواپیماهای میراژ عراق ملخور وکثیف امدن رو هم یادم میاد واقعا روزی بدی بود وهنوز هنوزه که من حالا چهل سال دارم نمیتوانم آن را فراموش کنم وهمه گی برای شادی روح اون عزیزان ودیگر شهدای عزیز ایران از خداوند ایران زمین طلب شادی بکنم و خداوند ایران زمین روح انها شاد بفرماید

بي ريا۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۰۹:۳۱

صدا وسيما چرا توي راه پيمايي ها زناي بد حجاب وسانتال مانتال را نشون مي ده اما تو فوتبال مسلمون مي شه؟

ناشناس۱۳۹۳/۱۱/۰۱ ۰۹:۳۰

من

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.