رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرروسیه سفر به ایران را ممنوع کرد
1بازدید
۰

نیویورک‌تایمز:‌توافق‌دانش‌هسته‌ای‌ایران‌را‌حذف‌نمی‌کند

شورای سردبیری روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی نوشت ایران و ۶ قدرت بزرگ جهان احتمالا در آستانه رسیدن به توافقی هسته ای هستند.

شورای سردبیری روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی نوشت ایران و ۶ قدرت بزرگ جهان احتمالا در آستانه رسیدن به توافقی هسته ای هستند.

 به گزارش تسنیم، شورای سردبیری روزنامه نیویوک تایمز در مطلبی نوشت ایران و 6 قدرت بزرگ جهان احتمالا در آستانه رسیدن به توافقی  هستند که برنامه هسته ای ایران را محدود می کند. پس از ماه ها پیشرفت ظاهری کم، تسریع روند مذاکرات نشان می دهد که گفتگوها در ژنو شاید قادر به تکمیل یک چارچوب برای تاریخ پایان ماه مارس و توافق نهایی درپایان ماه ژوئن باشد. این حتمی نیست اما امید می‌دهد که تهدید طولانی مدت هسته ای ایران می تواند مسالمت آمیز حل و فصل شود.

هر گونه توافقی باید محدودیت های قابل راستی آزمایی را برقرار کند و تضمین کند که ایران نمی‌تواند به سرعت مواد لازم برای ساخت بمب را تولید کند. چنین معاهده‌ای به برنامه هسته‌ای ایران خاتمه نمی دهد و دانش هسته‌ای ایران را حذف نمی کند، ایران اعلام کرده که برای تولید انرژی و اهداف پزشکی بدان نیاز دارد.

منتقدان به هرگونه توافقی- از جمله در کنگره، و نخست وزیر اسرائیل- خواستار برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران هستند.

اما آرزوی آنها به سادگی دست یافتنی نیست. جرج بوش، رئیس جمهور قبلی در سال 2003 در زمانی که ایران تنها تعداد معدودی سانتریفیوژ داشت قادر به تضمین این هدف نبود. اکنون و پس از 12 سال، ایران دارای 19 هزار دستگاه سانتریفیوژ است، بدون در نظر گرفتن دیگر تاسیسات از جمله برخی که در مقابل حمله نظامی ایمن هستند.

 آمریکا و دیگر شرکایش در این مذاکرات به درستی بر محدودکردن فعالیت های ایران به خصوص در زمینه غنی سازی اورانیوم با اهداف نظامی تمرکز کردند. آنها تلاش می کنند تا توافق را به نحوی ترکیب کنند تا دست کم یک سال از سرعت بخشیدن احتمالی برنامه هسته ای ایران به سوی بمب جلو باشند. این امر به آنها  برای اعمال دوباره تحریمها و اختلال در برنامه از طریق حملات سایبری و یا اقدامات نظامی زمان کافی می دهد.
Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.