آخرین خبرسناتور آمریکایی: سرمایه‌مان را به خاورمیانه نفرستید
1بازدید

یک مناظره اخلاقی، برنامه محور و بدون شانتاژ

در این مناظره که در فضایی اخلاقی و به دور از حواشی برگزار شد، این دو نامزد با طرح برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود با تببین تفاوت‌های برنامه‌ای و روشی مد نظرشان به شکلی منطقی، تلاش کردند ویژگی‌های اثباتی برنامه‌های خویش را بیان کنند.

یک مناظره اخلاقی، برنامه محور و بدون شانتاژ

در چهارچوب مناظره‌های انتخاباتی نامزدهای دوره دهم ریاست جمهوری پنجشنبه شب آقایان مهندس میرحسین موسوی و دکتر محسن رضایی به طرح دیدگاه‌های خود در مسائل گوناگون و نقد برنامه‌های یکدیگر پرداختند.

به گزارش «تابناک»، در این مناظره که در فضایی اخلاقی و به دور از حواشی برگزار شد، این دو نامزد با طرح برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود ضمن تببین تفاوتهای برنامه ای و روشی مد نظرشان به شکلی منطقی، تلاش کردند ویژگی‌های اثباتی برنامه‌های خویش را بیان کنند.

بنا بر این گزارش، محسن رضایی که به قید قرعه شروع کننده بحث بود، پس از توصیه خود و دیگر نامزدها به رعایت حریم‌های اخلاقی و اسلامی و همچنین تسلیت به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) و بحث خود را با پرسش از دیدگاه موسوی درباره سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی آغاز کرد و با بیان اینکه آقای موسوی در ابتدای شروع به تهیه و تنظیم این سیاست‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام به نوعی با آن و یا دست‌کم بخشی از آن مخالف بوده است، گفت: بنده و آقای موسوی از اول انقلاب با هم دوست بوده و در دوران دفاع مقدس نیز در کنار یکدیگر به خدمت مشغول بوده‌ایم، لکن این مسأله مانع اختلاف در سلیقه و برنامه‌ها نیست و برای همین، به دلیل اینکه یکی از مهمترین دغدغه‌های من در حل مشکلات اقتصادی کشور اعتقاد به این سیاست‌ها و اجرا شدن آنهاست، از جناب آقای موسوی می‌خواهم که با توضیح شفاف در این مورد، موضع خود را اعلام کنند.

میرحسین موسوی نیز در آغاز سخن خود با تأیید صحبت رضایی در مورد رفاقت و همکاری با یکدیگر در دهه شصت، نخست بحث خود را با خواندن نوشته‌ای آغاز کرد که در آن با اشاره به مناظره خود با محمود احمدی‌نژاد، سرفصل برنامه‌های خود را در راستای احیای کرامت انسانی و حقوق ملت به ویژه در رابطه با حریم خصوصی آنها و نیز جلوگیری از ستاره‌دار شدن دانشجویان، حفظ آبروی افراد، تأمین محیط مناسب برای کسب و کار، قانون‌مداری و جلوگیری از ارایه آمار نادرست، شایسته سالاری و ... اعلام کرد.

این گزارش که فعلا به طور خلاصه تهیه شده، حاکی است:

رضایی

رضایی ادامه داد: متأسفم که پیش‌بینی سال گذشته‌ام مبنی بر گسترش و ایجاد تفرقه و نفاق درست درمی‌آید. وی درباره مناظره موسوی و احمدی‌نژاد گفت: مناظره دیشب، مناقشه بود. باید بحث‌ها مورد نیاز مردم باشد.

رضایی با اشاره به رابطه خود با موسوی گفت: موسوی همانند یک بسیجی به جبهه‌ها می‌آمد و دوستی بین ما دلیل بر عدم اختلاف نظر نیست.

وی با تأکید بر سه نکته «لزوم داشتن یک ایده مشخص برای اداره کشور، داشتن برنامه جهت عملیاتی کردن آن ایده و دارا بودن توان لازم و کافی برای اجرا»، خطاب به موسوی گفت: باید بگوییم روز اول ورود به دولت چه می‌کنیم؟ چه نظریه و برنامه‌ای داریم؟ صرف درد دل کردن مفید نیست؛ اگر توان اجرایی نداشته باشیم، مفید نیست.

رضایی ادامه داد: راه امام(ره) همان اصل 44 و چشم‌انداز بیست ساله است. راه من این است که یک تحول در اقتصاد کشور بوجود بیایید و فرهنگ متحول و سیاست اصلاح شود.

رضایی درباره برنامه‌های اقتصادی خود ادامه داد: خط مشی من از طریق آزادی اقتصادی و رقابت به جای انحصار دنبال می‌شود. آن هم به مردم، نه مردم پوپولیستی، بلکه کارآفرینان که همراه با تغییر هنجارهای فرهنگی است.

این کاندیدای انتخابات ادامه داد: استفاده از ظرفیت مراجع، غیرسیاسی کردن ورزش از برنامه‌های من است. عزتمان را نباید به نان بفروشیم؛ زمان «نوشاندن جام زهر» گذشته است.

رضایی ادامه داد: زمان پایان شعارزدگی و ارایه طرح عملی و فرارسیده است. توان اجرایی من یک دولت ائتلافی است و هدف از آن تغییر الگوی مدیریتی است.

رضایی درباره سابقه خود گفت: در سپاه و اطلاعات از صفر آغاز کردم. اکنون هم می‌توانم فقر و بیکاری را از بین ببرم، رقیبم اینها هستند.

رضایی در پایان وقت خود از میرحسین موسوی پرسید: آیا به اصل 44 التزام دارید؟ سیاست‌های اقتصادی‌تان را توضیح دهید. برای اینکه برای من مبهم است.

موسوی

میرحسین هم در آغاز بحث خود گفت: خاطرات خوبی با آقای رضایی داشتیم. ایشان در جبهه بودند و من در سنگر دولت. با مرور آنها انرژی می‌گیرم.

وی در ادامه با اشاره به مناظره خود با احمدی‌نژاد، متنی خواند و گفت: «ادب مرد به ز دولت اوست» و ادامه داد: من به تمنای قدرت نیامدم. نیامدم که به هر روشی قدرت بگیرم. مدیریت عقلانی مشکل کشور است. رعایت اخلاق و کرامت انسانی و ...

وی افزود: مهم کرامت انسانی است و رد خرافه‌گرایی و ارایه آمار کذب. روش دیشب برای آبرو بردن از کسانی که حضور نداشتند را قبول ندارم.

موسوی تأکید کرد: با برنامه آمده‌ام و برای رسیدن قدرت به افشاگری و ارایه اطلاعات محرمانه نمی‌پردازم. قانون‌گرایی هدف من است که نیاز به اصلاحات دارد.

این نامزد انتخابات ادامه داد: اصلاحات یک شبه نیست؛ اصلاحاتم در عرصه‌های سیاسی، حقوق شهروندی و اقتصاد است و موجب شفاف شدن رابطه‌ها می‌شود. آنگاه نمی‌توانند آمار دروغ بدهند.

وی افزود: نمی‌شود دولتی چهار سال باشد و تنها برای به دست آوردن قدرت افشاگری کند.

موسوی ادامه داد: اصلاحات در صورت وقوع جلوی فساد را می‌گیرد. جرم را همان گاه با رعایت حقوق محکوم می‌کند. شهرونددرجه دو ندارم. خدمات را با رعایت کرامت میدهم.

نخست وزیر دوران امام راحل (ره) افزود: برنامه‌هایم منتشر شده است و انشاءالله مردم مورد استفاده قرار دهند. ابهام مدنظر آقای رضایی برایم معلوم نیست.

موسوی ادامه داد: جنگ تمام شده است، اقتصاد جنگی هم همینطور. از آن اقتصاد با توجه به ذایقه مردم دفاع می‌کنم.

وی با بیان اینکه شاخص کلی دولت در زمان وی از 63 درصد به 40 درصد رسید گفت: بالاترین نرخ رشد ایران معادل 12.6 درصد را که هنوز تکرار نشده است، دارم. پایین ترین نرخ رشد نقدینگی 6 درصد در 63 را دارم.

وی افزود: پایین ترین نرخ تورم با 6.9 درصد را داشتم و ضریب جینی دولت ام به 0.4 درصد رسید که ایده‌آل نبود.

رضایی

رضایی در پاسخ به وی گفت: البته من پاسخ پرسش خود را نگرفتم.

رضایی در وقت دوم خود، خطاب به موسوی گفت: اصل 44 یک مانفیست روشن و شفاف است. 8 یا 9 سال پیش شما به این سیاست‌ها معترض بودید و بحث من درباره زمان جنگ نیست. شما باید صریحا نظر خود را درباره اصل 44 بگویید.

وی ادامه داد: دلیل انقلاب اقتصادی، قرار گرفتن در عصر طلایی جمعیت؛ 36.4 درصد، جمعیت 26 تا 30 سال است که جوانترین جمعیت منطقه را دارا هستیم و البته این یک سرمایه است.

وی افزود: ژاپن از این سرمایه برای جهش استفاده کرد. ما نباید با تکرار گذشته به فکر ساختن آینده باشیم. از فقر سیاسی باید بیرون بیاییم و تنها به نسل اول بسنده نکنیم.

رضایی ادامه داد: بسیاری از فرماندهان زمان من در سپاه گمنام بودند. تنها منبع ما نیروی جوان است. فقر و بیکاری و گرانی مرا یاد آن دوران می‌اندازد.

وی ادامه داد: ریل اقتصاد باید عوض شود. اینکه اقتصاد را از دولت بگیریم و به مردم بدهیم کار ساده‌ای نیست. من این تجربه را هم دارا هستم.

رضایی خطاب به موسوی گفت: برنامه شما برای ورود جوانان چیست؟ از بانوان نباید بصورت نمایشی استفاده شود، آنها یک پتانسیل عظیمی هستند. زنان ما فرهیخته و مدیر هستند که در تمدن سازی، اقتصاد، سیاست و فرهنگ ایفای نقش می‌کنند. آیا در دولت شما حامیانتان مصادر امور را به دست می‌گیرند و یا تیم جداگانه ای دارید؟

موسوی

موسوی درباره پرسش آقای رضایی پیرامون نظرش درباره اصل 44 گفت: در اصل 44 دخالت داشتم، صریح گفتم که تدوین انبوه مصوبات در مجمع را قبول ندارم، اما قانونی است. سیاست‌های کلی باید 8 یا 9 سیاست روشن باشد.

وی افزود: کتابی به اندازه کتاب سعدی برای سیاست‌های کلی داریم که معلوم نیست و هر کس یک تکه از آن را برمی‌دارد. اما در کل سیاست‌های کلی تدوین شده مفید هستند.

موسوی با اشاره به ابراز مخالفت خود درباره اصل 44 گفت: سیاست کلی یعنی مثلا جنگ جنگ تا رفع فتنه. اصل44 برای اقتصادمان مفید است، اما گسترش این اصل قانون اساسی را قبول نداریم، ولی نباید در اجرای آن پس از تصویب نظام تردید کنیم.

وی درباره شعار جوانگرایی رضایی گفت: صرف آوردن جوان و ائتلاف کارگشا نیست و اتفاقا مشکل ما نحوه بهره‌گیری از ظرفیت با تجربه‌هاست.

موسوی افزود: مشکل دولت عدم توانایی نهادسازی برای اجرای قوانین است. وی با تأکید بر اینکه پیش از انتخابات وزیر معرفی نمی‌کند، افزود: شایسته سالاری باید داشته باشیم. مجموعه‌ای از افراد با تجربه و جوانان فعال در کنار هم مفید است.

وی ادامه داد: طرح دارم که با تجربه‌ها و جوانان کنار هم باشند. عدالت خوب است، شعارها خوب است، ولی اجرا مهم است.

وی خطاب به رضایی گفت: اگر طرح دولت ائتلافی تنها برای تحبیب قلوب است که خوب ولی در عمل چنین حالتی امکان پذیر نیست.

موسوی افزود: تبدیل صنعت نفت به موتور محرک اقتصاد برای ما مهم است. مشکل صنعت نفت ما مستقل بودن آن از مجموعه صنعت داخلی است.

موسوی ادامه داد: استفاده بجا از صنعت نفت که خبرگی من است، همان موتور نفت است، همان گونه که تجربه دارم و می‌تواند مفید باشد.

رضایی

رضایی در نوبت خود گفت: اگر به کاری معتقد نباشید، هر چقدر با انگیزه و منضبط باشید، عملیاتی کردن آن مشکل است. وی با بیان اینکه همه کابینه‌اش را معرفی نمی‌کند، گفت: تنها تعدادی از پست‌های کلیدی را معرفی می‌کنم.

وی تأکید کرد: با تغییر الگوی مدیریت است که می‌توانیم تحول ایجاد کنیم. مشکل اساسی ما آمدن و رفتن یک تیم نیست، تغییر الگوی مدیریت است که مسبب همین دعواهای کنونی است.

رضایی به تغییرات زیاد در دولت‌ها همگام با تغییر رؤسای جمهور اشاره کرد و گفت: چون رأی گرفتیم باید اقلیت را کنار بگذاریم و اتوبوسی آدم بیاوریم؟ من وقتی می‌گویم دولت ائتلافی، این مسأله کاملا روشن است، اما آیا آقای موسوی هم می‌خواهند همه را بیرون کنند یا نه توان کار با همه سلیقه‌ها را دارند؟

وی با اشاره به ظرفیت بالای کشور درباره نخبگان گفت: دانشگاه‌ها یک حجم انبوه و کارآمد کارشناسان را دارند. از نخبگان داخل تهران تنها نباید استفاده کرد. حجم نخبگان کشور زیاد است.

رضایی در ادامه افزود: برای آی تی باید به دنبال دولت چابک و الکترونیک برویم. سازمان مدیریت را متفاوت احیا می‌کنم و 9 فدرال اقتصادی ایجاد می‌کنم.

رضایی در توضیح طرح خود افزود: مدیریت سیاسی، دفاعی و امنیتی متمرکز است، ولی همه کارهای مربوط به حوزه اقتصاد، تجارت، علم و فناوری به هر یک از این فدرال‌ها واگذار می‌شود به گونه‌ای که کاملا با تمرکز به مسائل خود به حل آنها بپردازند. مثلا برای ترافیک هفده نهاد تصمیم می‌گیرند و همین امر سبب شده تا این مسأله همچنان حل نشود. وی از رقیب خود پرسید: آیا شما نمی‌خواهید در نظام مدیریتی تحولی ایجاد کند؟

موسوی

موسوی درباره سوال رضایی پیرامون اصل 44 گفت: نحوه تفسیر یک اصل به صورت موسع را قبول ندارم، اما اصل44 را قبول دارم، ولی نباید به صرف شعار بسنده کنیم. وی تأکید کرد: نسبت اصل44 باید با دیگر طرح‌ها مشخص شود.

وی با بیان اینکه تغییرات اتوبوسی در دولت خود نخواهد داشت گفت: از مخالفانم هم در دولت هم استفاده می‌کنم. به جای شعاری که باید به تصویب مجلس برسد، از شوراها بهتر استفاده می‌کنم.

موسوی ادامه داد: اختیارات شوراها کاهش پیدا کرده و الان حداکثر شهرداری را اداره می‌کنند. برخی وظایف وزارتخانه‌ها را به شوراها می‌دهم. ایجاد هفت یا هشت ناحیه اقتصادی در کشور را دنبال می‌کنم. تحول در نواحی اقتصادی به سرتاسر کشور تسری می‌یابد. اگر بخواهیم تکان بخوریم باید دنبال طرح‌های عظیم و با دامنه گسترده باشیم. مهار تورم یک سیستم است.

رضایی

رضایی به طرح خود برای پول نفت اشاره کرد و گفت: صندوق‌ توسعه‌ ملی وظیفه‌اش سرمایه‌گذاری است و نه اینکه آن را در جیب مردم بریزیم و به سبب تورم همان پول از جیب دیگر مردم خارج شود، بلکه پول نفت باید برود داخل صندوق و سهام آن صندوق که کارش سرمایه‌گذاری است در دست مردم باشد. البته نواحی اقتصادی مورد نظر شما خوب است، اما ضعیف‌تر از فدرال اقتصادی است.

وی در توضیح طرح خود گفت: مثلا در فدرال اقتصادی تبریز، آذربایجان، ترکیه، شمال عراق و شهرهای همجوار در حدود پنجاه میلیون نفر را پوشش می‌دهد.

رضایی در ادامه با اشاره به نقش بالای جوانان در دولت خود گفت: اگر اجازه اشتباه کردن به جوانان در آزادسازی خرمشهر را نمی‌دادیم، خرمشهر هیچ گاه آزاد نمی‌شد؛ بنابراین، من یک دولت رسمی دارم و دولت در سایه شامل اتاق فکری با حضور سابقون و با تجربه‌هاست که از منتقدان و اساتید دانشگاه هم در این دولت سایه استفاده خواهد شد و سه کار اصلی آن نظارت، مشورت دادن و رصد اوضاع و شرایط است، به گونه‌ای که کشور با پیش‌بینیهای علمی این اتاق فکر هیچگاه دچار غافلگیری نمی‌شود؛ بنابراین، دولت ما دولت تعریف و تمجید صرف از یکدیگر نیست.

موسوی

موسوی در پاسخ به رضایی گفت: مسأله اصل44، نهادسازی است و نه سیاست‌ها و این اصلا باید یک وزارتخانه دارای یک طرح مشخص باشد. مشکل این است که حضرات نمی‌توانند نهادسازی کنند. صرف اعتقاد رئیس دولت به تضمین سرمایه‌گذاری خارجی کافی نیست و چهارچوب‌ها باید مشخص باشد.

وی درباره دولت ائتلافی رضایی گفت: تفکر من از دولت سایه همانند انگلیس است که در آن احزاب مخالف دولت سایه تشکیل می‌دهند. ایجاد دولت در دولت باعث اغتشاش است، اما با اتاق فکر موافقم.

رضایی

در ادامه محسن رضایی در آخرین وقت خود، با رد اینکه دولت سایه همان مدل انگلستان است و در این مدل جداسازی کار صورت می‌گیرد، به گونه‌ای که دولت سایه هیچ دخالتی در اجرا نمی‌کند، گفت: اصناف توانایی بزرگی برای کنترل اقتصاد دارند و من اتفاقا از نهادسازی توسط دولت احساس خطر می‌کنم، ضمن اینکه قاعدتا تضمین سرمایه گذاری نیازمند قوانینی است که البته داریم، ولی عمل نمی‌شود.

رضایی گفت: برای مثال بسیاری از ایرانیان از سرمایه‌گذاری در داخل ایران پشیمان شدند و برگشتند، چرا که تضمینی برای سود آنها وجود نداشت و این مسأله که من می‌گویم به لحاظ روانی اثرر زیادی در جذب سرمایه خواهد داشت.

رضایی با ورود به بحث فرهنگ ادامه داد: در فرهنگ لغت، آریایی یعنی نجیب و مردم ما اساساً فرهنگی هستند، اما با همه این احوال، فرهنگ همچنان از مسائل اصلی ماست، جنابعالی هم که در زمان دولت آقای خاتمی مشاور فرهنگی بودید، توجه چندانی به فرهنگ ندیدیم.

رضایی در پایان گفت: کشاورزی مسأله بعدی است، در همدان و گیلان و غیره کشاورزان ما دچار مشکل هستند و نظام تعرفه‌ای ما عملا آنها را متضرر کرده است، ضمن اینکه درباره صنعت هم وضع به همین ترتیب است. در مورد اقوام هم من بر این باورم که همه اقوام ایرانی مانند فرزندان پدر و مادری به نام ایران هستند که باید از همه آنها در اداره کشور استفاده شود و من برای این مسأله برنامه دارم.

موسوی

موسوی در آخرین وقت خود به خواندن بخشی از فرمان هشت ماده ای امام(ره) پرداخت و به مناظره خود با احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: دیروز دیدیم با چه سخاوتی از سران نظام آبروریزی می‌کردند، در حالی که ما از تجسس در فضای خصوصی منع شده‌ایم. من می‌گویم نگاه امنیتی به فرهنگ باید برداشته شود و دیگر خودی و غیرخودی مطرح نباشد.

وی افزود: دولت موظف است با هنرمندان روراست باشد و آنان را درک کند. اینان قشر فعال و مهمی هستند که از دولت جدا هستند.

موسوی در پایان گفت: اقتصاد دولتی را باید با دید امنیت ملی نگاه کنیم، اکنون چنین نیست، وگرنه مثلا نباید در عین داشتن مرغوبترین برنج در شمال کشور، وجود برنج باسماتی را در رشت تحمل می‌کردیم.

مجری برنامه در پایان گفت: مناظره خوبی بود که هم ناظر به آینده و هم برنامه محور بود.

گفتنی است، دکتر رضا پور حسین، مجری برنامه در پایان به نکته مهمی اشاره کرد: بنا بر قانون، اگر درباره کاندیدای سومی در مناظره‌ای صحبت شود، وی وقت دفاع از خود را خواهد داشت.

 

 

 


 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۷:۴۱

چرا نظر محترمانه مرا درمورد فدرالیسم اقتصادی چاپ نکردید! ناراحتم کردید.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۷:۱۳

چرا دروغ مي گوييد موسوي كه هر وقت موقعيت جور مي شد باز هم عليه احمدي نژاد حرف مي زد اونوقت خودش مي گفت بايد در مورد كسي حرف مي زنيم اون هم خودش حضور داشته باشه تا از خودش دفاع كنه - اون كه در مناظره آخرين نفر بود و مي تونست اگه حرفي داره بزنه رفته فكراشو كرده بعد يادش اومده بياد تو مناظره بعدي حرف بزند و بگه ادب مرد به ز دولت اوست - موسوي تو نمي تونستي اينو جلو خودش بگي؟

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۷:۰۳

واقعا اين موسوي حال نداره حرف بزنه. در اين 2 مناظره هيچ چيز جديدي براي گفتن نداشت وهمش حرفهاش را تكرار ميكرد و از پاسخ دادن به طرف مقابل طفره مي رفت.آخه به اينم ميگن كانديدا.اصلا معلوم نيست چه برنامه اي براي كشور داره.اين آقا همش مطالب از پيش نوشته رو مي خونه.با اين اوصاف به هركس راي بدهم به موسوي راي نمي دم

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۶:۵۰

السلام علی من اتبع الهدی

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۶:۴۵

اي تف به ذاتتون كه نظرات ما رو پخش نمي كنيد. ترسوهاي بزدل.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۶:۳۸

واقعا" دکتر رضایی نشان داد که اطلاعات موسوی اطلاعات کم و ناقص داره و حتی به خودش زحمت نداده چیزایی که واش نوشتن را مطالعه کنن و رضایی مجبور بودن صحبتهای ایشان را روفو کنند این مناظره 1-0 به نفع رضایی تمام شد.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۶:۳۴

این مناظره نمایشگر اخلاق و ادب دو کاندیدا بود.البته اخلاق آقای موسوی شب قبلش به ما ثابت شد.اخلاق و انسانیت دکتر رضایی هم بیش از پیش بر ملت ایران هویدا شد.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۶:۲۲

سایه سایه سایه سایه آفتابی شو آقای رضایی

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۶:۱۴

دون مایه های پست شماها هم جیره خواره هاشمی هستید البته جیره خوارهایی که به یه جیره خواره کوچولوی هاشمی چسبیدید. امیدوارم اگر از روی حماقت و نا آگاهی با منتخب مظلوم ملت دشمنی می کنیدخدا متنبهتون کنه و الا امیدوارم طعم تلخ حقارت در دنیا وآخرت را بچشید

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۴۹

درود بر این دو فرزند انقلاب

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۴۸

سلام
مناظره خوب و مبتنی بر کار کارشناسانه بود درود بر میرحسین

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۴۷

از شعور و ادب آقایان موسوی و رضایی تشکر می کنیم. ان شاء الله آقای احمدی نژاد به راه راست هدايت شوند.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۴۷

به نظر من رضایی انتظار نداشت که مورد نقد واقع بشه و میرحسین کمتر شعارهای بلند پروازانه می دهد.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۴۴

در این که ما ایرانی ها مردمی جو گیر هستیم شکی نیست! بسیاری از جوانان و دانشجویان به اصطلاح روشنفکر به دلیل اینکه فقط فلان کاندیدا طرفدار بیشتری داره یا نمی دونم فلانی پشت سرشه و... به حمایت کورکورانه از وی می پردازیم.در حالی که کاندیداهای مورد نظر آن ها هیچ برنامه مدونی ارایه نداده اند.وا عجبا!!!
آخر تا کی باید این قدر جو گیر باشیم:
از کروبی به این دلیل حمایت می کنیم که فقط دانشجوی ستاره دار گفتن بلده دانشجو ها رو تحریک کنه و به تیمش مینازه و بدون وجود اون ها چیزی برای گفتن ندراه .
از موسوی حمایت کنیم چون رایش از بقیه بیشتره!!در حالی که چندان برنامه مدونی را ارایه نداده و خاتمی رو انداخته جلوش که....الله اکبر
حالا همه وقتی سخنان آقا محسن می شنوند میگن برنامهاش عالیه ولی بهش رای نمیدن!چرا؟؟؟
میگن رای نمیاره یا قبلا فرمانده سپاه بوده!
دوستان این دلایل اصلا منطقی نیست. اگر ما از برنامه ها وشخصیت یه نفر خوشمون آومد باید حتما به وجدانمون احترام بگذاریم نه اسیر تبلیغات آن چنانی یکی یا دروغ پراکنی دیگری شویم.
پس بیاییم با منطق و استدلال و پیگیری بحث های کاندیداها به وجدان خود پاسخ مثبت دهیم.
به امید پیروزی دکتر محسن رضایی.ان شاالله

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۲۷

افشاگری به هر شکل خلاف آموزه اسلام و انسانیت است.
اگر کسی فسادی دارد که به جامعه زیان می رساند باید در دادگاه محاکمه شود تا محکوم یا تبرئه شود نه در غیاب متهمان و با آن الفاظ زشت و به دور از شان یک انسان وارسته.

ریس جمهور فعلی چهار سال برای ارائه دادخواست علیه مفسدان (منتخب نظام و مردم!!) وقت داشت، چرا چیزی نگفت و حالا برای کسب رای به این روش کودکانه عمل می کند؟؟؟ وای بر ما!!!!

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۲۱

اگر جای3 کاندیدا بودم برای رضایت خدا و عاقبت بخیر شدن بنفع خادم ملت دکتر محمود احمدی نژاد حفظه الله کنار گیری میکردم

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۱۷

جملات بالا بخشي از واكنش‌هاي منفعلانه اصلاح‌طلبان است كه بعد از شكست ميرحسين موسوي در مناظره با احمدي‌نژاد در خبرگزاري ايلنا منتشر شده است. مشابه چنين عبارات مضحكي را از زبان آدمهاي‌ بي‌انصاف ديگر هم مي‌شود شنيد.
واقعا كه بعضي آدم‌ها چقدر راحت به مغزشان استراحت مي‌دهند. اين جماعت مدعي، 4 سال است كه از هيچ اهانتي عليه احمدي‌نژاد دريغ نكرده‌اند، از همان ابتدا و حتي پيش از انتخاب احمدي‌نژاد با او مخالفت كردند، او را به ديكتاتوري متهم كردند، هرجا نشستند عليه او شعار دادند، تخريب كردند، اهانت كردند، فحش دادند، حتي به لباس و جوراب و كفش و قيافه احمدي‌نژاد هم گير دادند، خوشبختانه خودشان هم با افتخار تمام به اين مساله اعتراف كرده و مي‌كنند، حالا بعد از 4 سال احمدي نژاد آمده و در يك مناظره تلويزيوني از خودش دفاع كرده، آنهم فقط به مدت يك ساعت! آنوقت همين دوستاني كه تاكنون معني اخلاق را نمي‌دانستند، فرياد وامظلوما و وامصيبتا سرداده‌اند كه احمدي‌نژاد اخلاق را رعايت نكرده، حرمت بزرگان نظام را نگه نداشته و به آنها توهين كرده است…
توهين؟ بله توهين، احمدي‌نژاد به نظام و انقلاب توهين كرده! خودتان كه بهتر مي‌دانيد اين جور مواقع، نظام و انقلاب مساوي مي‌شود با بعضي آقايان!
خود همين آقاي موسوي از وقتي كه احساس خطر كرد و به صحنه آمد، در هر جايي كه حاضر شد دائما عليه احمدي‌نژاد و دولت او سخنراني كرد، او با شكستن سكوت 20 ساله‌اش، همه مشكلات چندين ساله كشور را بر گردن دولت نهم انداخت. چندين بار دولت و احمدي‌نژاد را به استبداد متهم ‌كرد، او حتي به اقتدار و پايداري ايران در سياست خارجي و نيز به سخنراني رييس جمهور در اجلاس ژنو هم اعتراض كرد و آنرا مايه پايين آمدن شان ايران و ايرانيان در جهان قلمداد كرد! آقاي موسوي در اين مدت حتي از مسائلي چون توزيع سيب‌زميني هم براي مخالفت با احمدي‌نژاد استفاده كرد و براي اولين بار شعار مرگ بر سيب‌زميني در حضور ايشان ابداع شد كه به شدت مورد تاييد وي قرار گرفت!
اينها تنها بخش كوچكي از اهانت‌هاي چند ماه گذشته آقاي موسوي عليه احمدي‌نژاد است. انصافا ديگر مساله‌اي در دولت نهم باقي نمانده بود كه ميرحسين موسوي آنرا مورد انتقاد قرار نداده باشد. حالا تهمت‌ها و اهانت‌هاي حاميان و دوستداران آقاي موسوي را هم به موارد بالا اضافه كنيد؛ به عنوان مثال، همين همايش سالن آزادي را در نظر بگيريد و ببينيد در آن مراسم به بهانه حمايت از موسوي چه اهانت‌هايي كه به رييس‌جمهور يك كشور نشد، آنهم با حضور سيد محمد خاتمي، زهرا رهنورد و فائزه هاشمي و …
آنوقت دوستان سبزپوش ما علي‌رغم همه اين موارد، از ادب و شرف و انسانيت و متانت و وقار دم مي‌زنند و با مظلوم‌نمايي تمام، سعي دارند ناتواني ميرحسين موسوي را در اثبات ادعاهاي گذشته‌اش، ناشي از ادب و متانت او بدانند، غافل از آنكه مردم جور ديگري فكر مي‌كنند!
كدام متانت؟ شما از كدام انصاف صحبت مي‌كنيد؟ كسي كه خودش فاقد انصاف و متانت و ادب هست، آيا مي‌تواند درباره ادب و انصاف ديگران قضاوت كند؟ هرگز.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۱۳

باز هم
درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........درود بر احمدی نژاد..........

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۰۹

آقا اگه منو گذاشتی توی لیست سیاه لطفا یه ایمیل بزن بگو دیگه کامنت نزارم خدا رو خوش نمیاد هی ما بنویسیم هی شما نزنی.
درود بر رضایی،
درود فقط بر رضایی،
در حالی که رضایی از برنامه های موسوی سوال میکردموسوی همچنان برای اثبات خود به بی ادبی و اتهام زنی پرداخت و حدود 15 دقیقه را اینگونه سپری کرد.
موسوی در حالی نوشته اش را با انتقاد از بی ادبی احمدی نژاد آغاز کرد که در خط دوم آن به توهین مستقیم پرداخت:کلماتی مانند نبود مدیریت عقلایی،خرافه گرایی و دروغگویی و... واین غیر از تهمت ها و توهین های شب گذشته او مانند تهمت اختلاس به محصولی،و خودمحور(دیکتاتور) خواندن احمدی نژاد و...بود.
1-ایشان اگر بی ادب تر از احمدی نژاد نباشد مودب تر نیست،
2-توهین ها و تهمت های او به دولت نشاندهنده سبک بودن وزن برنامه های اوست
3-تفاوت او و رضایی در این است که رضایی با ارئه برنامه رقبایش را به چالش کشاند و او با توهین و تخریب از ارائه برنامه تفره میرود
4-موسوی در همان جلسه چندباراحمدی نژاد را خودمحور خواند و در ادامه مدعی شد هرگز او را دیکتاتور نخوانده
5-موسوی با سیاهنمایی میتواند بر موج احساسات مردم سوار شود بی آنکه به آنها برنامه ای ارائه کرده باشد یا درباره اشتباهاتش در زمان نخست وزیری به کسی پاسخگو باشد.
6-زمانی که فائزه هاشمی در مراسمی که به افتخار حضور موسوی و با حضور زهرا رهنورد برگزار شد احمدی نژاد را متهم کرد که میترسیم اگر رای بیاورد ادعای امام زمانی کند ایشان از این توهین بزرگ انتقاد نکرد.
7-لطفا موسوی را با آقای رضایی مقایسه نکنید چرا که رضایی مودب ترین و منطقی ترین این کاندیداها بوده، و فردی که با توهین بخواهد خود را اثبات کند صلاحیت مقایسه شدن با رضایی را ندارد
8-موسوی خود را با وقارتر از احمدی نژاد میداند در حالی که در بسیاری موارد گوی سبقت را در اتهام پراکنی و تهمت زدن به دیگران از او ربوده است
9-تفاوت احمدی نژاد و موسوی این است که احمدی نژاد بی مهابا و بدون حیله گری و مصلحت اندیشی هرچه در سینه داشت رو کرد ولی میرحسین با سیاست و حیله گری بدترین تهمت ها و توهین ها را نثار رقیبش و اطرافیان او میکند بی آنکه متهم شود و یا حتی نام کسی را ببرد.
11-موسوی مدعی است نمیخواهد مثل احمدی نژاد اقلیت را کنار بگذارد در حالی که با این روند اگر روی کار بیاید دولت فعلی را اتوبوسی کنار میگذارد
12-آقای موسوی تا کنون در نقد دولت9 منصف نبوده و این اشکالی بزرگی است که احمدی نژاد هم داشت و در نتیجه کشور را به دو دستگی کشاند
13-اگر با دو دستگی های داخلی که از اول انقلاب در تمام دولت ها کمو بیش بوده است مخالفیم آقایان موسوی و احمدی نژاد و کروبی گزینه های خوبی نمیتوانند باشند.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۰۹

درود بر دکتر احمدی نژاد یکه تاز عرصه بین الملل حامی مردم مبارز رانت خواران

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۰۶

من به مردم تبریک می گم. ملت ایران شاهد مناظره دو شایسته، متخلق و دوستدار به روزی مردم بودند. دغدغه هر دو رفع نارسایی ها و باروری زندگی مردم به دور از شعار زدگی و افترا زنی با برنامه و تحلیل. در ایران همانند این دو بزرگوار زیادند، انشاء الله در دولت های آینده افرادی با این روحیه و تعهد حاکم بر مال و جان مردم شوند. انشاء الله

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۵:۰۴

آقایان رضائی و موسوی هر دو انسانهایی وارسته ، اندیشمند و منطقی هستند.این اصطلاحات اصولگرا و یا اصلاح طلب نمی بایست ما را از تبعیت از حق بازدارد.این دو مرد امتحان خود را در شرایط دشوار جنگ پس داده اند یکی در صحنه های نبرد و دیگری در جبهه درون . از خداوند توفیق هر دو را خواهانم و خدا گواه است که برای من هر دو به یک اندازه عزیزند و بزرگوار . ایکاش با هم و در کنار هم خرابیهای این چهار سال گذسته را ترمیم و دل این مردم را شاد می کردند. انشاء الله

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۵۶

سلام این سری هفدهم هست که دارم پیام می دم ولی نمی زارید از طرفی به جرات و صداقت و بی بابکی شما تابناکیان درود می فرستم که حتی شهامت داشتید و مردانه حتی ان ناسزای شت ان کامنت نویس بی فر هنگ را زدید که شما تابناکی ها را بی نا... خطاب کرده بود و واقعا افرین گفتم بر این همه صداقت در امر خبر و از طرفی هم گلایه وارد است که چرا صدا و سیما برای مناظرات به این مهمی به اندازه یه فوتبال وقت گذاشته تازه بدون وقت اضافه ... شاید ...

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۵۲

گرچه من به ايشان راي نمي دهم ولي متانت وآرامش ايشان وهمچنين تسلط برگفتارخويش قابل تقديربودباورمن اين است كه آقاي رضايي رابراي شكستن تعدادي از آراء موسوي آورده اند

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۴۷

هنوز قانع نشدم به آقای رضایی رای بدهم اما منش ایشان را تحسین می کنم

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۴۵

موسوی در این مناظره نه تنها برنامه نداشت دوباره به احمدی نژاد تاخت من نمی دانم این آدم با این همه بیسوادی چه جور می خواد مملکت را اداره کنه . در جمع دانشجویان اردبیل دم از آزادی بیانی که دولت حق تخصیص آن را نداره می زنه و بعد در مناظره با احمدی نژاد وی رابعلت آزادی بیان محکوم می کند آیا این بازی با عواطف واحساسات دانشجویان و دروغ پردازی نیست؟به محصولی وزیر کشور تهمت می زنه و دم از اخلاق وحفظ کرامت انسان می زنه ؟ اگر موسوی درطول جنگ افتخاری داشته صرفا بخاطر مدیریت مدبرانه امام خمینی(ره) بوده نه ایشان. تابناک می دانم این را مثل خیلی از مطالبی که نوشتم منتشر نمی کنی

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۴۳

دیدید که همتون با همید!

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۴۲

رای من محسن رضایی! درود به تو انسان واقعی

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۲۹

ضمن احترام به آفای رضایی. برنامه های ایشان شعارگونه و غیرعملی هستند:مناطق فدرال اقتصادی،دولت سایه،ائتلاف ملی و....
امروز به مرد عمل احتیاج داریم که امتحان پس داده باشد نه یک تئورسین اقتصاد.
لطفا چاپ کنید.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۲۹

جناب آقای رضایی درصحبتهایشان مرتب به استفاده ازنخبگان وبزرگان کشور برای پیشرفت و گره گشایی با جهان اشاره میکند . مثلا از آقای خاتمی برای ارتباط به جهان غرب با آقای رفسنجانی با جهان اسلام با آقای ناطق از طریق دیگر سوال اینجاست با توجه به صحبتهای آقای احمدی نژاد درمناظر با آقای موسوی خوب اینها همه مسله دار و فساد اقتصادی دارند بنابراین چگونه آقای رضایی میخواهد از این آقایان استفاده کند . لطفا" جواب بدهد

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۲۷

حضرت امام علي (ع) به خائنين به بيت المال فرصت و مجال نميداد و قاطعانه و سريعاً با آنان بگونه اي برخورد و بگونه اي اطلاع رساني ميکرد تا همه مردم از خيانت آنان آگاه شوند . اگر کتمان اسامي خائنين به بيت المال روش خدا پسندي بود مطئناً امام علي (ع) در انجام آن از ديگران سبقت مي جست .

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۲۶

بنظر میرسه همکاری و همراهی دو عزیز بزرگوار آقایان رضائی و موسوی در نجات کشور از شرایط ناگوار فعلی موثر خواهد بود

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۱۶

چرا موسوي يك برنامه ي جامع ارايه نمي كند؟
چرا مواضعش را صريح اعلام نمي كند؟
چرا افرادش را معرفي نمي كند؟
چرا نمي خواهد از حاميانسش دفاع كند؟
آيا حاميانش را قبول ندارد؟
چرا فقط از آذربايجان حرف مي زند؟
بقيه ايراني ها چه مي شوند؟

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۱۳

درود بر هر دو عزیز.این واقعا یک مناظره در شان ملت ایران بود.برای آقای احمدی نژاد متاسفم که هنوز حرف زدن و احترام به طرف مقابل و حتی ناموس مردم را ندارد.مطمئنم کسی که اینطور به ناموس مردم هتک حرمت کرده نمی تواند از حقوق ملت ایران و ناموس ایرانی دفاع کند.درود بر آقای رضایی و مرحبا بر آقای موسوی که شخصیت والا و زیبای خودشان را در این مناظره به ملت ایران نشان دادند.البته که از بچه های جنگ چنین انتظاری می رفت.من الله توفیق

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۰۵

من از طرفداران کروبی هستم. ولی واقعاً برنامه های آقای رضایی ارزشمند هستند به شرطی که از موانع شورای نگهبان و مجلس عبور بشه. به امید شایسته سالاری در کشور.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۴:۰۳

بیایید تعصبات را کنار بگذاریم و خودخواه نباشیم.انصاف میگوید نه الف و نه میم و نه کاف،
زبان هیچیک از آقایان الف و میم پاک نبود و بی ادب و بی منطق بودند.
انصاف به "ر" (رضایی) رای میدهدیعنی به :با برنامه ترین، عالم ترین، منطقی ترین، کم حاشیه ترین و وحدت گرا ترین کاندیدا.
دیدیم که رضایی چون برنامه دارد کمترین توهین ها را به رقبایش میکند ولی دیگر آقایان با نفی یکدیگر میخواهند خود را اثبات کنند.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۵۹

درود بر محسن رضایی...
من واقعا این شخصیت رو دوست دارم...
آقای احمدی نژاد مناظره رو با چیزهای دیگه اشتباه گرفتند...یه کم از عمو محسن یاد بگیر!

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۵۸

حتي رنگ لباس هر دو نفر هم در مناظره يكي بود! چقدر رنگ مناظره داشت!

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۵۶

هر دو انسانهای بسیار بزرگواری هستند. انتخاب بین این دو انتخاب سختی است. امیدوارم هرکدام از این دو بزرگوار، اگر پیروز انتخابات شدند، از وجود دیگری به نحو احسن استفاده کند

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۵۵

آقای رضایی افتخار میکنم که فرماندهی مثل شما در دوران جنگ داشتم ونخست وزیری مثل موسوی از هر دو شما متشکرم که اخلاق را سرلوحه کارتان قرار دادید

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۵۳

ادب مرد به ز دولت اوست !!!!!!!!!!!!

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۵۰

طرح انقلاب اقتصادی آقای رضایی در نوع خود بی بدیل است.بنده آرزو میکنم آقای رضایی انتخاب شوند و در غیر اینصورت نیز کاش کسی که انتخاب میشود همین طرح اقتصادی آقای رضایی را به کمک خودشان اجرا نمایند.طرح آقای رضایی واقا ارزش پیگیری و اجرا را دارد.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۵۰

مناظره به معنای واقعی این بود ئ ثابت کرد حرف احمدی نژاد که هرسه کاندیدا یک نفر هستند درست نبود.برنامه موسوی کجا و رضایی کجا.افرین بر موسوی و رضایی

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۵۰

به نظر آقاي موسوي شعار(يا روسري يا توسري)دولت قبل ايشان كه اصلاّمنافاتي باكرامت انساني ندارد!!

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۴۸

مناظره اقای موسوی و رضایی بسیار معقول و منطقی بود بر خلاف مناظره موسوی با احمدی نژاد که اقای احمدی نژاد واقعا با بی منطقی تمام شروع به حرف زدن کرد و چون حرفی برای گفتن به میر حسین موسوی نداشت به پرخاشگری علیه رفسنجانی و خاتمی و تخریب دیگران پرداخت و این واقعا نشان از ضعف اقای احمدی نژاد دارد

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۴۲

طرح انقلاب اقتصادی آقای رضایی در نوع خود بی بدیل است.بنده آرزو میکنم آقای رضایی انتخاب شوند و در غیر اینصورت نیز کاش کسی که انتخاب میشود همین طرح اقتصادی آقای رضایی را به کمک خودشان اجرا نمایند.طرح آقای رضایی واقا ارزش پیگیری و اجرا را دارد.

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۴۲

آفرین رضایی. از این مناظره لذت بردم. مخصوصا از صحبتهای کاملا علمی آقای دکتر رضایی

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۴۲

مناظره اقای موسوی و رضایی بسیار معقول و منطقی بود بر خلاف مناظره موسوی با احمدی نژاد که اقای احمدی نژاد واقعا با بی منطقی تمام شروع به حرف زدن کرد و چون حرفی برای گفتن به میر حسین موسوی نداشت به پرخاشگری علیه رفسنجانی و خاتمی و تخریب دیگران پرداخت و این واقعا نشان از ضعف اقای احمدی نژاد دارد

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۴۰

ایشالا طرفدارای آقای احمدی نژاد کمی از این جور بحث کردن ها یاد بگیرن

ناشناس۱۳۸۸/۰۳/۱۵ ۱۳:۳۸

ممكن است اين مناظره فاقد شانتاژ بوده باشد اما سرتاسر سايت به اصطلاح تابناك شما پر است از شانتاژ، فريب، دورويي و يكجانبه گرايي، و نيز فيلتر كردن نظرات كاربراني كه مغاير با خواست و منافع شما طرح مطلب مي كنند. اگر ادعاي شما بي طرفي است، پس چرا گوشه گوشه سايتتان پر است از تمجيدات يكطرفه به نفع شخص يا اشخاص مورد نظرتان؟ اميدوارم كه در رويه خود تجديد نظر نماييد. با تشكر
البته بعيد مي دانم كه اين مطلب را در منظر خوانندگان محترم سايت قرار دهيد.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.