آخرین خبرشهباز شریف: تعاملات اخیر با ایران و دیگر کشورها مثبت بوده است
3339بازدید
۰

طلایی نیک: شاخص های اخلاق انتخاباتی و تایید صلاحیت ها

دبيركل حزب توسعه و عدالت ايران اسلامي گفت: با تعميق و صيانت از اخلاق شايسته انتخاباتي مي‌توان به مشاركت حداكثري،فضاي سالم‌و عادلانه درانتخابات و انتخاب نامزدهاي اصلح كمك كرد.

"رضا طلايي نيك" درگفت و گو با ايرنا، رعايت اخلاق شايسته در انتخابات را از شاخص‌هاي اصلح بودن و حفظ سلامت انتخابات، دانست.

وي اظهارداشت: اخلاق انتخاباتي بايد از چهار منبع شرع، قانون، ارزش ها و عرف اجتماعي نشات بگيرد.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح كرد: شكسته شدن حدود شرعي، ضوابط قانوني، معيارهاي ارزشي و آداب اجتماعي از سوي هر جناحي در انتخابات موجب بروز پديده‌هاي غيراخلاقي و انحراف كيفي در مراحل و نتايج انتخابات مي‌شود.

طلايي‌نيك، اخلاق شايسته را يكي از اركان مهم انتخابات در نظام اسلامي و مردم سالاري ديني عنوان كرد و گفت: بايد نظام انتخاباتي در جامعه اسلامي و مردم سالاري ديني بر پايه رعايت قانون، رقابت و اطلاع رساني از فضاي مطلوب اخلاقي شكل بگيرد.

وي رعايت اخلاق شايسته انتخاباتي را علاوه بر نامزدها و طرفداران آنان براي مجريان، ناظران، رسانه‌ها و احزاب نيز ضروري دانست.

نماينده بهار و كبودرآهنگ در مجلس ادامه داد: با رعايت اخلاق شايسته انتخاباتي، هنجارهاي مثبتي مانند تكريم اجتماعي، نظم عمومي، تحمل پذيري، نقدپذيري، مشي عادلانه و آداب تبليغات و رقابت سازنده، تقويت خواهد شد.

طلايي نيك تاكيد كرد: در ايران اسلامي بايد توام با صيانت از مشاركت حداكثري، رقابت عادلانه و نتايج كيفي انتخابات، ارتقاي شاخص‌هاي اخلاق سياسي مورد توجه قرار گيرد.

وي دربخش ديگري ازسخنان خود در زمينه ردصلاحيت برخي از نامزدها افزود:
تجديد نظر از طريق قانوني، بايد بر ساير راهكارها نسبت به رد صلاحيت ها تقدم داشته باشد.

طلايي نيك گفت: بايد از راهكارهاي غيرقانوني در مراحل رسيدگي و تجديد نظر نسبت به رد صلاحيت‌ها پرهيز شود و نهادهاي نظارتي و مراجع قانوني با تكيه بر ضوابط و ظرفيت‌هاي قانوني از بروز زمينه‌هاي ناهنجار در پيگيري رد صلاحيت‌ها پيشگيري كنند.

وي، غوغاسالاري درمورد رد صلاحيت‌شدگان قبل از اتمام مراحل تجديد نظر قانوني را با اصول اخلاقي و ارزشي مغاير دانست و گفت: رعايت اخلاق و اصول ارزشي با ماجراجويي و غوغاسالاري عليه ردصلاحيت‌ها قبل از اتمام مراحل تجديد نظر قانوني، شايسته نيست.

دبيركل حزب توسعه و عدالت ادامه داد: با وجود ظرفيت‌ها و مهلت‌هاي قانوني فضاي رسيدگي به شكايات و نارسايي‌ها در مراحل تاييد صلاحيت هاوسياسي كردن اين فرايند قبل از اتمام مراحل تجديد نظر موجب شاعبه‌هاي سياسي منفي مي شود.

وي افزود: باتوجه به مطلع شدن ازمحتويات پرونده برخي از ردصلاحيت‌شدگان درمرحله اول، ضرورت نظارت بر عمكلرد برخي از هيات‌هاي اجرايي بسيار اهميت دارد و قانونگذار با تعيين وظايف و اختيارات براي هيات‌هاي نظارت و شوراي نگهبان در صيانت از حقوق نامزدها و مردم، بايد براي جبران هرگونه اشتباه يا برخورد ناروا در مرحله رسيدگي هيات‌هاي اجرايي ظرفيت‌سازي كند.

طلايي نيك بيان كرد: باتوجه به زمينه‌هاي تجديد نظر و احتمال تاييد صلاحيت بخشي از ردشدگان در هيات‌هاي اجرايي بايد از ساز و كارهاي قانوني استفاده شود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.