آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
327بازدید

«چند همسری مردان» چه شرایط قانونی دارد؟

تا پیش از تصویب قانون حمایت از خانواده در سال ۱۳۴۶ منعی برای چند همسری مردان وجود نداشت؛ اما برای اولین بار در ماده ۱۴ این قانون، ازدواج مجدد مردان منوط به اجازه دادگاه شد و دادگاه هم باید با تحقیق از زن فعلی مرد و احراز تمکن مالی و احراز اجرای عدالت بین همسران توسط وی، می‌توانست به مرد اجازه ازدواج مجدد دهد؛ البته ازدواج بدون اجازه دادگاه هم برای مرد می‌توانست مجازات در پی داشته باشد.

«چند همسری مردان» چه شرایط قانونی دارد؟
مطمئنا در دنیای پرتلاطم امروزی، یکی از موضوعاتی که می تواند جوامع بشری را از اختلافات شخصی و جمعی در امان بدارد، «آشنایی با حقوق متقابل افراد با یکدیگر و قانون» است که مهمترین اثر این آشنایی و آگاهی را می توان در پیشگیری از وقوع بسیاری از مشکلات حقوقی دانست؛ بنابراین، امروز تلاش داریم تا موضوع «چندهمسری» را بررسی کنیم.

هرچند خداوند متعال در آیه سوم سوره شریفه نساء، اجازه داده که مردان تا چهار همسر را با ازدواج دائم به عقد خود در بیاورند، در ادامه می‌فرماید: «اما اگر مى‌ترسید عدالت را رعایت نکنید تنها به یک همسر اکتفا کنید.» این حکم الهی در متون شرعی و حقوقی اسلام هم آمده است و چند همسری اگرچه مجاز شناخته شده، ولی شرایطی برای آن در نظر گرفته شده است.

تا پیش از تصویب قانون حمایت از خانواده در سال ۱۳۴۶ منعی برای چند همسری مردان وجود نداشت، اما برای اولین بار در ماده ۱۴ این قانون، ازدواج مجدد مردان منوط به اجازه دادگاه شد و دادگاه هم باید با تحقیق از زن فعلی مرد و احراز تمکن مالی و احراز اجرای عدالت بین همسران توسط وی، می‌توانست به مرد اجازه ازدواج مجدد دهد؛ البته ازدواج بدون اجازه دادگاه هم برای مرد می‌توانست مجازات در پی داشته باشد.

این مقررات با تصویب قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۵۳ هم ادامه پیدا کرد و در ماده ۱۶ این قانون، ازدواج مجدد مردان را منوط به شرایطی کرد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد. نکته مهم این بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، هرچند لایحه قانونی تشکیل دادگاه‌های مدنی خاص در اول مهرماه ۱۳۵۸ به تصویب رسید و در آن بر اجرای مقررات شرعی در خصوص ازدواج و طلاق، تاکید شد، اما هیچ‌گاه قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۵۳ نه در لایحه سال ۵۸ و نه در نظریات بعدی شورای نگهبان خلاف شرع اعلام نشد و اعتبار آن باقی ماند.

با وجود این، در بازنگری قانون حمایت از خانواده در سال ۹۱، عده‌ای در تلاش بودند تا شرط رضایت همسر اول و اجازه دادگاه را از قانون حذف کنند تا مسیر برای ازدواج مجدد هموارتر شود؛ البته این بار وقتی در ماده ۲۳ لایحه پیشنهادی، نمایندگان مجلس شرط اجازه دادگاه را لحاظ کردند، شورای نگهبان با آن مخالفت کرد و آن را خلاف شرع دانست. رفت و آمدهای لایحه حمایت از خانواده بین مجلس و شورای نگهبان در نهایت به حذف ماده ۲۳ جنجالی در این قانون منجر شد تا همان قانون سال ۱۳۵۳ در خصوص ازدواج دوم پا برجا بماند. اما مردان در چه صورتی می‌توانند تجدید فراش کنند؟

شرایط ازدواج دوم در قوانین فعلی

با اینکه در فقه اسلامی محدودیتی بجز شرط عدالت برای ازدواج مجدد تا چهار همسر، برای مردان دیده نشده است، در سال ۵۳ و با تصویب ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده، این موضوع به کلی دگرگون شد به طوریکه قانون، اصل را بر ممنوعیت ازدواج مجدد مردان قرار داده و مقرر کرده است که «مرد نمی‌تواند با داشتن زن، همسر دوم اختیار کند مگر در موارد زیر؛
۱ - رضایت همسر اول. ۲ - عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی. ۳ - عدم تمکین زن از شوهر. ۴ - ابتلاء زن به جنون یا امراض صعب‌العلاج. ۵ - محکومیت زن به حبس بیش از شش ماه. ۶ - ابتلاء زن به هر گونه اعتیاد مضر. ۷ - ترک زندگی خانوادگی از طرف زن. ۸ - عقیم بودن زن. ۹ - غایب مفقودالاثر شدن زن».

در بندهای دوم تا نهم این ماده قانونی، موضوعاتی مطرح شده که ازدواج مجدد مرد به واسطه آن طبیعی به نظر می‌رسد، اما اگر زوجه مشکلی نداشته باشد، بیمار نباشد، محبوس و مجنون هم نباشد، بچه‌دار هم شده باشد، در این صورت، تن‌ها راه مرد برای ازدواج مجدد اخذ رضایت همسر اول و کسب اجازه از دادگاه است. البته احراز تحقق بندهای دوم تا نهم هم با دادگاه است و اگر دادگاه آن را احراز نکند، اجازه ازدواج مجدد را به مرد نخواهد داد.

 ازدواج مخفیانه ممنوع است!

مردی که می‌خواهد مجدد ازدواج کند باید برای تجدید فراش، دادخواستی به طرفیت همسر اول خود تنظیم و در آن خطاب به دادگاه دلایل و علل تقاضای خود را بیان کند.

دادگاه نیز با تعیین وقت رسیدگی، یک نسخه از دادخواست را برای همسر اول ارسال می‌کند تا به آن پاسخ دهد یا برای جلسه دادگاه خود را آماده کند، پس از آن دادگاه با انجام اقدامات ضروری و تحقیق از زن اول و پس از احراز توانایی مالی مرد و اجرای عدالت بین همسران، به شوهر اجازه ازدواج مجدد می‌دهد و چنانچه مرد شرایط و اوضاع مالی مساعدی نداشته باشد و زن نیز حاضر به تمکین و ایفای وظایف زناشویی باشد با درخواست او مخالفت خواهد کرد.

بر اساس ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده، سردفتران ازدواج حق ندارند بدون اجازه دادگاه اقدام به ثبت ازدواج مجدد مرد کنند و بر این اساس «هر سردفتر رسمی که بدون اخذ گواهی، بدون اخذ اجازه نامه یا حکم صادرشده درمورد تجویز ازدواج مجدد یا برخلاف مقررات به ثبت ازدواج اقدام کند، به محرومیت و مجازات اسلامی از اشتغال به سردفتری محکوم می‌شود.»

از آنجایی‌که ثبت رسمی ازدواج مجدد مردان، نیاز به اخذ مجوز دادگاه دارد، بسیاری از مردان ترجیح می‌دهند تا در خفا و دور از چشم همسر اول خود، همسر دوم را تن‌ها عقد شرعی کنند.

در واقع مردان بدون ثبت رسمی ازدواج، تنها صیغه شرعی نکاح دائم را جاری می‌کنند تا از عواقب ثبت رسمی آن در امان باشند.

هرچند مطابق با ماده ۴۹ قانون حمایت از خانواده، ثبت واقعه ازدواج الزامی است و چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی مبادرت به ازدواج دائم کند، به جزای نقدی بین ۸۰ تا ۱۸۰ میلیون ریال یا حبس بین ۹۱ روز تا شش ماه محکوم خواهد شد، اما بسیاری از مردان هم هستند که یا ازدواج خود را ثبت نمی‌کنند یا اقدام به ازدواج موقت می‌کنند تا دیگر مجبور به ثبت رسمی آن نباشند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۰/۰۱/۰۱ ۱۳:۵۱

عجیبه واقعاً یکی میگه مرداهوسبازن اونیکس میگه تمام قوانین برامرداس اون یکی نظرمیده زنم می‌تونه بره باچندتا مردازدواج کنه و....حالا یکی نیس بگه قانون وحکم اینا به کنارعقدنکاح که زورکی نیست اون خانم محترم چرا میاد زن یه آقایی که حالا یکی یادوتایاچندتا زن داره میشه بعدشم درسته خدا حکم جوازچندهمسری مشروط داده ولی قوانینی هم هستند که در حمایت از حقوق زنها وضع شدن که زن بتونه درصورت تحقق اون مواردفسخ نکاح یاطلاقشوازدادگاه درخواست کنه.

مرتضی۱۳۹۶/۰۴/۲۶ ۱۸:۰۶

در نظرات بعضی از خانم نماها که خواستار اجازه چند همسری به زنان هستند راهکار آزمایش و DNA را اراوه نموده اند به نظر خیلی خیلی داریم پیشرفت میکنیم

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۵ ۱۴:۵۸

اگر آقایون به مساله چندهمسری اعتقاد دارن مشکلی نیست. در مراسم خواستگاری اون رو عنوان کنن که همسر آینده در جریان روحیات آقا قرار بگیره

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۱۹:۱۶

امیدوارم برخی از نظرات وهن انگیز به سبب عصبانیت باشد واعتقادات هموطنانم سست نشده باشد .بهرحال دین واحکام ان خط قرمز ماست

محمد۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۱۴:۴۱

به اون زنها یا مردهایی که میگن چرا نمیشه زنها چند تا همسر بگیرند میشه گفت حاضری مادر و زنت چند تا شوهر همزمان اتخاذ کنند. حکم خدا حکم خداست چرا اینقدر شلوغ میکنید.

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۱۴:۴۱

ما بنده خدا هستیم . خدا طبیعت مرد رو به اینصورت آفریده

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۱۱:۳۷

براي مرد هايي كه خرجشون رو زنشون ميده بد نيست.

رضا۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۰۸:۰۷

فعلا یدونشم نمی تونیم

مجید۱۳۹۶/۰۴/۲۳ ۱۴:۱۹

من با ازداواج متعدد مخالفم

پیام مقدم از تبریز۱۳۹۶/۰۴/۲۳ ۱۳:۴۱

عالی بود

شری موافق۱۳۹۶/۰۴/۲۲ ۲۲:۰۵

کاش چند قانون بشه.....خیلی دوست دارم...تو خیابان راه برم و چند تا زن دنبالم بیفتن....وای چقدر خوب همسری

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۲ ۱۰:۳۴

سلام، کسی میدونه از لحاظ قانونی شرط اول چطور برقرار میشه؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۲ ۰۶:۴۷

مردی که دو زن اختیار میکند اعتماد و حس دوستی هر دو طرف را از دست میدهد و هر دو زن راه خیانت پیش میگیرند ،نه فقط خیانت به معنای عام بلکه خیانت حتی فکری و احساسی

سنایی۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۷:۳۵

من خودم شرایطشم داشته باشم هیچ وقت زن دوم نمیگیرم

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۶:۲۴

زنهای ایرانی قبلا لااقل بدرد بچه داری و ظرف شستن و رخت شستن میخوردن و اقلا میشد گفت که اکه مثل کوه یخ سرد مزاجند ، لا اقل یه کاری میکنند .. اما الان از صبح ( ساعت 10به بعد ) که بیدار میشن یا توی اینترنت هستن و تلگرام و کوفت و درد و یا دارن کانالهای ماهواره ورق میزنند و با فی فی و ژی ژی قرار کافی شاپ و آرایشگاه و ... چی میزارند .

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۶:۰۷

زن دوم و سوم و ... نیاز به اجازه همسر اول ندارد ..

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۵:۵۹

ما این که چرا اسلام این حق را نسبت به زنان قائل نشده و چند شوهری را مجاز ندانسته است؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۰:۲۵

عزیزم اگر زن با چند تا مرد ازدواج کنه خیلی راحت با از ما یش زنتیک میشه فهمید پدرش کی بوده شما تگران این موضوع نباش

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۰۹:۵۴

آقايوني که مي خوان اين قانون خدا رو اجرا کنن لطفا در مراسم خواستگاري اعلام کنن و اگر دختري حاضر شد با اين شذايط ازدواج کنه که مشکلي نيست. ولي کدوم مردي اينقدر صداقت داره که اينو بگه. تو دلمون يه چيزيه. يه سري دروغ درخصوص عشق من و بت زندگي من و ...تحويل دختر بيچاره مي ديم. درضمن کجاي ديگه دين و اخلاقتون شبيه پيامبر و معصومينه؟؟
اگه آقا نتونه نيازهاي خانم رو برآورده کنه چي. بخاطر بچه ها بايد بسوزه و بسازه. خانمها هم اجازه داشته باشن چند تا همسر داشته باشن. تکليف بچه هم که با يه آزمايش معلوم ميشه. مساله پيچيده اي نيست!

محمد علی۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۴:۱۳

وامصیبتا

مژگان۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۰۹:۴۰

آیا راضی میشید پدرتون سر مادرتون هوو بیاره؟ اونم 3 تا؟ ارث و میراثتون با برادران و خواهران ناتنی تقسیم بشه و مادرتون شب و روز اشک بریزه و ... آیا این حق پدر شماست؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۲۳:۳۷

این مسئله کنیز و ... که در قران امده . یه کارشناسی بیاد مقاله بنویسه ما هم بخونیم این مسئله رو به شخصه نمی توانم درک کنم

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۲۲:۰۰

هرکسی که میخواد ازدواج مجدد کنه و چندهمسر باشه همسر اولش را طلاق بده مهریه و نصف اموالش را بده بعد به زندگی کثیفش با زن بعدی ادامه بده ضمنا اگر با نوامیس خودش همین رفتار شد اعتراض نکنه

یلدا۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۱۸:۰۴

اگه این مشکلاتو مردا داشته باشن چی زن میتونه همسر دوم سوم بگیره؟؟؟بچه دارم شد دی ان ای مشخص یمکنه پدر کیه

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۱۳:۵۸

خیلی تابلو فقط نظراتی که با هاش موافقی را تایید می کنی. تابناک سانسورچی، دست نشانده !!!!!!!!

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۱۳:۳۸

مردهای ایرانی از قانون و اسلام و پیروی از دستورات آن فقط همین یک کار را یاد گرفتند قانون اسلام آزاد گذاشته مردها چند تا زن داشته باشند و صیغه هر چند تا دلشون بخواد مانعی ندارد. زن اول هیچ کاره هست . صیغه که اجازه هم نمی خواد و ثبت هم نمیشه . چقدر به زن اهمیت میدن .

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۱۲:۴۶

قشنگ معلومه مبحث مورد علاقه روحانیون و مذهبیون. چه حضور پر رنگی تو نظرات دارن!! ماشااااالله...

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۱۱:۰۲

مرد اونقدر شرافت و مردانگی داشته باشه که موقع خواستگاری از زن اول بهش بگه من قراره بعدا برم همچین غلطی بکنم وقتی تنبانم دو تا شد اگر همچین زن گاگولی پیدا شد و قبول کرد اوکی هیچ مشکلی نیست

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۱:۰۸

به نظرم راه حل قانونی میتونن واسه این مشکل بزارن

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۱۰:۱۸

فعلا که زیر همون یکیشم زاییدید همتون:))

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۱۰:۰۵

حالا این نه موردی که گفتن تو قانون هست اگر شامل حال مرد بشه و مرد این مشکلات رو داشته بشاه زن باید چکار کنه؟ کجای دین و قانون زن را در نظر گرفته. آیا این نیاز جسمی و جنسی فقط در مرد وجود دارد؟ آیا یک زن غریضه و عشق بچه دار شدن نداره؟ آیا اعتیاد مرد به زن و خانواده آسیب نمی رساند؟ آیا نپرداختن هزینه زندگی واجبار زن به کارگری و کار درمنازل و... نباید در نظر گرفته بشه
مریضی لاعلاج و زمینگیر شدن مرد چی؟
چرا هیچ وقت از حق زن چیزی گفته نشده و نمیشه ؟ چه در دین و چه در قانون؟
مگر نمی گین اسلام به زنها بها داد؟
کدام بها؟
زن در کجای دین و قانون و اعتقادات شما وجود دارد؟ آیا غیر از برآورده کردن نیاز جسمتون حق ی براش قایل هستید؟

صد رحمت به بودایی ها و سیک ها و... در دین مبین اسلام و آخرین دین و تکامل یافته ترین دین چرا برای زن ارزش قایل نشده؟ حکومت اسلامی چرا نیازهای زن را در نظر نمی گیره؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۵:۲۸

هزار مثبت

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۲۹

یه وقت چشم نخوری با این جریمه سنگین!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

علی۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۲۰

آدم عاقل تو این مملکت با این شرایط اقتصادی و سیاسی داغون ازدواج نمی کنه. اگه ازدواج کرد دیگه بچه دار نباید بشه. تا حداقل نسل دیگه ای از ما جهان سومیهای عقب مونده بجا نمونه. اگه بچه دار هم شد باید یه دونه باشه که لااقل جمعیت کم بشه. چند همسری دیگه چه داستانیه؟!!!!

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۸:۵۸

انگار تمام قوانین اسلام را اجرا کردین مونده اجرای چند همسری خجالت بکشید هر وقت شدین مثل پیامبر اونوقت میتونین چند تا زن بکیرین آیا تمام احکام و قوانین اسلام رو اجرا کردین آیا نماز و روزه و زکات و خمستون رو میدین آیا اخلاق حسنه دارین آیا حجاب و حیا و رو رعایت می کنین آیا از غیبت و دروغ و نگاه حرام پرهیز می کنین که کارتون فقط لنگ ازدواج مجدد هست
خوشبختانه تو دادگاهها میری فقط کارشون خرد کردن زن هست قوانین همشون مردسالارانه هست و هیچ زنی رو ندیدم که میره دادگاه با احساس خرسندی از دادگاه بیرون بیاد

یک مرد۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۸:۵۶

چرا چند زن؟!
به نظرم هنگام طرح بحث چندهمسری ابتدا مشخص کنیم که هدف از ازدواج چیست.

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۰:۴۸

خیلی بد توضیح میدید
خلاصه اینطوریه اگه مرد بخواهد ازدواج موقت یا دائم مجدد بکند اگه از همسرش اجازه نگرفته باشه درصورتی که شرط ضمن عقد مربوطه رو امضا کرده باشه زنش میتونه ازش طلاق بگیره

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۲۳:۳۹

حالم از مردهای هوس باز بهم میخوره که فقط به نفع خودشون آیه قرآن را تفسیر میکنن

م خ۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۲۱:۱۹

من خودم بعنوان یک مرد متاهل از مردهایی که ازدواج مجدد میکنند بسیار متنفر هستم

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۸:۴۶

دوستان یک نکته را فراموش نکنید که احکام در اسلام دو شاخه اولیه و ثانویه دارند یعنی که ولی وقت می تواند در حکم شرعی دخالت و بسته به شرایط زمان آن را تغییر دهد برای مثال همراه داشتن اسلحه برای مرد مسلمان واجب شرعی است اما بسته به شرایط فعلی این حکم توسط حاکم و شارع تعطیل شده و شرایطی بر آن منظور می گردد. این عمل بر خلاف اصول دین نیست همچون اختیار طبیب که میتواند حلالی را حرام و یا حرامی را حلال نماید.
چند همسری در این زمان منظر پسندیده ای ندارد برای همین شارع بر آن ترتیباتی متصور شده است. البته شرط نص قرآن هم ختم الکلام است آنجا که هشدار بیم از عدم رعایت عدالت بین همسران میدهد: از آنجا که قریب به یقین مردان عصر حاضر حتی برای تک همسر خود نمیتوانند عدالت را مجری سازند قطعا عرضه رعایت عدالت بین چند همسر را نخواهند داشت!!!

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۲۲:۴۲

مردان عصر حاضر چه فرقی با مردان اعصار گذشته دارند؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۸:۳۸

خلاصه: ازدواج مجدد بلامانع است و هیچ مشکلی ندارد!!!

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۲۰:۵۵

به شرطی که برای زنان هم مجاز شود

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۷:۳۵

حالم بد میشه از مردانی که همچون حیوان فقط به دبال ارضای امیال جنسی خود هستند

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۲۳:۲۷

چند همسری ربط چندانی به ارضای امیال جنسی ندارد, بیشتر مواقع سرد مزاجی زن و عدم توجه و احترام به روحیات مرد سبب این مسائل می گردد.

جوهر۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۶:۴۵

زن عقیم است ولی به هیچ وجه اجازه ازدواج مجدد نمی دهد اینو چطور هضم کنیم خدایا تو مخلوقاتت را بهتر می شناسی پس بهترین قانون قانون توست

علی۱۳۹۶/۰۴/۲۶ ۰۸:۰۷

حالا شما مگه یوز پلنگ ایرانی هستی که نگران بچه دار شدن و ادامه نسلت هستی؟! برو خوش باش

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۰

اگر مرد عقیم باشه چی؟ اجازه میده زنش دوباره شوهر کنه؟
یا قانونی جدا میشه که زن به خواسته اش برسه؟

نه
چون فقط مرد مهمه. همه راهکارها باید فراهم بشه تا آقایاون نهایت خوشگذرانی را داشته باشن

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۲۰:۵۵

حالا اگه برعکس بود چی ؟ مرد عقیم بود ، معتاد بود؟ مجنون بود آیا زن می تواند همسر دیگری هم اختیار کند؟

عبدالقاسم۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۶:۲۷

بنده سالها قبل با همسر اولم ازدواج کردم و در چندسال اخیر با تمکن مالی که داشتم دو زن دیگر هم عقد کردم .البته مخارج زندگی زیاد است ولی بهرحال چه میشود کرد نیازهای یک مرد فراتر از این است که تنها یک زوجه اختیار کند.بهرحال بیشتر قصدم این است که خرج دو ضعیفه را بدهم که بهر حال ثواب دارد.

علی۱۳۹۶/۰۴/۲۶ ۰۸:۰۵

اگر شوهر خواهر شما یا پدر شما هم سه زن بگیرند ، آیا ایرادی ندارد؟
به هر حال نیازهای یک مرد فراتر از اینهاست!!خودتون فرمودید

علی۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۵:۲۸

پاسخم به شماست که مخالف هستی خوب اگه این آقا معرفت بخرج داده یه سفره ای برای دو تا زن بیشوهر انداخته بد کار کرده ؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۵

اگه می تونی بازم بگیر اینقدر بترکی جامعه از دست تو و امثال تو خلاص بشه

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۲

ضعیف تویی

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۱

ماشالا چش نخوری با این همه محبت و ولخرجی
مواظب پایین تنه ات باش

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۲۱:۰۲

خاک
ضعیفه

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۵:۴۶

با قوانین موجود تجرد برای زنها تو کشور ما بهترین انتخابه حرمتشون خیلی بیشتر محفوظه

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۵:۳۰

شما اگر می تونستید عدالت رو رعایت کنید واسه همون زن اول رعایت می کردید که اینطوری ولش نکنید برید سراغ بعدی ها

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۲۳:۲۱

عدالت دو طرفه است.

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۵:۰۹

با توجه به اينکه بنده يک دانشجوي حقوق هستم چندين سال در اين موضوع تحقيقاتي انجام دادم خلاصه کلام احوالات شخصيه ما تابع شرع مقدس و قرآن کريم مي باشد و طبق قانون اساسي در تمامي مذاهب اسلامي اعم از اهل سنت و تشيع اين احوال شخصيه مطابق با مذهب خودش بايد رفتار شود چه در اموال و و وراثت و چه در نکاح اما حکم کلي اين موضوع آيه شريفه قران مي باشد که صلاح بشري و جوامع را در اين ديده است که مرد تا 4 زن اختيار کند و ايه عام الهي مي باشد متاسفانه در کشور جمهوري اسلامي ايه عام الهي تخصيص و خاص گرديد و مشروط گرديده است طبق فتواي جمهور علما و عقلا در تمامي مذاهب اسلامي مقابله با ايه عام الهي حکم ارتداد و انسان را لامذهب ميکند من نميدونم توجيه شوراي نگهبان و حکمرانان در مورد اين اقدام چيست و بحث من در مورد زن گرفتن نيست ايا خوبه يا نه کي بايد بگيره کي نگيره بحث اينه ما در مقابل شريعت اسلام شرط تعيين کرديم و در تمامي کشورهاي اسلامي کسي جرات مخالفت با قران و احکام عامه را نداره و عدالت در عقد نکارح خلاصه مي شود در رفتار و اخلاق ظاهري فرد مسلمان عادل و انفاق و نفقه يعني حتي من تو دلم ميتونم زني را بيشتر از زنان ديگرم دوست داشته باشم اما بايد با حفظ ظاهر و کرامت همه زنان باشه کما اينکه پيامبر شايد تو دلش زني را بيشتر از زنان ديگر و ام المومنين بيشتر دوست داشت،قضاوت با خوانندگان محترم الله اعلم

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۴

تو هم با این درس خوندنت و نظرت

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۳

تو مثلا حقوق می خونی؟
هنوز نمی دانی خیلی از قوانین برای توضیح و تفسیر و اجرای درست آیات الهی بوجود آمده
ممکلت همین جوری هر کی هر کی و عیاش خونه مردها هست
شما نگرام آیات الهی نباشد بگو هوسرانی مردها مهمه

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۲:۰۶

احسنت کامل و عالی بود

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۴:۳۲

نود و نه درصد مردهای ایرانی ،زیر همین یک همسر ،زاییدن ؟ آنکه زن دوم میگیرد ،اگر زن اولش توانایی ،همبستری داشته باشد ،دومی را برای شراکت با آنهایی که جوان ،وخوش تیپ ،وزباندار هستند ،میگرند ؟ این یک جک واقعی ایست ؟ توانایی هر مردی ،محدود است ،با این هزینه های کمر شکن ،و نا آگاه بودن از آینده ،ازدواج ،دوم ،و به دنیا آوردن بچه ،یک جنایت است ،بچه ،نیاز دارد ،به محبت ،وبه تحصیل ،وبه برآورده کردن خواسته هایش ،، آیندهٔ جهان تاریک است ،تغیر آب ،وهوا ،واقلیم ، نابود کننده ،قشر ضعیف ،ومتوسط جامعهٔ بشری است ،، نسبت موالید ،دختر ،وپسر ،در دنیا ،برابر است ،از قدیم گفتن ،خدا ،یکی است ،زن هم یکی ،غیر این باشد ،خلاف قانون طبیعت است ،،، آری ،مرد دو زنه توی سر میزنه ،مرد سه زنه پشت در میزنه ،ومرد چهار زنه ،توی خاک غلط میزنه ،،،،

حوراء۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۴:۱۲

تمام نظرات دچار اشکال هستند و یکسویه از جانب مردان نگاه شده به این قضیه.اگر خداوند در قرآن گفته که به شرط عدالت برید تا 4 زن بگیرید؛بعدشم نوشته که نمیتونید اینکارو بکنید یعنی اینکه زیاد زحمت به خودتون ندید من خدا میدونم که نمیتونید.
نظردهندگان محترم همانقدر که نظر شما محترمه نظر خانومها هم محترمه.درثانی خدا اینهمه حرف و توصیه تو قرآن نوشته چرا بقیه شو عملی نمیکنید و فقط از قرآن دو تا حکم زن مجدد و زدن زن رو یاد گرفتید؟!!!!
خدا بارها گفته که این نشانه منافقین هست که فقط اون آیاتی که دوست دارن رو انتخاب میکنن و بقبه احکام رو نادیده میگیرن.

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۶

بله اسلام و قران برای مردان مسلمان بخصوص از نوع ایرانیش فقط خلاصه در همین دو مطلب

علی۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۲:۰۵

نترس خانم ما سعی میکنیم بقیه اش رو هم انجام بدیم . ضمنا خداوند در قرآن حرف لغو و بیهوده نمیزنه . مگه مسخره بازیه که اول بیاد بگه چهارتا بگیرید بعد بگه خوب نمیتونید عدالت برقرار کنید پس نگیرید . عدالت فقط از لحاظ مالی و ظاهری میباشد و خداوند میفرماید اگر شک دارید که نمیتونید انجام ندید . حالا اگر کسی تو خودش دید که میتونه عدالت مالی و ظاهری رو برقرار کنه تکلیف چیه .

سیب۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۴:۰۹

جوان های ما حتی یکیش رو نمی تونن بگیرن شما دنبال چندهمسری هستید؟

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۲۳:۴۷

در زن اول همه دنبال کیفیت هستن...ولی در زن دوم و صیغه ای اهمیتی نداره طرف کیه و چیه.

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۳:۴۸

زنده باد مجردی زیستن

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۳ ۱۹:۳۱

زنده باد

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۲۳:۱۳

واقعا! خدايا شكرت كه با اين قوانين زير بار ذلت نرفتم

انصاری۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۳:۳۱

شما اجازه دارید تا چهار همسر اختیار کنید به هیچ بنی بشری هم ارتباط ندارد که به اسم قانون بخواهد در این مورد حکم کند.
تمام

ناشناس۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۱۳:۲۲

کل موجودات دنیا ترجیح می دهند یک همسر داشته باشند به جز مرد مسلمان

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.