آخرین خبرتکذیب قاطع حزب‌الله درباره حضور کارشناسانش در یمن
8بازدید
۱۱۶

تحریم بی‌سابقه صداوسیما؛

آیا دولت آمریکا، رسانه رسمی یک کشور را تحریم می‌کند؟

همزمان با این تحرکات ضدایرانی، برخی عناصر در توییتر با هشتگ #BanIRIB زمینه را فراهم کردند تا این اقدام خلاف مصالح ملی و خلاف آزادی بیان از سوی مقامات دولت ترامپ، به عنوان خواسته مردم ایران جا زده شود و بدین ترتیب، احتمالا با طرح این ادعای واهی که تحریم تلویزیون خواسته مردم ایران است، رسانه ملی را تحریم کند.

آیا دولت آمریکا، رسانه رسمی یک کشور را تحریم می‌کند؟

آیا دولت آمریکا، رسانه رسمی یک کشور را از تحریم می‌کند؟پس از ناآرامی‌های اخیر در برخی شهرهای ایران، برخی مقامات دولت آمریکا، از تحریم شماری از نهادها و مقامات ایرانی به بهانه مقابله با ایران ناآرامی‌ها خبر دادند و در این میان، بارها نام صداوسیما به عنوان یکی از اهداف تازه تحریم‌های دولت آمریکا مطرح شد؛ تحریمی که حتی در دوران جنگ سرد نیز سابقه نداشته و رسانه رسمی هیچ کشوری تاکنون در لیست تحریم‌ها قرار داده نشده است.

به گزارش «تابناک»؛ با وقوع سلسله ناآرامی‌ها در برخی شهرهای تهران، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با انتشار مجموعه‌ای توییت، کوشید خود را حامی فرصت طلبانی بخواند که از اعتراضات آرام و منطقی مردم سوءاستفاده کرده بودند و این عده را نماینده مردم ایران جا بزند. حتی نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، خواستار برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل برای موضع گیری درباره ایران شد که با مخالفت و طعنه دیگر کشورها همراه شد.

در این میان، مقامات دولت آمریکا به بهانه وقوع این ناآرامی‌ها، برای دور تازه‌ای از تحریم‌ها دورخیز کردند و وعده دادند سازمان‌ها و مقاماتی که با فرصت طلبان مقابله کردند، تحت تحریم دولت آمریکا قرار می‌گیرند. نخست خبرگزاری فرانسه این تحرکات را رسانه‌ای کرد و در ادامه، بی‌بی‌سی به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا مدعی شد، ممکن است تحریم‌های جدید علیه ایران، علاوه بر صدا و سیما، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران را نیز شامل شود.

آیا دولت آمریکا، رسانه رسمی یک کشور را از تحریم می‌کند؟

اگر دولت آمریکا سازمان صداوسیما را تحریم کند، این برای نخستین بار است که رسانه رسمی یک کشور از سوی آمریکا تحریم می‌شود. حتی در دوران جنگ سرد نیز سابقه چنین تحرکاتی علیه تلویزیون کشورها وجود نداشته؛ اما به نظر می‌رسد پس از مخدوش کردن منابع بانکی حاکمیتی ایران و صدور احکام قضایی در آمریکا برای مصادره و فروش اموال ملی ایران در آمریکا، اکنون وقت آن رسیده تا رسانه ملی ایران نیز آماج قرار گیرد.

سخت‌ترین برخوردی که تاکنون در آمریکا در قبال یک رسانه اتخاذ شده، درباره راشاتودی بود که تازگی به واسطه متهم شدن روسیه به دخالت در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا، به عنوان رسانه خارجی طبقه بندی شد و در مقابل روسیه نیز اقدامات متقابلی را درباره رسانه‌ها و خبرنگاران آمریکایی مستقر در خاک روسیه طراحی و اجرا کرد. با این اوصاف، در صورت تحریم صداوسیما، خصمانه‌ترین رویکردِ ممکن در قبال صداوسیما در آمریکا در پیش گرفته شده است.

پس از حوادث سال 1388، برخی جریانات در اروپا تلاش کردند، صداوسیما را در دادگاه‌های اروپایی محکوم کنند که در اغلب موارد، این پرونده‌ها شکست خورد و صداوسیما محکوم نشد. با این حال، با توجه به آنکه دولت آمریکا می‌تواند مستقیم چنین تحریم‌هایی علیه صداوسیما وضع کند و پیگیری قضایی در آمریکا برای لغو این تحریم‌های صداوسیما نسبت به اروپا بسیار دشوارتر است، در صورت وضع چنین تحریم‌هایی از سوی ترامپ، لغو آنها به سختی قابل تحقق است و یک جنگ رسانه‌ای کلید خورده است.

همزمان با این تحرکات ضدایرانی، برخی عناصر در توییتر با هشتگ #BanIRIB زمینه ای فراهم کردند تا این اقدام خلاف مصالح ملی و خلاف آزادی بیان از سوی مقامات دولت ترامپ، به عنوان خواسته مردم ایران جا زده شود. بدین ترتیب، احتمالا با طرح این ادعای واهی که تحریم تلویزیون خواسته مردم ایران است، رسانه ملی را تحریم کند و تولید و عرضه محتوا برای تلویزیون به مراتب پیچیده تر از قبل شود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

متین۱۳۹۶/۱۰/۱۸ ۱۱:۴۵

واقعیت من به هموم هواشناسی اخبار صدا و سیما هم دیگه اطمینان ندارم . راحت باشن برا خودشون هرچی دوست دارن بگن . پول آبونمان که رو قبض آب و برق و تلفن میاد تا هزینه ریخت و ریز در صدا و سیما تامین بشه و معمای شاه بسازن . تو کل اون سازمان یک حرکت کارشناسانه اتفاق نمیفته . سازمان فرمایشی صداو سیمان .

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۸ ۰۷:۵۵

خداحافظ جام جهانی لیگ قهرمانان و تمام فوتبال

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۷ ۱۷:۵۹

ای خدا پدرشو بیامرزه

سوشیانت۱۳۹۶/۱۰/۱۷ ۱۱:۱۴

تابناک عزیز بهتر نیست یک نظرسنجی بزاری رو سایت و ببینی واقعا مردم چقد از رسانه میلی اهم اهم ببخشید به اصطلاح ملی راضی هستند؟

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۷ ۰۱:۱۶

من که از سال 88 هیچ وقت از صداوسیما استفاده نمیکنم چون واقعا رو اعصابم هستش بهتر که تحریم بشه

سید علی۱۳۹۶/۱۰/۱۶ ۱۶:۲۹

واقعا اقدام بجایی هست و از معدود تصمیمات درست ترامپ

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۶ ۱۳:۴۶

خلاصه آزادی بیان! غربی هم داره خودشو نشان میده...

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۶ ۱۳:۲۷

صدای سیمای که جاده را طرفه طی کنه همون بهتر که تخته بشه ...

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۶ ۱۲:۱۵

تعطیل شدن صدا و سیما نه تنها ضرری برای مردم نداره که پرازمنفعت هست.حداقل اعصاب مردم با برنامه های مزخرف خراب نمیشه

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۶ ۰۷:۳۲

چرا دولت زمینه شعار دادن و تظاهرات مسالمت امیز را فراهم نمیکنه؟! که دشمن هم سو استفاده نکنه؟ واقعا جای سواله برای خیلیا

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۶ ۰۲:۰۶

من یک پیشنهاد دارم. حالا که قراره آمریکا صدا و سیمای میلی رو تحریم کنه و از این طرف هم همه میدونن که مردم ایران بندرت این رسانه رو نگاه میکنند یا گوش میدهند قبل از اینکه آمریکا این کار را انجام بده مسئولین خودشون تعطیلش کنن و بودجه چند هزار میلیاردیش را هم به مصرف کارهایی مثبتی که به نفع ملت باشه اختصاص بدهند مثل ایجاد چندین کارخانه تولیدی و استخدام چند هزار نفر از نیروی جوان و بیکار مملکت. اینجوری هم زرنگی میکنن و به آمریکا رودست میزدن و تلاشش رو بی اثر میکنن و هم یک کار مثبت و مفید برای مملکت انجام میدهند.

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۶ ۰۰:۴۰

نه تنها صدا و سیما بلکه تمام رسانه ها ی خائن باید مسدود شوند.

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۲۳:۵۰

دمشون گرم کارخیلی خوبی میکنن خدا خیرشون بده.

مهدی مهدی۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۲۳:۳۴

تنها کار درستی است که آمریکا انجام میدهد و مردم را از شر این رسانه ضد مرمخلاص میکندخدا کندهرچه زودتر این تحریم عملی شود

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۲۳:۲۱

بازدهی که ندارند هیچ،با فیلم های تکراری و خیلی الکی که دوره ای نوبت یه شبکه هست پخش بشه و قشنگ معلومه فقط می سازن که به بازیگرانش یه حقوقی داده بشه،اخبار پر از دروغ با سوژه های خیلی الکی و بی اهمیت،به نظر من اگه یه روز زودتر تعطیل بشه به نفع کشوره

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۲۰:۵۱

تابناک فقط نظر مخالفان صدا وسیمارا منعکس می کنی دلت را خالی می کنی.

احمد۱۳۹۶/۱۰/۱۶ ۱۹:۳۹

رای گیریها هم کار تابناکه ؟؟؟
تعدادتون محدوده یعنی عین طرفداران صدا و سیما که به 15 درصد هم نمیرسه

محسن۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۲۰:۱۵

من واقعا استقبال میکنم کاش میشد روش پارازیتم مینداختن خخ

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۲۰:۱۳

با توجه به نظراتی که مردم دادن و همه خواستار تحریم صدا و سیما شدن امریکا این تحریم رو نمیکنه چون قبل از دولت امریکا دشمن مردم ایرانه و کاری نمیکنه که مردم خوشحال بشن کارهای دیگه هم گفت که میکنه که مردم استقبال کردن و فورا عقب نشینی کرد و دیگه اونها رو مطرح نکرد

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۲۰:۰۹

رسانه ای که مخاطب نداره بهتر که تحریم شود.خدا پدر آمریکا رو بیامرزه اگه باعث بیشن کلا تعطیل شه ممنون میشیم چون دیگه بودجه مملکت هم هدر نمیره

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۲۰:۰۵

از خدا می خواهیم این رسانه تحریم شود روحانی هم اگر می خواست برای مردم ایران کار کند باید بودجه صدا و سیما را صفر می کرد.

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۸:۵۶

با اینکار استارت اقتصاد مقاومتی زده میشه

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۷:۳۰

رسانه میلی ،،اه ببخشید اشتباه شد ملی
ما که سالهاست تلویزیون نمی بینیم و فقط به برنامه نود و مسابقات فوتبال بسنده می کنیم
یادش بخیر یک زمانی راز بقا داشت ، دیدنیها نشون میداد و سریال مثل ارش سری و لبه تاریکی و میشل استراگف و آینه و خانه سبز و .... کسی از جلو تلویزیون تکون نمی خورد
یادمه تو دوره جنگ شب ها خانواده ها دور هم جمع می شدیم و این برنامه ها رو تماشا می کردیم وکلی لذت می بردیم
ولی الان چی داره ؟؟؟؟
همون تحریم بشه بهتره

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۷:۰۷

خداکنه تحریم کنه

دانشجو دکترا۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۷:۰۷

امیدوارم زودتر تحریم کنه که بودجه کشور در راه تولید برنامه هایی که با خواست ملت در تضاد هست هدر نرود.

امیر۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۶:۲۰

این سازمان با پنجاه و چند هزار کارمند رسمی و با اینکه هزینه تبلیغ در تلویزیون میلی 180 برابر گران تر از یورونیوز است و با اینکه حتی حق پخش بازی های فوتبال را هم پرداخت نمیکند، با این همه دومین سازمان زیان ده ایران بعد از سازمان هدفمندی یارانه هاست. شما خودت مابقیشو حساب کن.

حمید۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۶:۱۵

نمیشه یه جوری تحریم کنند که اون دو کانال یک و دو هم که آنالوگ هست اونم قطع بشه ؟ به والله قسم که از این یکی تحریم که شادمانیم .

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۶:۱۲

چه عالی. تحریمی که بیشتر مردم راضی و خوشحالن.

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۵:۳۱

صدا و سیما یعنی توهین به هشتاد میلیون ایرانی . کاش ترامپ لااقل به همین یک قولش عمل کنه .

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۵:۱۰

دارم کم کم به این نتیجه می زسم که شاید بقیه کارهای آمریکایی ها هم در قبال ایران درست باشه لا اقل قابل بررسیه ...

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۵:۰۷

هر کسی که بگه پولم یا حقوقم را بدید و با یک تابلو نشان دهنده مطالباتش و بدون اینکه حتی کلمه ای حرفی بزنه را صدا و سیما بهش می گه فتنه گر!

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۴:۴۹

صداوسیما دولتی بگیم نه ملی این صداوسیما هیچ خدمتی به مردم نکرده و باید تحریم شود

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۴:۴۲

به امید خدا هرچه زودتر

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۴:۰۰

همین الان که دارم این مطلب را میخونم تلویزیون میلی در حال توهین به مردم و فتنه گر خواندن اکثریت مردمی هستش که اعتراضاتشون بحق و واقعی بود
حالا حساب یه سری اشوبگر جدا
همه معترضین اغتشاشگر بودن؟
چرا از معترضین واقعی چیزی نشون نمیده

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۳:۴۷

خدا كنه تحريم كنه،
هر وقت اخبار و مصاحبه ها رو ميبينم به شعورم توهين ميشه

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۳:۴۷

من الان دقیقا بیش از 10 ساله این تلویزیون به اصطلاح ملی رو نگاه نمی کنم کلا توهین به شعور مردمه.

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۳:۰۳

شما در ایران چقدر آزادی بیان داده اید که از آنها انتقاد میکنید ؟

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۳:۰۲

ما که شبکه های خارحی و شبکه های مجازی را پیگیری میکنیم و به جرات میگم بیش از 10 ساله که تلویزیون داخلی نگاه نکردم،چون دیگه اصلا قابل تحمل نبود،اگه از طرف غربی عا تحریم بشه به نفع مردم ایران خواهد بود

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۵۹

به حال مردم فرقی نداره مردم سالهاست که تلویزیون صدا و سیما رو نگاه نمی کنن

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۵۲

بهتر ، عدو شود سبب خير

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۴۵

من که مشکلی با تحریم رسانه های نفرت انگیز ندارم

حسن گل۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۴۵

"اقتصاد ما باید اقتصاد مقاومتی واقعی باشد"!
تحریم صدا و سیما در همین راستا میباشد و دیگر نیازی نیست پولهای ما به جیب شرکتهای امپریالیستی صاحبان ماهواره شود. بجای این ماهواره ها هم بهتر است از ماهواره هایی که زمان احمدی نژاد به فضا پرتاب شد مانند ماهواره مصباح! کمک بگیریم.
اگر اکثر تلویزونهای صدا و سیما تعطیل شود و بودجه آن صرف بهبود زندگی امت همیشه در صحنه گردد خیلی بهتر است!

کامی۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۴۴

وقتی میخواهند بنزین را گران کنند معصومی نژاد را به پمپ های بنزین ایتالیا میفرستند و او گزارش میدهد بنزین در ایتالیا 3 برابر ایران است تا مخ مردم ما را آماده گران کردن بنزین کند ولی نمیگوید کارمندان ایتالیا چقدر حقوق میگیرند و در چه رفاهی هستند.رسانه بودن شرافت میخواهد.دم تابناک گرم برعکس فارس ودیگر سایتهای خبری آزادانه عمل میکند.

رضا دولت۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۳۷

کدام آزادی بیان؟!!! آزادی تنها برای طرفداران است و هر صدای مخالفی سرکوب میشود عجیب است شما از آزادی بیان صحبت میکنید!!!
خود صدا و سیما بزرگترین ناقض آزادی بیان است و غیر از صدای عده ای که طرفداران خودشان حساب میشود صدای دیگران را منعکس نمیکند. انگار ملت ایران تنها همان عده هستند

با این حال بنده مخالف هرگونه تحریم هستم. گرچه صدا و سیما خودش مخالف آزادی بیان است تحریم آن نیز بنوعی مخالفت با آزادی بیان میباشد. کارل پوپر تساهل و مدارا را با دشمنان آزادی مجاز نمیداند اما به اعتقاد بنده حتی با دشمنان آزادی هم باید امکان بروز نظراتشان داده شود. در اینجا بنده طرف استوارت میل را میگیرم

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۵:۰۰

فقط تحریم
آزادی بیان این نیست که به مردم پشت کنی
در بالا هم گفتم واژه ها رو بشناسیم چیزی مینویسیم

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۳۴

آدم وقتي اين نظرات رامي خواند از ايراني بودنشان واقعاً شك مي كند شما ها صداوسيما را به اين خاطر مي كوبيد كه از فتنه گران حمايتً نمي كند بنظرم كسي كه اين حرفها راميزند نه انقلابي است ونه وطن پرست قطعاً تابناك هم ازاين قماش است زنده باد ايران زنده باد رهبر زنده باد ملت ايران

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۳۴

اخی چقدر هم این دوستان وطنی به جریان آزاد اطلاعات اعتقاد دارن

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۲۴

كامران نجف زاده بيكار خواهد شد...

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۱۹

صدا و سیما جز حیف و میل بودجه چه کاره مفیدی انجام میده؟ امیدوارم زودتر تحریم شه

علی۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۱۲

بنظر من صدا و سیما هیچ اثری تو زندگی مردم نداره و فقط داره پول بیت المال را هدر میدهند.
امروز درش را ببندند بهتر از فرداست.

محسن۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۱۰

از دولت امریکا کمال تشکر و تقدیر را دارم.
رسانه ای که مردمش را فراموش کرده و دائم از حقوق مردم در کشور های دیگر صحبت میکند همان بهتر که نباشد.

ناشناس۱۳۹۶/۱۰/۱۵ ۱۲:۰۵

چون رسانه ملی خیلی راستگو است نباید تحریم شود!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.