رییس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: هیچ دلیلی علمی برای اثبات ضرر محصولات تراریخته وجود ندارد و تولید آن با نوع سنتی محصولات تفاوتی ندارد.
به گزارش میزان، محمد حسین عزیزی در خصوص مصرف محصولات تراریخته در کشور گفت: سابقه مصرف محصولات تراریخته در کشور به ۳۰ سال میرسد این در حالی است که این محصولات در کشورهای دیگری نظیر آمریکا تولید و به کشورهای دیگر صادر میشود.
وی افزود: رشد و پرورش محصولات به روش سنتی نیازمند زمان و رسیدگی طولانی مدت است در حالی که با دستکاری ژنتیکی محصولات، سرعت رشد و تولید را افزایش داده و حجم تولید محصولات را افزایش میدهند بنابراین تولید این محصولات از لحاظ مالی برای مصرف کنندگان مقرون به صرفه بوده و سطح تولید در کوتاهترین زمان را امکان پذیر میکند. این درحالی است که تغییرات ژنتیکی دراین محصولات با موافقتها و مخالفتهای زیادی همراه بوده است.
رییس انجمن علوم وصنایع غذایی ایران گفت: سبزیجات و میوه جات، محصولات گوشتی، سویا، برنج و ۹۰ درصد روغنهای وارداتی از جمله محصولات تراریخته هستند که مصرف آن در کشورهایی نظیر آمریکای جنوبی، مرکزی، هند و چین با استقبال روبرو بوده و از جانب کشورهای اروپایی مورد انتقاد قرار می گیرد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر نسبت به عوارض مصرف محصولات تراریخته مباحثی، چون افزایش بیماری هایی، چون سرطان مطرح میشود و واکنشهای زیادی را در کشور ما به دنبال داشته است در حالی که هیچ دلایل منطقی و علمیای مبنی بر ضرر مصرف این محصولات اثبات نشده و در میزان فواید و مضرات آن با محصولات طبیعی تفاوتی ندارند.
عزیزی در ادامه اذعان داشت: عوامل مختلفی دربروز سرطان و افزایش آن در دنیا تاثیرگذار و مصرف محصولات تراریخته را به یک عامل کم اثرتر در ایجاد بیماری در بدن تبدیل کرده است. ترکیبات نفتی، آلودگی هوا، فلزات سنگین و ظروف پلاستیکی بیش از مصرف این محصولات در ایجاد سرطان تاثیر گذار است.
وی گفت: همه محصولات تراریخته موجود در کشور وارداتی است و در حال حاضر هیچ تولید داخل در این زمینه نداریم. تغییرات ژنتیکی جوجه ۵۰ گرمی را ظرف مدت ۳۰ روز به مرغ ۳ کیلویی تبدیل کرده و میزان شیردهی گاو را از ۳ لیتر به ۵۰ لیتر در روز تبدیل کرده است. در شرایط که به طور سنتی پرورش این دامها به شکل سنتی نیازمند زمان زیاد است.
رییس انجمن علوم وصنایع غذایی ایران اظهار داشت: انتشار فیلم های تولید برنج پلاستیکی و افزودن مواد شیمیایی به محصولات خوراکی صحت ندارد و به محصولات تراریخته مربوط نمی شود. براین اساس به مردم اطمینان می دهیم سلامت همه محصولات تراریخته توسط وزارت بهداشت آزمایش شده و قل از ورود به بازار مصرفی ازریابی می شود.
وی در پایان اذعان داشت: بهره مندی ازمحصولات تراریخته منجر به کاهش سطح فقر جهانی درجمعیت زمین شده و حجم تولیدات را در کشورهای تولید کننده افزایش داده است.