آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ شهید لاریجانی در کنار سرلشگر محسن رضایی
2بازدید

وجود تعداد زیادی سیاره پر آب تأیید شد

در حالی که پیش از این تصور می شد، تعداد سیاره های خارج از منظومه شمسی که در آنها مقدار زیادی آب وجود دارد، چندان زیاد نیست؛ یافته های جدید عکس این مطلب را نشان می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، در ۳۵ درصد از سیاره هایی که در منظومه هایی خارج از منظومه شمسی قرار دارند و ابعاد آنها دو تا چهار برابر کره زمین است مقدار قابل توجهی آب وجود دارد.

یافته های تلسکوپ فضایی کپلر که در ناسا مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته، نشان می دهد که حداکثر نیمی از این سیارات را آب تشکیل می دهد و این در حالی است که پیش از این ارقام یادشده بسیار کمتر و پایین تر تصور می شد.

وجود آب در سیارات مختلف رمز اصلی شکل گیری حیات در آنهاست و بدون وجود آب هیچ موجود زنده ای امکان زندگی پیدا نمی کند.

پژوهش هایی که در همین زمینه توسط پژوهشگران دانشگاه هاروارد صورت گرفته نشان می دهد که بیش از ۴۰۰۰ سیاره در خارج از منظومه شمسی دارای مقدار زیادی آب هستند که میزان آن به ۱.۵ تا ۲.۵ برابر میزان آبی می رسد که در سطح کره زمین موجود است.

اما باید توجه داشت که وجود این میزان آب در سیارات یادشده لزوما به معنای احتمال وجود حیات در آنها نیست. زیرا فقدان جو در سیارات یادشده و تغییر شدید دمای هوا در این سیارات در روز و شب باعث می شود آنها به طور مرتب به جهنم هایی سوزان و سپس یخچال هایی بسیار سرد مبدل شوند.

محققان محیط سیارات یادشده را در روز به یک بخارپز تحت فشار تشبیه می کنند که ممکن است دمای آنها به ۲۰۰ و حتی ۵۰۰ درجه سانتیگراد برسد. در چنین دمایی سطح سیارات یادشده پر از بخارآب سوزان می شود که شانس زنده ماندن را از هر جنبنده ای سلب می کند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۷/۰۵/۲۹ ۱۶:۰۹

هیچ ایده و تخیلی بوسیله تکنولوژی غیر محتمل و غیر ممکن نیست.

حميدرضا۱۳۹۷/۰۵/۲۹ ۱۵:۱۲

خبر خيلي خوبيه ولي نه در حال حاضر براي ما انسانها ، خبر خوبيه براي انسانهاي صدها سال آينده كره زمين . . .

ناشناس۱۳۹۷/۰۵/۲۹ ۱۴:۵۰

جایی که آب باشه یعنی اکسیژن هم هست دیگه. اکسیژن هم باعث میشه جانداران تک سلولی به وجود بیان. شاید دمای سطح اون سیارات به چهارصد درجه در روز برسه ولی کف اقیانوس هاشون معمولا ثابته و همین محیطی خوب برای تشکیل جانداران آبزی رو به وجود میاره و بعد از چند صد هزار سال با تکامل ژنتیکی و تشکیل موجودات بزرگتر چرخه زندگی مثل کره زمین شکل میگیره. جو هم از سوخت و ساز همین موجودات تک سلولی به وجود میاد کم کم و همین زمین خودمون از روز اول که جو نداشت و سوزان بود ولی کم کم جو تشکیل شد بخار آب و آتش فشان ها باعث شدن زودتر زمین خنک بشه و زندگی از اعماق اقیانوس ها کم کم شکل گرفت.

ناشناس۱۳۹۷/۰۵/۲۹ ۱۳:۴۷

ایرانی ها بفرستید دخل اب اونجا را هم بیارن

حسینی۱۳۹۷/۰۵/۲۹ ۱۶:۴۲

بی مزه

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.